Tirsdagstip: Pas på dine neglebånd

Sådan behandler du bumser, akne og uren hud

Basiron

Vi får en del håbefulde kommentarer fra akne-plagede nyere læsere, der håber, at T-zone peelingen kan kurere akne og sværere tilfælde af bumser. Og det er mig meget magtpåliggende at pointere, at det kan salicylsyre ikke alene.

Det kan ingen kosmetik. Kun lægemidler.

En mild syrepeeling som vores T-zone peeling eller en af de mange andre syrepeelinger på markedet er første skridt i behandlingen af fedtet, uren hud med bumser og hudorme og vil kunne hjælpe mange.

Men det må ALDRIG sammenlignes med eller erstatte de lægemidler, der bruges i behandlingen af akne. Der findes ikke et eneste produkt på hylderne i Matas eller Magasin, der virker på tilnærmelsesvist samme måde, som det du finder hos din læge.

Salicylsyre virker eksfolierende og kan eksfoliere indeni porerne. Det modvirker hudorme og mindsker forstørrede porer. Og ja, det forebygger også bumser.

Nogen med bumser vil have nok i det. Især hvis du måske ikke er så hårdt ramt. Hvis du har alvorligere akne, vil det sandsynligvis ikke være nok.

Under alle omstændigheder er den milde daglige eksfoliering med et syreprodukt gavnlig at holde fast i. Men hvis du ikke føler, det er nok i sig selv til at fjerne dine bumser, så er det altså ikke så mærkeligt. Tøv ikke med at gribe fat i de muligheder, der er blandt lægemidlerne.

Basiron
Basiron er et lægemiddel i håndkøb, som indeholder stoffet benzoylperoxid. I modsætning til salicylsyre eksfolierer det ikke, men virker derimod antibakterielt. Du kan med stor fordel kombinere Basiron med en syrepeeling, og da det er i håndkøb er det let tilgengængeligt. Læs mere om Basiron og hvordan du kan kombinere det med salicylsyre her.

Receptpligtige lægemidler
Hvis det ikke virker, så findes der en bred vifte af effektive lægemidler på recept, der har en dokumenteret effekt på akne. Jeg er kun journalist og blogger uden medicinsk uddannelse og vil derfor holde mig langt fra at rådgive om receptpligtige lægemidler. Det er din læges opgave.

Opfordringen herfra skal blot lyde, at hvis du kæmper med akne, så er det din læge, du skal ty til og ikke hylderne med kosmetik.

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

24 kommentarer

 • Louise

  Nu har jeg en del gange oplevet at min hud bliver voldsom rød og hæver når jeg kombinerer syre med basiron. Jeg har tidligere brugt både syre og basiron uafhængigt af hinanden. Kan jeg have udviklet en form for intolerans mod Basiron?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg vil ikke anbefale basiron. Min hud blev rød og fik nærmest små brandsår.

  Der er så mange andre naturlige måder at komme sine urenheder til livs. Propolis er naturens basiron og virker antibakteriel. Man kan få propolis creme i Helsam butikker og jeg ved at der i Beauté Pacifique er propolis i deres super 3 booster creme, som jeg virkelig kan anbefale.

  Ellers skal man finde ud af, hvad der forårsager bumser – hvad enten det er hormonbalance eller ophobede affaldsstoffer som kroppen ikke kan komme af med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Henriette

   Jeg kan kun sige, at jeg er dybt uenig. Akne har intet med såkaldte “affaldsstoffer” at gøre. Hormoner har det tilgengæld meget med at gøre. Men “hormonbalancen” er ikke noget man sådan lige ændrer på, eller nødvendigvis har lyst til at ændre på.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Hvis man bliver henvist til en hudlæge, skal man være opmærksom på at gøre dem opmærksom på andre medicamenter man er på. Jeg fik en forkert kombination af noget antidepressiv og acne medicin, der førte til en psykose, så det er virkelig med at sørge for at læse ALLE bivirkninger igennem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg har virkelig god erfaring med at kombinere t-zone peeling med clindoxyl, de steder hvor jeg er meget ramt. Clindoxyl er receptpligtigt, men hvis man er ramt af blot en smule akne, så udskriver lægerne gerne en recept på det. Jeg bruger det kun når jeg er slået ud, ellers holder jeg mig til t-zone peeling. Derudover er e-vitaminsalve altså super god til de irriterede områder, der kan komme når man bruger clindoxyl eller basiron. Der skal bare et meget tyndt lag på når det andet er trukket ind. Det virker i hvert fald for mig :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja

  Nu spørger jeg her, da det har lidt med emnet at gøre:
  Hvad kan man bruge mod aknear? Findes der kosmetikprodukter, der kan forbedre dette eller er det laserbehandling m.m der skal til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Manja

   Jeg ved at mange af jer efterspørger mere om netop det. Men jeg har simpelthen ikke et godt svar endnu. Desværre. Jeg har ikke rigtigt fundet nogle gode behandlinger

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julia

  Keder I egentlig noget til “DADO SENS” og deres PURDERM serie? Ved I om den vil være god til urenhud med hudorme? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Julia
   Jeg har lige kastet et kort blik på serien, og det er ikke umiddelbart noget jeg vil anbefale. Der er alt for meget alkohol og parfume i.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julia

   Okay, tak for dit svar. Har I kendskab til “Jurlique” Clarifying-serien? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Julia
   Clarifying serien kender jeg til, men jeg har ingen erfaringer med den. Hvad vil du gerne vide, så kan jeg lidt bedre hjælpe.

   Når det kommer til at behandle akne, har vi masser af forslag, søg eventuelt på bloggen, der er et hav af indlæg om netop dette emne.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julia

   Jeg har, til stor hjælp, læst jeres indlæg om produkter til uren hud herunder jeres forslag om brug af produkter med salicylsyre og benzyolperoxid. Jeg har prøvet en del af de produkter, som I har skrevet om, og er igang med at finde et nyt produkt, men jeg synes det er svært at finde ud af om en serie som fx “Clarifying” indeholder de rigtige ting :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mona

  Hej :) i er virkelig gode til at gi råd og har overvejet at prøve pHformular det er er ret dyrt mærke og ville mejet gerne høre din mening hvis i har tid til ar kigge på den

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Basiron reddede mit liv i 90’erne (eller i al fald min hud) Havde prøvet alt incl solarie, clearasil og anden grov behandling af min stakkels teenagehud. Gik til sidst til lægen og fik Basiron, DET hjalp. Man skal dog passe på pudebetræk og håndklæder, da Basiron afbleger ret kraftigt. Fik et anfald af akne i starten af tyverne og gik næsten i panik, da jeg ikke længere kunne købe Basiron på apoteket længere. Fandt heldigvis tilsvarende på på en engelsk hjemmeside og det kurede det på kort tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Til alle jer som føler at i kaster en masse penge efter cremer mod uren hud, uden det store resultat.
  Som et supplement til god pleje af huden vil jeg anbefale at undersøge kosten. Jeg er nu 26 år og først nu har jeg fundet det der tager bumserne. Jeg har rendt ved hudlægen i flere år, uden resultat. Ingen cremer virkede, og de stærke piller, isotretinoin, kunne jeg ikke tåle. Jeg har så nu fundet ud af at jeg skal forsøge at spise så ANTI-INFLAMMATORISK som muligt er! Det giver lidt sig selv – dårlig kost afspejler sig vel også i huden… Google det!! Det handler selvfølgelig bare om at spise sundt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Hej:-)
  Ved i noget om Elf´s Blemish control primer?http://www.eyeslipsface.co.uk/studio/face/primer/blemish_control_primer

  Mvh Christine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christine
   Jeg kan godt forstå, du spørger, den ser spændende ud. Det er ikke et produkt, jeg selv har erfaringer med, men det første jeg falder over er de ret potente æteriske olier. Det, der er afgørende for om salicylsyren gør en forskel, er PH-værdien og den kender jeg ikke…

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] lægemiddel i håndkøb og skal derfor bruges med omtanke. I kan læse meget mere om produktet hos Pudderdaaserne eller høre nærmere på […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Arendse Holm

  Hej,

  Jeg ved godt, at dette indlæg er af ældre dato, men jeg vil nu forsøge mig med et spørgsmål alligevel:

  Jeg har forsøgt at kaste mig over en kombination af T-zone peeling og Basiron, hvilket har haft en gavnlig effekt på mine bumser. Dog oplever jeg, at min hud bliver uhyggeligt tør på udvalgte steder. Jeg har endnu ikke fundet en creme, der kan fugte områderne tilstrækkeligt. Jeg har derfor en del bøvl med at gennemføre min makeup-rutine om morgenen, da udtrykket bliver noget “kaget” på de tørre områder. Kender I til en creme, der måske kan hjælpe eller må jeg vælge mellem bumsefri/tør hud og akneramt/fugtet hud?

  De bedste hilsener,
  Arendse

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Arendse
   Basiron er desværre udtørrende. Det er et kendt problem. Hvor længe har du brugt den? Har du prøvet med T-zone Peeling i en periode uden Basiron?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Arendse Holm

   Kære Katja,

   Tusind tak for svar! Jeg har blot benyttet mig af kombinationen af T-zone Peeling og Basiron i en lille uge. Basiron har jeg dog kun brugt om aftenen og jeg har været meget forsigtig med mængden.
   Jeg har forsøgt mig med peeling alene i ca. 2 måneders tid, men den kunne ikke tage det hele alene.
   Jeg vil nok forsøge mig med en kombination af meget fede cremer på de udtørrede steder.
   Er Basiron mon et produkt, jeg bør bruge et par måneder og så holde helt op igen?
   Bedste hilsener,
   Arendse

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Er det normalt at man slår fuldstændig ud med bumser efter et par dages brug med tzone peelingen?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Pas på dine neglebånd