Dåseposten: Hudpleje til teenager med let irriteret kombineret hud

Fredagsfavorit: Mineralsk olie til kroppen – Eau Thermale Avène Body Oil

Avene Body Oil

Mineralsk olie er ikke blot billigt og miljøvenligt, det er også godt for huden.

Alligevel er mineralsk olie blevet et fy-ord. I takt med at mineralsk makeup er blevet fremhævet som godt og sundere for huden, er mineralsk olie blevet noget skidt. Jeg har svært ved at se logikken i det.

Heldigvis holder gode mærker som Avène godt fast i den mineralske olie. Og at basere en kropsolie på mineralsk olie i stedet for vegetabilsk olie gør altså noget ganske særligt for tør hud.

Miljøvenligt og godt for huden
Mineralsk olie er en fantastisk hudplejeingrediens, fordi den er billig, stort set aldrig giver allergi eller følsomhed og (i modsætning til hvad mange tror) IKKE tilstopper porerne.

Dernæst er mineralsk olie et bi-produkt fra olie/benzin industrien. Og så længe vi forbruger råolie er det miljømæssigt fornuftigt også at bruge den mineralske olie til noget fornuftigt. Den dag verden ikke længere borer efter råolie til energimæssige formål, kan vi tage brugen af mineralsk olie op til genovervejelse, men det er vist ikke lige nu. Jeg er på ingen måde ekspert, men kan blot konstatere, at mineralsk olie er tilladt i alle de gængse miljømærkede produkter (svanen, blomsten osv.).

Mineralsk olie kan ikke tilstoppe porerne, fordi molekylerne simpelthen er for store. Hvilket bringer mig hen til dens anden store fordel, nemlig at den på grund af disse store fedtmolekyler lægger sig udenpå huden, hvor den fungerer som en barriere, der beskytter huden mod tab af fugt og mod ydre negative påvirkninger. Resultatet er en fabelagtig beskyttelse af tør og sart hud.

Tyk, fed og lækker konsistens
Den gennemsnitlige kropsolie derude er baseret på en blanding af udefineret vegetabilsk olie blandet med silikone tilsat nogle eksotisk lydende planteolier. Det er fint nok, det er ikke det.

Men en olie som Eau Thermale Avéne Body Oil der er baseret på fed mineralsk olie får dem til at føles som tyndtflydende hårolie i sammenligning. Den tykke konsistens er en drøm for tør hud og kan uden problemer erstatte en bodylotion, hvorimod mange andre “olier” kan have svært ved at give beskyttelse nok til alvorligt tør hud.

Dette er ikke en olie, der kan komme ud af en spray. Langt fra. Det er en tyk, drøj og fed olie, som min tørre og irritable hud på kroppen suger til sig.

Udover mineralsk olie indeholder den avocadoolie og calendula. Calendula er en klasse-ingrediens til tør, sart og eksemplaget hud. Vi kender den blandt andet fra Purely Professionals Repair Cream. Derfor er det også så meget desto mere ærgerligt, at Avènes Body Oil er parfumeret. (Hold nu op med det!)

Gode alternativer i Matas
Matas har også en forkærlighed for kropsolier baseret på mineralsk olie og hurra for det. Både deres stribede kropsolier og den nye Plaisir Beautyfying Body Oil er lækre og gode kropsolier. Alle er mineralsk olie tilsat forskellige kombinationer af øvrige olier, ekstrakter og vitaminer. Den nye Plaisir Beautyfing Body Oil koster 120 kroner for 100 ml. og Matas stribede koster 65 kroner for 200 ml.

Avène er klart den rigeste konsistens af dem – valget er et spørgsmål om præference, og hvor tør huden er. Jeg har desværre ikke fundet et uparfumeret alternativ.

Her kan du købe det
Eau Thermale Avéne Body Oil koster 189,50 for 200 ml. Det er en lidt skarp pris for et temmelig basic produkt, men du kan købe den billigere på nettet.

Escentual har lige nu French Pharmacy Sale, der slutter med udgangen af juni. Dette produkt er desværre ikke på shoppen, men ellers er Avène og de øvrige franske apotekermærker på udsalg.

Apo-rot.dk har Avène Body Oil  til kun 13 euro.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

14 kommentarer

 • Louise

  Hej Katja!
  Jeg er stor fan af olier til min eksemkrop.
  Kan du sige noget om Ceridals hudolie sammenlignet med Avenes?
  Venlig hilsen
  Louise :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ceridals er en blanding af jojobaolie, mineralsk olie og silikone. Den er jeg også glad for. De er meget forskellige:

   1. Der er calendula i Avene hvilket normalt er godt til eksemhud. Men da Avenes er parfumeret vil jeg ikke nødvendigvis anbefale den dertil. Men du ved sikkert bedst selv hvordan du reagerer på parfume?

   2. Konsistensen. Avene er meget tykkere og derfor også i pumpe. Ceridal hudolie er meget tyndtflydende og i spray.

   Ceridal Lipolotion tør jeg selv bruge til hvad som helst, hvor som helst på kroppen (helt bogstaveligt!) En gynækolog har fx. anbefalet den til tørre slimhinder. Det samme kan man bestemt ikke sige om Avenes. Den indeholder langt flere ingredienser herunder parfume og jeg ville derfor være mere forsigtig med at bruge den på sart/eksem hud.

   Til gengæld er Avenes langt mere lækker og Calendulaen er gavnlig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorte

   Har du prøvet Arganolie, det skulle være godt på eksemhud

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Ikke at det egentlig har relevans her, men det er lige gået op for mig at der ikke længere er gratis levering fra Look Fantastic og HQ Hair, til Danmark og Finland, for ordrer under £50 *snøft*

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det stærke pund har gjort det SÅ meget kedeligere at købe fra UK :(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Så sandt!
   Men jeg skal have en Denman børste og kan ikke finde den her. Og da slet ikke til ca. 100kr ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Hey Helle, jeg er ret sikker på, at det er en Denman børste, jeg har en helt ny og ubrugt af liggende. Den må du gerne købe. Emballagen blev ødelagt i posten fra UK sammen med andet, så jeg fik en ny tilsendt. SMS 26852328, hvis du er interesseret?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Jeg er vild med den her side :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvordan bruger man olien? Direkte på tør hud eller på fugtig hud efter badet og så tørrer efter med et håndklæde?
  Er enormt glad for Decubals Body Oil – kan du sige noget om forskellen på de to?

  Og tusind tak for en skøn, skøn blog! Efter jeg har fundet den, har I været min redning i flere tilfælde :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Anna. Du kan bruge den på begge måder. Men i princippet er det ikke anderledes end en bodylotion. Smør den på tør hud. Hvis du godt kan lide at bruge den på let fugtig hud, så gør endelig det :)

   Decubals Body Oil er også Vaseline-baseret og jeg har faktisk aldrig prøvet den, men den er jo uparfumeret, så tak for tippet! Den indeholder også jojobaolie og kamille og er helt sikkert fin :) Den er på spray, så den må være en noget tyndere konsistens, men jeg har aldrig haft den i hånden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gigi

  Godt du tager emnet op endnu en gang, for det er trist at opleve, hvordan gode ingredienser bliver hængt ud, fordi folk ikke sætter sig ordentligt ind i tingene, før de pisker en stemning op. Akkurat som med parabenerne.
  Det giver bare ingen mening at lovprise mineralsk pudder samtidig med, at man bandlyser den mineralske olie. På samme måde som det slet ikke giver mening at forveksle petrolatum med petroleum! (Seriøst – jeg har hørt og læst mange påstå, at det er petroleum, vi smører på huden – os, der lever livet farligt! :joy: )

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Måske man skulle prøve at hælde det på bilen :-p

   Tak Gigi :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tae

  Ej det lyder som er godt produkt! Ærgrede mig dog da der stod at den er parfumeret. Som parfume allergiker går man glip af alle de gode produkter. :(

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dåseposten: Hudpleje til teenager med let irriteret kombineret hud