EmerginC - vitaminer til huden

Tirsdagstip: Brug creme i hele ansigtet

I øjeblikket tester jeg et produkt, der lander til februar. Lanceringen af det pågældende produkt fik mig til at tænke på et virkelig gammelt tirsdagstip, som blev til på grund af et spørgsmål fra ældsten.  Spørgsmålet er mindst ligeså væsentligt nu, som det var den gang. Som årene er gået, har Katja og jeg erfaret, at det altid er relevant med gentagelser, også selvom vi selv synes, at det kun er et øjeblik siden, vi skrev indlægget sidst.
Her taler vi godt nok om et øjeblik på næsten fem år, men hvem tæller…

Hvor går grænsen?
Hvor slutter ansigtet? Og hvor starter halsen? For mit vedkommende er der forskellige svar afhængigt af, hvilken creme jeg bruger… Når det er solcreme, slutter halsen ved bh-kanten. Når det er bodylotion går grænsen ved kravebenet og min ansigtspleje slutter lige omkring kæbebenet. Det er slet ikke hensigtsmæssigt, slet ikke fordi det faktisk er et område, der bekymrer mig en del. Området er jo vanvittig udsat i forvejen, så den manglende opmærksomhed gør det jo ikke ligefrem bedre.

Bare plej det hele
Det handler ikke bare om at trække resterne af ansigtscremen ned over halsen, du skal simpelthen huske at pleje hele området fra kæbelinjen og ned. Det betyder, at huden på halsen, dekolletagen og nakken skal have daglig pleje.
Det er virkelig nemt at glemme, så længe man er fast i kødet, men når tyngden begynder at sætte ind, så er det et af de områder, som går rigtig mange kvinder på. Det er jo lidt fjollet, når det i virkeligheden er så nemt at udsætte og mindske aldersforandringerne, når bare man husker lidt creme.

Hvad skal man bruge
Der findes et hav af cremer specielt beregnet til halsen, og jeg er sikker på, at de fleste kan et eller andet. Generelt skal du gå efter de sædvanlige gode ingredienser, som du kan læse mere om i indlægget Ingrediens-guide: Antiage der virker.
Er huden rigtig slap, så er der Thermage, som kan løfte og stramme op. Problematikken i området er ofte tørhed og derfor er det en god idé med nogle cremer, der er rige og plejende. En ting er plejen, men beskyttelsen er mindst lige så vigtig. Husk derfor at smøre din SPF helt ned på halsen og brystet.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links

4 kommentarer

 • Mette

  Tak for et godt tip!

  Jeg hoppede over på det indlæg, I linker til med forslag til gode antiage-cremer. Men puha, jeg har altså ikke helt samme overblik som I to seje tøser, så jeg opgav lidt at finde frem til en form for konklusion på, hvad jeg kunne gå efter;-)

  Jeg er egentlig nok lidt nærig med at brugedyre produkter på hals, nakke m.m.

  Kan I måske foreslå et godt all round produkt til halsen, der ikke sprænger budgettet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HeLene

  Godt tip. På et foredrag med Karmameju Mette kaldte hun det område for det STORE ansigt, og hun medregnede sku også brysterne (det handlede også, til dels om tørbørstning) som det område som skal have den fine pleje vi bruger i ansigtet da huden ligner. Udtrykket har bidt sig fast hos mig, og jeg bruger tit creme ned til blusekanten i hvert fald… Synes det er en sjov måde at huske på det når man tænker ‘det store ansigt’ og griner lidt for sig selv…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Teresa

  Jeg har, igen i år, fået tør og rød hud under næsen – jeg tror det er det internettet kalder vinterhud. Jeg har forsøgt at bekæmpe det med almindelig hudcreme og jeres Alt-i-en salve, men jeg synes ikke rigtig jeg kan holde det nede, uanset om jeg smørrer området ind meget få eller mange gange. Har I råd eller tips? Produktforslag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Måske noget A-Derma Dermalibour eller Avene… århhvadhedder det nu…. dem med zink i… Der kan holde det tørt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EmerginC - vitaminer til huden