Månedens favoritter: Oktober 2016

Bumse-bekæmpere: ACO Spotless

ACO SpotlessI denne serie gennemgår vi de produkter der findes på markedet til uren hud, bumser og akne. Vi vil anmelde de serier, du kan købe i butikker i Danmark såsom på apoteket, i Matas eller i Magasin. Vi har ikke testet dem på egen hud – det har vi nemlig ikke huden til. Vi har i stedet gennemgået den publicerede forskning, der ligger bag, og i et vist omfang de brugeranmeldelser, der er adgang til.

Masker, spot-produkter og vaske er oftest diskvalificeret på forhånd, da de er ineffektive. Vi interesserer os kun for produkter, der kommer som serum, lotion, skintonic, creme, gelé eller hvad som helst, som du smører på huden en eller to gange om dagen og lader blive siddende.

ACO Spotless er en budgetvenlig serie af produkter mod uren hud på apoteket. Desværre er den ikke spor hudvenlig.

Serien består af seks produkter:

 • ACO Spotless Daily Face Wash
 • ACO Spotless Daily Toner
 • ACO Spotless Daily Moisturiser
 • ACO Spotless 2 in 1 Gel
 • ACO Spotless Overnight Spot Treatment
 • ACO Spotless Cover Stick

Vi har skrevet om serien før, da en læser skrev til os, efter at have brugt hele serien. Hendes hud var blevet voldsomt udtørret og irriteret. Og det kan vi godt forstå, den blev.

Du kan læse om hele serien i den gamle anmeldelse, her vil jeg fokusere på de produkter, som er behandlende og forebyggende. Det er ACO Spotless Daily Toner og ACO Spotless 2 in 1 Gel. Daily Moisturiser er “bare” en matterende fugtighedscreme.

De to eneste produkter i serien, der – i teorien – skal kunne forebygge og behandle udbrud af akne, er ACO Spotless Daily Toner og ACO Spotless 2 in 1 Gel. De indeholder begge salicylsyre, og det er en yderst velvalgt ingrediens til formålet. Desværre er de to produkter ikke hensigtsmæssigt formuleret.

For det første har de begge en meget høj ph-værdi for et salicylsyre produkt, hvilket nedsætter den eksfolierende effekt.

For det andet indeholder de begge så store mængder alkohol, at resultatet vil være endnu mere rød, tør og irriteret hud, end man startede ud med. Især hvis man også bruger den sulfatbaserede rensegelé både morgen og aften, som ACO selv anbefaler. Så er der ikke meget af hudens egen forsvarsbarriere tilbage bagefter, og dens betydning for en sund hud er man for alvor ved at få øjnene op for.

Her kan du købe det
ACO Spotless serien kan købes på apoteket. Produkterne koster mellem 49 kroner og 69 kroner pr styk.

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

16 kommentarer

 • Marie

  Vil I også teste danish skin care har lavet en man smører på under sin dagcreme som der skulle indeholde salicylsyre. Jeg har først læst om det idag og mindes ikke i har snakket om det herinde når I har skrevet om netop noget der indeholder dette??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Indholdsmæssigt er den fin. Den svarer i indholdsstoffer til vores egen T-zonepeeling eller Paula’s Choice. Helene har prøvet den for mange år siden, og brød sig ikke om konsistensen, men indholdet tror jeg ikke fejler noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Det er heldigvis ikke alle apoteker der fører serien :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Anbefaler juice Beauty

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Kære Pudderdåserne
  Jeg prøvede for flere uger tilbage det nye mærke i Matas “formula1006”, men allerede efter en uge blev min hun virkelig træt af det. Den tørrede fuldstændigt ud og blev rød.
  Måske I vil anmelde denne serie en dag også – den skulle netop være til uren hud.
  Tak i øvrigt for en god blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Apotekerne fører ikke serien længere. I hvert fald ikke i Århus. Jeg har nemlig være på jagt efter deres skintonic (inden jeg fandt den billigere online), da den er fantastisk KUN på bumserne. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej Pudderdåserne
  Jeg får jævnligt tilstoppede porer og dybe bumser/bylder på mine kindben og kinder, og det virker som om det kommer af når jeg bruger contour/blush. Kan det passe at det er derfor? De ligger lige i den linje.
  Jeg har brugt T-zone peeling morgen og aften i godt 2 år og renser morgen og aften, så tænker ikke, at det er pga døde hudceller?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Trine. Jeg har lige to spørgsmål: 1. Hvor tit vasker du den pensel du bruger til blush og contour? 2. Hvilken blush/contour bruger du?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Nielsen

   Hej Katja
   Jeg vasker mine pensler hver 3.-4. uge. Prøver desuden at undgå makeup 1-2 dage i ugen for at give luft.
   Jeg bruger lidt forskelligt, alt afhængig af tid og humør, men produkterne er fra Nilens Jord, Rimmel, Benefit og Mac, som jeg så skifter lidt med.
   Har også tænkt på om det kan skyldes hår ned i ansigtet eller ens telefon?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg synes, det er mistænksomt, at du får bumser netop der. Det er et meget atypisk sted at få bumser. Jeg ville prøve en periode at droppe contouring. Bare 14 dage og se, hvad der sker. Så ved du i hvert fald, om det er årsagen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Det vil jeg prøve :)
   Jeg bruger desuden T-zone morgen og aften sammen med alt i en creme, og olien mellem de to om natten. Jeres ansigtsolie tilstopper vel ikke?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Har overvejet at købe Mario Badescu buffering lotion, til når jeg får de dybe bumser, som er underliggende og virker som cystisk akne. Kender i den?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Den er på min to-do liste til denne serie :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens favoritter: Oktober 2016