Test: Cremeøjenskygger på budget

21.07.14
Cremeøjenskygger

Cremeøjenskygger

Reklame for Nullo.dk

MACs Paint Pots hører nok til de produkter, jeg bruger allermest til hverdag. Mange bruger dem som primer under øjenskygge, det har jeg aldrig gjort. Det findes der efter min mening langt mere egnede produkter til. De er til gengæld perfekte som en ultrahurtig, ekstrem nem og holdbar øjenmakeup til både hverdag og fest. Mange farver som for eksempel Groundwork giver et smukt look helt af sig selv uden andre farver eller hundekunster. Mærker som Bobbi Brown og Shiseido laver også gode produkter i samme kategori.

De er også gode til at lave en nemt smokey eye med. Brug dem til at blende din eyeliner ud med og vupti er der smokey eyes.

Så jeg satte mig for at teste de billige alternativer. En god cremeøjenskygge skal være nem at lægge, pigmenteret, nem at tone ud og meget holdbar. Jeg har derimod IKKE testet dem som primere. Det bruger jeg helt andre produkter til.

Men der var godt nok langt mellem snapsene… Jeg har testet cremeøjenskygger fra Maybelline, Sephora og Oriflame. Vi starter med den bedste:

Maybelline Eye Studio Color Tattoo 24HR Cream Gel Shadow

Maybelline Color Tatoo
Maybelline Color Tatoo i fire af de seks farver: Permament Taupe, Eternal Gold, Turquoise Forever og Endless Purple

Nej, jeg har ikke testet om Maybellines Color Tattoo cremeøjenskygger kan holde i 24 timer. Der er vel for pokker ikke nogen, der har deres øjenmakeup på i 24 timer ad gangen?

Men når det så er sagt, så er Maybelline Eye Studio Color Tattoo 24HR Cream Gel Shadow supergod og til en god pris. Farverne er pigmenterede, cremede, lækrede og nemme at blende. De holder godt – 24 timer eller ej.

Permanent Taupe er en super allround gråbrun halvmat farve, som kan klare en øjenmakeup på under et minut. Jeg foretrækker stadig Groundwork, men denne kan lidt af det samme og til en markant lavere pris.

Desværre er udvalget af farver begrænset til seks styks i Danmark, som du kan købe i Matas, stormagasiner og større supermarkeder. På Nelly kan du ofte finde nogle af de farver, der ellers ikke er i Danmark.

Sephora Velvet Eyeshadow

creme shadows (15 of 21)
Sephora Velvet Eyeshadows i 2 af de 12 farver: Subtle Grey og Turquiose Waves

Det er let at blive tiltrukket af Sephora Velvet Eyeshadows mange fine farver. Men de kræver altså, at du kan lide glitter. For her er der glitter i og der er meget af det. På billederne er det måske svært at se forskellen, men samtlige farver er meget frostede og glitrede og der mangler desværre mere matte hverdagsfarver. Samtidig er de lidt sværere at arbejde med. De kræver noget mere arbejde at blende og lægge pænt. De kan godt lægge sig lidt ujævnt.

Sephora Velvet Eyeshadow findes i 12 farver og koster 110 kroner i Sephora.

Oriflame the ONE Colour Impact Cream Eye Shadow

creme shadows (20 of 21)
De tote farver the ONE Colour Impact Cream Eye Shadow far Oriflame: Beige Pearl, Rose Gold, Golden Brown, Intense Plum, Petroleum Shine, Olive Green, Shimmering Steel go Deep Indigo

Når man kalder sine nye produkter ‘the ONE’, så lægger man også et vist pres på sig selv for at levere det bedste af det bedste. Det kommer Oriflame desværre ikke i nærheden af at leve op til efter min mening.

Hvordan man kan lave en cremeøjenskygge, der er så tør, umulig at have med at gøre og endda drysser (!) går over min forstand.

Selv et helt nyåbnet produkt føles så tørt, at man kan komme helt i tvivl om man nu har haft den åbnet og glemt den fremme uden låg. Og det er denne meget tørre konsistens, der giver problemerne.

De helt lyse konsistenser går ok. Farverne tilgiver nemt. Men for eksempel farven Deep Indigo (længst til højre) var så tør og umulig, at den decideret dryssede. Hvilket må sige at være ret imponerende af en cremeøjenskygge. Jeg har virkelig givet dem mange chancer og haft dem på mange gange og hver eneste gang har det helt ærligt lignet noget værre rod.

Og til en pris på 133 kroner kommer Oriflame godt derop af i prisleje.

Du kan købe Oriflame the ONE Colour Impact Cream Eye Shadow i otte farver på Oriflames webshop.

Udover Maybelline er de bedste alternativer nogle af de mange gode øjenskygger på stickform, der også er derude.

Har du prøvet nogle af dem? Hvilke kan du anbefale?

Find flere tests af andre produkter på Nullo.dk

Reklame for Nullo.dk

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
StyleStories

Den øjenskygge jeg bruger allermest og gennem et par år nu, ja nærmest den eneste jeg bruger, selvom jeg indimellem køber nye, fordi den er så smuk, ultranem at lægge samt holdbar, er, GOSH’ øjenskyggestift Mineral – waterproof eye shadow i farven 003 Brown
Er dog også vild med Groundwork paint pot.

Christine

Jeg er vild med Diors Mirage, der er en perfekt mat gråbrun til daglig makeup og som transition/crease.
De har også nogle med shimmer, som er fine til øjenlåget, det har Chanel også. Et godt og billigere alternativ, som har samme næsten geleagtige konsistens er ELF. Det er dog ikke alle farverne, der er lige gode.

katy

Maybelline Color Tattoo i Permanent Taupe fungerer også virkelig godt til øjenbrynene! Min mor, der er mørkhåret, men ikke har de vildeste øjenbryn, kan snildt bruge den, hvor det ser langt mere naturligt ud end med nogle andre brynprodukter. F.eks. kan hun ikke så godt bruge øjenskygge på brynene, da der er så få hår for skyggen at sidde fast på.

Annika

De nye forever-sticks fra Gosh – de holder og holder og holder… Hele dagen lang! 🙂 meget længere end f.eks. creme skyggerne fra Maybeline.

Chanie

Jeg er vild med de nævnte fra Gosh, som jeg vidst også selv har anmeldt på min blog. De holder godt og er nemme at arbejde med.

Maike

A propos glitter stads – jeg siger bare Chanel Illusion d’Ombre… jeg fatter det ikke! Mine yndlings creme øjenskygger er også paintpots (elsker også Groundwork), tæt fulgt af Color Tattoos. Har du prøvet On and on Bronze? Den er super god. 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *