Lørdagslook: Dark and stormy

Dåseposten: Hudfrustrationer, Epiduo og AHA-serum

Hej Pudderdåserne

Tusind mange gange tak for en virkelig dejlig blog!

Jeg er vild med, at I ved så meget om produkterne, og man virkelig kan fornemme, at I sætter jer ind i tingene, før I anbefaler. En kritisk vinkel er noget, som ofte mangler hos mange andre bloggere.

Jeg er en pige på 24 år, som har døjet med akne siden mine tidligere teenage år. Jeg har før været på piller (husker ikke navnet) som hjalp en smule på huden, men jeg er aldrig kommet problemet til bunds. Jeg kan ikke beskrive, hvor mange produkter og penge jeg efterhånden har brugt på at finde noget, der kan holde min hud i skak uden en lykkelig afslutning. Jeg har også ofte været hos forskellige kosmetologer, og hver gang har jeg følt mig presset til at købe for flere tusind kroner af alle mulige produkter, som jeg ikke føler har gjort nogen forskel overhovedet. Mine problemområder er næsen samt omkring mund og hage, og flere kosmetologer har fortalt, at når det er lokaliseret her, er der ofte tale om hormonel akne, som også påvirkes af stress.

Jeg har allerede læst mange af de indlæg, som I har skrevet omkring akne og uren hud, og jeg har blandt andet afprøvet Avéne Cleanance K og La Roche Posay Effaclar Duo – men igen har jeg ikke rigtig oplevet nogle specielt gode resultater. Jeg indrømmer, at jeg har en tendens til at pille, netop fordi jeg hader at min næse er dækket i hudorme, og min hage/mund er omringet af hudorme samt talgknopper. Som resultat har jeg en hud som desværre også har en del ar og røde plamager, hvorfor jeg altid har mineral pudder på. Føler mig simpelthen nøgen uden det og vil helst ikke uden for min dør uden.

Jeg har med inspiration fra et af jeres oplæg nu kontaktet min læge, som har givet mig en recept på en creme, der hedder Epiduo. Men efter at have læst en masse anmeldelser, kan jeg se at mange oplever, at huden udtørrer en del ved brug og nogle mener, det har gjort deres problemer værre. Jeg har dog besluttet mig for, at det er forsøget værd, og nu kommer vi så til mit egentlig spørgsmål til jer.

Hvad kan I anbefale af produkter, som jeg kan bruge samtidig med behandlingen? Ville det være en idé samtidig at bruge eksempelvis jeres AHA serum, eller vil en fugtighedscreme være nok?

Min daglige rutine lige nu består i at afrense med Cleanance Gel fra Avene og en Konjac svamp og dernæst bruger jeg Effaclar Duo fra La Roche Posay. Hver uge bruger jeg også en peeling maske og nogle gange en honningmaske, for at komme lidt til bunds med de ar og plamager jeg har.

Jeg undskylder for den lidt lange mail, men jeg håber rigtig meget på, at I vil svare. Jeg har bare så mange gange forsøgt mig med hjælp hos diverse kosmetologer, men desværre synes jeg, de har for travlt med at sælge og sælge.

Mvh Maria

Kære Maria

Tusind tak for din tillid og din mail. Jeg skal forsøge at hjælpe efter bedste evne.

Først og fremmest skal du selvfølgelig følge din læges råd. Når man kommer hjem fra lægen og google mulige bivirkninger på det nye præparat, ens læge har udskrevet, kan man være sikker på at blive skræmt fra vid og sans. Men Epiduo er et fornuftigt valg. Det har tørhed som registreret bivirkning, men spørgsmålet er jo om ikke det er prisen værd.

Epiduo er et kombinationspræparat mod akne, der indeholder en retinoid og benzoylperoxid. Der eksisterer en del information på nettet om at det skulle være et problem at blande syre med retinoider. Det er der dog ikke noget belæg for, og du kan godt gøre det. Læs Paula Begouns forklaring her.

MEN når det så er sagt, så er det en rigtig dårlig idé at starte op på to nye præparater på samme tid. For hvis du nu har en positiv effekt eller en bivirkning, hvordan ved du så, fra hvilket produkt den stammer? Desuden kan du opleve irritation fra både et syreprodukt og fra Epiduo, så jeg vil ikke anbefale at starte dem op samtidig.

Du kan fint fortsætte med de produkter, du bruger nu. Men hvis du ingen effekt oplever af Effaclar Duo er der måske ingen grund til at bruge flere penge på det?

Hvis du vil prøve et af vores syreprodukter, så er T-zone Peelingen umiddelbart et mere oplagt valg end AHA serum. Dels er salicylsyre mere effektivt mod akne og hudorme, dels tvivler jeg helt ærligt på, at du vil opleve en særlig positiv effekt af AHA serum, når du allerede har prøvet Cleanance K uden effekt. Cleanance K består også af AHA, omend af en anden slags, men stadig er der ingen grund til at tro, at AHA serum vil fungere markant anderledes. T-Zone Peelingen er et langt mere oplagt valg, som de fleste har gode resultater med til hud som din.

Men som sagt synes jeg klart du skal vente til din hud har vænnet sig til Epiduo. Når du er startet på Epiduo, så kan det blive aktuelt med en helt almindelig fugtighedscreme, hvis din hud bliver ekstra tør. Men jeg synes ikke, du skal løbe ud og købe noget, før du er startet på Epiduo og ved, hvordan din hud reagerer. Det er under alle omstændigheder ikke noget, der behøver være særlig avanceret.

Og så er der det der med at pille. Om du piller eller ej, har ingen betydning for, hvor mange bumser eller hudorme du får. Men hvordan du piller har derimod stor betydning for, hvor mange ar og hvor grimme ar du får bagefter. Men man kan ‘pille’ på en rigtig og en forkert måde. Hvis du ikke kan holde fingrene væk, så gør det rigtigt. For der er en rigtig måde at poppe bumser og hudorme på. Læs de gode råd herovre hos kloge Paula igen.

Jeg håber det var til hjælp.

Kh. KatjaFind vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

32 kommentarer

 • Mathilde

  Kære Maria

  Jeg har i mange år, fra ca. 12 år til ca. 26 lidt af meget slem akne. Jeg ved nøjagtigt, hvordan du har det. Svaret for mig var en skrap medicinkur, som jeg først prøvede som 16 årig og igen som 25 årig. Det hed dengang roaccutan/accutin. Meget skrapt. Jeg fik meget tør hud af kuren, har jeg stadig i dag som 33 årig især om vinteren. Men jeg vil hellere have tør hud end lede store klamme bumser.

  Hold ud, og og vær tålmodig, og vælg så skånsomme rensemidler som muligt. Og hvis du kan, så lad være med at pille. Undgå forstørrelsesspejle, og træk den så længe du kan.

  Jeg håber, at den kur, du er på nu hjælper. Jeg oplevede til den sidst en meget stor forbedring da jeg også lavede min livsstil og kost om. Gode sovevaner, ikke for meget sukker junkfood kommer man langt med :-)

  Og undgå solen, hvis du kan, det hjælper på ar er min erfaring.

  Rigtig meget pøj pøj med det :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mathilde
   Tak for dine gode råd og erfaringer. Jeg håber, at du trods alt har styr på den tørhed, du oplever… Det kan også være ret slemt nemlig :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg har haft gode erfaringer med Skinoren mod mit akne (fås på recept hos lægen) – det har hjulpet mig i mange år. Først brugte jeg det 2 gange om dagen og så én gang om dagen. Men jeg har også gode erfaringer med Pudderdåsernes T-Zone peealing!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Mange tak for dine erfaringer Marianne :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Maria.

  Jeg har selv i snart 15 år haft problemer med akne, og har været på 2 forskellige slags piller og en creme, udskrevet af en hudlæge.
  Jeg har ligesom du, afprøvet mange, mange forskellige produkter- serums, masker, cremer og lotions i mængder, men intet hjalp, før jeg stødte på de her nye populære rensebørster, som Clinique, Olay og Braun mm producerer.

  Jeg fik en tid hos min hudlæge efter 6 mdrs brug af denne slags rensebørste, for at høre om det kunne passe, at noget så simpelt kunne gøre så stor en forskel, når nu alle disse piller og cremer ikke har kunne gøre noget særligt for mig.

  Hun oplyste mig om, at nogle mennesker har så voldsom en talg produktion, at porerne hurtigere tilstoppes.
  Hvis man så ikke er omhyggelig med afrens af eventuel makeup, kan produktet du smører i ansigtet efterfølgende, ikke trænge ordentligt ind, og dermed ikke virke ordentligt.

