Tirsdagstip: Stol på din egen dømmekraft

Dåseposten: Hvad er forskellen på salicylsyre og Basiron?

Basiron

Vi har fået en del spørgsmål om, hvad forskellen egentlig er på salicylsyre/BHA, som der er i vores nye T-zone peeling, og Basiron, som man kan købe på apoteket. Det er et godt og relevant spørgsmål, så nu besvarer jeg det lige her, hvor I alle kan se det.

Salicylsyre
Salicylsyre er en syre – sjovt nok. Den er en beta hydroxy acid og den kan bruges til at peele huden med. Det er en kemisk peeling, det vil sige, at den skal blive siddende på huden for at virke. Alle de der ansigtsvaske med salicylsyre, som de sælger til akne-hud kan I godt glemme.

Der findes mange andre former for syrepeelinger, fx. frugtsyre (AHA/glykolsyre) som er en af de mest kendte. Afhængig af koncentrationen kan man bruge dem dagligt til hjemmebrug eller i høje koncentrationer på klinikker. Læs mere om typer af syre her.

Salicylsyre er særligt interessant for dig, der har hudorme, forstørrede porer, bumser, fedtet hud og lignende. Årsagen er at salicylsyre kan gennemtrænge fedt og eksfoliere indeni poren, hvilket kan hjælpe godt på disse problemer. Som noget nær den eneste ingrediens, jeg kender. Samtidig har den en mild antibakteriel og antiinflammatorisk effekt.

Men salicylsyre er altså en syre, der peeler huden og indeni porerne.

Benzoylperoxid
Benzoylperoxid er det aktive stof i Basiron, som er det eneste håndkøbsmiddel på apoteket mod bumser. I EU må benzoyperoxid kun bruges i lægemidler, og du kan derfor ikke finde det i almindelige hudplejeprodukter. Kun på apoteket. I USA er det anderledes, der er benzoylperoxid tilladt i kosmetik.

Men herhjemme findes det som sagt kun på apoteket. Basiron er brandet eller mærket, som det sælges under herhjemme.

Benzoylperoxid virker helt anderledes. Det eksfolierer ikke huden og vil ikke gøre en pind forskel på for eksempel fedtet hud, hudorme eller store porer. Benzoylperoxid er et antibakterielt middel. Det virker direkte mod de bakterier som er skyld i at bumser opstår.

(Husk at læse indlægssedlen. Benzoylperoxid har som alle andre effektive lægemidler også bivirkninger. En af de mest synlige er, at den afbleger tøj, håndklæder osv. som den kommer i kontakt med)

Optimal kombination
Så hvad skal du vælge? Ja, det kommer an på… Hvis vi snakker hudorme, forstørrede porer, lidt urenheder, så er Basiron ikke for dig. Det er salicylsyre til gengæld optimalt til.

Hvis bumser er dit primære problem, så er Basiron effektivt. Og kombinationen af de to er særlig effektiv. Først den milde daglige peeling med salicylsyre og ovenpå den Basiron. Så skal du nok se en effekt på slemmere tilfælde af bumser.

Her kan du købe det
Vores egen T-Zone peeling kan du læse mere om her. Jeg har desværre aldrig set andre produkter i de danske butikker med effektive koncentrationer af salicylsyre, derfor vi lavede den. Men Paula’s Choice har.

Basiron kan du købe på apoteket til cirka 120-130 kroner. Start med den lave koncentration på 5 %, så kan du altid øge senere til 10 %.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

92 kommentarer

 • Lyder som kradse sager, begge dele….:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er det nu ikke. Tværtimod har salicylsyre en beroligende og antiinflammatorisk effekt på huden.

   Men alt hvad der har en virkning kan også have en bivirkning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mads

   Kan det passe, at I engang har skrevet, at man kan få BHA (eller måske AHA?) blandet i en creme på apoteket, hvis man går til lægen først? Jeg mener, at I har skrevet det et sted, men kan ikke lige finde det i søgefunktionen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har hørt om at apoteket kan specialblande en creme med fx salicylsyre efter recept fra en hudlæge fx, men jeg har aldrig selv forsøgt det i praksis.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frede

   Altså jeg har lige fået Acnatac af min hudlæge, og den fik min hud til at skalle på mine kinder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej frede har acnatec gel hjulpet dig ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hvordan er det med jeres T-zone peeling og amning, må jeg bruger den når jeg ammer eller går det i mælken? Jeg havde den smukkeste hud under graviditeten og nu ser jeg frygtelig ud- det lyser langt væk af hormoner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Åh hormoner er skønne…. Ja det må du gerne. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  TAK! Jeg har næsten tømt min Basiron, efter jeg havde fået den på recept fra lægen, så jeg var meget nysgerrig om hvad fanden forskellen nu engang var og om jeg kunne bruge jeres peeling samtidig. Det kan jeg se, at det kan jeg nu. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Hej :-)

  Jeg er lidt på herrens mark med det her hudpleje halløj da jeg har skæleksem omkring næsen, og derfor aldrig kan finde noget der duer. I min research efter en hudpleje serie for folk med mærkelig hud som jeg, er jeg så faldet over det mærke der hedder DanishSkinCare. Deres Smooth Skin Treatment indeholder det der salicylsyre 2% som i omtaler, men da jeg var usikker på om jeg kunne tåle det med mit skæleksem, mailede jeg til dem. Nu har de så forsikret mig om at serien er helt perfekt for mig (det lyder virkelig som en mirakel kur!), men da jeg er fattig studerende og træt af slemme udbrud forårsaget af diverse hudplejeprodukter, kunne jeg VIRKELIG godt tænke mig at høre om I kender til dette DanishSkinCare?? Jeg bliver i hvert fald nødt til at høre jer ad, inden jeg smider 800kr efter serien :-)

  Mvh Janne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Janne
   Jeg kender dem kun ved navn, jeg har aldrig prøvet produkterne selv.

   Så vidt jeg indeholder deres BHA præcis samme mængde salicylsyre som vores. Du kan altså sagtens bruge den.

   MEN ifht. skæleksem så vil salicylsyre næppe virke som behandling. Hvad siger din læge?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • janne

   Okay. Inde på deres hjemmeside kan man se ingredienslisterne på alle deres produkter :-)
   Okay er det rigtigt? Ham jeg mailede med forsikrede mig ellers med store bogstaver og det hele om, at det var helt perfekt ift. skæleksem og at jeg ville blive meget glad for resulatet hmm..
   Min læge vidste ikke noget, så jeg blev sendt videre til hudlæge. Der har jeg så været hos to forskellige som ikke vidste hvad det var De mente ikke det var rosacea, men nævnte aldrig noget om skæleksem eller nogen anden lidelse. De gav mig bare Brentan creme som kun gjorde det værre :-(
   Det er først efter jeg selv har googlet det at jeg er 99% sikker på at det kun kan være skæleksem. Beskrivelsen passer nemlig fuldstændig på det jeg har.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Janne
   Forstå mig ret – et produkt med salicylsyre vil helt sikkert være gavnligt for dig. Og milde hudplejeprodukter er et must. Men behandling af skæleksem kan være noget mere kompliceret, jeg vil ikke love dig at salicylsyre er det endegyldige svar.

   Det kræver en hudlæges hjælp, men jeg kan godt høre, at de to, du har besøgt, ikke har været til megen hjælp… Prøv at starte med at læse denne artikel hos altid kloge Paula Begoun: http://www.paulaschoice.com/expert-advice/skin-disorders/_/seborrheic-dermatitis

   Brug derefter meget gerne et produkt med salicylsyre. Hold dig til milde produkter. Og få fat i en hudlæge, der ved noget.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Tak for alle de skønne råd :-) Især er Cleanance K blevet fast inventar på mit badeværelse!

  Jeg har netop købt Basiron og vil gerne bruge det sammen med både Cleanance K, serum og ansigtsolie. Hvis det er en god idé? Har især bumser ved hagepartiet omkring menstruation. Har derudover røde pletter/ar efter bumser som jeg har pillet i (desværre!!).

  Mit spørgsmål er således hvad jeg skal bruge af ovenstående – og om der bør være forskel i min morgen – og aftenrutine?

  Mange hilsner
  Susanne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Susanne

   Først skal du bruge Cleanance K og ovenpå den bruger du Basiron. Er din hud tør, siden du vil have olie ovenpå?

   I så fald skal olien på til sidst. Du kan gøre det både morgen og aften, men trap langsomt op på cleanance K og Basiron.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nelle

  Hej :-)
  Jeg er begyndt at bruge jeres t-zone og antiage creme om dagen, men
  jeg bliver meget fedtet i ansigtet i løbet af dagen, hvordan kan det mon være?
  Mvh Nelle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Nelle
   Hvor længe har du brugt det?
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Hej,
  Jeg har en creme der inderholder frugtsyre/AHA, som jeg er meget glad for og bruger om natten. Jeg ved at jeg ikke må bruge AHA og BHA samtidig, men må jeg bruge jeres T-zone peeling om dagen under ansigtscremen og den med AHA om natten, hvis jeg renser huden i mellem?
  På forhånd tak.
  /Lea

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej :) Ikke hvis du spørger mig. Kun et syreprodukt ad gangen, så du må vælge.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Øv, jeres produkt er udsolgt. Hvornår kan man købe det igen? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ella

  Super informativt, Katja og tillykke med jeres produkter – jeg glæder mig til at prøve dem!

  Såfremt man anvender dem i kombination, altså basiron og jeres T-zone peeling, er det da samme effekt som Clindoxyl man vil opnå? Jeg har i mere end 10 år lidt af akne på hagen, ryg og bryst som jeg – i perioder – har anvendt Clindoxyl mod, men jeg er lidt træt af, at tuben skal kasseres allerede efter 2 måneder – så hurtigt når jeg ikke at bruge den – hvorfor det ville være rart med et lige så effektivt alternativ.

  Er der desuden noget til hinder for at anvende T-zone peelingen sammen med ansigtsvaske med salicylsyre? Jeg er glad for Garniers Pure Active 2 in 1 Make-up Remover Purifying Gel. Det er den eneste rens, jeg synes fjerner den fedtede film, mit skæleksem driller mit ansigt med, men den gør ikke noget for hverken min akne eller hudorme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Ella

   Tusind tak :) Clindoxyl er et receptpligtigt middel som indeholder både benzoylperoxid og et antibiotikum. Jeg kan ikke sammenligne effekten – det ville kræve at nogen havde været så venlige at lave et komparativt studie for mig. Men jeg synes du skal prøve. Faktisk ville jeg også godt turde forsigtigt forsøge at kombinere T-zone peelingen med Clindoxyl hvis du kom dertil.

   Jeg er også fan af den Garnier vask. Jeg vil sige – prøv det! Der burde ikke være meget salicylsyre tilbage, når du har skyllet ansigtet bagefter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ella

   Tusind tak for svaret, Kajta – jeg kaster mig fluks ud i det, nu T-zone peelingen atter er på lager på gosh.dk :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  I skriver at der ikke er andre der har lavet en creme med lige så effektiv koncentration af salicylsyre. Hvad med Avenés eksfolieringscreme som i tidligere har anbefalet? Kan disse to ikke sammenlignes eller er det mig der har misforstået noget? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nejnej, det har andre gjort som fx. Paula’s Choice. Men ingen i de danske butikker – så vidt jeg ved :)

   Cleanance K er baseret på primært AHA og er et blandingsprodukt med både glykolsyre, mælkesyre og en meget lille smule salicylsyre (0,1 procent). Der er en høj koncentration af de to AHA-syrer i den, så den er faktisk primært et AHA produkt.

   Der findes massevis af effektive syreprodukter derude med mange andre typer syre. Læs mere her: http://pudderdaaserne.dk/2014/09/13/hvilken-syre-skal-jeg-vaelge-aha-bha-eller-en-af-de-andre/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej!

  I august i år afsluttede jeg et 4 måneder langt forløb med isotretinoin “actavis”. Jeg tog tre tabletter dagligt, hvilket – så vidt jeg kan huske – svarede til omkring 50/60 mg. Behandlingen har haft fantastisk effekt; totalt succesoplevelse! Men hvis jeg til stadighed gerne vil ‘være på den sikre side’ og ‘behandle’ de få – og ret overfladiske urenheder – der er tilbage, hvad skal jeg så umiddelbart gå efter? Er det basiron eller noget med salicylsyre? Min huds fugtbalance er vist så godt som ‘genoprettet’ efter den hårde omgang, så det står ikke helt skidt til.

  Tak for rigtige gode indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Anne

   Stort tillykke med den vellykkede behandling. Hvor er det dejligt for dig.

   Sålænge du ikke har nogle bumser af betydning er der bestemt ingen grund til at bruge Basiron eller andre akne-midler. Så ville jeg holde mig til et syreholdigt produkt som fx. T-zone peelingen. Hverken Basiron eller de andre kan som sådan forebygge noget på længere, så der er ingen grund til at bruge dem på forhånd. Det kan isotretinoin derimod – den pillebehandling du har fået har ofte en meget langvarig effekt, så jeg håber, den holder hos dig :)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hej alle! jeg kan virkelig ikke anbefale Basiron! Jeg har personligt selv prøvet det, og kan overhovedet ikke anbefale det, da jeg slog fuldkommen ud af deres vaskerens. Folk der har sensitiv hud, burde ikke bruge penge på det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Vi er meget forskellige, det der fungerer godt for nogen, det vil måske fungere dårligt for nogle andre. Der er mange der har virkelig stor gavn af Basiron.
   Det er ærgerligt at du har haft så dårlig en oplevelse :-(
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Hvis jeg bruger t zone peeling først og også vil bruge anti age cremen og basiron, skal basiron eller antiage så først på, eller er det ligemeget hvilken der kommer først?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   T-zone – Basiron – Antiage , sådan ville jeg foreslå det

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik Boysen

  Hej dåser :) Som alle andre får jeg en bums i ny og næ, hvilket jeg klare med lidt Salicylsyre og et produkt med Benzoylperoxid. Jeg har dog fundet ud af at mit Benzoylperoxid produkt fra paulas choice dækker bumsen rigtig fint hvis jeg ligger en lille klat på bumsen for derefter at lade det tørre. Mit spørgsmål er så, er det ok at ligge en lille klat Benzoylperoxid direkte oven på bumsen efter solbeskyttelse, eller vil det ødelægge solfiltret. Jeg påføre kun en lille klat direkte på bumsen, og lader den selv tørre, så jeg knidder jo ikke solcremen af.
  Det er bare sådan en god måde at dække bumsen på så der er næsten usynlig.

  På forhånd tak

  Ps jeg ville aldrig bruge den metode med Salicylsyre, men Benzoylperoxid virker jo på en helt anden måde, så jeg tænkte……….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria S

  Kære I to.

  I marts var jeg til hudlægen og fik efterfølgende en recept på Finacea (azelainsyre) mod akne. Jeg har nemlig det sidste halvandet års tid lidt af akne efter jeg stoppede på p-piller! Og nu er jeg mere fortvivlet end nogensinde før, for jeg har slet ikke set en ændring efter jeg begyndte på Finacea. Lige som det begynder at synes bedre, så dukker det bare op igen, og hvad værre er, så har jeg selvfølgelig også fået mærker efter det!
  Ind til videre er dette det eneste aktive produkt jeg bruger mod min akne, men jeg tænkte, om jeg også kunne bruge jeres t-zone peeling under, eller vil det blive for meget for min hud? Den er blevet ret dehydreret efter diverse akneprodukter (GISP ja – jeg røg som akne-rookie direkte i fælden!) og døjer derfor med forholdsvis tør hud dog med tendens til at fedte i løbet af dagen.
  Jeg vil så gerne komme mit problem til livs, men efter at have brugt beautypedia flittigt, tør jeg næsten ikke købe nogen produkter her i DK af frygt for skuffelse og/eller irriterende ingredienser der kan forværre problemet, og er nu blevet mere forvirret! Og det går jo ikke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Utroligt vi skal lide, fordi vi vil AF med p-pillen…
   Jeg var nødt til at starte igen, da min hud gik AMOK overALT

   Held og lykke..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria S

   Ja, det er fandme uretfærdigt, for at sige det lige ud.
   For mig er det bare rigtig vigtigt at jeg ikke er på p-piller, da jeg skal holde øje med min normale cyklus – som lige pt er ikke-eksisterende.
   Egentlig også utroligt at der er lavet p-piller der hjælper på akne. Det holder os jo bare i den onde cirkel – så snart vi stopper igen, vil problemet opstå endnu en gang. Suk.
   Jeg håber snart der sker noget. Det er ikke fedt at være 21 og have akne, når jeg ingenting havde i mine teenage år!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Stakkels Maria. Først og fremmest må du IKKE bruge Finacea samtidig med T-Zone peeling. Meget vigtigt, da de begge er syre-produkter.
   Dernæst synes jeg, du skal starte med at tale med den læge, der har udskrevet Finacea og fortælle, at det ikke virker. Hvilke andre lægemidler har du prøvet indtil nu?
   KH. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria S

   Okay, det vil jeg lade være med så.
   I juni måned kontaktede jeg hende, da jeg havde brugt tuben op, for at høre om ikke jeg skulle prøve noget andet. Hendes svar var, at der stadig var flere tuber tilbage på recepten, så jeg skulle bare væbne mig med tålmodighed og blive ved…. Men helt ærligt… 8 måneder uden resultat?
   I december sidste år udskrev min alm. læge en gel til mig, men den var meget hård ved min hud. Det kløede vildt meget og fik mig til at skalle :-( Ikke særlig rart…
   Jeg kan heldigvis ikke mærke noget efter at have påført Finacea, men det betyder så måske, at den er for mild…
   Burde jeg i stedet prøve en kombination af Basiron og BHA?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mona

   Hvad er forskellen på salicylsyre og azelainsyre, hvis man da kan sammenligne det? :-) Jeg bruge også azelainsyre (Skinoren), hvilket jeg synes virker ok det meste af måneden, men hudorme tager det ikke – gjorde det kun lige da jeg begyndte at bruge det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elise S.

  Hej skønne dåser

  Jeg har fulgt med på jeres poster her de sidste par dage omkring jeres egne produkter og jeg kunne umiddelbart godt tænke mig at prøve jeres t-zone peeling til at “rette” lidt på huden da jeg ikke er så glad for traditionelle scrubs – de hiver hurtigt i huden synes jeg?

  Men jeg er lidt i tvivl når jeg læser denne post om hvad jeg måske skal gå efter? Hvad er forskellen mellem bumser og uren hud? Jeg læser denne post som om at hver sin creme til hver sin ting?

  Håber at I får en rigtig dejlig weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Først og fremmest hader jeg egentlig udtrykket “uren hud” for bumser har intet med snavset hud at gøre.

   Basiron skal du kun bruge, hvis du har decideret akne/mange bumser. T-zone peelingen er både til dem og til alle os andre, der bare vil mindske porer, fjerne en bums eller to, hudorme osv.

   Rigtigt akne-ramte kan så med fordel kombinere T-zone peeling med Basiron – men du lyder slet ikke som det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elise S.

   Hej :)

   Tusind tak for svar! Så er det helt sikkert jeres T-zone jeg skal prøve! :) Så hører jeg med i “bumse-kategorien” :p For de kommer spredt (med undtagelse af én særlig der kommer samme sted hver gang :/ ) og ikke så ofte.
   Igen tusind tak for en super god blog! Læser trofast med hver gang der kommer nyt, og har helt sikkert fået forbedret mine rutiner takket være jeres blog :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tusind tak Elise, det er jeg glad for at høre :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hejsa. Jeg har lige købt jeres t-zonepeeling, men plejer at bruge cleanance K – kan de bruges samtidig eller gør de det ‘samme’?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosie

  Hej. Jeg blev for ikke længe siden anbefalet Paula’s Choice BHA (salicylsyre) produkter. Jeg kiggede først på amazon uk, men de sendte ikke produktet til Danmark. Jeg var derefter inde på Paula’s Choice egen EU hjemmeside.
  Først synes jeg at 2% salicylsyre lød af meget, så jeg var inde på Sunhedsstyrelses hjemmeside for at tjekke reglerne for kemikalier i kosmetik. De skriver at EU har forbudt produkter med mere end 0,5% salicylsyre. Jeg kan nu også se at i selv sælger et produkt med mere end de 0,5% salicylsyre.
  Er der forskel på BHA og salicylsyre? Eller hvordan er disse produkter kommet udenom lovgivningen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej pudderdåserne!

  Jeg har nu læst adskillige indlæg på jeres blog om bumser og er i hvert fald blevet lidt klogere.
  Jeg har brugt jeres t-zone peeling i næsten en måned nu og kan allerede se forskel i mit ansigt ift porer. Jeg har også brugt det på min ryg, men kan desværre ikke se nogen forskel endnu. Jeg overvejer derfor at kombinere med Basiron, som i skriver her.
  Er det en god idé at bruge en fugtighedscreme ovenpå de her to produkter? Eller bliver det for meget? Synes det er lidt svært at finde ud af, da det virker meget voldsomt at skulle bruge tre forskellige cremer.
  Håber I kan hjælpe mig.

  Kh. Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Tina
   Er din hud udtørret? Så giver det nemlig fin mening med en fugtighedscreme ovenpå. Problemet er ikke, at der eventuelt er tre eller flere cremer, udfordringen er at vælge nogen, som ikke forværrer problemet.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søren

  Hvad kan I andre anbefale imod rosacea i ansigtet? Måske noget med salicylsyre i?

  Har haft det i ca. 1½ år. Først på den ene kind og nu i hele ansigtet on/off :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Søren
   Hvad bruger du i øjeblikket?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zaina

  Har i hørt om, Danish Skin Care’s produkter. De har nemlig også et produkt, der indeholder salicylsyre. Kan i give jeres anmeldelse, hvis i har prøvet eller kender til deres produkter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Zaina
   Jeg har aldrig selv prøvet produktet, men efter hvad jeg har hørt indeholder det også 2 procent salicylsyre og virker. Men som sagt har jeg aldrig prøvet det på egen hud eller haft en mulighed for selv at tjekke ph-værdien.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   pH værdien mener jeg ligger på 3,5

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hejsa. Min datter har meget uren hud nogen perioder værre end andre. Hun bruger konjac svamp den sorte( billig udgave) samt avene cleanance expert. Det hjælper ikke. Brugte tidligere avene K men er jo udgået. Mit spørgsmål er kan hun bruge denne Basiron? Eller skal vi til læge? Har I nogen gode ideer? Hun er 15 år. Er der i øvrigt effekt i de billige konjac svampe? Tak :) Vh. Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs

  Jeg er allergisk overfor acetylsalicylsyre, salicylsyre og salicylate. Og er derfor meget udfordret ift. kosmetik og cremer.
  Jeg har en sart hud, der meget nemt fedter -specielt i t-zonen.
  Efter jeg er skiftet til salicylate fri produkter og salicylate fattig kost er min hud blevet betydelig bedre. Men jeg er stadig præget af store porer og fedtet hud.
  Har du/i forslag til hvilke produkter jeg kunne have gavn af?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kan godt se det her er et gammelt blogindlæg. Håber jeg måske kan få svar alligevel. Jeg døjer med knopper på brystkassen og skuldrene/det øverste af ryggen. Lægen mener, det er akne. Jeg er derfor i behandling med finacea – det har jeg brugt i en måneds tid nu, uden det rigtig har virket. Kan jeg bruge Basiron Wash samtidig med finacea? Altså bruge Basiron wash dagligt når jeg er i bad og så fortsat smøre morgen og aften med finacea. Eller er det dumt at bruge produkterne samtidig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Det bør du spørge lægen om. Han kender virkningen af de to lægemidler og kan derfor rådgive dig om brugen af dem. Alternativt kan du spørge på apoteket.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Basiron kan sagtens bruges, selvom man ikke har et decideret problem med bumser. Jeg bruger den (dog den med 10 % da den med 5 % ikke virker for mig) og jeg har ikke vildt mange udover en enkelt i ny og næ. Jeg bruger den til gengæld også kun som spot på bumsen morgen og aften.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Men det er bumser, du bruger den mod, ikke?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Isabella

   Jo :) Jeg bruger den kun på selve bumsen, ikke i resten af ansigtet. Jeg blev anbefalet det af en veninde i tidernes morgen på min efterskole, som sagde man ikke skulle proppe det i hele ansigtet, med mindre man ville have en ekstrem tør og irriteret hud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvis det fungerer for dig, så fedt! Hvor mange udbrud har du normalt? Hvilken effekt oplever du?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Tidligere havde jeg næsten ingen, men der har været forstyrrelse i min hormonbalance fordi jeg har skiftet mærke af p-piller. Det har gjort at jeg får lidt flere bumser end tidligere, nogle perioder har jeg haft op til 5 på en gang, mega træls! Selvfølgelig har det også noget at gøre med hvad jeg spiser, pomfritter og friture giver mig med garenti en bums efterfølgende. Det er altid en overvejelse inden jeg spiser det. Jeg synes effekten er forskellig fra bums til bums. Nogle gange forsvinder den hurtigt af at jeg bruger det, og andre gange kan det tage længere tid. Den effekt jeg tydelig kan se er at basiron holder hævelsen og betændelsen nede ved at den på en måde udtørrer, så bumsen ikke udvikler sig så grimt. Derfor anbefaler jeg den heller ikke til hele ansigtet, men kun som spot creme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Isabella

   Det er vel og mærke den på 10 %. Jeg bruger 2 gange dagligt, morgen og aften. Med den på 5 % kunne jeg personligt ikke se en effekt, med mindre jeg smurte et uhyggeligt tykt lag på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Hej piger! Jeg ved det er et gammelt indlæg men jeg syntes det er super relevant og godt😃
  Men jeg vil gerne prøve at kombinere – jeg lider skrækkeligt af kombineret hud med mange bumser og forstørrede porer – og jeg får ar af alle de bumser jeg har haft. Men til natten – kan i så anbefale ; t-zone peeling nederst og så eks. Acnatac ovenpå? Og ikke andre cremer derefter?
  Hvad med om dagen, kan jeg også bruge t-zone peeling og fugtighedscreme ovenpå? Jeg vil ikke tørre helt ud?😬
  Jeg er ved at være helt desperat. Jeg har prøvet stort set alt – også A vitamin kur som var fantastisk i 2 år. Jeg tager en masse kosttilskud osv osv osv. Jeg er 29 år og har haft problemerne siden jeg var 12 😞
  Tak for en fantastisk blog og fantastiske produkter ❤️
  Kh Lærke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Lærke. Ja, lige præcis :) Om du vil bruge mere creme ovenpå afhænger helt af hvordan din hud føles. Du må simpelthen prøve og så mærke efter. Hvis huden føles tør skal du have mere creme på, hvis ikke så kan du nøjes med T-zone Peelingen.
   Held og lykke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smilla

  Hej. Jeg har købt jeres t-zone peeling og er meget glad for den. Jeg har været på p-piller i et par år, hvilket har hjulpet på min hud. Nu stopper jeg med pillerne og forventer at få mere uren hud som jeg tidligere har oplevet. Sidste gang fik jeg clindoxyl. Jeg vil gerne være på forkant og bruger jeres t-zone peeling aften og morgen og min hud reagerer positivt på det. Mit spørgsmål er om hvad jeg gør når jeg får flere bumser? Kan jeg bruge clinoxyl sammen med t-zone peelingen, eller er det kun basiron? Jeg har ikke prøvet basiron før.
  Jeg håber I kan hjælpe mig! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja det kan du :) Brug T-zone Peelingen nederst og Clindoxyl ovenpå. Dejligt at høre, at den virker

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Hej, og tak for at i tager et vigtigt emne op! Jeg lider også af akne, og har i 1,5 måned smurt mit ansigt med receptpligtig “Redap creme”, hver aften. Desværre er der kun sket en marginal forbedring, men har fået anbefalet salicylsyre. Mit spørgsmål er derfor, om jeg kan kombinere de to, og om det er okay, at salicylsyre anvendes om morgenen, og derfor bliver udsat for at jeg tager makeup på efter anvendelse (i et forsøg på at holde redap og salicylsyre lidt adskilt)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Kristine
   Ja, det lyder som en fornuftig plan. Og det er intet problem at bruge salicylsyre under makeup, så brug den endelig om morgenen.

   Adapalene og salicylsyre kan godt kombineres. Du skal være meget forsigtig og være opmærksom på ikke at skabe en øget irritation. Hold godt øje med hvordan din hud reagerer. Adapalene kan irritere huden, som du måske har opdaget, og salicylsyre kan forværre dette ifølge hvad jeg kan læse. Jeg har dog ikke hørt om problemet i de mængder, vi bruger, men pas godt på og gå langsomt frem

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Hvad med den salicylsyre som man kan købe på apoteket – kan den bruges?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Pudderdåser
  Under min første graviditet fik jeg rigtig mange bumser. Jeg fik styr på det ved at bruge jeres t-zone peeling kombineret med basiron. Det var ekstremt virkningsfuldt.

  Nu håber jeg, at jeg snart bliver gravid igen, og jeg vil derfor høre, om I mener, jeg kan bruge basiron ‘forebyggende’ – altså tage bumserne i opløbet, så det forhåbentlig ikke bliver så slemt? Jeg bruger stadig jeres t-zone og elsker den. Min hud er flot og ren nu.

  Sidste spørgsmål: Jeg bruger pt en a-vitamin creme fra Beaute Pacifique ovenpå t-zone peeling. Kan jeg bruge a-vitaminen sammen med basiron også? Dvs. først peeling, så basiron og til sidst booster 3? Selvfølgelig om aftenen.

  Tak på forhånd for svar.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Katrine. Ja du kan sagtens bruge Beaute Pacifique ovenpå T-Zone Peeling og også sammen med Basiron. Ingen problem :)

   Jeg ved ikke mht. Basiron og at bruge det forebyggende. Det er et lægemiddel, og jeg er derfor meget forsigtig med at rådgive om det. Det er lægernes job :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg ved det er et gammelt indlæg, men jeg sad og var ved at læse om basiron og faldt over dette indlæg. Så nu håber jeg i måske ser det og kan svare alligevel :)

  Jeg har brugt jeres t-zone peeling og nianciamid i 4+ uger nu 2 gange om dagen og aldrig har min hud været værre.
  Jeg slår fuldstændig ud af bumser på kinder og hals.
  Inden jeg startede på at bruge jeres produkter, havde jeg ingen bumser, kun en smule hudorme på hagen og i panden, som egentlig var günden til jeg købte jeres produkt, da jeg gerne ville dette til livs. Og da min søster har haft rigtig gode resultater med jeres produkter, tænkte jeg at det skal jeg da prøve :)

  Jeg renser huden med micellar water inden jeg påføre jeres produkter.
  Nu er mit spørgsmål så, gør jeg noget forkert mon? Skal jeg være tålmodig og fortsætte?
  Er egentlig lidt ked af sådan som min hud er begyndt at se ud efter jeg er startet på det, at være en voksen kvinde der ligner en teenager i hovedet er ikke ligefrem det jeg gerne vil :(

  Men udover de mange bumser der er opstået, så er jeg vild med det bare skal smøres i hovedet og man ikke skal til at vaske det af igen osv, det er så nemt at gå til – TAK for det :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Mia. Det er helt normalt. Prøv at læse her: http://pudderdaaserne.dk/2015/08/24/kan-salicylsyre-give-mere-uren-hud-starten/

   Men det er selvfølgelig enormt ubehageligt. Jeg er ked af at du oplever det. Jeg kan kun trøste dig med at det går over. Så hold ud! Jeg lover det.

   Hvor ofte bruger du de to produkter? Du skal starte forsigtigt. Brug dem en gang om dagen i starten indtil din hud er faldet til ro. Når din hud er faldet til ro, så kan du øge til både morgen og aften.

   KH. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Hej Katja.
   1000 tak for dit svar, det gør mig fortrøstningsfuld. Jeg væbner mig med tålmodighed og krydser fingre for det snart går over.
   Jeg bruger t-zone peeling og nianciamid hver dag, en – to gange om dagen (oftest to).

   Hvor længe kan jeg forvente det står på med den forværrede hud?
   Ville jeg evt have gavn af at kombinere med en smule basiron?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Mia. Basiron er godt – men jeg synes helt ærligt du skal vente. Man skal aldrig starte op med for mange ting ad gangen, så bliver det bare noget rod. Og det gør ingen forskel om du venter en måned. Vent og hav tålmodighed. Og hvis det ikke er blevet bedre om to måneder, så er det en god idé at kigge på Basiron.

   Kærlig hilsen Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Vil det sige, at det er en god ide at bruge min Ecooking AcneSerum sammen med Basiron, når mit problem er urenhed, som jeg virkelig ikke kan få bugt med?Jeg er ved at være god frustreret over aldrig at føle mig tilpas og smuk på grund af min urene hud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Julie
   Vi udtaler os ikke gerne om produkter vi ikke kender. Har du været forbi lægen. Det er der du skal starte.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • nicola larsen

  Hej :))) Min søn har mange store og små bumser i panden- både indvendige og udvendige og mange sorte hudorme på næsen ( umulige at klemme ud) En rigtig problemhud :( Hvad ka i anbefale ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej :)
  Kan man bruge basiron, jeres t-zone peeling og niacinamid sammen, og i så fald hvilken rækkefølge vil I så anbefale? Eller ville det være bedre måske at bruge t-zone sammen med basiron om aftenen, og t-zone sammen med niacinamid om morgenen?
  Vh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sofie
   Du kan sagtens bruge hele balladen på en gang. Og rækkefølgen er som du selv skriver T-Zone Peeling, Basiron og Niacinamid 10%

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej :-)
  Kan I fortælle mig om man skal man afslutte med dag/nat creme efter basionen? Og kan jeg stadig godt jeg bruger tonic/mist efter vask (inden salicylsyre)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Cecilie
   Hvilken mist er der tale om? Du kan godt bruge en creme efter Basiron.
   Overvej om du skulle skifte renseprodukt og vælge en rensevand/eau micellaire i stedet for noget du skal bruge med vand.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Jeg vasker i is clinical cleansing complex og normalt efterfulgt af dermalogica active toner, også basiron efterfulgt af paulas choice bha med afsluttende dermalogica active moist :-)
   Er rigtig glad for is clinical, men er rensevand bedre? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Stol på din egen dømmekraft