Kunstig eller naturlig parfume - hvad giver mest allergi?

Skæl omkring næsen eller øjenbryn? La Roche-Posay Kerium DS Creme hjælper mod skæleksem

La Roche Posay Kerium DS Creme

Kender du det med, at huden omkring næsen skaller? Det sidder gerne i fløjene rundt om næseborene. Eller også har du egentlig fedtet hud, men alligevel drysser huden omkring øjenbrynene eller i panden.

Måske kan du ikke se skællene med det blotte øje, men når du så lægger makeup, så sætter den sig i flagerne rundt omkring næsen lige gyldigt, hvor meget du gør dig umage.

Det problem har jeg i hvert fald selv, og det hedder skæleksem.

Det har intet med tør hud at gøre – tvært i mod bliver det værre, hvis du smører det ind i fede cremer. Det er præcis samme slags skæl, som man får i hovedbunden. De kan også opstå i ansigtet. Jeg har skrevet mere om det her, hvor jeg også har skrevet lidt om behandling.

Men nu har jeg også fået testet La Roche-Posay Kerium DS Creme mod netop skæleksem i ansigtet – og den virker!

Skælshampoo på creme
La Roche-Posay Kerium DS Creme er skælshampoo på creme. Den indeholder de samme aktive og helt klassiske ingredienser, som der er i skælshampoo (La Roche-Posays skælshampoo hedder også Kerium), men her er de bare kommet på creme.

Kerium DS Creme indeholder zink og piroctone olamine. Klassiske ingredienser, som du finder i massevis af skælshampoo på markedet. Og de virker altså også, når de kommer på huden i cremeform.

Min foundation ligger pænr igen
Så længe jeg kan huske, har jeg haft de der små skæl omkring næsefløjene i varrierende grad. Daglig peeling med salicylsyre hjælper, men det fjerner det ikke helt. Det gør Kerium DS til gengæld.

Mine skæl er i så mild grad at de kun kan ses, når jeg lægger makeup. Men der er de godt nok også irriterende. Al foundation hænger sig i dem og fremhæver dem på en meget uskøn måde. Efter en uges brug af Kerium DS forsvandt problemet, og min foundation har aldrig opført sig pænere.

Sådan bruger du den
La Roche-Posay oplyser at effekten indtræder efter 6 ugers behandling. Her fik jeg nærmere effekt efter 6 dage. Jeg har brugt den ovenpå min T-zone Peeling morgen og aften. Efter Kerium DS har jeg brugt anden creme og serum af forskellig slags. Så min rækkefølge har altså været rens – syrepeeling – Kerium DS – anden creme mm.

Her kan du købe det
Jeg har købt La Roche-Posay Kerium DS på apoteket til 109 kroner.

Du kan også købe den på nettet hos for eksempel Apo-Rot.dk til 11 euro. (Porto er 5,90 euro ved køb under 40,00 Euro, 2,90 euro ved køb over 40 euro og gratis ved køb over 100 euro)

La Roche-Posay Kerium DS er parfumeret.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

42 kommentarer

 • Christine

  Wow vidste slet ikke det med at man skulle undgå fed creme! Hudlægerne anbefaler ketoconazol som man kan få i håndkøb, jeg synes det virker super godt når jeg husker at bruge det😀 denne creme lyder også spændende

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ELSKER denne creme.OG shampooen der følger med i samme serie. Jeg fik det anbefalet en vinter for nogle år siden af en sød apotekerdame. Jeg troede fejlagtigt, at min hud netop var tør. Vinter und alles. Jeg prøvede alle mulige cremer og fugtmasker, men det hjalp jo sjovt nok ikke. Denne creme er virkelig fantastisk, og hjælper rent faktisk. Klart en anbefaling herfra også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Den creme har jeg brugt igennem mange år og den er også den eneste der har hjulpet på min skællende hud. Den er enormt effektiv.
  Nu har jeg så fået samme problem i hovedbunden, men vidste faktisk ikke at der også fandtes en shampoo, så mange tak for tippet – jeg er faktisk i skrivende stund på vej på apoteket for at købe skælshampoo, så det kunne ikke have været timet bedre! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg har nøjagtig den slags skæl, der til forveksling ligner tørre pletter! Det er lidt sjovt, at du nævner t-zone peeling, for mit er faktisk gået ret meget amok efter at jeg stoppede med at bruge den for et par uger siden. Jeg troede bare at det var tør hud, nu hvor vinterkulden sådan for alvor er kommet. Men fed creme morgen og aften i en uge har bestemt ikke gjort noget godt. Jeg må i gang med t-zone peeling igen! Straks!! For pænt er det virkelig ikke….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Hej
  Hvilken gavn gør cremen for t-zonen?
  Hilsen Joan

