OPI Hawaii

Tirsdagstip: Pas på havreekstrakt i ansigtet

A-Derma Exomega

Foto: A-Derma

Jeg elsker Exomega-serien fra A-Derma. Den kan noget helt unikt, når det kommer til at berolige tør, irriteret og eksemplaget hud. Jeg bruger serien til både ældste og yngste søn, der begge har børneeksem, og det er vel bare et spørgsmål om tid før den anden tvilling også begynder at få børneeksem. Jeg bruger den til min mands vintertørre hænder, og jeg bruger den til min egen vintertørre og sarte krop.

Men jeg bruger aldrig mere Exomega i ansigtet.

Der er alene tale om mine egne personlige erfaringer her. Jeg har ingen undersøgelser eller andet at bygge det op på. Men efter at have haft en del problemer med perioral dermatit har jeg opdaget af Exomega så sikkert som amen i kirken forårsager udbrud.

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg er 99% sikker på, at det er den aktive ingrediens havreekstraktet Rhealba, der har den effekt på mig. Paula’s Choice har et beroligende serum med samme havreekstrakt, og det havde præcis samme bivirkning på mig. Udbrud af røde knopper på hagen og omkring munden.

Jeg har ingen logisk forklaring og ingen undersøgelser at henvise til. Men vil bare komme med det råd, at hvis du også er fan af produkter med havreekstrakt og har problemer med udbrud i ansigtet, så prøv i en periode at undgå at bruge det i ansigtet og se, om det gør en forskel. Det er et forsøg værd i hvert fald.

Og selvfølgelig: Hvis du ikke har problemer med perioral dermatit, så skal du bare nyde den fantastiske effekt, som ekstrakt af havre har på eksemplaget hud.

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

37 kommentarer

 • Signe hansen

  Hej Katja,
  Hvor er det dejligt at du skrevet dette her. Min datter har børneeksem og vi blev anbefalet at bruge denne creme til hende af hydlægen. Vi har været rigtig glade for at bruge den, men hun blevet ved med at være rød/tør omkring munden. Jeg sad lige i dag og overvejet at kontakte hudlægen igen for at hører hvor jeg skulle gøre da jeg ikke ønsker at blive ved ed at bruge homoncreme i hendes ansigt.
  Men nu vil jeg da prøve at stoppe med at bruge denne her creme i ansigtet på hende for at se om det vil virke.
  Jeg har slet ikke overvejet at der kan være denne her creme som giver udslettet, da vi er så glade for den på resten af kroppen.

  Venlig hilsen
  Signe

  PS. Tak for så mange gode råd og anbefalinger

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Signe. Jeg ved faktisk ikke om det kan ramme børn? Har aldrig set det på børn. Men det er et forsøg værd i en periode! Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise H.

  Jeg var en af dem der så din instagram da du lagde billede ud af A-Derma, og jeg spurgte ind til om hvordan A-Derma fungerede i forhold til Locobases Repair Cream. Efter dit svar skyndte jeg mig ud og købe A-Derma.

  Først virkede det godt, og mit børneeksem virkede til at gå i sig selv, men kort tid efter begyndte det at blusse endnu mere op end før, og mit eksem blev knaldrødt og varmt når jeg smurte det på om morgenen og om aftenen. Nu er jeg begyndt at bruge en fed bodylotion om morgenen efter bad og så bruge A-Derma om aftenen, og nu kan man næsten ikke se mit eksem.

  Har du måske e forklaring på hvorfor mit eksem reagerede så voldsomt når jeg smurte 2 gange om dagen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lousie

  Hvad bruger du så i stedet? Jeg har sværget til Exomega i ansigtet i flere år, men døjer jævnligt med røde knopper. Jeg har brug for masser af fugt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har ikke selv eksem i ansigtet, men bruger som fed fugtighedscreme primært Purely Professional Repair Cream eller Alt-i-en cremen fra vores egen hudplejeserie. Ingen af dem har givet mig udbrud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er rigtig glad for at bruge Exomega fra A-derma til mit atopiske eksem, så da mit lille barnebarn også fik atopisk eksem anbefalede jeg selvfølgelig cremen, men han kunne slet ikke tåle den. Uanset hvor godt og gennemtestet et produkt er, vil der nok altid være nogen, der ikke tåler det. Heldigvis er der efterhånden flere rigtig gode plejeserie til netop eksemhud, så der er mulighed for at skifte lidt mellem flere gode produkter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catharina

  Hej Katja,
  Nu døjer jeg selv med perioral dermatit, og min læge gav mig derfor et præparat, der hedder Dalacin, til at smøre med. Den brugte jeg derfor under min sædvanlige lotion, som netop er fra exomegaserien. Udslættet gik nogenlunde væk efter 1-2 mdr, hvorefter jeg stoppede med at bruge dalacinen.
  For en måneds tid siden kom knopperne igen, og jeg har derfor fået en henvisning til en hudlæge. I mellemtiden er jeg igen startet op på Dalacin.
  Nu hvor du har en mistanke om, at exomega ikke er godt ift. perioral dermatit, har du så anbefale en anden creme, som du har haft gode erfaringer med til at formindske udslættet?
  For det virker da dumt, at jeg smører med et antibiotikum for at slippe af med det dumme udslæt, og derefter putter et lag creme ovenpå, som potentielt er med til at forværre det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Catharina. Ja det lyder som en god ide at prøve ude Exomega i en periode i hvert fald. Jeg har selv været meget glad for Purely Professionals Repair Cream i perioder med udbrud. http://purelyprofessional.dk/shop/repair-cream-1/

   Den kan ikke nødvendigvis behandle udbrud men den forværrer dem ikke i hvert fald. Og der er nok calendula i til at det kan have en potentiel positiv effekt i hvert fald.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris

  Hej
  Jeg har aldrig skrevet en kommentar før, men jeg ville gerne fortælle at jeg har oplevet det samme med denne creme. Så du er ikke den eneste der har oplevet det og det er af en eller anden grund altid rart at vide =P

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har samme erfaring og har i stede været meget glad for at bruge purely professionals repair creme om aftenen og en mindre fed ansigtscreme om morgenen. Bare et tip som måske kunne virke for andre :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Julie. Jeg har brugt præcis det samme :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hej Katja
  jeg er nysgerrig på hvilken paula’s choice serum det er du henviser til?

  Mvh. Susanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har heldigvis ikke oplevet problemer med cremen, men kunne derimod godt bruge et mål på hvor høj flasken med pumpen er? Det er noget billigere at købe den i stedet for tuberne, men hvis den ikke kan være i skuffen på badeværelset, er den jo ikke meget bevendt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hahaha Iiiihh jeg elsker sådan nogle lavpraktiske spørgsmål. Jeg måler den lige i morgen :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Tak! Nogen gange har I bare den bedste timing – jeg har gået og overvejet om det nu kunne være aderma epitheliale a.h. cremen som mine øjenomgivelser ikke kan lide, eller om det generelt skulle være så sart.. Har dog bare ikke haft tålmodigheden til at teste en anden creme, men nu bliver jeg nødt til det!
  Har I mon så et bud på en creme til sart og über tør hud? Jeg er sådan en som gnider tør søvn af ved øjenomgivelserne om morgenen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Fortæl mig lige lidt mere om, hvordan dine øjne reagerer på Epitheliale?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Nu ved jeg jo ikke om det netop er denne creme som gør det, men jeg er ret rød i den yderste øjenkrog, og en smule under den inderste øjenkrog. Kun der, ikke i øjenlågets kant eller randen, det er heller ikke hævet eller klør.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Der tør jeg ikke gætte på. Der er kun en måde at finde ud af det på og det gælder alle de produkter, du bruger omkring øjnene. Holde en pause og se om det hjælper.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Jeg kan heller ikke tåle den creme i øjenomgivelserne. De bliver hævede og røde både over og under. Så jeg bruger La Roche Posays Toleriane og Pudderdåsernes alt i en creme en gang i mellem, for hvis jeg bruger den hver dag, reagerer mine øjenomgivelser også med rødme og irritation.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Interessant. Gad godt vide hvad det præcist er I reagerer på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Laves cremen egentligt ikke i to varianter? En som er deres fedtcreme og en som minder om, bare med lavere fedtprocent? Eller tager jeg helt fejl? (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Tak for en skøn blog som det første!

  Åh gud – endelig ved jeg hvorfor! Jeg elsker denne her creme og har brugt den siden jeg fandt ud af at I anbefalede den. Jeg har været virkelig glad for den, men har i nogle måneder været ude for noget udslæt omkring min mund – jeg er 100 procent sikker på at det er den nu! Men nu er mit store spørgsmål: hvad skal jeg så bruge som natcreme?
  Jeg bor i Berlin her for tiden, og skal bo her det næste år. Hvilket betyder at jeg hverken kan komme til en ordentlig hudlæge/læge i Danmark eller Tyskland…
  Mit budget er virkelig begrænset så Purely Professional Repair Cream, er desværre ikke en mulighed… Det ville være virkelig skønt hvis I kunne anbefale en anden creme! Jeg har utrolig sart og tør hu,d og lider også af Rosacea – jeg har virkelig prøvet at finde en god creme men uh jeg synes det er svært!
  Ville virkelig være en kæmpe hjælp hvis I kunne anbefale nogle cremer
  Mvh Iben

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Iben. Det vigtigste er at stoppe med Exomega. Dernæst køb en billig og helt enkelt fed creme uden nogetsomhelst i. Du kan helt sikkert købe en super billig basic creme i dejlige Tyskland. Så tror jeg at det vil hjælpe af sig selv. Prøv det. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise G-

  Ej hvor mærkeligt – det er en af de eneste cremer, jeg kan tåle med min tørre, eksemplagede hud. Hos mig har den heldigvis kun gjort godt… Skørt at hud er så forskelligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Louise
   Ikke så skørt når man tænker over det :-P Vi ser heldigvis heller ikke alle sammen ens ud

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • dot

  Jeg er enig! Har glemt min anisgtscreme et par gange på rejse, og brugt exomegaen. AV! Både den fede og den mindre fede. Det giver mig rød og kløende hud i ansigtet. Men hele familien bruger den hver dag på kroppen. Go figure…
  Mvh d

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Katja,
  Netop det produkt var faktisk et af dem, der blev fremhævet i forbindelse med AllergyAwards tidligere på ugen. Det skulle, efter sigende, være havren (HWP), der kan skabe en allergisk reaktion, så det er ikke kun dig, der reagerer på den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • randi

  Har skrevet en kommentar der vist hører til her istedetfor. Decubal´s fede creme ikke ansigtscrem har den samme effelt som exomega ift perioral dermatitis. Så er i advaret

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Hej,
  I januar 2016 kunne Politiken (sammen med kemiluppen) afsløre, at Exomega indeholder BHT, som er hormonforstyrrende. Super ærgerligt – faktisk var netop Exomega det eneste, der kan holde min perioral dermatit i ansigtet nede!! Det – og så en penicillin-kur mod borrelia fjernede det fuldstændig. Så nu må jeg se efter alternativer. Jeg kan se, at de vist har en enkelt variant uden BHT, men hvor er det ærgerligt, at de beslutter at anvende BHT, når de ellers reklamerer for at være uden parabener og parfume….
  :) Lone

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Lone. BHT er sikkert at bruge ifølge så vidt jeg ved alle andre eksperter end “Kemiluppen”. Den blå krans (Allergi Danmark) tillader det. Jeg vil kraftigt anbefale at bruge deres Kemi-lex i stedet for kemiluppen: http://www.astma-allergi.dk/kemilex
   Jeg ville afgjort holde fast i din gode Exomega. Jeg smører selv mine børn ind i det. Det er det bedste mod børneeksem, og jeg kan ingen dokumentation finde på, at BHT skulle være farligt. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nete

  Hej
  Gælder det også havremel (Avena sativa kerner flour) – eller er det kun rhealba ekstrakt, man skal passe på med?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OPI Hawaii