  Jeg anskaffede mig en Olay rensebørste, som har hjulpet mig heeeelt enormt. Hudormene på næsen er næsten usynlige/væk, og plamagerne af bumser på kinder/kæbe/hals er ligeså næsten væk…
  Nu plages jeg kun af de månedlige hormonelle bumser, som sjældent ankommer i flok, som tidligere:)

  Håber mit (laaaaange) indslag kan være med til at gøre en forskel for dig (eller/og måske andre)…

  De bedste hilsner herfra :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Anne
   Whatever works! Lægen har ret, desværre er der bare mange, som slet ikke har så robust hud, at den kan håndtere den meget hårdhændede behandling. Vælg derfor altid en af de bløde børster til den model, du bruger.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Kære Pudderdaaser og Maria
  Tak fordi I vælger at bringe denne mail – hele vejen igennem kunne det være noget jeg selv havde skrevet. Det er nøjagtig sådan min hud og jeg har haft det de sidste 6-7 år. Jeg har også prøvet ALT – cremer, piller, produkter, behandlinger osv. og jeg tør slet ikke tænke på hvor mange mange tusind kroner jeg har brugt på min hud.. Jeg vil som Katja gerne slå et stort slag for T-zone peelingen, som sammen med en sort konjac svamp har gjort en rigtig stor forskel for mig og min hud. Jeg får stadig nogle udbrud af små ‘klynger’ af akne fravriste til anden, især hvis jeg er stresset, men det er absolut ingenting i forhold til før. Så jeg kan kun varmt anbefale T-zone peeling, det er et fantastisk produkt :)
  De bedste hilsner Lena
  Ps. Tusind tak for en fantastisk blog, elsker at læse jeres indlæg og bruger den ofte, når jeg liige skal bruge en anmeldelse af et nyt produkt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Mange tak for ros Lena!
   Hvor er det fantastisk at høre, at T-zone Peeling har hjulpet dig :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  Kære Maria og Pudderdåser
  Mange tak for en skøn blog, som jeg læser med glæde. Takket være jer, så er jeg blevet mit problem med voksenakne kvit. Jeg lavede en del rescarch på nettet, og fandt frem til en rutine, som hjalp mig rigtig meget. En del af de produkter, som jeg har valgt, har I anmeldt og omtalt på jeres side. Denne rutine består ikke af kostbare produkter, for i lighed med de øvrige, der har kommenteret, så har jeg brugt formuer på midler, som ingen effekt har haft. Jeg gør fælgende:
  Vask morgen og aften med Avene soapless cleanser, Dernæst t-zone peeling, Når huden er helt tør (og jeg mener knastør, det tager 5-15 min), så bruger jeg Basiron 5%. Så skal det igen tørre 5-15 min. Så fugtighedscreme ovenpå. om morgenen bruger jeg Oli of Olay 7 Effects moisturizer (den kan købes på Boot.uk.co), og den er helt fantastisk. Om aftenen bruger jeg Alt-i-en fra Pudderdåserne. Det hjælper i løbet af en måned. Jeg har forsøgt mig med div svampe og rensemaskiner, men jeg har fundet ud af, at nogen kun tåler ganske let berøring af ansigtet (tør forsigtigt med et rent håndklæde, når du har vasket ansigtet), Rør ikke ansigtet i løbet af dagen, det irriterer blot huden. Skift ofte hovedpudebetræt, og hold håret væk fra ansigtet. Jeg håber, at mine erfaringer kan hjælpe andre. Hvis Pudderdåserne læser min kommentar, så vil jeg gerne høre dem om, hvor lang en periode man kan anvende Basiron?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Susan
   Mange tak for dine erfaringer!
   Mig bekendt er der ikke tidsbegrænsning på, hvor længe du må bruge Basiron, hvad siger indlægssedlen?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilia

  Jeg har selv hormonel akne (tør med fedtet t-zone). Får en del udbrud, men ved også der er mange der har det endnu værre. Alligevel går det ud over selvtilliden, for bumser er bare ikke fede.
  Antibiotikakur hjalp ikke det store. Har valgt ikke at tage den stærke kur (A-vitamin), men det er nok også fordi jeg lige nu føler jeg godt kan leve med det. Har også brugt mange penge på produkter og man bliver skuffet gang på gang. Nu bruger jeg en A-vitamin creme (step 1). Håber det kan hjælpe når jeg kommer længere op i niveau, for lige nu kan jeg ikke se en forskel. Har læst hos Anette at det i sidste ende vil udvikle sig i huden, som den receptpligtige.
  T-zone peelingen har desværre ikke hjulpet mig, som jeg har læst den har gjort andre. Jeg begynder snart på mælkesyrebakterier, som jeg vil prøve at se om kan hjælpe.

  Held og lykke med kuren og huden ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Cecilia
   Æv, at du ikke har haft hæld med Salicylsyre. Men dejligt at høre at det trods alt er tåleligt i øjeblikket, jeg krydser fingre for at A-vitamin kan hjælpe dig.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hej
  Jeg har også haft det som af forskellige kosmetologer blev udnævnt til hormonel akne på hagen. Hele min hage var betændt og det var smertefuldt, grimt og pinligt. Min redning blev Jan marini bio clear renseprodukt og cream! Jeg vil anbefale det til alle der gider høre på det. Forstår ikke hvordan en “skønheds” cream kan gøre så stor en forskel, når recept cream og piller ikke kan, men den virker bare! Jeg ville dog ikke begynde på den uden professionel vejledning og den bliver ikke ført så mange steder i dk. Jeg har været ved Klinik espille i odense som føre den og klinik damen er sygeplejeske og meget dygtig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Tine

   Hvor er det skønt at høre, at du har fundet en løsning! Mærket kender jeg slet ikke, men det lyder bestemt spændende :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej Pudderdåser :)

  Først et tip – jeg har set hth’s originale body lotion i netto til 20kr i denne uge.

  Og så et spørgsmål, kan det passe, at der ikke længere er salicylsyre i decubals lips and dry spots balm? Jeg har købt en ny for et stykke tid siden, da den jeg havde før blev væk. Hvis jeg husker rigtigt stod, der da salicylic acid på ingredienslisten på den jeg havde før og det gør, der ikke på den nye.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Helle
   Yep… det er ret lækkert, der er flere opmærksomme læsere der har videregivet tippet, mange tak!

   Der er ganske rigtigt ikke salicylsyre i Decubal Lips and Dry Spot Balm. Det er fordi at indholdet af salicylsyre på allergimærkede produkter, medfører en advarsel, og det skaber bare forvirring. Derfor valgte Decubal at reformulere balmen. Jeg lover, at du ikke kan mærke forskel :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej Maria (og pudderdåserne)

  Jeg har siden teenage årene også haft hudorme og stress bumser, jeg havde så mange hudorme jeg troede mine fregner var væk, desværre var det bare fordi man ikke kunne se fregnerne for bare hudorme.

  For mig er paula Begoun som pudderdåserne altid skriver om THE SHIT. hvis du læser hendes bog “The Original Beauty Bible” vil du meget nemmere forstå hvad det er og hvordan alt den akne opstår og så er det så meget nemmere at slå ned. du kan købe den billige over amazone.com, godt nok på engelsk desværre.

  Efter jeg læste den fandt jeg ud af at BHA trænger gennem fedt på huden (hvilket AHA ikke gør på samme måde) og hjælper mod aknen, og at man kan være nødt til at dræbe bakterien for at komme det til livs.

  For at jeg kom dem til livs købte jeg de to her produkter (link under). de kan ikke købes på den europæiske hjemmeside, men fandt dem på ebay. og jeg svæger, jeg har lidt af hudorme om næse og mund i 15 år og de to produkter sammen med almindelig bha og en creme har fjernet det hele på 4-5 dage.

  http://www.paulaschoice.com/shop/skin-care-categories/aha-and-bha-exfoliants/_/Resist-BHA-9/

  http://www.paulaschoice.com/shop/skin-care-categories/targeted-treatments/_/Clear-Extra-Strength-Daily-Skin-Clearing-Treatment/?=

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej! Nu er der allerede kommet mange gode kommentare på banen. Jeg vil blot fortælle om min erfaring med mineralsk pudder. Jeg brugte det i flere år til af dække urenheder med, men fandt desværre ud af at den mineralske pudder forværrede problemet. Min hud er blevet meget bedre efter jeg skiftede væk fra mineralsk pudder. Jeg kom for nylig til at købe en bronzer fra Mac der havde mineralsk pudder i også så poppede bumserne frem:(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Signe
   Det er en rigtig god kommentar at få med, fordi mange har fået forståelsen af at mineralsk makeup er langt bedre end alt mulig andet.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helen

  Kære Maria

  Jeg har også lidt meget længe af hormonal akne, og i en alder af 30 år, tog jeg mig endeligt sammen og gik til en ny hudlæge (jeg har igennem årene været til mange hudlæger). Her fik jeg en recept på Isotretinoin (Rouccutan), jeg har altid forsvoret, at det måtte være den sidste udvej, da jeg ikke brød mig om alle de mulige bivirkninger det måtte have. Men ny forskning har vist, at man kan tage en lav dosis hver dag over en længere periode, som skåner huden og slimhinderne i stedet for en hurtig og voldsom kur, resultatet bliver det samme.
  Min hud er blevet rigtig pæn, og den tørre hud jeg havde under behandlingen er tilbage til normal.