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Joan. Skæleksem optræder hyppigst i T-zone området, fordi det er der vi har mest fedtet hud og skæleksem kan godt lide fedt. Men hvis du ikke har skæleksem er der slet ingen fordele ved at bruge Kerium DS.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Det lyder som noget der skal prøves! Skal den smøre i hele ansigtet? Eller kan man nøjes med kun at smøre i de ramte områder? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  JA! TAK I SØDE! Den må jeg straks have fat i

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Kan man også bruge den i hovedbunden?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  I følge kemiluppen indeholder den et meget allergifremkaldende stof, medmindre de for nylig har ændret deres formular…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Den indeholder parfume, som vi også skriver :) Det er det eneste allergene, både jeg og kemiluppen finder.

   Men deres beskrivelse giver ingen mening – det klassificerer zinc som et parfumestof. Jeg tror altså det er en fejl. Zinc kan mange ting, men at det skulle være parfume giver ingen mening. Det er et i denne sammenhæng anti-skæl middel.

   Der er dog parfume i – ingen tvivl om det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Det ku godt lyde bekendt, men er ikke sikker.. mon det er farligt at prøve at bruge den hvis man ikke har det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maya

  Kan den også bruges til linjerne omkring øjnene? jeg døjer desværre med, at min foundation (på trods af et ekstra lag alt-i-en creme) sætter sig i lnjer under øjnene, hvilket får mig til at se 10 år ældre ud :-(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cristina Barrow

  Hej Pudderdåserne,

  Lækkert med jeres anmeldelser af creme og makeup..☺Med hensyn til skæl generalt, vil bare lige dele min erfaring. Jeg har selv været plaget med en del skæl i hovedbunden, men efter jeg begyndt at tag fiskeolie (Lysi 72 kr i Brugsen – flydende form), så forsvandt det hele. Der gik ca. 3-4 måneder og jeg har i dag 100% skælfri hovedbund samt glasfuldt og fugtigt hår. Tænker at det også vil hjælp med skæl o ansigtet, da omega 3 olien (fra Lysi – el. andre mærker) er godt får huden.
  Håber at der er nogen som vil få glæde af min erfaring med fiskeolie.

  Cristina 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wickie

  hvad er forskellen på denne og så Ducray Kelual DS cream og ligeledes shampooen? Jeg er nemlig gået hen og blevet helt forvirret, efter en tur på apoteket, hvor jeg ikke rigtig synes vejledningen var så god.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Wickie. Alene baseret på ingredienslisten for jeg har ikke prøvet: De indeholder begge samme aktive ingrediens piroctone olamine. Der er lidt zink i La Roche Posay, til gengæld er der lidt glykolsyre i Ducray. Same-same – Ducray virker på samme måde :)

   Hvad sagde de på apoteket?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wickie

   ikke så meget andet end at jeg fik følelsen af at de hellere ville sælge mig den fra Ducray fordi den er lidt dyrere. Så salgstalen blev skuet godt op, så jeg kun endte med at blive forvirret over forskellen, om der er forskel og om de virker ens.. det gælder både shampoo og creme fra begge serier, da jeg døjer meget med skæleksem i ansigt og hovedbund, så gik desværre derfra uden at købe noget, så jeg kan få bugt med det.. 1000 tak for svar :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvilket peeling mærke anbefaler I i forhold til et produkt med salicylsyre?
  Jeg døjer med rosacea (er dog under behandling pt hvor jeg bruger en behandlingscreme hver aften) vil jeg kunne supplere med ovenstående produkter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria L.

  Hvor er jeg glad for at jeg ikke er den eneste med det problem. Jeg har eksemen ved næsen og i øjenbrynene, ikke voldsomt meget, men tilpas nok til at det kan drive mig til vanvid. Derfor har jeg også været hos hudlægen med det tre gange, hvor jeg første gang fik en creme som ikke virkede, derefter gav han mig nogle piller som jeg ikke kunne tåle og til sidst gav han mig cremen Brentacort, som virker ok, men som jeg ikke rigtig tør at bruge for meget af fordi hudlægen sagde det gjorde huden tynd og jeg kunne få karspringninger. Så nu har jeg så købt Kerium DS, og håber på at det bliver min redning. Men vil lige høre om det er normalt at huden bliver rød og varm der hvor man har smurt cremen på, eller om det er et tegn på at jeg ikke kan tåle den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har selv oplevet at det prikker ganske lidt. Rød og varm synes jeg ikke er meningen. Bliver du ved at være rød eller forsvinder det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Tusind tak for at I Pudderdåser har fokus på dette problem. Vil bare lige nævne, at Ketoconazol sælges under navnet Nizoral og fås også som både creme og shampoo ( shampooen er parfumeret) til en noget lavere pris end både La Roche Posay og Ducray. Den er til gengæld heller ikke ligeså lækker, men hvis den kun lige skal bruges til at sikre sig mod udbrud i næsefløje og under øjnene (mine to problemområder) så er den mild, billig og drøj, da man ikke skal bruge ret meget, og jeg føler ikke, at den konkurrerer for meget med andre produkter :-) Og så vil jeg anbefale, at man går til lægen med det samme, hvis det bliver slemt, trods brug af et af ovenstående produkter. Det fik jeg ikke gjort her efter julen, så gik med meget sviende, skællende hud i tre uger, kom endelig til lægen, fik en gang Brentacort og fik det helt i bund på 3 dage :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Hej Pudderdåser! Tak fordi I sætter fokus på dette. Jeg har et spørgsmål som jeg håber at I kan svare på. Jeg har fået lavet semi-permanente øjenbryn (microblading) jeg ved at salicylsyre kan ødelægge brynene, men kan denne creme også lysne/ødelægge farven på dem? Håber I kan svare på dette.
  Mvh Monica :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Hej Pudderdåserne!
  TAK for filan! Jeg har døjet med det problem i årevis! Min foundation har ALDRIG ville ligge pænt! Jeg peeler med jeres t-zone morgen og aften, vasker med vaskeklud – ekstra omkring næsefløjene, skifter konstant foundation men intet har virket. Men NU skal det da prøves! Tusind tusind tak for verdens bedste fif 😀😀 Jeg er svært begejstret for jeres gode produkter og råd/anbefalinger/vejledninger. Og jeg vil lige sige – jeres T-Zone Peeling i kombination med La Roche-Posay’s Effaclar Duo + har stort set fjernet alle mine stride urenheder. Paulas Choice anbefaler den kombination – og det VIRKER! Jeg har lidt af dårlig hud siden 12 års alderen, nu bliver jeg 30. Så tak for jer! Knus Lærke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Hej Pudderdåserne

  Jeg har oplevet et par gange efter brug af kerium DS, at cremen lige som sidder i “kager” en 10-15 min efter påsmøring. De kan så ligesom rulles af og så er huden fin…
  Bruger jeg for meget eller hvad poker sker der? Opløser cremen eksemen?
  Jeg smører et helt tyndt lag på og har aldrig oplevet det med andre cremer…
  Mvh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg tror du bruger for meget. Der skal en lillebittebitte smule på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Marie

  Hej Pudderdåserne.
  Jeg døjer med Rosacea og vil blot høre om I har nogle erfaringer med at denne creme også skulle hjælpe på det område ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Anne-Marie. Det tror jeg ikke. Rosacea har så vidt jeg ved ikke noget med skælsvamp at gøre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor i rækken anbefaler i at man bruger denne? Jeg bruger jo både serum og creme/lotion i ansigtet, skal denne på til allersidst? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Trine
   Selv ville jeg nok bruge den efter serum og inden creme.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super, tak for svaret :)
   Er der nogle produkter som man fraråder at bruge når man har skæleksem? Nu tænker jeg om man burde lade være med creme til sidst, eller har det ingen betydning?
   Jeg lider både af slem akne og har lidt skæleksem, specielt ved øjenbrynene, og jeg kan ikke rigtig finde ud af om det skader mere end det gavner, at bruge mange forskellige produkter..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Tsang

  Åh bare jeg havde fundet dette indlæg for mange år siden 😑
  Jeg har altid kæmpet med min hud. Den er både fedtet og tør/skælvende. Samtidig har jeg en del rødme der kræver noget dækning. Hold op hvor har jeg kæmpet med at få foundation og Colour correcter til at se ordenlig ud. Det var nærmest umuligt.
  Efter 2! påføringer af t zone pejling og denne creme fra la rocher posay- ser min hud og min makeup allerede meget bedre ud :D
  Hvor er det fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Jiiihaaa! Hvor er det godt at høre!

   Dejligt at det kunne hjælpe dig :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie B.

  Kære pudderdåser! TUSIND tak for dette tip. Jeg købte cremen i onsdags og kan allerede se en tydelig forbedring: Min makeup ligger meget pænere omkring næsen. Jeg er ikke helt i mål, men bare en lille forbedring er fantastisk. Tænk engang – også på bare seks dage ligesom, I skriver. TAK!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej
  Da jeg skiftede Origins creme ud med Shiseido, fik jeg hermed rødme og efterfølgende skæl i ansiget. Jeg var til hudlægen for to uger siden, og fik at vide at jeg har skæleksem, Han anbefalede Ducray shampoo og creme. Jeg har brugt det i 2 uger, og min næse fortsat at være rød.
  Kan man bruge Roche-Posay Kerium DS Creme hver dag? Og hvilken serum, ansigtscreme og peeling skal jeg brug, når jeg har skæleksem?
  Jeg ser frem til at høre fra jer.
  1000 tak for indlægget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jung
   Du kan bruge den både morgen og aften, hvis du har brug for det. Hvilke produkter bruger du nu? Det er næppe nødvendigt at udskifte alt.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jung

   Tak for dit hurtige svar Helene!
   Nu bruger jeg renselotion 2 i 1 fra Matas Natur, og Ducray creme til at smøre på områder med rødme, og dagcreme fra Origins. Jeg har brugt Ducray i to uger, og får små røde knopper. Ved ikke om det er pga. Ducray.
   Hvilke produkter bruger du selv? Har du gode erfaringer med at holde skæleksem nede?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Helene har ikke skæleksem, det er mig, der har det. :)

   Hvilken Ducray bruger du helt præcis? Jeg skal bare være sikker på, det er den samme vi taler om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jung

   Hehe ok. Det var første gang, jeg skrev en kommentar herinde.
   Jeg bruger nu Ducray Kedual DS creme mod rødme og skæl. Min eksem på kinden og under næsen er væk. Jeg er begyndt at tage fiskeolie, det er med til at holde det nede. Hvad bruger du selv ifb. daglig hudpleje?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Tak for denne creme! Den har hjulpet mig så meget sammen med tzone peeling. Indtil jeres skriv om skæleksem vidste jeg faktisk ikke det var det jeg havde – så tak!

  Dog oplever jeg problemer her i overgangen hvor det bliver koldere og solen er mindre fremme. Jeg har ikke ændret noget i min hudplejerutinr, der består af vask med vand og vaskeklud morgen og aften, t zone peeling og til sidst denne vidunder creme. Hvis jeg har makeup på fjerner jeg det med lidt kokosolie, men det er sjældent
  Mine bryn drysser og skaller og klør som om der ikke var en dag i morgen. What to do? Nogle tricks i ærmet? Andre vidundermidler der kan klare det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg vil blot informere om at Bioderma Sensibo DS+ anvendes til præcis samme formål, konsistensen og ingridenserne er næsten de samme, men den fra Bioderma er uden den stærke parfume og så er der også udviklet et renseprodukt dertil, og den er også rigtig god og mild for huden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Tusind tak for info Maria, den skal da prøves :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kunstig eller naturlig parfume - hvad giver mest allergi?