Eucerin lukker ned i Danmark

Fredagsfavorit: Infrarød sauna

infra rød sauna

Infrarød sauna i Maribo Svømmehal

Når man første gang træder ind i en infrarød sauna, kan man godt komme i tvivl om de har husket at tænde for varmen. En infrarød sauna ligner ved første øjekast en slukket halvkold sauna.

Men hvis man bliver siddende et øjeblik, så begynder varmen langsomt at trænge ind i ens ømme, vintertrætte krop. Og hvis man bliver siddende en halv time, så kan man måske mærke, at de der ømme knogler og muskler pludselig ikke er helt lige så ømme mere.

Hvis man søger lidt på nettet efter infrarød sauna eller infrarød terapi, så er der næppe nogen grænser for, hvad sådan en tingest kan. Alt lige fra at forbrænde 600 kalorier på en time til at detoxe kroppen. Det tvivler jeg nu kraftigt på, men den smertelindrende effekt har jeg selv oplevet. Og den er faktisk også undersøgt en smule af de rigtig kloge mennesker.

Behagelig smertelindring
Jeg har selv en gigtsygdom, der giver diffuse led- og muskelsmerter alle mulige steder, men primært i nakke, skuldre og hofte. Gode arbejdsstillinger i sofaen med den bærbare, slæben rundt på to styks velvoksne tvillinger og totalt fravær af motion spiller muligvis også en rolle her… Under alle omstændigheder er det en ret værkende og øm krop, jeg slæber rundt på.

Jeg har været flere gange i infrarød sauna, og hver gang oplever jeg, at jeg har mindre ondt, når jeg går derfra, end da jeg kom. Det får jeg naturligvis også bare af at gå i vandet eftersom det er i svømmehaller og kurbade, man møder disse ting. Men følelsen, jeg opnår, i den infrarøde sauna er ret speciel. Jeg har meget svært ved at beskrive det, men vil blot anbefale det.

Øger blodgennemstrømningen
Der er mange undersøgelser af hvad infrarødt lys kan, når en læge eller fysioterapeut bruger det som en lille maskine på en specifik del af kroppen. Det infrarøde lys øger blodgennemstrømningen i det behandlede område.

Der er et enkelt studie af effekten af infrarød sauna som behandling. Her har fundet ud af at infrarød terapi havde en positiv effekt på både smerte og stivhed hos patienter med leddegigt.

Næste gang du kommer i nærheden af sådan en, så prøv den. For heldigvis er de ikke så svære at komme i nærheden af. Flere kurbade i offentlige svømmehaler har dem. Jeg har selv prøvet i Kurbadet i  Frederiksberg Svømmehal og i Valby Vandkulturhus.

Har I prøvet infrarød sauna?

 

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

10 kommentarer

 • Marhga

  Jeg vil rigtig gerne, men vil faktisk gerne have et infrarød tæppe hjemme. Men ved ikke hvor det kan købes. Kan godt lide tanken om at kunne sidde hjemme :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Marhga
   Der er masser af shops på google, hvis du søger på “køb infrarød varmetæppe” (link)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Jeg har længe været afhængig – og Københavns Kommune har sat billetprisen ned til 20 kr. før kl. 15.00 på hverdage. Så snup en morgensvømmetur og en infrarødsauna inden arbejde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Hej et helt andet spørgsmål . Er ude hele dagen grundet mit job og i de solrige dage bliver min hud udsat for en del sol . Har købt faktor 50 ansigts solcreme og after Sun decideret til ansigtet og det hjælper. Stadig ik nok . Min hud er øm . Rød . Sart. Stram. SPørgsmål: kan du anbefale en after maske som bare rykker ? Desuden vil jeg høre om kender en god ansigts solcreme med høj faktor jeg kan prøve ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg har ikke prøvet, men kunne godt tænke mig det. Hvis der er nogen der kender et sted i Århus eller tæt derpå, så er jeg ganske interesseret i at høre om det :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anna
   Umiddelbart ser det ud som om, der er et par steder. På google søgte jeg på infrarød sauna behandling Aarhus, jeg ville ringe til Svitlana, hvis jeg var dig :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   du er sørme bedre til at google end jeg er ;)
   Jeg havde håbet på en mulighed ligesom i København med infrarød sauna i en svømmehal, men så vidt jeg har kunne finde ud af, er der ikke nogen.. endnu!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Anna
   Det påstår jeg ikke :-/ Det var bare for, at du kunne få samme opslag som mig, og finde frem til Svitlana, der umiddelbart er det eneste sted i nærheden. Mon ikke der kommer flere muligheder efterhånden? Der er i hvert fald kommet flere og flere her i København.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg bruger en infrarød lampe (købt i Harald Nyborg) til at behandle lokalt på kroppen- gerne på mave og lænd- det er der jeg har flest problemer. Den hænger over sengen- så jeg kan ligge og meditere imens :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eucerin lukker ned i Danmark