Tirsdagstip: Se den anden vej

03.11.15
Se den anden vej
Se den anden vej
Det skrækkelige billede jeg delte på Instagram

I lørdags manglede jeg lige beskrivelsen af øjenmakeuppen og billederne, så var jeg klar til at lægge Lørdagslooket på bloggen. Nu var det bare sådan, at jeg fik besøg fra det mørke og derfor havde travlt med at komme ud af døren. Inden jeg løb ud af døren, sendte jeg lige et billede til mig selv, så jeg kunne poste det ene øje på Instagram, fordi jeg ville dele et glimt af looket og konkurrencen om billetterne til Beauty PR Messen. Men lige med et blev jeg vred… sådan rigtig gal og siden har jeg haft indlægget lidt galt i halsen…

Shame on me!
Allerede da jeg overførte billederne af lørdagens look til computeren, vidste jeg, at der ville falde nogle kommentarer om mine forfærdelige billeder… På billedet har jeg nemlig både mascara OG øjenskygge på afveje. Det skulle gå virkelig hurtigt, og da jeg kastede et blik i spejlet, så det sådan set okay ud… Et nærbillede af looket afslørede altså både mascara, som var smittet af under øjet og øjenskygge, der gik langt ud over den usynlige grænse, som går fra næsefløjen forbi yderste øjenkrog og op til øjenbrynets yderste spids. Begge dele tager jeg helt roligt, for sådan kan det altså gå, når man har travlt.

Retten til at kommentere
En del af vores læsere er jeg jævnligt i dialog med, når de deler deres begejstring over det ene eller det andet og uddeler klap på skulderen (af hjertet tak for det!). Ofte udtrykker de undren over, at jeg stadig svarer pænt, når folk fortæller mig, hvor grim, fed eller håbløs jeg er til at lægge makeup. Selvfølgelig stiller jeg mig selv på mål, når nu jeg har valgt at skrive indlæg på en blog og dele (grimme) billeder på de sociale medier. På den anden side undrer det mig, at den helt almindelige talemåde om at holde mund, hvis man ikke har noget pænt at sige, slet ikke gælder bag skærmen…
Sandheden er, at jeg bliver voldsomt demotiveret og helt ærligt p****sur. Ikke over kommentarerne, slet ikke! Nej, det er den generelle tendens til at svine andre til, der gør mig stram i masken.

De smukke unge mennesker
Der er masser af profiler på instagram med smuk makeup, perfekt hud, pæne øjenbryn, harmoniske ansigter og fyldige læber, sådan en er og bliver vores aldrig… Problemet, som jeg ser det, er, at det ikke kun er sådan en som mig, der får negative og hadefulde kommentarer. De bliver ivrigt spredt også til dem, der opfylder alle de gængse forestillinger om, hvornår man er rigtig. Det bekymrer mig virkelig, at min skønne følsomme knægt på fjorten og andre unge, må leve med en frygt for manglende ”likes” og ubehagelige kommentarer, der går lige ind og piller ved selvværdet.

Redigeret
De billeder, vi lægger her på bloggen, på facebook og på Instagram, bliver ikke redigeret. Af og til betyder det altså billeder, hvor virkeligheden måske nok er et nummer for realistisk for nogen. Det er bare ærgerligt, for jeg nægter at være ked af mine meninger, mit udseende og mine evner for andres skyld.
Her på Pudderdåserne.dk forsøger eller ønsker vi ikke at vise en poleret og redigeret version af virkeligheden.
I øvrigt er jeg ikke bange for at være både grim og tyk, især ikke hvis det betyder, at der er nogen der kigger med og får det lidt bedre med sig selv!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
29 kommentarer
Stine

Kære Helene.
Du ved hvordan jeg har det med sociale medier og svinere – jeg bliver så pissed og det er ikke engang mig, som det går ud over, og jeg tør ikke engang låne dig et lørdagslook, fordi jeg ikke har tyk nok hud til haters… (Og bekymringen for din følsomme søn deler jeg, for jeg har også en af slagsen :)) Måske du skal lade de onde kommentarer stå og så kan vi andre lave “social media”- selvcensur – selvom det nok kan blive grimt, men så kan nogen da give igen! Det er bare ikke i orden! Basta! Kan man ikke “blokere” email-adresser, som kommenterer på bloggen? jeg havde slet ikke set alt det der var “i vejen” med din øjenmakeup på Instagram i lørdags, så jeg var lige inde nu for at se om jeg kunne se kommentarerne. Jeg ved ikke om du har mulighed for at slette kommentarer på Instagram. Vedkommende som anbefalede Wayne Goss video har en privat profil og en mummitrold som billede. Gad vide hvordan hun lægger sin makeup på sit mummitroldeansigt 😉 Keep up the good work og godt du får luft! Kh Stine

Stine

PS “besøg fra det mørke” troede jeg havde noget med Halloween at gøre… 😀 Her er ikke så mørkt… 😉

Helene Randløv

Hihi, det kunne ellers også være hyggeligt 😀
Der er overhovedet ikke mørkt i Jylland… Gad vide hvordan det udtryk egentlig er opstået :-*

