Lørdagslook: Firebird

Tirsdagstip: Vask dine øjenvipper

Onde, onde birketræer. Foto: Peter Bros Nissen

Onde, onde birketræer. Foto: Peter Bros Nissen

Det er forår, det er sol, og det er dejligt. Men for nogle af os betyder det også måneder med løbende næse, irriterede øjne, og det, der er værre.

Hvad enten du er allergisk overfor for eksempel pollen og støv eller bare har sarte øjne, kan dette tip måske hjælpe.

Jeg fik det selv for nylig af en overlæge på øjenafdelingen på Glostrup Hospital, så det er ikke bare nogle tosserier, jeg selv har fundet på.

Vores øjenvipper virker som vores øjnes skjold mod omverdenen. De fungerer som opsamlere for støv, pollen, skidt, møg og alt hvad vi ellers omgiver os med. Og hvis øjnene er sarte og irriterede hjælper det at vaske øjenvipperne rene – sagde førnævnte overlæge til mig.

Når du alligevel er i bad, så tager du den mildeste børneshampoo, du kan opdrive, og vasker ganske forsigtigt øjenvipperne med den – og husker at skylle grundigt.

Og ved I hvad – damen har ret. Det virker faktisk.

Jeg spurgte hende også, om hun kunne anbefale en bestemt mild shampoo til formålet, hvortil hun svarede, at den shampoo, vi prøver at overbevise vores børn om ikke svier i øjnene, må være god nok. Og hvis ikke, så…

Foreløbigt virker Rema 1000 Organic Circle ok. Til gengæld er jeg holdt op med at påtvinge mine stakkels drenge Neutrals børneshampoo!Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

6 kommentarer

 • Susanne

  Kan man mon ikke bare bruge Micellar water, når man nu er igang med ansigtet😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Susanne
   Det er ikke helt så effektivt, men ja… du kan sagtens.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg har en form for øjenkartar eller irriterede øjne, som hurtigt bliver røde. Børneshampoo er det eneste der virker, bruger det min. en gang dagligt, og har ingen symptomer længere. Kan anbefale apotekets børneshampoo:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tusind tak. Den kommer på min prøve-liste

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Totalt urelateret, men jeg har simpelthen været i tonsvis af Matas’er efter jeres ansigtsolie uden held og den står som udsolgt på hjemmesiden?! Hjælp, jeg MÅ have den!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdagslook: Firebird