Månedens favoritter: Juli 2017

Peptider – en guide til rynkernes fjende nr. 1

Matrixyl

Hvis vi skal udnævne en enkelt ingrediens, der er bedst til at mindske rynker her og nu, så er det peptider. De kan selvfølgelig ikke stå alene – solcreme, antioxidanter, fugtpleje og AHA skal der også til, men peptider er det bedste, du kan finde på creme, når det kommer til at få rynker til at syne mindre.

Peptider er små kæder af aminosyrer, som fungerer som signalstoffer, der kan få huden til at opføre sig mere normalt. Afhængigt af hvilken type peptid kan den få din hud til at producere mere collagen, elastin, hyaluronsyre. Nogle påstår også, at visse typer peptider kan få dine ansigtsmuskler til at slappe af på samme måde som Botox – det sidste vil jeg dog gerne se beviser på, før jeg tror det.

Peptider vs. retinol
A-vitamin har længe været og anses af mange stadig for at være den vigtigste ingrediens i antiage-hudpleje. Men studier har sammenlignet retinol (A-vitamin) med et af de mest kendte peptider Matrixyl 3000 og fundet, at peptiden Matrixyl 3000 virkede både hurtigere og bedre end retinol. 3% Matrixyl mindskede rynker bedre og øgede hudens tykkelse mere end 0,07% retinol og vigtigst af alt: Uden de bivirkninger og irritation, der ofte er forbundet med retinol.

Mange peptider – stor forskel
Der findes mange peptider, og navnene lyder så ens, at det for os almindelige mennesker er så godt som umuligt at skelne dem.

Vi har derfor forsøgt os med en oversigt. Der findes i øvrigt også peptider, der kan bruges til alt muligt andet end hudpleje som for eksempel i hårprodukter og øjenvippeserum, men dem har vi ikke taget med her. I dag handler det udelukkende om rynker.

For at gøre det endnu mere forvirrende har flere skiftet navn undervejs. Der var færre forskellige navne for nogle år tilbage, men nu har man taget flere forskellige navne i brug for at kunne differenciere mellem dem. Navnene minder meget om hinanden. De hedder allesammen noget i stil med palmitoyl-pentapeptide 3 eller palmitoyl hexapeptide-52, men selvom navnene lyder ens er der tale om meget forskellige stoffer.

Samtidig er langt fra alle peptider lige gode. Ganske få har uafhængig forskning bag. For adskillige har vi udelukkende tvivlsomt materiale fra producenten selv som dokumentation – eller mangel på samme.

Kollagenstimulerende peptider – Matrixyl
De mest udbredte og bedst dokumenterede peptider er dem, vi bruger til at stimulere hudens indhold af kollagen, elastin og andet vigtigt indhold. Når vi bliver ældre, så mister vi kollagen og elastin. Vores hud bliver tyndere, og vi får rynker. Disse peptider kan stimulere huden til at danne mere kollagen og elastin. Huden bliver tykkere igen, og rynker bliver mindre.

Matrixyl og Matrixyl 3000 – Matrixyl og efterfølgeren Matrixyl 3000 er blandt de mest kendte peptider. Den er produceret af tyske Sederma og kan findes i mange hudplejeserier lige fra Olay til Pudderdåserne. Den er ekstremt velkendt og anerkendt, blandt andet fordi Matrixyl har en enkelt ting, som de andre ikke har: Et uafhængigt studie. Sederma selv har selvfølgelig lavet massevis af studier af effekterne, men i 2013 udgav et engelsk universitet et studie, der viste, at Matrixyl øgede hudens indhold af kollagen. Og at have et studie fra et uafhængigt universitet bag sit produkt – det er der ikke nogen af de andre der har.

Matrixyl er navnet på stoffet palmitoyl pentapeptide-3. Palmitoyl pentapeptide-3 virker som sagt ved at stimulere hudens dannelse af kollagen.

