Tirsdagstip: Skil dig ud

Plejende nyheder fra Purely Professional: Hair Repair 2 og Oil 1

Purely Professional Hair Repair og Oil
Purely Professional har lanceret to nyheder. En ny hårkur og en olie til både hud og hår.

Purely Professional Hair Repair 2
Især den nye Hair Repair er interessant. For Purely Professionals gamle hårkur Treatment 1 har været en velfortjent succes. Den nye Hair Repair 2 erstatter da heller ikke Treatment 1. Begge produkter fortsætter.

Hvor Purely Professional Treatment 1 er en let leave-in hårkur, som man bruger i tørt hår, og som ikke skal skylles ud, er Hair Repair 2 et helt andet produkt. Det er en fed hårkur, der skal bruges i vådt hår, skal skylles ud igen og sidde i minimum 5-10 minutter for at virke.

Når man ser på de aktive ingredienser er der både forskelle og ligheder. Begge produkter indeholder kokosolie, som giver hårstrået sin kerne af fedt tilbage. Begge produkter indeholder også behentrimonium methosulfat, der er en kvarternær ammoniumkation – i internet skønhedsblog-lingo oversat til det mere mundrette “quats”. Det er en udbredt balsamingrediens, der har en god blødgørende og udglattende effekt på filtret hår.

Små bidder keratin klistrer til håret
En af de store forskelle ligger indholdet af keratin. Kan I huske dengang man blandede sin egen hårkur af æg? Teorien bag var god nok. Hårstrået er bygget op af protein (primært keratin), og når disse proteiner går i stykker, så går håret i stykker. Derfor tilsætter man protein udefra – rå æg. Men udover at være mega-klamt, så virker det ikke efter hensigten. Håret føles muligvis umiddelbart glattere, fordi det er blevet dækket af et lag af rå æg, men proteiner, der ikke er blevet nedbrudt, er alt for store til at kunne trænge ind i håret, hvor de gør gavn.

Derfor hydroliserer man keratin til  hårprodukter. “Hydrolized keratin” (eller et andet hydroliseret protein) er keratin, der er blevet nedbrudt i mindre stykker, og det optræder i mange hårprodukter derude. Det har evnen til at binde sig til hårstrået og udfylde de manglende huller. Det har en række fordele for ødelagt hår – indtil det efter et vist antal hårvaske forsvinder igen. Men hvis man bliver ved at bruge produktet, holder man effekten ved lige.

Der er hydroliseret keratin i begge hårkure fra Purely Professional, men i den nye Hair Repair 2 er det en opgraderet version. ‘Kerestore 2’ er en særlig version af hydroliseret keratin, som (ifølge producenten selv) har en endnu bedre effekt, fordi en særlig teknik gør det muligt for dem, at udvælge netop de dele af keratinen, der minder mest om hårets egen. Producenten af Kerestore kan fremvise egne studier af en god effekt på slidt og ødelagt hår, men der findes desværre ingen direkte sammenligning af Kerestore med almindelig hydroliseret keratin.

Udover effekten på håret kan Hair Repair 2 også bruges i hovedbunden. Den er tilsat et kompleks bestående af avocadoolie, olivenolie og phytosteroler. Avocadoolie har et ry for at være godt for hovedbunden, men jeg kan ikke finde studier, der bekræfter det. Phytosteroler er blevet kædet sammen med en effekt på hårtab, men jeg kan ikke finde dokumentation for at phytosteroler skulle have en effekt, når man bruger det i et produkt til at smøres på hovedbunden. Det er selvfølgelig ikke det samme, som at de ikke har en effekt –  jeg ved det bare ikke.

Sikkert er det dog, at både kokosolie og avocadoolie har en generelt plejende effekt på hud og dermed også hovedbunden.

Og både min hovedbund og mit hår er glade for den den. Jeg har irriteret hovedbund med tendens til røde, kløende knopper. Mit hår er tørt og ødelagt i spidserne og fedtet i bunden. Hair Repair 2 evner at balancere det hele lidt bedre (især sammen med Shampoo 4).

Instruktionen på Hair Repair 2 siger, at man skal bruge den efter hårvask i vådt hår. Lade den sidde i minimum 5-10 minutter (gerne længere) og derefter skylle den ud. Brug eventuelt shampoo igen for at løsne produktet fra hovedbunden.

Jeg gør noget andet. Dels har jeg ikke tid til at blomstre i badet så længe, dels udtørrer lange bade huden. Jeg fugter mit (u-vaskede) hår og smører Hair Repair 2 i både rødder og længder. Derefter gør jeg noget andet, i minimum 10-15 minutter (måske tester jeg også en ansigtsmaske imens) – gerne længere. Derefter går jeg i bad og vasker det ud med shampoo og til sidst balsam. På den måde får produktet lov at sidde længere i, og jeg undgår at det tynger og fedter mit meget fine hår. Andre hårtyper kan selvfølgelig have mere gavn af at gøre det omvendt – gør hvad der virker for dig. Det her fungerer i hvert fald for mig.

Og ja, jeg bruger stadig den gamle Hair Treatment 1 også. De fungerer fint sammen. Hair Treatment bruger jeg normalt på dage, hvor jeg ikke vasker hår, til at tage de tørre spidser.

Purely Professional Oil 1
Purely Professionals nye olie er en dejlig, men meget simpel olie, og du får også lov at betale for den.

Produktet er en lækker olie bestående af abrikoskerneolie, mandelolie, kokosolie og e-vitamin. Konsistensen er fed og skøn, og den kan bruges på både tør hår, hud og hvad der ellers måtte være tørt.

En lille kommentar til at bruge den i håret – hvis du er vant til silikonebaseret hårolie, som langt de fleste “hårolier” er i dag, så pas lige på. Der skal meget mindre til, og ren olie som denne kan være for fed til at bruge i tørt hår for os med tyndt og fedtet hår. Jeg kan ikke for eksempel, men jeg kan godt lide den til kroppen.

Men du får lov at betale for den behagelige konsistens, og den virker lidt skarpere prissat end Purely Professionals produkter normalt er. De tre olier tilsat e-vitamin koster 195 kroner for 100 ml.

Her kan du købe det
Purely Professional Hair Repair 2 koster 195 kroner for 100 ml. Purely Professional Oil 1 koster 195 kroner for 100 ml. Begge dele kan du købe på Purelyprofessional.dk og hos deres forhandlere.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links

25 kommentarer

 • Christa Visholt

  Ingredienslisten på deres hjemmeside til hair repair siger ikke noget om parfume – Kan det passe at den er parfumefri? :)

  Kh. Christa

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er den i hvert fald. Alle Purelys produkter er uden parfume. Det skulle jeg selvfølgelig have skrevet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilia

  Fedt med en anmeldelse.
  Har stadig ikke fået prøvet nogle af deres produkter, men regner stærkt med at købe flere af deres juletilbud inden jul, for at spare nogle penge.
  Både shampooen, balsam og kurene.
  Hvis jeg prøver treatment 2, skal jeg nok også bruge den på den her måde, for jeg har nøjagtigt samme “hårproblemer” som dig Katja :)
  Da jeg læste om olien, blev jeg også overrasket over prisen. For mig er den alt for dyr, men så er det godt jeg mangler at prøve mange af deres andre produkter :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er heldigvis ikke noget problem at finde andre produkter, der er værd at prøve der. Glad for at du kunne bruge den.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lona

  Hvordan stemmer deres produkter overens med Curly-girl metoden (ingen sulfater, ingen silikone). Kan olien så skylles ud? Og har i egentlig nogensinde skrevet om denne metode? Ved godt at ibegge har fint hår, så det måske ikke er relevant for jer, men jeg har store problemer med frizz, babyhår og mine bølge/krøllet :/ TAK for en god blog! Jeg elsker jeres saglige tilgang til ting! Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Lona. Jeg har jo af gode grunde ikke praktisk erfaring med metoden, men de stemmer helt sikkert rigtig godt overens. PP bruger ikke silikone og hverken lauryl eller laureth sulfat. De har også to helt sulfatfrie shampoo i deres sortiment, der er meget milde. Så med den smule jeg kender til Curly Girl, så er de perfekte. Jeg ved at Emily Salomon har skrevet en del om både Purely Professional og Curly Gurl: http://emilysalomon.dk/2015/11/24/to-gode-haarnyheder-og-rare-julerabatter/ Hun følger vist metoden og bruger PP’s produkter.

   Kh Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  MÅ lige rose jer igen for jeres altid kompetente, dybdegående og saglig anmeldelser! TAK for det… og Glædelig Jul!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvis man vil bruge olie mod kruset hår, skal man så gå efter én med eller uden silikone?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Umiddelbart vil jeg mene med. Hårolie uden silikone kan være rigtig tungt og svært at bruge. Det fedter bare meget. Det er som regel bedst egnet til at vaske ud bagefter – som en slags hårkur. Hvis du vil have noget til at glatte håret med nu og her, så er silikone altså godt. Men kruset hår er ikke mit speciale :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Mange tak for dit svar :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Katja.
  Da jeg forsøger at blive gravid er jeg på jagt efter parfume- og parabene-fri varianter til min daglige pleje.
  Jeg er så heldig at have noget ret taknemmeligt hår, så jeg plejer at kunne klare mig med en god fugtgivende shampoo (hårvask hver 2.-3. dag) og så en hårkur en gang hver/hver anden uge. Balsam plejer ikke at være nødvendigt og tynger bare unødigt ned. Men de parfumefri shampoo’er jeg tidligere har prøvet (neutral, änglemark, derma, matas’ stribede) tørrer mit hår helt vildt ud, så det bliver filtret og kedeligt at se på.
  Kan du anbefale en god fugtgivende shampoo uden parfume og parabener, og også gerne en god hårkur (måske den her anmeldte er den bedste)? :)
  Mvh. Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Julie
   Purely Professional er et af de bedste mærker, jeg har prøvet. I hvert fald som lever op til dine krav.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hvilken balsam fra Purely professional vil I anbefale til fint, farvebehandlet og tørstigt hår? Jeg har tænkt mig at prøve Hair treatment 1 og Hair repair 2 men i kombi med hvilken balsam?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   2’eren er til slidt og tørt hår, 1’eren er til fint hår. I praksis vil det sige at jeg bruger 2’eren når mit hår har brug for mest pleje, og 1’eren når mit hår er glattest og har mindst brug for balsam. Hvor slidt er dit hår?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Jeg bruger shampoo+balsam fra Purely Professionals, og er egentlig meget glad og tilfreds – dog kigger jeg pt efter en shampoo, der enten kan gå alene (det føler jeg ikke umiddelbart fungerer godt med dem jeg har prøvet fra purely professionals) eller en shampoo/balsam i én, som jeg kan bruge på ekstra travle morgener. Har I noget I kan anbefale dér? Enten en specifik shampoo fra PP eller et kombi-produkt fra et helt andet mærke, men som også er mildt, skånsomt og parfumefrit? På forhånd mange tak -og tak for en god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Personligt synes jeg ikke det fungerer med 2-i-1, fordi balsam ikke skal i min hovedbund. Jeg har brug for masser af balsam i spidserne af håret, men absolut ingen i min fedtede hovedbund. Så jeg er nok ikke den rette at spørge, desværre. Jeg synes heller ikke rigtig man ser dem længere?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Hej igen,
   Tak for dit svar! Det er da også en rigtig god pointe, som jeg egentlig ikke lige havde reflekteret over :-) Jeg synes bare at shampoo fra pp efterlader mit hår lidt tørt, men har samtidig ikke rigtig lyst til at bruge balsam ved hver vask.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Er netop faldet over denne hårdere som efter sigende skulle være SÅ fantastisk ;-) Er det en i har stiftet bekendtskab med?

  Den hedder : DAVID MALLETT HAIR SERUM

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christina
   Nej, jeg har endnu ikke testet :-) Men altså… det er silikone med lidt macademianøddeolie, parfume og farve i :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej pudderdaaser ☺
  Jeg har, efter at have læst om den her, brugt Hair Repair 2 i i hvert fald et års tid, og jeg er meget glad for den. MEN, jeg synes at den er lidt dyr.. Jeg er løbet tør, og lige nu er budgettet bare ikke lige til at købe en ny. Så jeg ville høre, om I har et forslag til et lidt billigere alternativ?
  Jeg bruger den ikke ved hver vask, men måske en gang hver 14. dag, hvor jeg så bruger den i stedet for balsam (men i hele hårets længde, ikke kun i spidserne, som jeg gør med balsam). Jeg har kraftigt, langt hår.
  Mvh. Julie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Den er supergod! Nej, jeg kender ikke noget magen til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Thrane

  Hej pudderdåserne. Jeg står med et lidt svær hår-problemstilling, som jeg håber I kan hjælpe med. Jeg er inde i en periode nu (på efterhånden et par måneder) hvor jeg taber ekstremt meget hår. Jeg har rimelig tæt hår af natur, så der er noget “at tage af”., men det er selvfølgelig træls. Jeg har lige købt en prøve pakke med purely professional shampoo 0, konditioner 2 og treatment 1+2. Jeg synes produkterne er OK… kan godt lide tanken om det naturligt, men egentligt er jeg lidt skuffet. Synes shampooen er meget lidt drøj og kræver meget produkt. Den har heller ikke rigtig hjulpet som forventet. Synes conditioner 2 er uden så stor effekt på mine afblegede spidser og ja… matchet er nok bare ikke rigtigt. Har I et forslag til nogle andre produkter jeg kan prøve? eller skal jeg give purely professionel en chance til? (jeg har prøvet det over 4 vaske). Jeg har selv overvejet om maria nila kunne være noget – men det er vel ikke helst så “naturligt” som purely professional?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Pernille

   Jeg tror helt ærligt ikke, det gør nogen forskel om du bruger den ene eller den anden form for shampoo. Purely Professional kan ikke stoppe hårtab. Det er der ingen shampoo der kan. Heller ikke Maria Nila.

   Ved du hvorfor du taber håret? Knækker det af eller falder det ud ved hovedbunden?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Hej!
  tak for en SUPER blog :D

  Jeg er i gang med at gå fra kort til langt hår og er i den forbindelse blevet usikker på hele balsam-delen af hårvask:
  – hvorfor bruger man balsam?
  – er det kun efter vask med shampoo eller skal det være efter hvert bad?
  kan man ikke bare bruge hårkur i stedet?
  hvor langt skal håret være før det giver mening at begynde at bruge balsam?
  Osv :D

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Skil dig ud