Danmarks flotteste læber

Ny forskning fra Pantene: Kobber giver dårlige hårdage

Pantene Repair and Protect Shampoo

Sponsoreret indlæg

Kosmetikgiganten Proctor & Gamble har sidste år udgivet et studie i det anerkendte International Journal of Cosmetic Science, der giver os et helt nyt bud på, hvorfor vi har dårlige hårdage. Det handler om kobber.

I studiet har Proctor & Gamble undersøgt kvinders indhold af kobber i håret og sammenlignet det med både kvindernes opfattelse af deres eget hårs sundhed og målinger af hårstrået. Og jo mere kobber i håret, jo svagere og mere spaltet var det. Især hvis håret er farvet. Studiet konkluderer at:

Individuals who perceived their hair health as poor had higher metal levels on their hair. Controlling metals on hair, either by preventing their binding during environmental contact, or through controlling their ability to cause hair damage, should lead to improved consumer perceived hair health.

Hår med højere indhold af kobber var altså mere spaltet og ødelagt end de øvrige.

Vi skal have kobber
Kobber er IKKE usundt på nogen måde. Det er et vigtigt mineral, som kroppen har brug for. Men under hårvask opsuger håret store mængder fra badevandet. Studiet, der omfattede data fra 9 forskellige lande, viste også, at mineralindholdet i vandet var af mindre betydning for, hvor meget kobber vores hår optager. Der var betydelige variationer i indholdet af mineraler i de forskellige områder, som der blev optaget prøver fra, men det er vores badevaner og antal hårvaske, der for alvor har betydning for hvor meget kobber der ender i vores hår.

Kobber reagerer med UV-lys og med hårfarvning
Den ekstra nedbrydning af håret som følge af kobber kan ske på primært to måder ifølge Proctor & Gambles forskning. Enten i forbindelse med hårfarvning, hvor kobberindholdet i håret forværrer den nedbrydende effekt af hårfarvningen. Eller når håret er i kontakt med UV-lys – såsom helt almindelig sollys. Kobber i håret viser sig nemlig at forstærke UV-lysets skadelige effekt.

Kilde: International Journal of Cosmetic Science, 2013, 35, 264–271

EDDS Antioxidant Damage Blocker Technology
Proctor & Gamble har selvfølgelig ved samme lejlighed fundet et middel, der kan modvirke disse skadelige effekter af kobber. Og alle Pantenes shampoo’er på markedet bliver nu opdateret med den nye opfindelse. At opdatere samtlige shampoo’er på tværs af underserier og hårtyper er et interessant og ret sjældent skridt, der viser noget om omfanget af Proctor & Gambles studie.

Molekylet EDDS kan ifølge Proctor & Gambles egen forskning indkapsle og neutralisere kobber i vandet, så håret ikke optager det. EDDS er egentlig en antioxidant, men den virker grundlæggende forskelligt fra mere almindelige antixodanter, som vi primært kender det fra hudpleje.

EDDS i shampooen opfanger kobberet fra vandet, mens vi vasker det. Pantenes studier viser en signifikant reduktion i mængden af kobber i håret efter 40 hårvaske med EDDS.

Og EDDS er altså nu siden september at finde i alle Pantene Pro-V shampoo. De fås i butikkerne til udsalgspriser fra 38,90 DKK.

Vi kommer til at skrive mere om det de kommende uger og jeg kan godt afsløre, at du også får chancen for selv at prøve dem, så følg godt med.

Skrevet i samarbejde med Pantene

OBS: Det tager som altid tid for et brand som Pantene at udskifte alle shampooer på alle hylder, så hvis du vil være helt sikker på, at din nye shampoo er med de nye ingredienser, så skal du holde øje med den nye emballage som også er kommet til alle de opdaterede shampooer.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

15 kommentarer

 • Sofie

  Er EDDS nævnt på emballagen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg prøver selv at finde ud af det lige nu. Men mit bedste råd er at se forskellen på den nye og gamle emballage.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilia

  Ej hvor sjovt, jeg har i weekenden lige været en tur i Kiel og der fik jeg en prøve på et produkt fra denne serie. Det er dog det produkt, som skal smøres i håret inden badet, og skyles ud med shampoen. Har tænkt om jeg skulle prøve denne serie, fordi jeg læste at den kunne reducere fældning. Men har også lige købt shampoen og boosteren fra Elvital, for jeg har rimelig tyndt hår, så tror jeg vil prøve det først. Jeg læste indlægget om denne serie, men jeg forstår stadig ikke helt hvordan bosteren bruges. Kunne forstå den rigtig skulle i kuren fra samme serie, men den lød ikke god til tyndt hår. Købte den heller ikke, fordi jeg selv bruger olie i håret som kur. Jeg læste i indlægget, at den kunne kommes i balsammen, men skal det være den fra samme mærke, eller kan den puttes i hvilken som helst balsam? Glæder mig i øvrigt meget til at høre mere om Pantene ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Du putter den bare i håret på en eller anden måde :) Hvordan er ikke så vigtigt!

   Hvad er det for et produkt? Det lyder sjovt – og ikke som et vi får herhjemme?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilia

   Tak for svaret. Det har været ret svært at finde ud af hvad det var for et produkt jeg fik som prøve, da alt står på tysk. Jeg kunne ikke finde det på hjemmesiden, men har fundet produktet på den tyske amazon. http://www.amazon.de/Pantene-Pro-V-Anti-Haarverlust-Pflegesp%C3%BClung/dp/B00M6XCH5K
   Det er i hvert fald samme tekst, der står på min prøve, så regner med det er det samme produkt.
   Der står på prøven, at det skal masseres ind i håret og i hovedbunden. Derefter skal det skylles ud.
   Kan godt se nu at shampooen fra indlægget er fra en anden serie ;) Det var i søgningen efter en mere præcis beskrivelse af mit prøveprodukt (fra serien anti-hårtab), at jeg fandt denne side med en artikel, hvor der stod den kunne afhjælpe på hårtab.
   http://wom.for-me-online.de/de/p/pantene-pro-v-anti-haarverlust/
   Det kunne være et godt testprodukt. Endnu bedre, hvis produktet kommer til at indeholde EDDS.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja det er meget interessant! Men jeg aner ikke om det indeholder EDDS? I Danmark er det umiddelbart “kun” shampooerne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilia

   Sorry jeg mente også shampooen fra serien Anti-hårtab. Tror du har ret, det er nok kun shampooen, der kommer til at indeholde EDDS. Som jeg kan forstå det, tror jeg det er serien Anti-hårtab (med shampooen) der virker mod hårtab, men jeg kan tage helt fejl ;) Men ja det kunne være interessant at få afklaret om serien kan hjælpe mod fældning. For det gør jeg meget og det er hele året rundt desværre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skal helt sikkert prøves:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Har i tip til hvilket krøllejern/produkter man skal bruge for at man kan få krøller til at holde længere?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej M
   Der findes efterhånden så mange produkter, som får krøllerne til at holde. Men jeg har nu oplevet den største forskel ved at anvende et særligt krøllejern. Det er fra Ego Professional og hedder Twist, der er faktisk ingen andre krøllejern, som kan få mine krøller til at holde.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

   Det lyder godt, tak for tippet. Hvor har i selv købt krøllerjernet, jeg er ikke så vild med at bestille udenfor Europa, men bestiller tit fra lookfantastic, som også forhandler det. Men jeg tænker det bliver et problem med det engelske stik, har du en løsning på det eller kan du anbefale en dansk hjemmeside?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej M
   Online fandt jeg det her: http://www.millem.dk/haarprodukter/345-ego-professional/1049-ego-professional-twist-kroellejern/ ellers skal det købes hos frisøren. Det er ID Hair, som sælger Ego i Danmark.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • linette

  Har i forslag til makeup, makeupfjerner og creme uden kemi?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmarks flotteste læber