  Det eneste jeg ærgrer mig over i dag, er bare, at jeg ikke gjorde det noget før.

  Venlig hilsen Helen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hej Maria

  Ligesom flere andre, har jeg også døjet med mild/moderat acne. Eller det vil sige min hudlæge var/er umiddelbart i tvivl om, hvorvidt det er acne eller rosacea. Døjer rigtig meget med rødmen på kinder og specielt min næse, som også har til tendens til at hæve lidt op.

  Jeg startede op med 6 mdr. på tetracyklin og derefter 7 mdr. på isotretinoin. Så min hud har været rigtig meget igennem. Nu er det 4 mdr. siden jeg stoppede på mine piller, og min hud er stadig dejlig problemløs.

  Det jeg har erfaret har hjulpet på min hud, udover pillerne, har været en mere nænsom og mild hudpleje.

  Min daglige rutine er derfor også blevet så nem, så det er jo en win-win situation.

  Om morgenen er min rutine følgende:
  1. Her vasker jeg kun hovedet i vand i badet.
  2. Herefter bruger jeg i de her dage en creme jeg købte ved en kosmetolog som hedder iS Clinical Eclipse SPF 50.
  3. Jeg døjer som sagt med en del rødmen, så har det ikke godt med, at gå på arbejde eller i skole uden makeup. Men her har jeg brugt Young Blood igennem det sidste år, hvilket virkelig fungere rigtig godt for min hud.

  Når jeg går i seng er rutinen følgende:
  1. Til at fjerne makeup og rense min hud bruger jeg Bioderma Sensibio H2O.
  2. Herefter benyttes enten Super3 Booster, Fugtmaske eller Scars & Stripes, samt Vitamin-A Eyecreme alle sammen fra Beaute Pacifique.

  Min hud er simpelthen så meget mere rolig end for et år siden. Min hudlæge var også meget imponeret over den gode udvikling min hud gennemgik.

  Derudover fik jeg faktisk et råd af min læge, som min hudlæge bakkede op omkring. For det var meget svært for mig, ikke at pille i mine bumser.
  Jeg skulle købe en kasse kanyler, og så bruge en kanyle til at prikke bumsen ud med. Man på ingen måde klemme bagefter, man skal bare tørre det væk.
  Kanylen er jo steril og spids, og dermed klemmer man ikke, og bumsen formere sig derfor ikke. Jeg har derfor ingen ar fra mine bumser jeg har fået efter jeg begyndte med kanylerne. (Det virker voldsomt, jeg ved det.)

  Nu mangler jeg bare et produkt der kan dæmpe min rødmen i huden. Overvejer at prøve BP Submersive Serum Paradoxe. Men jeg kunne godt bruge nogle gode forslag fra jer andre, hvis I har nogle gode erfaringer.

  Det var lidt om mine erfaringer. Håber du finder en løsning for dig. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jannie
   Mange tak for dine erfaringer :-* Jeg tror simpelthen Serum Paradoxe bliver ALT for fed for din hud. Hvilken type rødme er det produktet skal dæmpe? Er det efter ar?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

   Hej Helene – tak for svar :)

   Jamen, det kan sagtens tænkes den er for fed!

   Jeg døjer meget med en meget rød næse og rødmen i kinder. Det er ikke ar, de acnear jeg har er på hagen, og heldigvis helt hvide nu.

