Tirsdagstip: Brug en maske inden du skal ud

20.05.14
JorgObé The Original Black Peel Off Mask
JorgObé The Original Black Peel Off Mask
Foto: JorgObé

Det var faktisk en af vores søde læsere, som mindede mig om dette tip på Facebook. Der var nemlig en anden læser, som spurgte til en specifik maske…
Det er simpelthen så skønt at overvære, når I hjælper hinanden. Selvom vi tester ting hele tiden, så er det jo helt umuligt at teste alt, og selvom vi kan læse os til det meste, så er følelsen jo individuel og ret svær at læse ud fra en ingrediensliste.
Derfor skal en stor tak lyde til jer, som deler erfaringer med hinanden både på Facebook og i vores kommentarfelt.

Til alle hudtyper
Selvom du måske tænker at tirsdagens tip ikke henvender sig til dig, så var det netop den brede anvendelse, vores læser mindede mig om.
Min egen hud er for eksempel tør, og det betyder, at fugtmasker er i særlig høj kurs, når jeg vil vise min hud frem fra dens bedste side. En god velfugtet hud er en fantastisk base for en holdbar makeup.
Vores læser fortalte om en lermaske til fedtet hud, som hun brugte inden fest, netop for at den kunne opsuge noget af det overskydende fedt, som de med fedtet hud kun kender alt for godt.

Den kombinerede
Min holdning til hudtyper, er at det er lidt en fis i en hornlygte… for nu at sige det på godt gammelt dansk! Selv kender jeg ingen med normal hud… hvad er det overhovedet for en størrelse? Alle, jeg kender, har forskellige variationer over temaet kombineret hud. Det kan være fedtet og sart, tør og sart, fedtet T-zone og tørre kinder og så videre.
Derfor er det ikke helt tosset at vælge to forskellige masker.

Mit allerfarligste sted
Når det kommer til makeup, er netop min fedtede T-zone, som er mit ømmeste punkt. Hvad jeg ikke har prøvet af primere og andre produkter, som lover en mat og pæn overflade… Hver eneste gang med det samme nedslående resultat.
Når man så samtidig er så utrolig dårlig til ”at pudre næse” i løbet af aftenen, som jeg er, så er det jo rart med et de hemmelige tricks. Et af de tricks er netop at bruge en absorberende maske.

Lidt her og lidt der…
Som nævnt ovenfor kan det give ganske god mening at vælge to forskellige masker, når nu man for eksempel som jeg har en fedtet T-zone og ellers er knastør. En god absorberende maske i T-zonen og en skøn fugtmaske i resten af ansigtet, får min kombinerede hud til at stråle.
Billedet herover af JorgObé The Original Black Peel Off Mask illustrerer perfekt, hvordan du med fordel kan lægge en absorberende maske i T-zonen og en fugtende maske i resten af ansigtet.
Det virkelig fremragende tip om en absorberende maske til den fedtede hud gør en kæmpestor forskel på, hvordan din makeup holder. Og hvis du har tør hud, ved du, hvor nødvendigt det kan være med en solid omgang fugt, inden du lægger makeup.

Og en vigtig note
Det er selvfølgelig meget vigtigt, at du ikke vælger en ny maske, lige inden du skal ud af døren. Den gode gerning er aldeles spildt, hvis din hud reagerer og bliver rød. Vælg derfor en eller flere masker, som du har gode erfaringer med, og som du ved, at både du og din hud kan lide.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
18 kommentarer
Simone

Så altså, skal man lægge masken LIGE inden makeuppen? Eller et par timer inden? Den skal vel renses af igen? 😉

Helene Randløv

Hej Simone
Når jeg selv benytter mig af tricket, lægger jeg masken et par timer inden, jeg lægger makeuppen. Og ja masken skal vaskes af, med mindre det er en fugtmaske, som er helt trængt ind i huden.
Kh. Helene

Simone

Dét må prøves!
Jeg skal til konfirmation om en uge, og jeg gruer allerede nu for min fedtede hud, der næsten skyller makeuppen af! Måske kan det her hjælpe! 🙂

Helene Randløv

Hej Simone
Det gør i hvert fald en stor forskel for mig.
Kh. Helene

Katrine

Er der en absorberende maske, I kan anbefale?

Helene Randløv

Hej Katrine
De fleste lermasker vil være gode.
Kh. Helene

Simone

Katrine, grønt ler!
Rent grønt ler, i pulverform. Simpelthen så godt, og ikke mindst dejligt naturligt 🙂

Ida Førby

Hvor køber i de ler masker? 🙂

Helene Randløv

Hej Ida
Google sagde Nice Hair: http://nicehair.dk/cosmos-co-gront-ler-200-g.html
Kh. Helene

Kristina

Dur grønt ler til hudorme? Kh Kristina

Helene Randløv

Hej Kristina
Altså ler kan suge noget af fedtet fra huden, fjerne hudorme kan det ikke 🙂 Men det kan Salicylsyre!
Kh. Helene

signe

Jeg læste et indlæg om de fantastiske blot papers fra Shiseido her på jeres blog, som jeg siden købte og er blevet helt forelsket i! Jeg må indrømme at jeg da ville ønske der fandtes en renseserie som VIRKELIG kunne gøre bugt med min fedtede t-zone, men må ligesom dig erkende at det nok aldrig sker og trøster mig i stedet med at folk med fedtet hud generelt har mindre risiko for rynker da huden altid er “fugtet” i modsætning til hvis man lider af meget tør hud.. 😉 Men blotting papirerne redder min hud – jeg bruger ca 1-2 stykker papir om dagen (ét stykke ved 11 tiden og ét stykke om eftermiddagen hvis min hud driller), og jeg elsker den forfriskende følelse det giver, nærmest som hvis jeg lige havde renset min hud.. især her om sommeren hvor den varme og fugtige luft virkelige ødelægger min makeup 😉 Jeg har dog af erfaring på egen hud også lært at skrue lidt ned for mit forbrug af makeup til hverdag, og nøjes derfor med et lag pudder fra Clinique Redness solutions (virkelig fantastisk!), hvor jeg før også havde et lag BB cream under.

Helene Randløv

Hej Signe
Blotpapir er fantastisk! Jeg er bare så dårlig til at få dem brugt… Sad, but true.
Min holdning er, at man altid skal nøjes med mindst mulig makeup, og Redness Solution er et godt bud.
Husk også solcremen 😉
Kh. Helene

Sabah

Hej dåser 🙂 kan i sige noget om cremen udfra disse ingredienser?
Aqua
Glycerin
Stearic Acid
Avena Sativa (Oat) Straw Extract
Dihydroxypropyltrimonium Chloride
Hydroxyethyl Urea
Propylene Glycol
Petrolatum
Lactic Acid
Isopropyl Palmitate
Isopropyl Myristate
Glucose
Dimethicone
Glyceryl Stearate
Potassium Hydroxide
Citric Acid
Magnesium Aluminum Silicate
Cetyl Alcohol
Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer
Disodium EDTA
Pentasodium Pentetate
Parfum
Potassium Sorbate
Sodium Benzoate
Propylparaben
Phenoxyethanol
Methylparaben
Alpha-Isomethyl Ionone
Amyl Cinnmal
Benzyl Alcohol
Butylphenyl Methylpropional
Citronellol
Coumarin
Geraniol
Hexyl Cinnamal
Limonene
Linalool
CI 77891
– See more at: http://www.co-operativepharmacy.co.uk/Vaseline-Intensive-Care-Lotion-Essential-Moisture-200ml/id-369264#sthash.OHFbVyOF.dpuf

Helene Randløv

Hej Sabah
Min første tanke er, at der er mange cremer, jeg hellere vil bruge end den. Havren og Urea (afhængigt af hvor mange procent der er i) er med til at gøre den mere interessant, men jeg tror, at konsistensen er ret tynd, og så er den meget parfumeret.
Er det en du har erfaring med? Eller er det en du overvejer at købe?
Kh. Helene

Merve

Hej dåser! Jeg læser jeres blog daglig, som den eneste blog overhovedet! (Virkelig troværdig og behjælpelig, tak!). Jeg tænker lidt, om I vil lave en anmeldelse af Jargóbe White tea creme? Jeg er selv en meget glad forbruger, men er lidt skeptisk hvad angår ingredienserne, eftersom jeg udelukkende plejer blot at bruge La roche Posay – og det er I mega gode til at sætte nogle ord på! Vh. Merve 💕

Helle

Hejsa, vover at skrive herinde, da jeg ikke er på facebook. Smiler, ja det er vi nogen ganske få, som har valgt fra.
Mit ærinde er, om i under Ansigtspleje ikke kunne have en fast overskrift, som heddder ‘Masker’.
Jeg holder selv meget af at bruge forskellige masker et par gange om ugen. Har fundet mig nogle ynglings, som også virker for mig, men det kunne være super med lidt ekstra indspiration. især eftersom masker er udråbt som det nye ‘sort’.

Helene Randløv

Hej Helle
Der er mange anmeldelser af masker på bloggen. Selvom det er dejligt med masker, er vores holdning en helt anden end den gængse. Derfor er det meget svært at forestille sig en verden, hvor de har en fast overskrift/menupunkt. Masker kan i vores øjne ikke erstatte det gode daglige ritual.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *