Peptider - en guide til rynkernes fjende nr. 1

Tirsdagstip: Brug hænderne til de tunge stylingprodukter

Kérastase Discipline Fluidissime

Foto: Kérastase

Selvom det er dejlig nemt, at der er spray på hårprodukterne, så er det langt fra alle produkterne, huden er lige glad for. I sidste uge talte Katja og jeg om konserveringsmidler, og den sære udvikling der sker i formuleringen af produkter. Det lader til, at en del producenter efterhånden står på hovedet for at tilfredsstille en stadig voksende forsigtighed og ikke mindst temmelig urealistiske krav i forhold til aldeles harmløse ingredienser.
Uha… det er vist en snak til en anden dag! I dag skal det handle om et almindeligt problem, der rammer de fleste af os periodevis, og som altid kan være vanskelligt at opklare. Katja havde problemer med huden i nakken og hun havde endelig fundet grunden.

Kontrol, travlhed og fedteri
Produktet, der gav Katja problemer, bruger jeg altid selv med fingrene. For mig handler det om kontrol. Når jeg bruger produktet med fingrene kan jeg styre, hvor det kommer hen. For Katjas vedkommende handler det om, at hun har travlt og ikke gider fedteriet. Lige netop hårprodukter kan også være noget så træls at vaske af fingrene igen. Så det er ikke en ukendt problematik for mig. Udfordringen er jo så, at produktet hører til i håret og ikke på huden. Og så er det jo ligeså svært at vaske af i nakken, som det er at få af hænderne. Lige dér finder du ofte grunden til problemet.

Brug hænderne til de tunge stylingprodukter
Når jeg anbefaler brugen af hænderne, er det selvfølgelig for at undgå at få produkterne på huden. I nakken, bag ørerne, i panden bag pandehåret og i hele hårgrænsen er huden ekstra udsat for hårprodukterne. En god idé er at undgå den langvarige kontakt med huden, og selvfølgelig at få vasket dem grundigt af ved dagens afslutning.

Tænk på hovedbunden
Selvom håret på ingen måde er glad for den slags shampoo, der renser uden at pleje den mindste smule, så er det altså en rigtig god idé at få vasket i bund. Trods gode og lette formuleringer vil der naturligvis være rester. Det går sikkert godt for en tid, men efter nogle uger vil huden protestere. Hovedbunden kan blive tør, fedtet og bare rigtig irriteret. Så selvom du har hørt, at hårvask er skidt, så er det altså et langt bedre alternativ.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Zalando.dk - MAC - Boozt.com - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk   Feelunique - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links
   

2 kommentarer

 • Stine

  Hejsa søde Helene. Jeg har lige netop det Kerastase produkt, som er på billedet. Det har en utrolig “vandig” konsistens, som jeg tror kan være vanskelig at håndtere i hænderne. Synes du alligevel, at jeg skal sprøjte det i hænder frem for direkte i håret? Knus Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kæreste Stine
   Undskyld det manglende svar :-/
   Jeg ved den er vandet, jeg ELSKER den jo <3

   Jeg tænker, at dit hår er langt nok, så du sagtens kan undgå at få produkt på huden.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peptider - en guide til rynkernes fjende nr. 1