Efter Matrixyl kom Matrixyl 3000. Matrixyl 3000 består af de to stoffer palmitoyl tripeptide-1 og palmitoyl tetrapeptide-7 (de har også skiftet navn og kan hedde noget andet bag på dit creme) og har ifølge producenten selv endnu bedre egenskaber end forgængeren. Siden har Sederma også lanceret endnu flere efterfølgere, de allernyeste har jeg slet ikke set i brug endnu.

Der findes mange mange andre peptider end Matrixyl i denne kategori, men det er uden sammenligning den mest udbredte.

Kobberpeptider
Ordet “kobberpeptid” bruges også om alle disse peptider generelt, men egentlig er der kun en, nemlig copper tripeptide-1, også kaldet GHK-Cu.

GHK-Cu blev først fundet i en menneskelever i 1973. Det findes altså i din egen krop. Man mener, at GHK-Cu virker ved at regulere optagelsen af kobber i celler. Kobberpeptid er især studeret til brug ved sårheling, men der findes også studier, der viser, at det kan mindske rynker, øge hudens elasticitet mm. Kobberpeptid bruges også i produkter mod hårtab.

Neuropeptider
En særlig kategori peptider bruges i cremer, der hævdes at efterligne effekten af Botox. Disse virker efter sigende ved at hæmme nerveimpulserne og kaldes neutopeptider.

Blandt de de mest kendte er Argireline (acetyl hexapeptide-3), Syn-Ake (dipeptide diaminobutyroyl benzylamide diacetate) og X-50 Myocept (palmitoyl hexapeptide-52 og palmitoyl heptapeptide-18).

Producenterne af neuropeptiderne står bag en meget aggressiv markedsføring, og det er utrolig svært at finde uafhængig information, der underbygger påstandene. Lipotec, der producerer Argireline, siger selv, at Argirelin er det samme som “botulinum toxin but safer and smoother, this anti-wrinkle peptide, the first of its generation, attenuates wrinkles and expression lines, reducing the depth by 17% in 15 days and the face becomes smoother.”

For nu at være helt ærlig, så tror jeg ikke en sk…. på, at disse peptider i en creme kan trænge så dybt ind under huden og lamme musklerne på samme måde som Botox gør i en injektionssprøjte. Det er alt for usandsynligt. Jeg tvivler ikke på, at de kan reducere rynker på en måde svarende til andre gode anti-age ingredienser. Men vi har ingen beviser på, at en ingrediens kan trænge så dybt gennem huden og samtidig opnå en effekt svarende til Botox. Tværtimod, som Paula Begoun skriver her. Det samme gælder de øvrige peptider i denne kategori. Læs hvad Beauty Brains skriver om Syn-Ake her. Jeg vil også gerne have svar på de samme spørgsmål, som Beauty Brains stiller.

Men den solide dokumentation som de neurostimulerende peptider mangler, har de kollagenstimulerende peptider til gengæld. Og de kollagenstimulerende peptider står øverst på vores liste over ingredienser, der kan mindske rynker.

PS. Et par forbehold
Det der med at udnævne Matrixyl 3000 til endegyldigt mere effektivt end retinol/A-Vitamin skal man selvfølgelig være påpasselig med. Studiet sammenligner 3% Matrixyl 3000 med 0,07% retinol. Hvad nu hvis man havde sammenlignet 3% Matrixyl 3000 med 1% retinol? Eller hvad sker der hvis vi afprøver nogle af de nyere typer retinol, der også er kommet på markedet? Hvad så hvis vi blander 3 typer matrixyl og sammenligner dem med…. Ja, I forstår forhåbentlig, hvad jeg mener. Men den helt store fordel ved matrixyl og de andre peptider fremfor retinol er, at der ikke er nogle af de bivirkninger ved peptider, som der er ved retinol: irritation, rødme, solfølsomhed, afskalning osv. Produkter med retinol/a-vitamin er ikke for alle, men jeg vil vove den påstand, at peptider er så tæt ved at være det, som noget kan blive.

Og så er der selvfølgelig EGF – en anden vækstfaktor, som et enkelt firma har eneret på. Den er også virkelig god, men har en del begrænsninger, både i forhold til pris og brug. Der er dog ingen tvivl om, at det også er et meget effektivt produkt.

Produkter med den højeste koncentration af de gode peptider (Indeholder reklamelinks):
Kig bag på din antirynkecreme eller serum. Der er en meget høj sandsynlighed for, at den indeholder en peptid. Disse produkter indeholder en ekstraordinær høj koncentration af de gode og veldokumenterede kollagenstimulerende peptider:

Andre produkter med peptider:
Clinique Repairwear Laser Focus Serum, Clinique Smart Serum og Estée Lauder CP+R wrinkle lifting serum indeholder alle tre en effektiv kombination af neuropeptiden argireline og den kollagenstimulerende palmitoyl oligopeptide.

Olay Regenerist serien bruger en kombination af Matrixyl og peptidet carnosine. Den nye Olay Pro-X serie bruger et peptid, der hedder Palmitoyl Dipeptide-7, som er Olays eget. Men Olay er ikke længere på det danske marked.

Hvis du alligevel vil prøve de omdiskuterede “better than botox” neuropeptider, så finder du en blanding af Syn-Ake og X-50 Myocept i Rodial Snake Booster Oil. Du kan også prøve The Ordinary Buffet.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

73 kommentarer

 • Anne-Sofie

  Spændende indlæg. Hvad vil I så sige er bedst mod rynker, jeres ansigtsolie eller jeres anti-age ansigtscreme?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Olien. Uden sammenligning. Den kan virkelig noget specielt. Udover de 5% Matrixyl 3000 er der også resveratrol i http://pudderdaaserne.dk/2016/03/18/fredagsfavorit-resveratrol/ samt de gode olier. Den er ganske potent – vi undersælger den nok lidt på emballagen :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • A

   Hvis man har problemer med tilstoppede porer og akne, er det så en god idé at vælge olien? Jeg er altid nervøs for at komme olie i ansigtet, da jeg føler at det fedter… Et spørgsmål mere… Kan olien bruges under makeup eller er den mere velegnet som natcreme?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære A. Den bør ikke forværre din akne. Tværtimod. Men olie føles selvfølgelig fedtet.

   Olien fungerer rigtig godt under makeup. Men ikke hvis du har meget fedtet hud, så bliver det selvfølgelig bare endnu mere fedtet. Hvordan er din hud? Tør eller fedtetP?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej med jer.
  Det studie I henviser til med Matrixyl 3000 vs. retinol. Var det 3% eller 4% Matrixyl 3000 der blev sammenlignet med? I skriver begge dele. Hvor mange procent Matrixyl 3000 er der i jeres Anti-age creme?
  De bedste hilsener Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Hvilken af ovenstående er mest efftetiv i forhold til rynker?:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mig

   altså the ordinary har kun fokus på matryxel i formularen (plus lidt fugtende ha). puderdåsernes har halv mængde matryxel men også en antioxidant der findes i vindruer og chokolade. De ser begge fine ud jeg vil tro pudderdåserne er bedst fordi de har satset mere bredt men the ordinary er mere budgetvenlig så det kommer vel egentlig an på budget og om du vil have et olieprodukt eller ej :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej
  Vil starte med at sige at jeg er stor fan af jeres produkter. Dog undre jeg mig over at i har lavet en specifik antiage creme, men nu siger i at jeres olie virker bedre? Hvad er fordelen så ved cremen?
  Efter at er blevet mor har jeg nemlig fået en del fine streger i panden og under/omkring øjnene, og dem vil jeg gerne formindske og ellers forebygge nye fine linjer :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Primært fordi vi lavede cremen et par år før vi lavede olien :)

   Men antiage ansigtscremen indeholder også en høj koncentration niacinamid, som du kan læse om andetsteds.

   Olien er helt klart den mest potente – men pas på omkring øjnene med olie. Olie direkte på øjet kan irritere øjnene, så pas på du ikke får den i øjet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Hej. Jeg bruger jeres olie som øjencreme, vil I anbefale det? Svier overhovedet ikke :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja da!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tusind tak for svaret :)
   Ud fra hvad du fortæller tror jeg at min plan nu bliver at bruge olien om aftenen og så antiage om dagen da den er dejlig let og nem under makeup :)
   Tak for en dejlig blog og skønne produkter

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Svejgaard

  Tak for super indlæg. Jeres ansigtsolie og den fra the Ordinary – vil de fungerer mere optimal efter brug af dermaroller ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er bestemt muligt, ja. Men jeg har ikke selv stor praktisk erfaring med dermaroller.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene Svejgaard

   Tak for svar 😊 Har haft stor fornøjelse af dermaroller på små-ar og karsprængninger – så vil prøve at investerer i jeres ansigtsolie også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meget spændende og lærerigt. Er glad for jeg lige kom her forbi i dag :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ved simpelt hen ikke hvad jeg skulle gøre uden jeres guides… kan slet ikke finde rundt i al den info der findes og skelne mellem hvad der er reklamestunts og hvad der er funderet i noget fagligt. Så kæmpe tak for det her indlæg også – nu kan jeg da tage en beslutning på kvalificeret baggrund :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Carlsen

  Kan man kombinere jeres ansigtsolie med jeres AHA-serum og afslutte med dag/nat-creme? Hvis ja, hvilken rækkefølge skal produkterne så påføres?
  Tak for en fantastisk blog :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jep! Først AHA og så olie. Til sidst creme :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olie til sidst, ikke?
   Har læst flere steder at creme ikke kan trænge igennem olie, mener også jeg læste det på Paula’s Choice Hjemmeside..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jo. Men… Hvis man nu bruger en olie som denne hvor de aktive ingredienser er i olien, så kan jeg godt lide at bruge et låg ovenpå i form af en creme. Det “indkapsler” olien – og gør det nemmere at bruge den under makeup. Men det er klart – det skal ikke være der man lægger sine aktiver.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Jeg bruger jeres T-zone peeling og har gjort det siden den kom frem 😊 Vil der være nok efterfølgende at afslutte med jeres ansigtsolie? Altså uden at bruge dag/nat-creme bagefter? Har lige fået en fugtserum fra Ecooking. I hvilken rækkefølge skal jeg bruge dette om aftenen, når jeg synes min hud trænger til lidt ekstra fugt? Her tænker jeg stadig at bruge den sammen med jeres T-zone peeling og jeres ansigtsolie. Håber det hele giver mening og takker for at I er med til at gøre det hele lidt nemmere at forstå 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Gitte. Ja helt klart (bortset fra solfaktor – husk det!). Brug din fugtserum mellem T-zone peeling og ansigtsolie.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • isa

  Har i set at the ordinary kommer med et ferulic acid 3% + resveratrol 3% antioxidant serum?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Havde lige skrevet langt og sikkert indviklet spørgsmål og creme og olie på én gang. Det er nu slettet fordi jeg kan se I allerede har svaret Line. Tænker bare jeg MÅ prøve den olie NU :-)
  – elsker simpelthen at de her indlæg er så informative. Handler GERNE hvor I får kommision hvis I lover at fortsætte med at servere fakta så lysende klart. TAK!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeres blog er simpelthen den bedste og mest interessante jeg nogensinde har læst. Jeg er en sucker for beauty produkter og elsker at læse om det og prøve en masse forskelligt.
  Jeg har netop bestilt 7 forskellige produkter fra The Ordinary (bla.Matrixyl) som bare ligger og venter på posthuset… Glæder mig vildt til at komme igang med at prøve produkterne og håber de kommer til at gøre noget godt for min MEGET fedtet hud og røde prikker/ar fra teenage årene med bumser.

  Glæder mig til at der kommer nyt på bloggen :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Tusind tak for en fantastisk blog. Jeg er pt gravid og savner en god olie/ creme til mit trætte ansigt. Ved i om det er ok at bruge olie med matrixyl i? Jeg kan ikke umiddelbart finde noget på nettet andet end at A-vitamin eller retinol er No Go.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgit

  Er det noe ny info om når produktene deres blir tilgjengelig for bestilling til Norge? Har SÅ lyst til å teste dem ut, men finner ingen steder som sender hit :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnethe

  Kan man godt bruge jeres olie selvom man har fedtet hud? Havde tænkt jeg vil prøve jeres t-zone, men vil også gerne have noget mod rynker.
  Tak for en god blog :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Agnethe. Der er mange med fedtet hud, der er glade for den. Andre med fedtet hud bryder sig ikke om olie. Den har mange gode fordele – men om du vil kunne lide følelsen af mere olie på huden, vil komme an på dig selv. Den er i hvert fald god for huden.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej med jer! :-) Jeg har googlet og googlet, men synes ikke, jeg kan finde nogen steder om ovenstående produkt fra The Oridinary indeholder parfume? Jeg har forsøgt at kigge på ingredienslisten, men forstår naturligvis ikke halvdelen af ordene :-D
  Håber I kan hjælpe.
  Og tak for en super god blog med altid spændende indlæg!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej :)
  Jeg er 28 år med normalt hud. Jeg kan dog godt få en smule tør hud om vinteren. Jeg vil meget gerne forebygge rynker. Jeg vil gerne bruge jeres serie af produkter. Jeg bruger allerede jeres alt i en beskyttelse inden min makeup. Hvilke produkter synes i jeg skal købe? Og i hvilken rækkefølge skal de påføres?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Theresa

  Kære jer to. Jeg kører pt en morgenrutine med jeres T-zone Peeling og herefter The Ordinarys Niacinamide inden jeres anti-age creme for at holde urenheder i skak. Men kunne man imellem disse tilføje The Ordinarys Matrixyl? (jeg vil nemlig gerne holde den til dagen, da jeg om aftenen kører hyaluronsyre, jeres AHA samt Ordinarys Advanced Retinoid). Endnu engang tak for den bedste blog! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja det kan du sagtens

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Hej. Jeg er lidt forvirret over jeres “GO” til Theresas morgen- og aftenrutine, da hun bruger t-zone peeling om morgen, og jere AHA om aftenen. I skriver andet sted at man kun må bruge et af disse produkter, da man ellers giver huden for meget syre. Kan man godt bruge det ene morgen og det andeet aften?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej selvfølgelig ikke! Men det var heller ikke det, hun spurgte om :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Hej – tak for en vildt god side!
  Kan man bruge jeres olie, hvis man har acne rosacea (i mild grad)? Min hudlæge har nemlig sagt, at alle olier er bandlyst. Men det er efterhånden mange år siden, så jeg tænkte, at der måske er sket noget siden da? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Dorte. Nogle med rosacea kan godt tåle olie. Andre kan slet ikke. Vores ansigtsolie er hverken værre eller bedre på det punkt end andre olier. Har du reageret på olie før? Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannie

  Hej. Skriver til jer da jeg er lidt i tvivl om hvilke produkter jeg egentlig skal bruge og hvordan jeg skal kombinere dem. Bruger pt. En argan olie sammen med en rynkecreme. Men lider af utrolig tør hud og har begyndende rynker/rynker nogle steder. Bruger pt. Kun argan olie og rynkecreme if min hud er virkelig dehydreret, så skal måske kombinere rynkecreme med en fugtcreme eller hvordan og faldt jeg over denne olie som jo ser super god ud, hvordan vil den skulle bruges, inden alm creme eller ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Jeannie. Du kan både bruge den over og under creme. Når min hud er allertørrest bruger jeg den faktisk under cremen. Så “forsegler” cremen olien, så den virker endnu bedre. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Hej
  Er blevet ret interesseret i The Ordinary, pga prisen er overkommelig.
  Men hvad er forskellen på
  “The Ordinary Matrixyl 10% + HA”
  og
  ” The Ordinary Buffet”?
  Kan slet ikke finde ud af hvad der vil være effektivt på min hud.
  Den er almindelig, men med små pigmentforandringer og lidt karsprængninger og mange fine rynker. Dybere furer mellem brynene og i panden. Mangler glød! 42 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sille
   Forskellen er jo ingredienserne? I Buffet er der flere forskellige peptider med en samlet koncentration på 25,1%, i Matrixyl 10% er der 10% Matrixyl.
   Personligt er jeg vild med høje koncentrationer af Matrixyl, men det er jo en smagssag, og koncentrationen er nok også rimelig høj i Buffet…
   Hjalp det en smule?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • signe

  Tak for svar, men nej, er stadig i tvivl. Hvilken vil du mene er mest effektiv til min type hud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Signe
   Du vil helt sikkert have god effekt af begge to.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • signe

   Tak Jeg springer ud i det ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille S

  Meget imponeret over den minutiøse gennemgang af Retinol/A-vitamin versus peptider!
  Jeg er igang med Environs Step-up serie fra 1-5. Er nået til step 3, og denne indeholder BÅDE retinol OG peptider. Tænker jeg så er dobbelt dækket ind?
  Tak for en skøn blog, som jeg nu følger med stor glæde :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Undrer mig lidt over de meget høje koncentrationer i The Ordinary’s produkter. Er klar over brugen af peptider som matrixyl er gennemtestet, men vel ikke i så store mængder? Ville i turde benytte jer af dem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Karen. Det undrer jeg mig også tit over. Men… koncentrationerne er ikke altid så høje igen, når man ser nærmere efter.

   For eksempel i deres Matrixyl 10% – der er muligvis nok 10% peptider i, men det er jo ikke 10% af en enkelt peptid. Det er 10% af en blanding af en masse forskellige peptider. Matrixyl 3000 er også rasende dyrt, og de ville slet ikke kunne holde prisen, hvis de skulle have så meget i.

   Og deres A-vitamin fx. var jeg meget skeptisk overfor, men de hhv. 2 og 5% som lyder meget voldsomt dækker i virkeligheden over at der er hhv 2 og 5% af en aktiv ingrediens i, der består af en blanding der indeholder en meget meget mindre andel af A-vitamin. (hvilket virkelig er en god ting!)

   Man skal altså holde tungen lige i munden, når man læser disse tal… Jeg tør godt bruge peptider i disse koncentrationer – til gengæld vil jeg ikke bruge deres 30% syrer: http://pudderdaaserne.dk/2017/06/21/syrepeeling-fra-ordinary-en-guide/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

   Hej Katja,
   Fedt! Det præciserer de jo ikke rigtigt. Så vil jeg springe ud i det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Kære dåser
  Tak for en fatastisk blog!
  Har netop købt The Ordinarys nye “Buffet” + Copper peptides 1%. På deres hjemmeside i regimen guiden står der, at den skal påføres enten 30 sek før eller 30 min efter produkter med direct acids, c-vitamin og a-vitamin. Jeg har altid brugt bha som det første vask, men det er jeg nu blevet i tvivl om. Hvad mener I?
  På forhånd tak for svar! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maria
   Eksfolierende syre skal altid nederst, så jeg synes, du skal gøre, som du plejer, vente 30 sekunder og derefter påføre de andre produkter.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Pudderdåser,
  Jeg vil gerne bruge the Ordinarys Matrixyl10%+HA, men hvornår skal jeg bruge den, når jeg bruger paulas choise BHA 2% samt the ordinarys niaceramide 10 % om aftenen? Mvh. Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg ville nok bruge den øverst. Bare du bruger BHA nederst, så er rækkefølgen af de sidste to mindre vigtig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Hej pudderdåser.
  Jeg har et spørgsmål om brug af a-vitamin sammen med cerum med peptider. Jeg bruger receptpligtig a-vitamin 0.1(spansk variant af tretinoin) og vil gerne supplere med peptider. Men jeg skal være forsigtig med indholdet, da det ikke må indeholde nogen form for a-vitamin og tænker det heller ikke må indeholde noget med peelende effekt.
  Er der en af cremerne i har foreslået der kan bruges som combi?
  Med venlig hilsen Katja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Katja. Vores Ansigtsolie og The Ordinarys er der i hvert fald ikke A-vitamin eller nogen form for syre i :) Jeg kan ikke lige huske de andre på stående fod. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja Koch Larsen

  Hej med jer. Jeg er kommet meget i tvivl om jeg både må bruge The Ordinary Matrixyl 10 % +HA og pudderdåsernes A-serum 5% samtidigt?
  Håber meget I har tid til at svare 😀
  Mange hilsner fra Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Anja. Det må du gerne. Ingen problem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej, jeg har netop købt the ordinary matrixyl 10 + ha og var sådan i tvivl om mht solfølsomhed, men som jeg læser det her, så burde det ikke være et problem?
  Derudover er jeg i tvivl om hvordan den skal bruges, men tænker det er morgen- og aften rutine under cremen ikk?
  Er helt ny i gamet med the ordinary og må indrømme jeg syntes det er en smule forvirrende ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla
   Mener du at du skulle blive lysfølsom af Matrixyl? Det behøver du ikke være bekymret for.
   Brug den som et serum inden cremen

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Chahboun

  Hej med jer!

  Tak for en god hjemmeside! Det er en jungle at finde rundt i alle de produkter, der findes på markedet.

  Fungerer matrixylen på samme måde som retinol, altså at man skal være ekstremt forsigtig med sol, da man vitaminet kan forværre ens pigmentering? Jeg er med på, man skal bruge solcreme året rundt, men er det ikke noget med, man er mere udsat, når man anvender a-vitamin i sine hudplejeprodukter?

  Hvis jeg køber matrixylen, skal jeg vel stadig anvende serum, ikk?

  På forhånd tak for svar!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anne
   Nej, Matrixyl gør ikke huden lysfølsom.
   Det er lidt ærgerligt at give a-vitamin skyld for at forværre hyperpigmentering, da det netop er en af de ting, der kan få pigmenteringen under kontrol. Hvis du beskytter dig mod solen og i øvrigt anvender produkterne med a-vitamin om aftenen/natten er der ingen problemer.
   Om du skal anvende serum eller ej, kan jeg ikke svare på, det afhænger jo af, hvad du ønsker af din hudpleje, og hvilke produkter du køber.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Kære Pudderdåser
  Har netop kigget på The Ordinarys “buffet”. Godt nok er jeg “kun” 26 år, men prøver at rynkeforebygge så meget som muligt.
  Så vidt jeg har læst de fleste steder, så er både syre (fx AHA) og peptider vigtige grundsten.
  I kommentarerne ser det ud til, at I siger god for at kombinere peptider og syrer.
  Nu læser jeg så netop på Ordinarys hjemmeside, at de fraråder kombination af syrer og peptider.
  Hvad tænker I om dette?
  Vil det være en idé at holde sig til peptider om morgenen (selvom ordinary foreslår, at de skal påføres 2 x dagligt) og syre om aftenen?
  GOD SOMMER 😀
  De bedste hilsner Emilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Emilie
   Det er vigtigt at læse det hele hos The Ordinary, de skriver:
   “… Previously, we did not have a contraindication listed for the use of direct acids/Vitamin C with any of our peptides. However, we now have a huge arsenal of these products and some of the formulations are more susceptible to hydrolysis with certain types of Vitamin C or acids.

   Instead of developing a complex guide listing the compatibility of each of our peptides with each acid and Vitamin C, we have adapted the following approach to maximize efficacy for the maximum number of people:

   It is best to not use Peptides in the same routine as the following products: Direct acids, LAA (L-Ascorbic Acid) and ELAA (Ethylated Ascorbic Acid). In addition, we would recommend avoiding the use of products containing copper peptides in the same routine as strong antioxidants as well as direct acids/LAA/ELAA.”

   Hvis du vil vide mere om, hvilke produkter der er sarte overfor hydrolyse i kombination af peptider og syrer, må jeg bede dig tage kontakt til The Ordinary. Vi kender ikke til deres formuleringer på det niveau.

   Vores formuleringer kan man fint kombinere på kryds og tværs.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • O.S.

  Hej,

  Må man bruge en natcreme A-vitamin, sammen med eksempelvis
  The Ordinary Matrixyl 10%?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens favoritter: Juli 2017