Vind en Braun Silk épil 9 Wet & Dry og et gavekort til en lækker behandling

Tirsdagstip: Brug en cremeøjenskygge

 

MAC Groundwork Paint Pot

Foto: MAC

Forleden talte jeg med min veninde, og samtalen faldt på makeup. Hun er langt fra nybegynder, alligevel bekendte hun, at cremeøjenskygger gør hende lidt nervøs. Det forstår jeg slet ikke, cremeøjenskygger er netop et af de produkter, jeg oftest anbefaler til kvinder, der ikke er helt trygge ved farve på øjenlågene. Cremeøjenskygger er lette at lægge og tone ud, de fleste af dem ligger pænt på låget, der hvor de bliver lagt, og holdbarheden er god, samtidig med at de fleste af dem kan bruges som base.
Der er mange mærker og farver at vælge mellem, så det er svært for mig at finde et argument for at vælge dem fra.

Det lynhurtige hverdagslook
En af de helt store fordele ved cremeøjenskygger er, at de fleste af dem sagtens kan stå alene. Det er ikke bare praktisk, når makeuppen skal med på farten, det gør også, at tiden, du bruger på makeuppen om morgenen, kan reduceres væsentligt. Det gør cremeøjenskyggen til et meget fordelagtigt valg til hverdagsmakeuppen og et godt alternativ til øjenskyggepaletterne, især når det skal gå lidt hurtigt.
Hvis du er mere til farvet makeup og tror, at cremeøjenskygger altid er sådan nogle stille neutrale nuancer, så har du kigget de forkerte steder. Bare for at nævne nogle stykker kan du finde lækre cremeøjenskygger både hos Make Up For Ever, GOSH, Sisley og Shiseido, hvor du kan finde masser af lækre kulørte nuancer.

Smokey eyes
Når jeg tit anbefaler cremeøjenskygger til begyndere, så er det naturligvis fordi, du med meget få midler kan variere dit look fra dag til aften eller fra klassisk til en tur i byen. Bruger du for eksempel en gråbrun nuance kan du tone den let ud over hele øjenlåget til hverdag. Samtidig med at du let kan øge mængden og intensiteten og give den gas ved at tilføje mere af den cremede øjenskygge, når du skal videre i byen efter arbejde.
Med en cremeøjenskygge har du også store chancer for at mestre et klassisk smokey eye, hvis du synes det sædvanligvis er en udfordring. Læg den cremede øjenskygge på den bevægelige del af øjenlåget og ton farven op og ud.

Produkter, som vi skriver om og anmelder, er i nogle tilfælde modtaget som gratis anmeldereksemplarer. Meget køber vi dog selv.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk   Feelunique - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links

12 kommentarer

 • Teresa

  Jeg elsker cremeøjenskygger, men jeg ender altid med at mætte dem med lidt rigtig øjenskygge for at forhindre at den creaser. Jeg har har tør hud, med fedtede øjenlåg og med ret tunge øjenlåg, så jeg har ofte problemer med at alting creaser. Jeg har haft bedst erfaring med at shimmery cremeøjenskygger ikke creaser, men af frygt for at mine tunge øjenlåg kommer til at se for markante ud, bruger jeg efterhånden ret sjældent shimmery øjenskygger. Har I nogle produktanbefalinger til matte/satin cremeøjenskygger der virkelig holder?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   MAC’s Paint Pots er virkeligt gode. Jeg bruger farven Painterly som base, da den bare ikke flytter sig! Helt sikkert pengene værd :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bella

   Kan de også bruges ovenpå en øjenskyggeprimer…? En cremeøjenskygge ‘krakelerer’ vel efter nogle timer, hvis man har lidt tunge øjenlåg?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Bella
   Det kan man, men det er ikke altid nødvendigt, da mange af dem fungerer som primer. Mine øjenlåg er ret tunge, og jeg mindes ikke, at min øjenskygge nogensinde er krakeleret? Så jeg må være dig svar skyldig.
   Er det mon den trælse samling af øjenskygge i folderne, du vil undgå? I så fald kan jeg med hånden på hjertet sige, at jeg ikke har oplevet det med en eneste af de mange cremeøjenskygger, jeg har prøvet.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Ditte
   Det er jeg enig i, Pro Longwear Paint Pots er en rigtig dåsedarling <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Teresa
   Hvilke har du prøvet? Der er nogle lækre sticks på vej fra GOSH Copenhagen, ellers er der jo Pro Longwear Paint Pots og Dem fra Bobbi Brown? Der kan du finde matte cremeskygger, om end det nok ikke er de mest spændende farver. Tynde lag og eventuelt flere lag er vejen frem, hvis du skal have skyggerne til at holde.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Jeg ELSKER maybelines color tattos. Bruger Permanent Taupe til mine øjenbryn, og til det er den ret genial! Farven er dog så vidt jeg ved udgået, hvilket er super trist :-( Nogen der ved, hvor den kan erhverves?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvad gør man, når øjenskyggen lige pludselig sidder et andet sted, end der hvor den oprindeligt blev påført? Jeg bruger en øjenskygge”stick” fra Bobbi Brown lagt tæt ved vipperne og den ender altid med også at sidde under mine øjenbryn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Julie
   Lige Bobbi Brown Long-Wear Cream Shadow Stick har jeg ikke prøvet, har du spurgt hos Bobbi Brown? Hvis du går efter vandfaste produkter, er de sjældent særligt holdbare, især hvis du har tendens til at øjenlågene fedter?
   Måske vil det hjælpe dig at lægge lidt pudderøjenskygge i en matchende farve ovenpå.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind en Braun Silk épil 9 Wet & Dry og et gavekort til en lækker behandling