   Men min rødmen er noget der minder om rosecea og pinlighedsrødmen. Min hudlæge kunne som sagt ikke udelukke, at jeg har rosecea!
   Kan se i før har skrevet om en pudder fra Clinique, men vil klart foretrække en god creme eller lignende, hvis det er muligt at finde! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jannie
   I øjeblikket tester jeg flere forskellige cremer, der skulle virke mod rødme i huden. Det er selvfølgelig lidt svært at sige, hvornår sådan en test er færdig :-/ Har du nogensinde prøvet BHA mod rødme og bumser?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

   jeg vil glæde mig meget til testresultatet. Men det tager jo den tid det tager. Håber DI laver et blogindlæg omkring dine observationer? :)

   Nej, det har jeg ikke. Er ikke lige klar over hva BHA er? Selvom jeg har læst rigtig meget på jeres blog igennem flere år.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jannie
   Det er i hvert fald min plan at skrive et blog indlæg om det :-* Åååhh det må du altså undskylde, jeg tænkte ikke lige at forklare. BHA er et produkt med salicylsyre, kan du tåle det? Det er meget effektivt til inflammation og urenheder. Vores egen T-zone Peeling er for eksempel en BHA :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

   Så har jeg fået læst lidt om jeres T-peeling.

   Jeg er bare så nervøs for, at jeg slår ud igen. Har haft en bums i 7 mdr., og er altså frygtelig bange at det skal komme igen.jeg kan læse flere skriver de slår ud den første måned.
   Men skulle peelingen neddæmpe rødmen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jannie
   Ja, det oplever jeg den gør. Rødme er meget ofte tegn på inflammation, og det virker den på. Hvis din hud er så fin nu, kan jeg ikke forestille mig, at du slår ud. Det sker kun, hvis der ligger ting under overfladen, og tro mig, det vil du gerne have styr på… også selvom det betyder en periode med urenheder…
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Det her er ikke creme-relevant, men jeg ved at det er så surt at stå og være frustreret over at cremer og hudlæger ikke hjælper. Jeg fandt frem til at en anti-inflammatorisk kost kunne klare tricket! Foruden gør jeg brug af en La Roche Posay’s Duo om natten samt en ikke-tilstoppende creme af samme mærke. Sammen med den sunde kost, undgår jeg nu cyster/bylder på størrelse med hasselnødder og et landskab af store bulede hudorme i panden, kinder, hage, hals, bryst, hele ryggen, ja over alt!! :s Og det er ikke fordi jeg levede af pizza, men for meget mejeri og en dåsecola eller chokoladebar indimellem b.la. Gør jer selv en tjeneste at tjekke det anti-inflammatoriske ud, hvis i som mig stod på bar bund og var ulykkelig med alle mine bumser, ar og rødmen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hej! Jeg er virkelig glad for at jeg fandt den her artikel – der står SÅ meget om Epiduo på nettet, og det er mest anekdotiske anmeldelser, der er svære at bruge.
  Jeg har været på alles. Clindoxyl, Basiron, Tetracyclin, Roaccutan (x2) +++ og intet har virket permanent. Nu prøver jeg så Epiduo, da jeg ikke har lyst til at skulle på en 3. omgang Roaccutan, inden det her er prøvet af.
  Indtil videre går det fint, selvom min hud i et par dage har set ud som om nogen har kastet syre i hovedet af mig – en sød apoteker gav mig rådet at bruge Avéne Cleanance Hydra vask + creme, hvilket var en fantastisk investering. Nu er næste problem makeup – apotekeren anbefalede Avénes farvede dagcreme i light, men den findes kun i én tone (der efter sigende skulle tilpasse alle hudtoner…. Men jeg bliver gul/orange i hovedet af den), der ikke passer mig. Jeg er meget lys, med pink undertoner.
  Mit spørgsmål er derfor:
  Hvilken dagcreme/BB-creme/whatever kan jeg bruge, der ikke tilstopper, og ikke modvirker effekten af Epiduoen, men samtidig dækker en smule og passer mig i farven? Jeg har brugt Gosh før, men det er for irriterende og tilstoppende for min hud, mener apotekeren.
  På forhånd mange tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Den er nemlig helt orange – jeg har også prøvet den :)

   Der er intet irriterende eller tilstoppende i Gosh. Tværtimod. Det er ikke engang parfumeret. Der er ingen grund til at vælge Avenes makeup fremfor Gosh. Hold du fast i din Gosh – du har aldrig selv oplevet problemer med den, vel?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Hej Katja,
   Tak for dit hurtige svar!
   Næh, det har jeg ikke. Jeg har tværtimod investeret i hele deres serie af CC, BB, 1-drop-foundation og supreme (?) foundation – farverne er geniale til mig, så jeg fortsætter da med BB-cremen :-)
   Men jeg gik jo helt i panik, da apotekeren sagde at makeup nærmest ville modvirke Epiduoen. Jeg prøver at fortsætte med GOSH. Tusind tak for svar.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdagslook: Dark and stormy