Helene Randløv

Søde Stine
I know <3 Sædvanligvis lader jeg kommentarerne stå, men jeg har ikke altid lige hård hud, og selvfølgelig svier de rigtig tarvelige svinere… I øjeblikket har jeg selv været en af dem, der lagde mig ud med diverse haters på andre profiler og sites. Det der bare gør mig så forbandet, er at det overhovedet er nødvendigt.
Vi kan både slette og blokere profiler både her og på de sociale medier, hvis vi får nok, men vi benytter kun sjældent muligheden, fordi jeg tror på, at de sølle mannesker, der har behov for at shame, trolle og svine andre til, er dem der har mest brug for at blive konfronteret med deres egen tone og facon.
Netop fordi jeg var i byen, blev kommentarerne slettet i lørdags, fordi jeg simpelthen ikke orkede at svare eller se beviset af, at folk fuldstændig har misforstået alt, vi er og står for.
Kommentaren med Waynes tutorial er forhåbentlig ment venligt, det er en udfordring at gøre sig forståelig med få ord, og harmløse kommentarer virker nemt som pænt indpakkede svinere.
Det hjælper gevaldigt på lysten til at fortsætte, at langt de fleste af vores læsere er så mega søde og opmuntrende, at de få sure kommentarer, vi får, slet ikke bider på mig.
Kh. Helene

Karin VS

Kære Helene 🙂
Jeg synes du er fantastisk!
Jeg kender dig desværre ikke personligt, men din varme og kærlige personlighed skinner SÅ tydeligt igennem her og jeg har lært så meget af dig 🙂
Håber virkelig aldrig du giver op! Du er et menneske der giver meget af dig selv her, og her ville blive fattigere uden dig!
Giv ikke de latterlige fjolser opmærksomhed, det fortjener de simpelthen ikke.
Jeg kan ikke regne deres agenda ud, men som regel er det små og ubetydelige mennesker i virkelighedens verden, som føler sig lidt større ved at håne andre, de er ikke dine tanker værd.
Kæmpe knus
Karin

Kim

Jeg synes du er knalddygtig! Flot øje!

Karin VS

:smiley: PS: synes din makeup er vildt flot! Kan rigtig godt li det blå under øjet, og sådan som du altid får dine smukke øjne til at stråle 🙂

Vibeke

Kære Helene
Du er hverken fed, grim eller håbløs!
Du er sej, smuk og et meget fint forbillede for andre kvinder. Jeg så godt billedet i lørdags, og skænkede det ikke en tanke, at der var noget galt, men tænkte for gud-ved-hvilken-gang jo, det kunne da også være, jeg skulle prøve at give den lidt mere gas med farverne…
Du og Katja er blevet mine faste følgesvende ift. make-up og hudpleje, jeres side bliver konsulteret inden indkøb, instagram er god inspiration, og hey, jeg har lært at lægge kinderødt vha. jeres video 🙂 I er SÅ seje!
Jeg forstår ikke, hvorfor nogle mennesker føler det er deres pligt at svine andre til på nettet, og lystigt deler deres holdninger til alt og alle, men er nået til den konklusion, at det må være fordi de ikke har andet at gå op i, og er nogle små mennesker, som jeg egentlig bare burde have ondt af.
Jeg ville aldrig have jeres mod til at stå frem og tage de medfølgende tæsk, og jeg kan godt forstå, du er bekymret for din søn. Det er jeg også, og bekymret for alle de andre børn og unge, der vokser op med internet og kameraer alle vegne, med billeder der bliver lagt på nettet, liket og kommenteret hurtigere end man kan følge med, og som man ikke ved, hvor ender henne.
Jeg håber, disse børn og unge er omgivet af voksne, der med kærlighed og omsorg kan fortælle dem, at de er noget værd, og at det handler om at være noget værd som menneske, og ikke om at få flest likes, at det vigtige og rigtige liv foregår udenfor internettet.
Jeg håber, du får en dejlig tirsdag, og glæder mig til at se dit næste lørdagslook!
Bedste hilsner fra en årgang 78, der heldigvis var barn og teenager før internettet tog fart 😉

Den Sociale

Verden er af lave 🙁

Anne Sofie A

Det fortæller blot noget om dem der kommer med den slags kommentarer, i det store og hele fra folk der har mindrekomplekser er misundelige, de er overalt.
Dine indlæg er meget grundige og meget anvendelige

Lene

Plejer meget sjældent at kommentere – hverken på blogs eller FB – men her må jeg altså gøre en undtagelse ……
Hvor er det godt brølt

Kat k

En af de største grunde til at jeg læser med her, er, at det er ægte. I fortæller sgu også om de dårlige sider, og hvordan man bekæmper dem. Om der er ekstra kilo på sidebenene eller for meget øjenskygge på øjenlåget kunne jeg ikke være mere ligeglad med. Som du selv skriver; hvis man vil have det perfekte, er der masser af steder at finde det. Denne blog er fantastisk fordi den er ægte, uden filter. Jeg vil have tips, jeg selv kan bruge, og ikke en 1-2-3-4-guide over hvordan man vokser sine perfekte øjenbryn til at ligne alle de andres. Tak for jer.
Hvor er jeg glad for, du er stærk nok til at se det fjollede i de kommentarer!
More power to you!
Kærlig hilsen en fra årgang ’95 😉

Sisi

Jeg bliver sgu også helt sur på dine vegne!
Forstår simpelhen ikke al den negativitet og trang til at svine andre mennesker..
Jeg synes for det første at du virker sej og klog, og for det andet at det er et rigtig fint billede – og et flot øje 🙂
Håber du kan blive ved med at “shake it off”… og at du får en dejlig dag, med masser af positivitet 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *