Fredagsfavorit: Depend Rough Sweet

Stortest af dagcremer med solfaktor

Dagcremer fra Clinique, Paula's Choice, Purely Professional og Estée Lauder

Rigtig mange af jer har efterspurgt anbefalinger til dagcremer med solfaktor. Det er ganske rigtigt ikke noget, jeg har skrevet ret meget om, jeg er nemlig sjældent glad for dem og bruger det stort set aldrig selv. I stedet lægger jeg en solcreme med høj faktor ovenpå min anden hudpleje.

Det er nemlig rigtig svært at finde en dagcreme med SPF, der opfylder alle mine kriterier, som er:

A. Bredspektret solbeskyttelse
Som jeg har skrevet om før er der ikke forskel på solcremer og dagcremer. Hvis et produkt påstår det indeholder en SPF15, så skal det pinedød beskytte som en SPF15, hvad end det kalder sig solcreme, dagcreme, BB Cream eller hvad pokker, de ellers kan finde på at kalde det. Hvis et firma ikke mener, at deres dagcremer beskytter lige så godt som en solcreme med samme faktor, så ville jeg købe min dagcreme et andet sted! For det skal den. SPF er SPF lige gyldigt hvad.

Dertil kommer selvfølgelig spørgsmålet om UVA-beskyttelse. Men heller ikke her bør der være forskel. Der findes (desværre) både solcreme og dagcremer, der ikke beskytter mod de lange UVA-stråler.

Der er mange dagcremer uden SPF-angivelse som bare siger de beskytter mod solen i vage termer. Den slags gider vi ikke, SPF-faktoren er din garanti for, at du ved, hvor meget din creme beskytter mod solens UVB-stråler.

B. Ikke svie i øjnene
Dertil kommer problemet med at finde en dagcreme med solfaktor, der ikke svier i øjnene. Som jeg har skrevet om her, så er det typisk Octocrylene, der får øjnene til at løbe i vand, når de kommer i kontakt med solcreme. Octocrylene bruger man typisk i kombination med UVA-filtret Avobenzone, og det kan være svært at finde dagcremer uden. L’Oreal (inkl. Vichy og La Roche-Posay), Avène, Nivea og Eucerin bruger det for eksempel i alle deres produkter og med god grund. Det giver en super UVA-beskyttelse. Hos mange, mange andre brands ser man oftest også octocrylene/avobenzone kombinationen i deres solcremer med høj faktor. Men i min verden af sarte øjne, så nytter det ikke noget til daglig brug i ansigtet. Mange af jer kan godt tåle octocrylene omkring øjnene, og det er vigtigt for mig at understrege, at der bestemt ikke er nogen grund til at undgå det, hvis du godt kan.

Hvis du er meget sart eller har for eksempel rosacea, så kan det være en fordel at holde sig til de fysiske filtre og helt undgå kemiske filtre. De fysiske filtre er titanium dioxid og zinkoxid. De fysiske filtre i ansigtscremer er i nano-form, som mange har en miljø-mæssig holdning til. Der er altså ikke èn ultimativ solcreme, men du må afveje fordele og ulemper i forhold til dine behov her.

C. Gode plejende ingredienser
Hvis du laver en ansigtscreme med SPF50+, så er der altså ikke ret meget plads til andet end solfiltre. Solfiltre fylder rigtig, rigtig meget, og allerede ved en SPF30 begynder det at knibe gevaldigt med at finde plads til andet i flasken.

Du kan sagtens finde ansigtscremer med både faktor 50 og plejende antiage-påstande, men så vil de øvrige hudplejende ingredienser altså næppe være til stede i ret store mængder. Hvis du har brug for høj faktor i ansigtet hver dag, hvis du for eksempel har pigmentpletter eller andre solskader, så er det nok bedre at kombinere en solcreme med SPF50 med et serum eller anden creme under, hvis du vil have andet på huden end bare solfiltre.

Disse solcremer opfylder alle tre kriterier. Af de omtalte dagcremer er Clinique, Purely Professional og Paula’s Choice uden parfume. De øvrige er parfumerede:

1. Clinique City Block Sheer SPF 25
Jeg ELSKER Clinique City Block. Denne er både parfumefri og med rent mineralsk filter, hvilket gør den til et perfekt valg til alle med sart hud, rosacea eller lign. Det kan godt være, Clinique selv kalder den en solcreme, men den indeholder masser af gode ting til huden – både antioxidanter og anti-age ingredienser, og er ikke dårligere til det formål end Cliniques dagcremer. Samtidig er den ikke-fedtende og god til alle hudtyper. Den dårlige nyhed? Den findes ikke på det danske marked. Den findes i en SPF 40, men med den stigende solfaktor kommer der også meget mindre andet sjovt i, nu vi taler om plejende dagcremer. Heldigvis sælger Nicehair.dk den til 179 kroner.

2. Paula’s Choice
Altid troværdige Paula Begoun holder aldrig noget, hun ikke kan love. Så når du læser produktbeskrivelserne, kan du godt regne med, at de passer. Hun er en af de vigtigste kilde til information for os, og jeg kan derfor dårligt teste hendes produkter bedre, end hun selv kan beskrive dem.

Det gælder også hendes dagcremer med SPF. De har alle en faktor 30 (pånær en med faktor 25) for en optimal balance mellem faktor og aktive ingredienser. Følgende af hendes dagcremer med SPF er rent mineralske og gode til min sarte hud og ikke mindst sarte øjne:

Hydralight Shine-Free Daily Mineral Complex with SPF 30 with antioxidants – superset uden at skinne og god tip alle hudtyper
RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 – meget let solcreme med antiage ingredienser
Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion with SPF30 and Antioxidants – god til tør hud

De øvriger dagcremer fra Paula’s Choice er med de kemiske filtre, jeg har svært ved at tåle, men andre skal bestemt ikke afskrive dem.

3. Purely Professional Day
Purely Professionals nye dagcreme Day har en SPF15 med god UVA-beskyttelse og et par andre gode ingredienser til huden. Der er blandt andet hybenkerneolie, sheasmør, squalane og E-vitamin, der til sammen sørger for masser af antioxidanter og en dejlig, fed creme, som du dog også kommer til at betale for. 465 kroner for 50 ml. gør den til det dyreste valg i denne test.

Purely Professional Day kommer til salg hos Purely Professional til maj.

4. Estée Lauder Daywear
Hele Estée Lauders Daywear serie er skøn. De er godt formuleret med bred UV-beskyttelse og en mængde gode ingredienser. Estée Lauder ved generelt, hvilke ingredienser man bør putte i hudpleje, og disse produkter er bestemt ingen undtagelse. Mange af produkterne i Daywear-serien er i krukker, hvilket er synd for de mange gode ingredienser, men Daywear Sheer Tint og Daywear Lotion er gode undtagelser. Begge er ikke-fedtende og ikke-klistrede.

Daywear-serien koster mellem 245 og 455 kroner i blandt andet Magasin og Matas.

En i krukke

5. Clinique
Clinique kan det samme som moderfirmaet Estée Lauder: Lave lækre produkter spækket med effektive anti-age ingredienser og antioxidanter tilsat bred UVA-beskyttelse. Superdefense SPF20-serien kan meget det samme som Estée Lauders Daywear serie, men også her kæmper vi lidt med de krukker, de har valgt som emballage. Det ændrer dog ikke på, at det er et skønt indhold.

Superdefense SPF20 koster 395 kroner for 50 ml eller 95 kroner for 15 ml. i blandt andet Magasin og Matas.

To med Octocrylene

Hvis dine øjne godt kan tåle kontakt med solcreme generelt, eller du måske bare er bedre end mig til at holde det fast der, hvor du lægger det, så er der ingen grund til at fravælge disse to rigtig gode bud.

6. Garnier The Miracle Cream
Garnier har kaldt deres nye meget let-farvede dagcreme for “The Miracle Cream”, og det er noget af et navn at skulle leve op til. Men de har også spækket den med alt godt fra ingrediens-skabet: Peptider, Niacinamid, LHA og meget mere. Så når Garnier lover, at den kan reducere rynker og gøre huden pænere og mere ensartet, så har de bestemt noget at have det i. Jeg ville ønske, mine øjne kunne tåle den, alle I andre kan med god grund glæde jer til at prøve den.

Garnier Miracle Skin Cream koster 120 kroner i Matas og større supermarkeder. Smartgirl har fået den online til 95 kroner, men ellers er den ikke nem at finde på nettet endnu.

7. Olay
Olay har dagcremer med solfaktor i både deres Regenerist-serie og i Total Effects-serien. Dagcremerne med SPF i begge serier er lige så anbefalelsesværdige, som de øvrige Regenerist- og Total Effects-produkt.

 

Hvilken dagcreme bruger du?

 

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

70 kommentarer

 • Jeg er altid i tvivl om jeg skal lægge solcremen under eller over min dagcreme. I skriver her over, men kan man så være sikker på, at den beskytter ordentligt og trænger ordentligt ind, når der ligger et lag dagcreme eller serum under solcremen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Mette. Læg som tommelfingerregel den højeste beskyttelse øverst.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Estees skulle jag vilja testa :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Tusind tak for et godt indlæg! Jeg er selv ude efter en ny dagcreme med solfaktor. Jeg var engang rigtig glad for Vichys bud, men tror muligvis de har ændret formlen for nogle år siden? Jeg har netop svie i øjnene efter brug med den jeg har nu, så jeg skal da vist i en stor bue udenom octocrylene! Jeg er kæmpe fan af Cliniques Superdefense, men har det virkelig også stramt med at den er i en krukke!! Så tror jeg vil forsøge mig med City Block Sheer :) Tak for en altid god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Tak for et super godt indlæg… I har virkelig hjulpet mig på vej med hvad der skal indkøbes til sommerens solskin. Lige som en side-comment, så kan man faktisk købe Cliniques City block sheer i tax free i lufthavnen – og her koster den kun 159kr :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Hej pudderdåser :-)
  Vil lige starte ud med at sige, at det er en helt vildt god, inspirerende blog I har – elsker I kommer grundigt rundt om alle mulige kosmetiske “grupper/emner”, som mange andre blogs ikke gør. :-)

  Nu til mit spørgsmål: jeg har længe overvejet at købe Cliniques City Block, som I skriver om, men kan I ikke uddybe hvad det er der åbenbart ikke er så godt i den med solfaktor 40? For tror ikke at min ansigtshud med mild børneeksem, som absolut ikke tåler sollys, kan klare sig med solfaktor 25 og nu blev jeg lidt varsom med at købe den med 40 da jeg læste at I skrev at der var nogle “mindre sjove ting i den”… Håber på svar. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Først og fremmest tak for et fantastisk interessant og oplysende indlæg. Jeg bruger til dagligt Avenes Hydrance Optimale UV Rich med SPF 20 og den fungerer for det meste fint med min rosacea. Tror dog, at jeg vil prøve Cliniques, der vist byder på lidt flere plejende ingredienser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vicki

  Fedt indlæg tak!! Pt. bruger jeg Murad redness solution creme med spf 15. Efter udbrud med Periorale dermatitis har den været så skør min hud, får antibiotika mod det nu. Tak for gode indlæg med dette emne Katja !!!!!
  Min hud kan ikke lide olie mere og skal have prøvet Cliniques solcremer snart, de er oliefri. Go påske :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vicki

  Er Clinique city block spf 25 god nok i forhold til den blev taget af markedet som i skrev om tidligere?? Er UVA beskyttelsen ok efter jeres mening i forhold til den nye spf 40?? Kan disse bruges under sydens sol som solcreme hvis man ligesom dig reagerer på solcremer?? :-) TAK!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er rigtig svært for mig at svare på. Jeg kan ikke se på ingredienslisten, hvor godt den beskytter mod UVA-stråler. Jeg kan kun se, AT den beskytter mod UVA. Det andet kræver et laboratorium, jeg ikke har. Men jeg har selv tænkt samme tanke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria S

  Jeg bruger Dr. Andrew Weil for Origins’ Mega Bright SPF 30, da jeg har små pigmentpletter/ar fra et akneudbrud, og den skulle udjævne hudtonen samt beskytte for forværring af “arrene” (som jeg dog virkelig ikke håber de er!). Har I nogen erfaring med den?

  Jeg har kun brugt den i nogle uger nu, og har lidt blandede følelser med den. Jeg synes den er rigtig svær at lægge makeup på – det er som om det ikke kan sidde fast, men samler sig i kager i løbet af dagen. Derudover føler jeg, at jeg får det største shiny face af den, og jeg tror derfor også den har det fysiske filter i har snakket om, da den virker lidt som en rigtig solcreme at have på.
  Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg skal blive ved med at bruge den eller om jeg skal finde en anden.. og hvad søren skal det så være for en? Har jo det problem at jeg har en del mærker fra min urene hud som kom efter jeg stoppede med p-piller sidste sommer, men det bliver bare ikke bedre(!?), og dem vil jeg jo gerne have forsvinder…
  Bruger i øvrigt Dr. Weils Mega Mushroom serie til rens + serum og natcreme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har aldrig prøvet den selv. Men altså – hvis den ikke fungerer for dig, så drop den. Du lyder ikke meget tilfreds?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria S

   Nej det er rigtig nok, jeg lyder ikke helt tilfreds. Mit problem er bare at jeg skal have en oliefri dagcreme med god solfaktor i. Derudover skulle den helst også “lindre” min urene hud, og være uden for mange dikkedarer. Det er svært at stille sig tilfreds haha!
   Har du evt. et bud?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det finder du ikke. Du kan bruge et produkt der lindrer uren hud som fx. http://pudderdaaserne.dk/2012/12/16/effektiv-kemisk-eksfoliering-avene-cleanance-k/ og så en solcreme ovenpå. Jeg kender ingen produkter, der kan begge dele. Desværre :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Jeg bruger IS Cliniqal SPF 50 er er skiftevis tilfreds og utilfreds :-/ Nogle dage arbejdes den fint ind i min hud, og andre dage fnuldrer den, og danner en hvidlig rande rundt i kanterne hvor jeg har lagt den. Den har et hvidligt skær, men det synes jeg er godt, når man som jeg har lidt rødmosset hud. Ellers bruger jeg SPF 50 fra Derlalogica, men den får øjnene til at løbe i vand hele dagen hvis jeg kommer for tæt på øjenomgivelserne. Det hjælper dog at blande den i en alm dagcreme som skin smoothing creme, men så er min opfattelsen at beskyttelsen også bliver mindre

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det bliver den helt sikkert. Man skal passe på med at blande solcreme selv.

   Dine problemer med IS Clinical kan måske hænge sammen med noget du bruger under? Bruger du noget serum eller anden creme først?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger Embryolisse dagcreme, dog bruger jeg faktor 50 solcreme under om sommeren :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er også stor fan af Clinique City Block!
  Super godt og informerende indlæg :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Skønne alternativer til mine nuværende dagcremer – i øvrigt har dagcremen fra Paulas Choice RESIST serie også uden octocrylene.
  Hvordan finder man egentlig ud af om en solcreme er bredspektret? Kigger man efter bestemte ingredienser?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Den skulle jeg da også gerne have nævnt :)

   Ja, det gør jeg. Det giver ikke et komplet svar, der skal laboratier til at regne den præcis beskyttelse ud, men det giver et godt fingerpeg. Prøv at se listen her http://pudderdaaserne.dk/2010/06/04/solcremer-uden-beskyttelse-en-trussel-mod-din-hud/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Undskyld, du havde den ene fra Resist-serien med, men den anden, Resist cellular defence daily moisturizer spf25 er også med titanium dioxid og ikke octocrylene. Derudover er Hydralight shine free spf30 også uden octocrylene. Tak for linket. :-))

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Fedt :) Tak for info

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg bruger vitazing fra Origins. Jeg elsker den creme både konsistensen og den lette brune farve den giver. Men den er dyr. Får man hvad man betaler for? En creme til 320 er den dobbelt så god som garnier miracle cream til under det halve?

  Mvh louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej! Dyrt er aldrig automatisk bedre end billigt!

   Nu kender jeg desværre ikke Vitazing, så jeg kan ikke udtale mig om den er god, men helt generelt får man ikke nødvendigvis mere, ved at købe dyre produkter

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Katja – Jeg kan ikke finde nogle steder hvor høj SPF Garnier Miracle Cream indeholder. Jeg skal sydpå og har brug for en høj faktor, jeg tænker på mindst spf 20. Ved du det evt.?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Hej pudderdåser :)

  Har er spørgsmål angående Cliniques’ City Block I nævner: hvorfor er den med solfaktor 40 med “mindre sjove ting i den”? Altså, hvad er det netop der er i den, som er dårligere end den anden? Døjer nemlig med en mild form for Børneeksem i mit ansigt, og derfor kan min sarte røde hud ikke tåle sol overhovedet – så tror ikke City Block Solfaktor 25 er nok beskyttelse for mig. Men hvis I har andre forslag mht solbeskyttelse til et ansigt med mild Børneeksem, så ville jeg da blive glad for at høre dem! :)

  Ps. Elsker jeres blog! Det er en fast rutine at klikke herind hver dag, for I skriver simpelthen om alle de kosmetiske emner, andre blogs glemmer – og det er altid professionelt og troværdigt! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tusind tak Betina :)

   Jamen den største forskel er jo at man med en faktor 40 skal bruge meget mere plads på solfiltre end i en faktor 25. Så er der alt andet lige mine plads til fugtgivende ingredienser.

   I dit tilfælde ville jeg klar bruge SPF40 og hvis du ikke føler at din hud får nok fugt fx. så brug en almindelig creme inden. Sådan gør jeg selv

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria TJ

  Hej :)
  Bare lige til info.. Nu har jeg både været i diverse Matas samt Magasin og Salling, og jeg har alle steder fået at vide, at Cliniques city block er udgået. Øv! Havde ellers glædet mig til at prøve den efter jeres anbefalinger. I stedet fik jeg anbefalet Even Better Dark Spot Defense SPF45, men den turde jeg ikke at kaste mig ud i.
  God dag :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej hvor ærgerligt! Det kunne være at man skulle give Even Better Dark Spot Defense SPF45 et kig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Den kunne jeg også rigtig godt tænke mig at prøve

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Altså – er Clinique Super City Block SPF40 udgået igen? Er det det, du mener? Du snakker ikke om 25, vel?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria TJ

   Jeg spurgte efter Clinique Super City Block, og så fik jeg bare vide, at den var udgået. Og at Even Better Dark Spot Defense SPF45 skulle være afløseren. De kunne dog ikke svare mig på om filtret var mineralsk eller kemisk :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nu har jeg tjekket op, og de havde (desværre!) delvist ret i Matas. Den er dog ikke udgået-udgået. Du kan købe den på for eksempel Clinique.dk stadig. Tak for info :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hej Katja,

  Jeg er så småt begyndt at følge med på jeres blog. Jeg elsker at lave research på skønhedsprodukter inden jeg køber dem, og jeg kan bruge dage på at finde det rigtige produkt (i kender det sikkert). Ofte når jeg har søgt på et produkt, dukker der en af jeres tidligere posts op, og fordi jeg synes jeres blog har et super indhold, er pudderdåserne efterhånden blevet mit go-to beauty site. Jeg synes aldrig de danske blogs leverer op til det jeg forventer mht. make up og skønhed, men jeres overgår næsten altid mine forventninger, og i er altid med som nogle af de første. Så tak for det, og fortsæt det gode arbejde.

  Men jeg skriver nu ikke bare for at rose jer ;) Jeg er begyndt på jagten på en god solcreme til kroppen, og har desperat gennemlæst en masse af jeres tidligere posts for at finde den rette. Jeg bliver sjældent solbrændt, men derfor kan der jo godt ske UVA skade som jeg ikke kan se. Desuden har jeg måske fået Rosacea (og måske ikke, læge var i tvivl), men uanset hvad, er jeg nu begyndt at bruge Paulas Choice fugtighedscreme med faktor i ansigtet. Nu hvor det er sommer skal jeg self. også bruge solcreme til kroppen, og fordi der er så stort et udvalg tænkte jeg at jeg ville søge jeres råd direkte for første gang.

  Jeg leder efter en solcreme til kroppen omkring SPF 20 som dækker alt det bredspektrede UVA i taler så meget om – altså en der dækker både UVA og UVB self. Men deruover vil jeg gerne have en creme som er fyldt med antioxidanter og alt det andet lækre som vi normalt ser i creme til ansigtet (fx i Paulas Choice). Er det overhovedet muligt? Jeg ved der er noget E-vitamin i nogle af matas sollotions, men er det virkelig det bedste bud? Jeg håber i har nogle gode forslag, og undskyld den lange besked.

  De bedste hilsner
  Sarah :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Sarah. Tusind tak for dine søde ord. Netop på det område står det ret sløvt til. Det er svært at finde solcremer med andet i reelt. Du finder i hvert fald ingen avancerede hudplejende ingredienser, men måske en enkelt antioxidant hist og pis. Jeg kan dårligt komme med et bedre bud – desværre. Jeg er selv ret glad for Embryollises solspray, men din hud bliver næppe bedre af den end af Matas. http://pudderdaaserne.dk/2011/04/04/anmeldelse-embryolisse-lait-solaire-og-creme-solaire/
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Tak for svaret, det er værdsat. Jeg vil altid gerne prøve noget nyt, så tror jeg vil holde øje med om Embryollises kommer på tilbud inden sommer. Så kan jeg evt. kombinere det med en god body lotion :) Det vigtigste for mig er trods alt at jeg fik min Riemann P20 smidt ud efter at have læst jeres anmeldelse af den :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg er glad for bb og cc cremer og har tidligere brugt Kiehl’s bb creme, som har spf 50. Lige nu bruger jeg Ole Henriksens Perfect Truth cc creme med spf 30, som også varmt kan anbefales. Og så er den endda ikke voldsomt dyr, i forhold til de normal priser på Ole Henriksen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Puh, det er lidt af en jungle at finde rundt i, synes jeg :0
  Hvad med Matas Ansigtssol creme ? Den beskytter vel mod UVA ? (jvf dette indlæg http://pudderdaaserne.dk/2014/03/20/miljo-og-allergimaerkede-solcremer-mangler-hoj-uva-beskyttelse/)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Pudderdåser;)
  tusind tak for en fantastisk blog!
  Jeg bruger pt Avène Hydrance Optimale Light med spf 20 og er rigtig glad for den lette konsistens, men kan ikke gennemskue om den beskytter nok mod uva/uvb?
  Jeg har desuden vichys capital, men er ikke vild med filteret/ at det fnulrer hvis jeg kører en finger henover, ved I om det er det samme filter der er i la rocher possay solcremen i tidligere har anbefalet? for ellers ville jeg overveje den. vil gerne have en solcreme med en let konsistens.
  På forhånd tak,
  Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvilken Vichy og LRP taler du om? Der er MANGE og vi har skrevet om mange af dem :)

   Avène beskytter også super. Ingen problem der

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Vichy dry touch til kombineret/fedtet hud I har anbefalet over en dagcreme, synes cremen fnulrer hvis jeg kører en finger henover huden.
   Men I skriver også godt om LRP ift lette solcremer, så ville høre om deres filter er på samme måde?:)
   Line

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vinni

  Hej Katja.

  Endelig en blog der skriver om hvorvidt garniers miracle skin creme beskytter nok mod solens stråler – både uva og uvb.
  Jeg vidste jeg kunne regne med jer. ;-)
  Så skal jeg i matas!

