Tirsdagstip: Slip af med skæl

23.02.16
Purely Professional 4
Purely Professional 4
Foto: Purely Professional

I fredags mødte vi en masse af vores læsere, det er altid virkelig hyggeligt, og det er også en god mulighed for at finde ud af, hvad det er du går og tumler med. I fredags blev jeg flere gange spurgt, hvordan man slipper af med skæl, og selvom vi har skrevet om netop skæl en hel del gange, så er det åbenbart blevet tid til at nævne det igen. Desværre kan jeg ikke love at det, der virker for mig, er den kur, der kan hjælpe alle. Derfor er det vigtigt at gå til lægen i stedet for at selvdiagnosticere på Google.

Den dårlige vane
De fleste af os kender til ubehag og kløe i hovedbunden. For mit eget vedkommende er det stressbetinget. For eksempel er der pletten i nakken, der sommetider klør. Lige så snart min hjerne er beskæftiget med noget andet, kommer jeg til at kradse i den, og vupti er det et sår… På såret kommer en herlig skorpe, som jeg så kan kradse lidt mere i og ja… så er den nedadgående spiral i gang. Den eneste måde at forhindre spiralen er at tage et aktivt valg og holde fingrene væk, det er ikke altid en mulighed, og nogle gange er fristelsen simpelthen for stor. Det er en frygtelig dårlig vane, men jeg er desværre ikke alene om den…

Svamp
Massive kampagner i TV har efterhånden fået en del danskere til at overveje, om kløen, ubehaget og det hvide drys på skuldrene kan skyldes en svamp. Og det er her, du skal overveje at gå til lægen i stedet for at kaste dig over skælshampoo. Shampooen er sjældent særlig mild, og når hovedbunden er irriteret er der langt større grobund for både svamp og andre ubalancer.
Især min mand har døjet meget med ubehag, kløe og skæl i hovedbunden, han har prøvet samtlige produkter, du kan finde til håndkøb på apoteket, i supermarkedet og hos frisøren. Det var dog først, da jeg introducerede ham for Purely Professional Shampoo 4, at han fandt løsningen på problemet.

Ingen mirakler
Som nævnt kan jeg ikke give en garanti for, at Purely Professional Shampoo 4 virker for dig. Du bliver nødt til at spørge lægen til råds. Der kan som nævnt være et hav af grunde til kløe, ubehag og skæl i hovedbunden, og det er langt vigtigere at finde årsagen i stedet for at symptombehandle.
Selvom det er ualmindelig svært for mig at lade være med at rose denne shampoo til skyerne, så er det ikke nødvendigvis et mirakel for dig, selvom den har været det for min mand og jeg.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
19 kommentarer
TineLee

Jeg er SÅ afhængig af den shampoo, at jeg nærmest ikke kan beskrive, hvor taknemmelig jeg er for Purely Professional. Efter 20 år med konstante problemer i hovedbunden, har jeg forsøgt alt fra receptpligtige shampooer proppet med skrappe kemikalier til tjæreshampoo alverdens naturprodukter, men uden at finde løsningen. Nu har jeg endelig fundet et produkt, som holder min evigt kløende, tørre og dryssende hovedbund i ro. HURRA, jeg er lykkelig! Og så helt uden skadelige kemikalier 🙂

Helene Randløv

Nemlig! Både min mand og jeg har det på samme måde <3
Kh. Helene

Louisa

Enig i at det vigtigt at finde årsagen til skæl fremfor at gætte sig frem online.
Men hvad er jeres erfaringer ifht. fedtet og tør skæl.
Virker shampooen på begge typer skæl?

Louise

Jeg købte shampooen for 3 uger siden fordi jeg selv har tørt skæl og min kæreste har fedtet skæl. Den har virket for os begge og jeg tror det er fordi den er så mild. Den udtørrer ikke tør hovedbund yderligere og den er heller ikke for hård ved den fedtede hovedbund.
Så thumbs up herfra 🙂

Helene Randløv

Vi elsker den også her hjemme <3

Helene Randløv

Hej Louise
Det ved jeg simpelthen ikke. Jeg ville stille spørgsmålet direkte til Purely Professional
Kh. Helene

Elise lauridaen

Kan du anbefale en voks til mænd der ikke fedter og lukker hovedbunden?

Helene Randløv

Hej Elise
De fleste af de nyere hårvoks, er glimrende. Personligt er jeg glad for mudwax fra de forskellige mærker… for eksempel Stuhr.
Kh. Helene

Marie-Louise Jønsson

Hej skønne dåser. Jeg har et spørgsmål jeg håber I kan hjælpe mig med. Jeg har lige købt jeres T-zone peeling som jeg vil bruge hvor behovet er (henover næse og hagen). Kan jeg bruge min exuviance dag creme ovenpå den. På forhånd tak også for en SKØN blog som jeg følger dagligt

Katja Moikjær

Altså… Der er jo syre i din Exuviance creme. Så du vil få to forskellige syrer. Men det går nok – Exuviance bruger en frygtsyre. Brug T-zone peelingen nederst og Exuviance ovenpå. Og så skal du altså heller ikke bruge flere produkter med syre i!

Katja Moikjær

Hov – du skal bruge den i HELE ansigtet. Ikke kun hvor du tror behovet er. Du kan få gavn af den over det hele, ikke?

Marie-Louise Jønsson

Hej skønne. Jeg var så ikke helt færdig med mine spørgsmål 😉 ( vil så gerne gøre det rigtigt). Må jeg bruge min fugt spray fra Avene før jeg bruger jeres T-zone peeling og efter igen (inden jeg bruger min dagcreme fra exuviance, da jeres T-zone peeling jo skal tørre inden anden creme kommer på) eller neutraliserer fugt sprayen noget i T-zone peelingen? Puuuhaaa mange spørgsmål. Håber I kan hjælpe 🙂 ml

Katja Moikjær

Det er bare vand, ikke? Det kan du godt 🙂 Bare sørg for at den tørrer helt.

Cecilie

Kan anbefale nizoral 2% som er på recept. 1% er vist i håndkøb. Skal kun bruges to gange om ugen, så kan man jo supplere med den i viser der.

Helene Randløv

Hej Cecilie
Nizoral udtørrer min hovedbund fuldstændig og efterlader mit hår som en høstak, så den er jeg ikke særlig stor fan af. Men den kan naturligvis være nødvendig :-*
Kh. Helene

Marie-Louise Jønsson

Okay super og tak for jeres hjælp 🙂 ml

Mia

Hej de damer. Faldt lige over det her indlæg, og har et opfølgende spørgsmål. Måske er det lidt dumt, men altså.. Here goes 🙂 Er det meningen, at man skal bruge skælshampoo hver dag – eller kun, når det er “slemt”? Jeg har selv brugt Sanex Antiskæl de sidste 10-15 år. Bruger den ca. hver anden dag og aldrig anden shampoo. Min hovedbund er meget følsom, og jeg er nødt til at føntørre mit (tykke) hår hver gang – hvis jeg lader det lufttørre, får jeg ekstra skæl lige med det samme. Når jeg bruger shampooen og føntørrer, oplever jeg kun meget lidt skæl (hvis jeg kradser, kommer der selvfølgelig sår mm.) Men jeg har ikke dryssende flager.
Men nu bliver jeg pludselig i tvivl, om jeg rent faktisk skal bruge skælshampoo fast – eller om jeg skal have en almindelig shampoo til daglig, og så kun bruge skælshampoo en gang imellem? 🙂

Helene Randløv

Hej Mia
Hvis du har brugt Sanex Antiskæl shampoo i 10-15 år, så er jeg ret overbevist om at der ikke længere er svamp i din hovedbund. Derimod er jeg fuldstændig sikker på, at din hovedbund er knastør efter så mange år med så hardcore en shampoo. Så mit svar til dig er nej, du skal ikke bruge skælshampoo fast, og slet ikke den der! Tre gange om ugen indtil effekten er opnået og derefter en gang hver eller hver anden uge for at forebygge skæl. Jeg er står fortaler for at man tørrer håret.
Kh. Helene

Mia

Tusind tak for svaret, Helene! Jeg sætter Antiskæl’en på hylden og finder en anden, mild shampoo til hverdagsbrug.Tak for hjælpen.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *