Tirsdagstip: Tid til julekalender

Vera Mona vs. hår donut vs. Sephora: Skift farve på din pensel

Vera Mona Color Switch

Efter at have skrevet om Vera Mona Color Switch, har et par gode læsere gjort mig opmærksom på den lighed, der er mellem Vera Mona Color Switch og en helt almindelig hår donut, som man kan købe stort set alle vegne for en brøkdel. Så det måtte jeg selvfølgelig prøve.

Vera Mona Color Switch er en lille krukke med en grov svamp, som man bruger til at tørre sin pensel af i. Det erstatter ikke almindelig vask af pensler, men gør det muligt at fjerne farve fra en makeuppensel og med det samme bruge en anden farve på den bagefter. På den måde kan man skifte mellem farver og stadig bruge den samme pensel.

Det er vanvittigt brugbart, når man dels ikke lige altid får vasket sine pensler og dels ikke har så mange forskellige pensler, som man lige har brug for.

Materialet, som svampen er lavet af, ligner helt rigtigt en hår donut eller en hår valk. Altså sådan en donut man bruger til at lave opsat hår med, som man kan købe i Matas, Tiger, Glitter og de fleste butikker. Jeg tror, min på biledet er fra Matas – det betyder heller ikke noget.

Fjerner farve fra beskidt pensel
I en længere periode har jeg testet min Vera Mona Color Switch op mod min hår donut. Materialet minder meget om hinanden og er helt sikkert lavet på samme måde, men hår donutten er grover i strukturen end Vera Mona, der er meget finere og glattere i strukturen.

Jeg valgte den klareste blå farve fra MAC, jeg havde i mine paletter, for at gøre testen så svær som muligt. Mere nedtonede og almindelige farver klarer begge testdeltagere endnu bedre. Her er et før-billede af penslen med min blå øjenskygge.

Vera Mona Color Switch

Hår donutten virker faktisk, som I forhåbentlig kan se på det efterfølgende billede. Den kan fjerne farve til en vis grad fra penslen – og bedre end en serviet for eksempel kan. Hår-donutten imponerede til prisen (mange af jer har sikkert en i skuffen) og er bestemt brugbar. Den fjerner det værste og gør penslen brugbar til en ny farve.

vera-mona-color-switch-14-4

Vera Mona fjerner dog lidt mere end hår-donutten kan, som I måske selv kan se her:

vera-mona-color-switch-17-1

 

Vera Mona Color Switch er dog stadig min favorit af flere årsager:

 1. Den finere struktur gør den både mere effektiv og blidere overfor penslerne
 2. Det er praktisk med en krukke som man kan bruge med en hånd. Valken/donutten skøjter rundt – men det kan selvfølgelig løses ved at finde en passende lille krukke at putte den i!

Billig version i Sephora
Sephora har lanceret deres egen kopi af Vera Mona Color Switch – Sephora Brush Cleaning Sponge – og den er kommet i de danske butikker også. Den virker på alle måder på samme måde som Vera Mona – prøv at få fat i den, hvis du er så heldig at være i nærheden af Sephora.

Vera Mona og Sephora brush cleanser

Fordele og ulemper med disse produkter handler nemlig i høj grad også om pris og tilgængelighed. Sephora Brush Cleaning Sponge er det bedste køb til 45 kroner, hvis du er i nærheden af en Sephora, der fører den. Den er nemlig kun i Illum og Frederiksberg.

Vera Mona er svære at få fat i. De har deres egen online shop i Nordamerika, men er svære at finde i Europa. De var på Beauty Bay, men nu er de væk igen. De popper op engang imellem, og forsvinder så igen. Min er købt på engelsk Amazon.

Hår donuts kan købes over alt til næsten ingen penge.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

8 kommentarer

 • Sussi

  Jeg har længe ville købe den originale, men er som mange andre nærig. Jeg har i stedet købt en kopi på ebay, som også kommer i en rund æske og er mere praktisk end en hår donut.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HeLene

  Godt indlæg, især øjenskygge pensler har jeg ikke nok mange af mine favoritter (trods en stor samling, hmmm). Hvordan vasker man den indemellm?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tak Helene :) Bare lunkent vand og en smule sæbe og vrid den forsigtigt i hånden. Det går meget nemt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Jeg har en swap tingest fra det billige mærke W7. Den kostede 29,- via sitet billigparfume. Synes iøvrigt W7 laver rasende gode skygger til meget billige penge. Kan også fået i Normal,hvis man er i nærheden af sådan en.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone H

   Fedt. Tak for tippet. DEn skal bestilles i eftermiddag ☺

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har netop i dag set endnu en version i Normal. :) Tror muligvis den var fra HOT Make Up.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  PS: Sephora har lige åbnet en butik i Magasin i Aarhus i dag ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Tid til julekalender