Priorin: Næring til hårrødderne

06.02.15
Priorin

Priorin sv-dk med tabletter2

Foto: Bayer

Sponsoreret indlæg

Inden du undrer dig over manglende før og efter billeder, så vil jeg skynde mig at sige, at jeg desværre ikke kan tåle langt de fleste kosttilskud heller ikke Priorin, og Katja naturligvis ikke har testet kosttilskud under sin graviditet! For vi kunne bestemt begge to trænge til den kickstart, en periode med dette kosttilskud kunne give hårvæksten. Alligevel har vi valgt at skrive om Priorin, for der er noget om snakken… Faktisk er der stor tilfredshed med effekten af Priorin blandt forbrugerne og der er også en dokumenteret effekt af indholdsstoffet biotin, og det er da tarveligt at holde den slags hemmeligt!

Hormonella
Før der var graviditeter og alt mulig anden hormonel ballade involveret, havde jeg det samme glatte hår, som jeg har nu, den høje pande har jeg også altid haft. Det er jo noget man affinder sig med efterhånden, og selvom jeg helst ville have mørkt, tykt og krøllet hår, så er (og var) virkeligheden altså en anden…Da jeg så blev gravid, læste jeg om, hvordan håret blev mere og mere kraftigt i løbet af de der ni måneder, det syntes jeg ikke rigtig skete. Men jeg skal love for at der skete noget bagefter.
I 2001 da ældsten blev født havde jeg længere hår, end jeg har nu… meget længere, og derfor virkede det virkelig voldsomt, da jeg en måned eller to efter fødslen begyndte at tabe håret. Det var kæmpe store totter der røg af, hver gang jeg var i bad, og når håret er langt, ser det naturligvis ret vildt ud, når det ligger der i risten.

Et smut til lægen
Mine tindinger blev højere og højere… Det var ikke noget jeg var særlig glad for, og min læge syntes også at det så lidt vildt ud. Derfor blev jeg sendt videre til særlig hudlæge, som konstaterede, at jeg led af noget, som han kaldte ”grønlænder skaldet” (nej, det er der ikke noget, der hedder). ”Det er bare det, der sker, når man ikke kan finde ud af at gå til frisøren” (han hentydede til mit lange hår, han mente nemlig, at kvinder skulle være korthårede)… Godt så!
Selvom man føler sig uendelig alene og kan blive både flov og ked af det over den stærkt reducerede hårpragt, så sker det altså for mange! Det sker faktisk hver gang, kroppen er igennem hormonrutcheture, stress og alle de der kedelige ting, som vi selvfølgelig bør undgå… Så er der bare nogen, som bliver lidt mere ramt end andre.
Som du nok kan gætte, havde jeg ikke meget tillid til den hudlæge, jeg endte hos. Mine dårlige erfaringer skal naturligvis ikke afskrække dig fra at gå til lægen! Min mening er, at det er vigtigt at have lægen med på råd. Der kan jo være helt andre grunde til, at du taber håret.

Kosttilskud
Udover at få klippet mit lange hår kort, begyndte jeg at spise forskellige vitaminer og mineraler. Desværre er jeg ikke selv særlig god til kosttilskud, jeg får mærkelige reaktioner, og derfor er jeg meget forsigtig med, hvad jeg tager. Priorin blev dengang fravalgt, fordi jeg desværre ikke kan tåle laktose… , og derfor endte jeg med en hjemmeblandet cocktail af vitaminer og mineraler. Priorin indeholder en del af de ting, jeg tog dengang og nogle flere effektive ting, som mig bekendt ikke lige kan købes. Det er jo et helt åndssvagt stort arbejde at regne ud, hvad og hvor meget man må tage af de forskellige ting, og jeg gjorde det naturligvis i samråd med min læge. Derfor er jeg bare glad på andres vegne, over at det er muligt at vælge Priorin, som er målrettet behandling af netop dette specifikke problem. For jo hårtab er et kæmpe problem!

Indholdsstoffer og effekt
Da de fleste menneskers hår gror cirka en centimeter om måneden, er det selvfølgelig vigtigt at tage Priorin i minimum tre måneder, for at det er muligt at se en effekt. De vigtige ingredienser i Priorin er:

  • Biotin: Dette vitamin er også kendt som B7 og har endda kælenavnet vitamin H, som stammer fra det tyske ord for hår nemlig Haar. Biotin er kendt for at bidrage positivt til bevarelsen af normal hårvækst.
  • L-cystin: Det er en svovlholdig aminosyre, som er vigtig i opbygningen af proteinet kreatin, der blandt andet er en stor bestanddel af både hår og negle.
  • Hirseekstrakt: Hirse er en af verdens ældste kornsorter. Ekstraktet indeholder miliacin og gode fedtsyrer eksempelvis linolsyre og oliesyre.
  • Pantothensyre: Det er ligesom Biotin et af B-vitaminerne. Pantothensyre er også kendt som B5.

Det er hårrødderne, vi vil have sat skub i, for det er her håret bliver dannet, får farve og vokser fra. Og det er præcis her Priorin kan gøre en forskel.

Prisen på Priorin kan variere en del, den vejledende udsalgspris er 399 kroner, og du finder Priorin i Matas, på Apoteket og hos Helsekostbutikker. Online kan du blandt andet finde produktet her og på Priorins eget site kan du finde en forhandlerliste.

Skrevet i samarbejde med Priorin og sponseret af Bayer A/S

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
11 kommentarer
Lene // DuftVerket

Jeg har levet med voldsomme hårtabsperioder on/off i…?? bum bum snart 20 år (siden jeg var 16…) Har prøvet alt. Priorin er et af de bedre produkter – mit hår voksede i hvert fald sindssygt hurtigt! En uge efter hårfarvning var der tydelige udgroninger..
Anyways, jeg tror allermest på, at man ikke skal stresse over det og stole på, at det vokser ud igen (law of attraction og sådan noget pis.. ej seriøst faktisk. mener det. tro på det) Nå men den vigtigste faktor (tror jeg) er massage af hovedbunden. Kraftigt og HVER aften.
Men jeg føler virkelig med dig! Det er slet ikke sjovt at rende rundt med “selvlysende hovedbund”… som jeg næsten føler at jeg har, i de perioder hvor håret er meget tyndt.

Helene Randløv

Hej Lene
Nej, det er virkelig ikke særlig attraktivt, jeg vrælede, inden jeg fik taget beslutningen om at klippe det af dengang. Jeg er helt enig med dig i at massage er et vigtigt og meget afgørende element!
Kh. Helene

Jannie

Jeg har også prøvet hårtab på grund af hormonforandringer, i mit tilfælde efter jeg stoppede med at amme. Jeg brugte medo- biotin og senere almindelig biotin, det var også hjulpet godt!

Helene Randløv

Hvor er det godt at høre Jannie!
Kh. Helene

Nanna Frank

Udover at jeg har svedeture som en kvinde i overgangsalderen, så har jeg også skaldede pletter i hovedbunden og har efterhånden købt mig fattig i vitaminer og kosttilskud. Senest blev jeg anbefalet Drogens Vital til Hår, Hud og Negle, der også indeholder biotin. Jeg kan læse mig frem til, at der er 50 mcg i hver dagsdosis. Hvordan der det ud med Priorin? Og har i evt prøvet den fra Drogens Vital?
Den søde apotekerdame nævnte også en shampoo fra Vichy der kunne hjælpe – kender i noget til den?
Generelt tager jeg imod alle tip mod hårtab og tyndt, fladt, grimt og kedeligt hår med kyshånd. Det er ved at være lidt træls at være 20 år og allerede være i overgangsalderen ;-).

Helene Randløv

Hej Nanna
Er du blevet undersøgt for PCO? Det skal du!
Nej, jeg kan desværre ikke selv spise ret mange kosttilskud, så jeg har ikke prøvet dem 🙁
På Webapoteket fandt jeg indholdsstofferne:
Næringsindhold pr daglig dosis (2 kapsler) samt ADT*)
Biotin: 0,2 mg / 400%
L-Cystin: 6 mg
Hirseekstrakt: 420 mg
Pantotensyre: 27,5 mg / 458%
Det fra Vichy er ikke en shampoo men ampuller 🙂
Kh. Helene

Nanna Frank

Svedeturene og hårtabet er desværre en bivirkning af noget andet medicin, så PCO er det heldigvis ikke!
Men jeg har fået en shampoo af min svigerinde mod hårtab, der hedder noget med “Anaphase” som hun har været glad for og som har hjulpet hende til at hun ikke længere fælder. Kender i den? Jeg søgte efter den på bloggen, men kunne intet finde. Synes nemlig ikke jeg kan finde så meget om den på nettet heller ikke..

Karin V Sørensen

kære Helene 🙂
Efter en slem infektion i maj 2014 tabte jeg 1/3 af mit hår, havde bare pletter 🙁
Begyndte at tage Biotin, som virkelig er fantastisk MEN man skal bare huske at tage en stærk B kombi ved siden af, så alle de forskellige b vitaminer er med i. Kan ikke huske præcist hvorfor, kan bare huske de ved helsekostbutikken sagde det var meget vigtigt 🙂
Knus
Karin

Helene Randløv

Hej Karin
Det er generelt godt med hele B-vitamin komplekset. Det er noget med at B-vitaminerne fra naturens side er samlet og derfor arbejder bedst samlet. Men det er noget en helt almindelig vitaminpille kan klare.
Kh. Helene

Wicki

Det er måske lidt et fjollet spørgsmål, men går hårvæksten så amok på resten af kroppen, eller kan de godt finde ud af det kun er på hovedet det skal vokse og blive fyldigt?? 🙂

Helene Randløv

Hej Wicki
Nu kan jeg kun fortælle om mine egne erfaringer og det er et stort rungene nej. Min hårvækst gik på ingen måde amok.
Kh. Helene

Din kommentar