Optimér din føntørring: Test af blow dry spray fra Schwarzkopf, Shu Uemura og Redken

Tirsdagstip: Vælg den rigtige primer

Make Up For Ever Step 1 Skin Equalizer

Foto: Make Up For Ever

Efter snart mange år med tirsdagstip, er det ikke altid lige let at komme i tanke om et passende emne. Som inspirationskilde bruger jeg naturligvis mine omgivelser… Min mand er ikke til stor hjælp, når han kommer med forslag om helt absurde tip, som i bedste fald bare er fjollede… Derfor spurgte jeg i stedet min kære veninde… Hun kom med mange gode forslag, men ikke lige TIPPET. Vi var ved at runde samtalen af, da hun sagde: ”Kan du ikke skrive noget om primere”, og det synes jeg er en fremragende idé, for valget af den rigtige primer kan være altafgørende for en smuk hud og et godt resultat.

Vælg den rigtige primer
For ganske nylig har jeg selv oplevet vigtigheden af netop dette tip. Det var Make Up For Ever Ultra HD Invisible Cover Foundation, der udfordrede mig. Uanset hvad jeg smurte på huden kunne jeg ikke få min nye foundation til at fungere. Det var mildest talt frustrerende, og derfor bad jeg søde Victoria, der er makeupartist hos Make Up For Ever om hjælp. Hun brugte en meget fugtgivende primer og vupti var alle kvaler fortid. Valget af en anden slags primer løste altså mine udfordringer. Og siden jeg bad om hjælp, har jeg ikke haft problemer med denne foundation en eneste gang.

Målrettet
Når du vælger primer, er det en rigtig god idé at overveje, hvilke af dine udfordringer du vil fokusere på. Måske findes den ultimative primer derude, jeg har bare ikke mødt den endnu, og derfor anbefaler jeg, at du vælger højst to udfordringer ud, fordi primeren med stor sandsynlighed ikke kan det hele på én gang.
Mit eget problemområde er næsen, hvor jeg både fedter, har store porer og ar. Der er mange andre udfordringer, man kan vælge at fokusere på, og der findes efterhånden primere til det hele. Så det handler om at prøve sig frem.

Ælle Bælle…
Først og fremmest ønsker de fleste et perfekt lærred for makeuppen, hvor alle udfordringer som hyperpigmentering, tørhed, porer, rynker og alt mulig andet helst skal være udvisket… Der findes farvekorrigerende primere, dem der giver glød, dem der udvisker rynker, dem der giver masser af fugt, dem der skjuler porerne og holder huden mat, og så er der dem, der søger for, at det hele bare holder lidt bedre. Prøv dig frem, test de forskellige primere sammen med din foundation og spørg endelig om hjælp, hvis du har behov for det.
Led efter primere hos Clinique (blandt andet Matas og Magasin), Make Up For Ever (Sephora), MAC (blandt andet Magasin) og Smashbox (Stylebox), det er der, du finder det bredeste udvalg.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links

12 kommentarer

 • Henriette

  Jeg har aldrig turdet give mig i kast med foundation osv, da jeg synes det smitter af og er lidt voldsomt. Men kan godt lide min hud bliver meget ensartet – især nu jer nærmer mig de 30 ;) Er en primer en mildere version af foundation eller er der andet jeg bør vælge?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Henriette
   Nogle primere kan sagtens bruges alene, men langt de fleste bruges som underlag under BB/CC/DD-cream og foundation. Hvis du godt vil have en ganske let dækning ville jeg vælge BB/CC/DD-cream, som er nutidens farvede dagcreme. Dup den på huden fra næsen og ud, sådan får du det mest naturlige resultat, og du undgår skarpe kanter.
   Få en tester på for eksempel L’Oréal Nude Magique Blur Cream (to farver) i Matas, så kan du i hvert fald prøve, det er en primer med lidt farve i.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Åh, de primere. En lille kommentar om Clinique. Magasin rydder hele hylden og reducerer udvalget til den hvide. De andre er åbenbart enten generelt for dårlige, specielt den gule “fnuller”, eller også er de bare uegnede til skandinavisk, lidt tør hud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anne
   Æv, hvor træls! Jeg synes de har fungeret ret godt, dem jeg har prøvet.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for svaret :) Jeg må ud og kigge på bb Cream :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Jeg synes Gosh’s BB-cream er god. Den giver ok fugt og en let, fin dækning, og er billig. Til gengæld synes jeg bare den bliver lidt grå når man har haft den et stykke tid. Men den er et godt sted at begynde, hvis du er nysgerrig på alt det der. Ellers er en foundation, blandet med lidt dagcreme også et hit. Så kan man selv styre hvor kraftig en dækning man vil have.
   Jeg er ikke pudderdåse, men tænkte at du måske ville have glæde af mine erfaringer alligevel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

   Tusind tak :) Armen det er en jungle…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

   Tusind tak :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har længe brugt Benefit Porefessional, som jeg på mange måde rigtig godt kan lide, fordi den udglatter min meget ujævne hud, den skjuler de grimme store porer på næsen, og den har lidt farve i sig. Men den udtørrer også min hud rigtig meget :-( Nu har jeg købt GOSH Primer +, som er rigtig fin. Den udglatter min hud og udtørrer ikke. Men jeg savner lidt, at den også skjuler mine porer… Jeg må prøve at kigge nærmere på MAC og Smachbox – der går nok alt for lang tid, før jeg kommer til Hovedstaden igen og kan få fingrene i Makeup Forever.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg står med det præcis samme problem. Har du fundet en løsning?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Helene!
  Tak for et godt tirsdagindlæg! det fik mig til at tænke på at min veninde i går fortalte mig at hun renser sin hud, men hverken bruger serum eller dagcreme, hun bruger kun en primer under sin make-up, da hun ellers kommer til at skinne for meget. Og jeg var ved at tabe underkæben :(

  Jeg spurgte hende ind til hendes hudplejerutiner og anbefalede hende til at starte med at droppe en rens der skummer og bruge en rensemælk som jeg anbefalede hende, der passe til hendes budget. Fordi hun var ikke helt med på at ændre på sine vaner.

  Men det der med at slet ikke at bruge serum, olie eller creme og tro at en primer gør det samme, det chokerede mig godt nok :(

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Flannov

  Hej søde dåser :-)
  Ved godt at jeg skriver på et gammel indlæg, men jeg prøver alligevel. Du taler i indlægget om en meget fugtgivende primer fra Make Up For Ever, hvad er det for en af dem? Min hud er frygtelig tør her om vinteren så mine foundations ser ikke videre godt ud på mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Optimér din føntørring: Test af blow dry spray fra Schwarzkopf, Shu Uemura og Redken