Fodbad - godt for sjælen, skidt for huden

Tirsdagstip: Skån huden når du plejer hår.

Babyliss hårklemme

Selvom det er noget, jeg har rådet andre til så mange gange, at jeg ikke en gang har tal på det. Så var det altså først, da det gik galt for mig selv, at jeg lagde to og to sammen… Sidste år spurgte Katja mig, hvad det var jeg havde på brystet, det var sådan nogle sære røde knopper… Ikke helt bumser, men heller ikke udslet eller allergi. Det var ikke noget der bekymrede mig, for det kom og gik, uden der helt var en rød tråd, så jeg havde en chance for at finde årsagen. Faktisk var det min ældste søns ryg, som gav mig grund til at tænke over det endnu en gang.

Bacne
Nej, det lyder ikke særlig lækkert, men ikke desto mindre er akne på ryg og bryst temmelig udbredt. Ofte er det ligesom med akne og andre udbrud i ansigtet, noget vi kan takke hormonubalancer for. Problemerne på ryg og bryst skal da også behandles på fuldstændig samme måde som i ansigtet. Mild sæbe og en god BHA er guld værd, når huden driller. I løbet af få uger vil du med stor sandsynlighed se en bedring, det har vi i hvert fald begge oplevet her hjemme.

Tung pleje
Der er ingen tvivl om at ældstens sarte hud på ryggen OGSÅ lider under teenårene. Men det har også en helt anden årsag, og det er hans lange hår. Det hår bliver plejet og passet efter alle kunstens regler, det betyder fedt, silikone, plejende ingredienser og ganske ofte en god portion parfume. Det er alt sammen fint nok i håret, men det kan altså godt være temmelig tungt for huden. Både i hans og i mit tilfælde resulterer det altså i underlige røde knopper, som ikke helt er hverken det ene eller det andet.

Sæt håret op
Det er min glemsomhed og lidt dovenskab, der er grunden til den store forandring på min ældstes ryg. Da jeg vaskede hans hår, satte jeg det altid op, mens der var kur og balsam i. Men da han så var i træningslejr for at klare hårvask og pleje selv, satte jeg det ikke op for at lette processen for ham. I mellemtiden blev mit eget hår så langt, at jeg skulle sætte det op, men så gik klemmen i stykker… Pludselig stod vi begge der med sære knopper, og derfor er der igen klemmer ved siden af plejeprodukterne.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

12 kommentarer

 • Helle

  Guuuuud ja!
  Jeg har, i en alder af 39, for første gang i mit liv, fået langt hår og har undret mig over at jeg, for første gang, har fået bumser og knopper på skuldrene. Jeg har altid været plaget af det i ansigtet, men aldrig andre steder, men det er så kommet nu. Jeg har altid badehætte på, når jeg går rundt med hårkur (men det er jo bare for ikke at få vådt tøj), men jeg bruger jo alt mulig andet dims i håret til hverdag.
  HA! Tænk at sammenhængen aldrig er faldet mig ind :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Helle
   Det gælder også pandehåret, og stylingprodukter… God idé med badehætten, er det sådan en gammeldags en du bruger? altså den mere puffede type med elastik i kanten?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Ja, lige præcis sådan en puffy, hotel-agtig en. Den sørger også for at kuren ikke tørrer ud, jeg har den nemlig som regel i, meget længere tid end der står på bøtten, så jeg lige kan se lidt serie, eller lave mad mens den virker :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Wk

