Lørdagslook: Tropical Garden

Dåseposten: Hvorfor vokser mit hår ikke rigtig langt?

Nej, det kan ikke ske for dig! Foto: L'Oréal Professionel

Nej, det der kan ikke ske for mig! Foto: L’Oréal Professionel

 

Hej kære over-dåse-Katja.

Jeg håber du kan hjælpe en junior dåse som mig – på trods af at du/I nok får mange henvendelser fra folk der søger anbefalinger.

Jeg bøvler rigtig meget med, at mit tynde hår knækker, og derfor aldrig bliver længere + det ser kruset ud, fordi hårstråene er forskellige længder. Jeg bruger Elvital Fibralogy, og er vild med at mit hår er blevet en anelse kraftigere. Styrker serien også håret, og gør det stærkere, eller er det udelukkende ”kosmetisk”/udseende? Har du nogle gode råd/produkter du kan anbefale mig at prøve? Har du et bud på hvad årsagen kan være til at håret knækker?
Jeg bruger meget sjældent glattejern, føntørre og lign., har aldrig farvet mit hår og spiser b-vitaminer.

Jeg har også tænkt på, om der mon findes et produkt som GOSH Growth Serum, men til håret? Det virker simpelthen så godt til mine vipper, og måske det kan få mit hår til også at gro hurtigere. Ellers må jeg plyndre en Matas :-D

Tak for en fantastisk blog – I får mig til at føle mig smuk! Det er fedt at have noget at navigere efter i ”beauty junglen”, så man ikke bare ender op med en hel masse ubrugelige produkter som lover det ene og det andet, men ikke virker overhovedet. TAK!

Stort sommerkram her fra!

Hilsen Cecilie

Kære Cecilie

Tusind tak for din mail og tak for nok den bedste ros, vi kan få. Hvis vi kan få dig til at føle dig bare lidt smukkere, så er der sgu noget ved at stå op om morgenen og gøre det her! (undskyld mit sprog)

Nåmen dengang jeg var ung i 90’erne, ville jeg også være langhåret. Så jeg besluttede mig for at lade mit hår gro. Jeg ventede. Og ventede. Og ventede… Og der skete ikke en fløjtende fis. Jeg tror, jeg ventede i stort set alle mine teenageår på at mit hår skulle vokse sig langt, indtil jeg endelig fattede, at det havde nok ikke tænkt sig at ske.

Min kamp med mit hår minder mig lidt om denne Steen & Stoffer tegneserie.

Mit hår er fuldstændig som dit. Det vokser til skuldrene, hvor det bliver til noget værre tyndt og tjavset pjat, og så bliver det ikke længere. Aldrignogensinde. Og intet, jeg nogensinde har gjort har ændret på det.

Hårets vækstfase
Selvom det kan føles som om håret bliver slidt og knækker af, så er det noget andet, der sker indeni. Med mindre du udøver ekstrem vold mod dit hår, så kan man ikke slide håret af.

Hvilken længde håret kan nå, afhænger af længden på den anagene fase, der er hårets vækstfase. Efter vækstfasen følger hårets regressionsfase, hvor hårsækken begynder at skrumpe ind og håret stopper med at gro. Denne fase varer et par uger for hår på hovedet. Til sidst kommer håret i hvilefasen, hvor håret skubbes ud. Derefter følger en periode hvor hårsækken står tom, inden der vokser et nyt hår frem.

Ifølge wikipedia er den maksimale gennemsnitslængden for menneskehår på hovedet 60 cm. Og der er ingen tvivl om, at det er folk som dig og mig, der trækker den statistik ned. Hende her trækker så gennemsnittet op.

Og det er altså længden på den anagene fase, der bestemmer, om håret kan vokse til at blive maksimalt 20 cm langt eller nå Rapuntzel-længde. Hvor lang tid netop dit hår er i vækstfase er genetisk bestemt, og vi kan intet gøre ved det.

Vækstfasen kan variere i længde fra typisk mellem 2 til 7 år fra person til person, så der er store individuelle variationer.

Der findes sågar et syndrom, der hedder “short anagen hair syndrome”, hvor hår aldrig bliver længere end få cm. Ud fra hvad jeg kan læse mig frem til, kan Regaine eller andre med samme indholdstof (minoxidil) hjælpe – det er medicin og slet ikke noget, jeg vil kaste mig ud i at rådgive om.

Har prøvet alt – og har stadig kort hår
Jeg vil sige, at jeg har testet ALLE de gode shampooer og præparater på markedet. Og mit hår er stadig ikke længere end til ørerne. En ting er at det muligvis kunne blive nogle cm længere end da jeg var teenager – mine graviditeter har faktisk gjort mit hår lidt kraftigere – men tykt og lækkert bliver det jo aldrig. Jeg kommer bare aldrig til at få langt, pænt og tykt hår. Og det tror jeg heller ikke, at du gør.

Der findes helt sikkert produkter derude, der kan gøre håret midlertidigt pænere, fyldigere og glattere. Men at forandre mit tynde hår til noget, der kunne blive pænt som langt hår ville være på højde med at lave vand til vin.

Hvis nogen derude kender til en mirakelkur der kan få hår til at vokse dobbelt så langt, som naturen har gjort det, så hører jeg gerne om den. Men indtil da vil jeg nøjes med at glæde mig over, at kort hår klæder mig.

Kh. Katja

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - MAC - Boozt.com - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk   Feelunique - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links
   

13 kommentarer

 • Julie

  Jeg har helt samme problem som jer, og jeg har også måtte acceptere at mit har aldrig bliver hverken længere eller tykkere.
  Jeg bruger til gengæld Kevin Murphys ”Angel Wash” shampoo og en lotion ”thickening lotion” og det virker bare så godt synes jeg, på lige at give håret lidt mere fylde, Ja, det er lidt dyrt, men det er alle pengene værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva B

  Hmmm mit voksede bare heller ikke en døjt i mange år…men nu i 40-erne ( ja, undskyld, der er vores skriver mange år fra, kan jeg forstå ! ) er mit hår ENDELIG begyndt at vokse sig langt og sundt og lækkert helt af sig selv. Ej, jeg bruger gode volumenshampooer fra Davines eller Philip Mitchell, og prøver at skåne det m føntørrer, vasker ikke så ofte. Men skidtet gror. Vi taler ret langt ned af ryggen, og min familie bemærker jeg bliver mere og mere langhåret. Men også at det er sundt ( det vigtigste ).
  I dont know WHY. Måske er der bare ro og energi i kroppen nu til håret efter årevis m hormonelle forandringer, så børnefødsler…?!
  Men jeg er glad. Håber Du, Cecilie, kan glæde dig over dit fyldige hår. Det er trods alt fedt at have. Hårpudder hjælper afsindigt godt på vej !!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg har også brugt stort set hele mit liv på at forsøge at få længere hår. Det gør ca. til skuldrene. Og det bliver ikke længere. Nu er jeg 25 år, så egentlig ret rart med en forklaring på hvorfor! :) Tak! Selvom det selvfølgelig er træls der ikke er så meget at gøre ved det, så kan man da slutte fred med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak!!!!! Endelig en der har sat sig ordentlig ind i tingene.
  Jeg er frisør og bruger meget tid på at forklare mine knap så “hår-prægtige” ( det er der vist ikke noget der hedder, but you get the point :)) hvordan tingene hænger sammen. Mange har dog svært ved at tro helt på det, da de er blevet hjernevasket gennem mange år af diverse mere eller mindre latterlige tv reklamer. Denne bliver lige delt, både på min egen side, men også i vores frisør grupper.
  Tak for denne her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Mit gror også kun til skulderne uanset hvad jeg gør. Det hjælper dog at spise b vitamin, når man fælder, give det en hårkur på min 1/2 time en gang om ugen og så bruge eddike som efterskyl som masseres ind i hovedbunden og skylles ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej, må jeg i denne hårforbindelse, foreslå, at I tager emnet Hårklinikken op? Jeg kunne virkelig godt tænke mig en kvalificeret, nøgtern gennemgang af, om deres produkter overhovedet virker eller om det kan gøres bedre (og ikke mindst billigere, de har UBLU priser!) eller om det i virkeligheden slet ikke kan gøres..
  Jeg bruger produkterne nu, der er en anden beautyblog der anbefaler dem varmt og man vil jo for filan så gerne have sundt, stærkt tykt hår! Jeg har i hvert fald prøvet ikke så lidt. Nu har jeg kastet penge efter en shampoo og en flaske ekstrakt, men kom til at tænke på jer (og på om jeg bare mest bliver narret), da jeg så at nummer to indgrediens (efter vand), var alkohol.
  Nå, det blev en lang smøre, jeg håber at I en dag vil tage emnet op. Tak for en god blog. Mvh. Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anna
   Det er en god idé, min mor har været igennem behandling derinde, så jeg ved en del om det :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle Kristensen

  Må jeg anbefale at kigge på haarklinikkens hjemmeside. De specialiserer sig i at øge væksten af hår der har mistet volume og/eller hvor væksten er stoppet. De leverer ingen garantier, men kigger på individet og ser om de mener at kunne være behjælpelig.
  Selv er jeg begyndt at bruge McArthur Natural Products fra Australien Scalp Care shampoo, som gør en væsentlig forskel for mig.Serien er baseret på naturlige og økologiske ingreenser, som har en positiv effekt på min hovedbund.
  Ligeledes har jeg også oplevet en forbedret hårpragt af at tage Hair Volume piller fra New Nordic (kan købes i Matas). Blot nogle af mine oplevelser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg læste hos Jo’s Blog at et godt tip er ikke at sove på håret – derfor sætter jeg det op i et let knold ovenpå hovedet som hende. Derudover undgår jeg også elastikker med metalstykket på. Jeg synes at jeg kan se en forskel efter jeg har lavet de ændringer 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sara

  uhhh-langt hår- det var også en drøm for mig..da jeg var barn/ung var min mor overbevist om, at mit hvide skandinaviske hår aldrig kunne blive langt, så jeg tilbragte alle år fra 2-18 med karseklippet svømmerfrisure! seriøst!…Da jeg flyttede hjemmefra blev jeg fattig, så nul frisør i 5-fem-lange år. Jeg boede tilmed i kollektiv, hvor man ikke skulle vaske hår så tit og da slet ikke farve/style det. Det betød at jeg en sommer i 1997 havde hår på 110 cm, fint, men tæt, blankt og bølget. Så ja, jeg tror at det er genetisk betinget hvad man år- men slid på håret betyder også noget. 5 lange år uden en føntørrer, uden hårlak, mousse, farve ect tror jeg gør en stor forskel. Efter to børn har mit hår ikke alene skiftet farve ( fra skandinavisk meget blond til rødblond) men er også blevet meget mere krøllet- så graviditeter kan gøre en forskel også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg fik engang at vide af min frisør at måske kunne mit hår bare ikke blive langt! Jeg havde hår til over skuldrene og ville gerne prøve at have det rigtig langt. Jeg blev super ked af det over min frisørs kommentar og tænker: det skal bare være løgn, jeg VIL have langt hår, så jeg prøver alt! Og jeg har virkelig prøvet alverdens ting, men det lykkedes og mit hår når nu til ned under mine bryster – hvilket var mit mål ift. hårlængde.
  Mine bedste tips er: ikke at vaske håret for tit, jeg gør det hver 3. dag. Få klippet spidser hver 2-3. Måned – jeg har købt en frisør saks og hvis jeg kan se spaltede spidser, tager jeg dem selv lige. Det fungerer super godt! Brug en god kur. 1 gang om ugen sover jeg med kokosolie i mit hår (og håndklæde omkring puden) det er meget fedtet, men jeg synes næsten man kan se at håret bliver lækrere efter det! Sørg for at hovedbunden er plejet. Køb en god shampoo der forebygger en sund hovedbund.

  Nogle af mine yndlingsprodukter er fra Loreal elvital extraordinary Oil serien, fordi disse indeholder kokosolie, hvor mange andre indeholder argan olie. Jeg bruger en spray fra Mane n’ tail der hedder Hair strengthener og ghd’s advanced split end therapy ved føntørring og glatjern. Og så har jeg fået lavet en olaplex behandling hos min frisør og købt en olaplex kur til at vedligeholde behandlingen hjemme :)
  Jeg håber mine tips kan hjælpe. Jeg har i hvert fald aldrig haft så langt og sundt et hår som nu :)
  Hilsen Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ea

  Jeg ved, at eg genetisk KAN få længere hår, end jeg har nu, for da jeg var ung, var mit hår ret langt og voksede superhurtigt. Jeg var altid den af veninderne, der hurtigst fik langt hår, når vi lod det gro. Men som voksen har jeg meget svært ved at få det langt. Det vokser langsommere, og så er det som om noget af det bare knækker af sådan i pagelængde, mens resten volder videre. Så det ser nærmest ud, som om jeg har en kortere paryk oven på noget langt hår, hvis det giver mening….Jeg gnubber ikke med håndklæde, vasker hår hver tredje dag, plejer med balsam og hårolie, lader altid håret lufttørre og har det meget sjældent sat op. Jeg spiser sundt (sørger også for at få masser af gode fedtstoffer) og tager kosttilskud, bl.a Silica. Så er der nogen, der har prøvet noget lignende og fundet en god løsning, hører jeg meget gerne om det! Mit hår er fint, men jeg har masser af det. Det har naturligt fald/let krøl, så det kan godt blive lidt “høstaksagtigt” (derfor hårolie efter vask). Hilsen Ea

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdagslook: Tropical Garden