Femarelle - overgangsalderen og halvdelen af et kvindeliv

Tirsdagstip: Brug tid på hænderne

I går var jeg sammen med min skønne veninde, som jeg ser alt for sjældent. Udover at være vildt smuk så er hun beriget med sådan en vildt misundelsesværdig negleform. Det er vist ikke noget jeg nogensinde har komplimenteret, heller ikke selvom vi har talt om negle mange gange. Nå men hendes smukke negle fik mig til at tænke på, hvor stor en forskel det gør, at der er styr på neglene og hænderne i det hele taget. Hvis du af den ene eller den anden grund ikke synes om, må eller kan gå med neglelak, så er der heldigvis meget andet, du kan gøre for at holde hænderne i topform.

Fedtet pleje
Du kender garanteret tricket med en fed creme og handsker om natten, eller i opvaskehandskerne når du vasker op. Det er et vildt godt tip, der kan redde tørre hænder, særligt hvis du bruger en med masser af carbamid, der virkelig kan noget med at fugte igennem. Derfor er netop sådan en creme god til revner, tørre neglebånd og den slags. Sørg for at smøre hænderne regelmæssigt, det er meget lettere at forebygge, end det er at behandle.

Beskyttelse
Ligesom du tager handsker på om vinteren for at beskytte hænderne mod kulde, så skal du huske at beskytte hænderne mod solen om sommeren. Hænderne er sjældent dækket til, og derfor skal de naturligvis beskyttes, ligesom ansigtet bliver det. Ligeså snart du ikke længere har vanter på, er det en god idé at finde din SPF frem. På den måde kan du også nemt få brugt den der halve tube, du alligevel har tilovers fra sidste sommer eller resten af årets ferier.

Håndsprit eller håndvask
I årevis har Katja rystet på hovedet af mig og min brug af håndsprit. Selvfølgelig kan man godt argumentere for, at mange i de erhverv, der gør brug af håndsprit, har lidt af et overforbrug. Alligevel har jeg aldrig nogensinde haft så tørre hænder, som efter jeg droppede håndsprit til fordel for vand og sæbe. Selvom sprit er voldsomt udtørrende, så er der oftest nogle fugtgivende ingredienser i håndsprit. Hvorimod både (for varmt) vand, eventuel uhensigtsmæssig sæbe og derefter eksfoliering med håndklæde eller servietter bare er udtørrende. Hvis du døjer med rigtig tørre hænder, kan det altså godt give mening at skifte vand og sæbe ud med en håndsprit.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk / Følg os på Facebook og Instagram: @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas MAC Asos DeciemFeelUnique Escentual HQhairEstee Lauder LookFantastic Clinique
   

1 kommentar

  • Metmasu

    Du har helt ret mht. håndsprit! Da vi for snart en del år siden indførte håndsprit på sygehuset, forsvandt min håndeksem. Den eksem, som trods diverse fede cremer ellers hver vinter krævede hormon-salve, for at jeg kunne passe mit arbejde. Nu får jeg bare enormt tørre hænder, hver gang jeg holder ferie, og dermed fri for håndsprit. Kh. sygeplejersken :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Femarelle - overgangsalderen og halvdelen af et kvindeliv