  Ihh, hvor jeg kender det!! Når jeg bruger produkter med parfume i, får jeg øget eksem (jeg kalder det nogle gange allergi, men det er det i virkeligheden ikke) og i mange år, da jeg havde langt hår og brugte tonsvis af parfumerede produkter, var jeg fyldt med eksem på det øverste af ryggen. Puha, godt jeg fandt ud af at undgå parfumen ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Desværre er der mange der ikke lige tænker over at alle produkterne vi bruger har betydning for huden, også selvom de i slet ikke bliver brugt der.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Pudderdåser!
  Jeg ved godt, at mit spørgsmål ikke har så meget med jeres opslag at gøre, men her kommer det…
  Jeg er en pige på 15 år. Min hudtype er normal til fedtet. Den bliver kun tør, hvis jeg bruger en rens med sulfat i. Jeg har en del bumser særligt på min højre kind og lige mellem øjenbrynene, og det går mig virkeligt på. Jeg købte jeres T-zone peeling i håb om, at den kunne hjælpe på mit problem. Jeg har nu brugt jeres T-zone peeling i ca. to uger. Jeg ved godt, at det ikke er ret længe, men jeg kan overhoved ikke se nogen effekt endnu. Jeg ved godt, at den ikke vil kunne fjerne de bumser jeg allerede har, men jeg fortsætter med at få bumser. Ville derfor lige høre om min hudpleje rutine er ok, eller om jeg gør noget forkert.
  Morgen:
  1. Jeg renser min hun med 3-i-1 ansigtsrens fra OrganicCircle (mærket føres hos REMA-100). Rensen er meget mild – både svanemærket og allergimærket. I kender nok ikke produktet, men ingredienslisten er: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Propanediol, Lauryl Glucoside, Sodium Glucoside, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.
  2. Som en form for skintonic bruger jeg lidt kamille te. Det renser min hud lidt ekstra, og jeg synes også, det beroliger huden (det er måske bare noget, jeg bilder mig ind).
  3. Så bruger jeg jeres T-zone peeling.
  Aften:
  1. Jeg renser igen huden med 3-i-1 ansigtsrens fra OrganicCircle. Jeg bruger normalt ikke makeup, da jeg er lidt bange for, at det vil gøre min hud endnu mere uren, men hvis jeg en sjælden gang har makeup på, fjerner jeg det men en renseserviet fra neutral.
  2. Bruger igen lidt kamille te.
  3. Så bruger jeg jeres T-zone peeling. To gange om ugen giver jeg min hud et dampbad før jeg påfører jeres T-zone peeling.
  4. På de ar jeg har efter gamle bumser, bruger jeg lidt bio-oil. Jeg smører det ikke i hele ansigtet, da jeg er lidt bange for, at den mineralske olie kan gøre min hud endnu værre.

  Håber I kan hjælpe mig og fortælle mig, hvor jeg gør noget galt. Elles må jeg jo bare være tålmodig. Hvor lang tid tror I det tager før peelingen kan virke? Kunne virkeligt godt tænke mig lidt pænere hud, når jeg starter i gymnasium den 11. august ;-)
  Tak for jeres fantastiske blog! Mvh Maria.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maria
   Når du taler i telefon, hvilket øre holder du så telefonen ved? Måske skal du kigge nærmere på din telefon? Hvordan er det med dine øjenbryn, er de buskede? Din rutine ser sådan set fin ud, men undlad dampbadene, de gør ingen forskel. Det er ikke mineralsk olie, der gør en forskel. Men du skal undgå så fede produkter, det gør ikke noget godt for fedtet hud.
   Helt generelt vil T-zone Peeling forværre problemerne i de tre første uger, hvorefter du gradvis bør se en bedring.
   Rigtig meget held og lykke med skolestart og selvfølgelig også huden.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Hej Helene.
   Jeg er højerhåndet, så jeg taler jo nok telefon i højre side. Gør det dog ikke så tit, men det er faktisk ikke noget jeg har tænkt over.
   Det er rigtigt dejligt, at I gider hjælpe alle jeres læsere. Det er en super service.
   Mvh Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • randi

  Hej
  en opfordring eller et tip. De har nogle hudplejeprodukter i Normalt , der hedder DERma q10 til meget billig penge. Heriblandt også en rynkecrene med hyaluronsyre. Kunne I ikke kigge lidt på dem og se om sådan en rynkecreme til 29 kr er pengene værd. God sommer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Randi
   Jeg har endnu ikke været i Normal… Den du nævner lyder som en udmærket fugtcreme. Hvis du selv kommer forbi Normal, kan du måske selv tage et billede af æsken/krukken/tuben og sende det til os?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Meget OFF-topic, så er jeg interesseret i at høre om I kan anbefale en dags ansigtscreme med en anelse farve i, så man bliver lidt brun? Det må meget gerne være en der ikke er for dyr, men samtidig er uden for meget gift, og gerne allergi mærket eller svane eller hvad det nu er :) af alm dagscreme til ansigtet bruger jeg nemlig Matas natur og renser i derma, så noget i den dur med farve :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej N
   Nej, det kan jeg ikke anbefale, men jeg synes, du skal kigge på en solpudder uden glitter i. Dem kan du få fra alle mulige mærker. Det danske mærke Zenz er mig bekendt svanemærket, men det er ikke et mærke, jeg selv har erfaringer med og der er glitter i. Der er også Tromborg.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fodbad - godt for sjælen, skidt for huden