  For at forstå det helt rigtigt så, ville den her dagcreme kunne fungere som min eneste solcreme til ansigtet hele sommeren? Jeg behøver ikke noget andet solcreme i hovedet?

  På forhånd tak.
  Mvh Vinni

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Hvis du vil læse mere om UVA og UVB i DAY så se indlægget her og her hvis du er interesseret i et par sniganmeldelser så se her og her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Tak for jeres fantastiske råd igennem tiderne. Jeg er vild med jer. Livet er for kort til produkter der ikke holder hvad de lover.
  Har et ? Vedr. Garnier the miracle cream:
  Jeg kan ikke se om der også er UVA beskyttelse i den. Ved i ? Ellers synes jeg faktisk at den er ret god til mig. Har fedtet og meget lys og sensitiv hud med rødt hår. Håber i kan hjælpe. Venlige hilsner

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er der selvfølgelig :) Ellers havde den ikke fået lov at komme med her i denne artikel.

   Og tusind tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Super og selv tak. Kan du fortælle mig hvad uva så hedder, når det ikke står som /hedder uva på deklarationen?
   Vh Helle

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanet

  Hej
  Tak for en altid fantastisk blog! :)
  Garanier cremen, er der meget parfume i den?

  Mvh Jeanet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tak Jeanet :) Den er parfumeret ja. Om det er specielt meget er svært at sige, duften er ikke overvældende på nogen måde. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Det var lidt af en åbenbaring (læs: stor åbenbaring faktisk) at læse dette indlæg, som jeg helt tilfældigt faldt over. Jag har i årevis haft problemet med løbende øjne og nærmest fået ødelagte hele ferier sydpå p.g.a. solcreme. Ja, selv efter jeg simpelthen holdt op op at bruge solcreme i ansigtet, så har jeg fået hele feriedage ødelagt, fordi jeg fx har kløet mig på kroppen, efter jeg har kommet solcreme på og herefter er kommet til at røre mig selv i ansigtet – så lidt skal der til. OG jeg troede faktisk, at jeg var den eneste med det dumme problem!
  Er jo fantastisk, hvis det bare er Octocrylene, som jeg skal styre uden om. Desværre er der også andet, der generer mine øjne — har aldrig fundet ud af hvad, men jeg har i hverfald smidt 50 makeup-fjernere ud i mine år som makeup bruger p.g.a. dette “øjenløberi”, og min hud er tit helt rød/opblødt i yderste øjenkrog.
  Selve min hud reagerer aldrig allergisk på noget – det er kun de forbandede øjne :-( Og der er ingen logik – at gå efter parfumefrie/øko/svanemærket/apoteksmærker er ikke løsningen. Jeg kan købe en 10 kroners discount maske med mange mystiske ingredienser og ingen gener få og så købe et dyrt luksusmærke, der er tester i hoved og r.. og lover guld og grønne skove i forhold til allergi, og så tuder jeg som pisket- SUK
  Hvad tænker du om jeres makeupfjerne – går ud fra der er taget ekstra hensyn til evt. øjengener, når nu du også har det problem Katja?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Pia

   Du kan tro, jeg har øjengener… I mit tilfælde skyldes det manglende tåreproduktion. Hvis dine øjne er så sarte som de lyder, så vil jeg klart anbefale dig at gå helt udenom de kemiske filtre og holde dig til rent mineralsk solfilter. Dvs. titanium dioxid eller zink oxid. Så skåner du dine øjne mest muligt. Jeg kan også reagere på andre kemiske filtre end octocrylene, selvom den klart er den største synder. Så du kan lige så godt holde dig på den sikre side med sådan nogle øjne. Pas på med dagcremer generelt. De kan sagtens indeholder et eller flere UV-filtre selvom der ikke står en solfaktor på dem! Det samme gælder endda øjencremer.

   Jep, vi har nemlig lavet en makeupfjerner som jeg kan tåle. Gå en tur i Magasin og prøv den dernede. Prop den godt ind i øjnene inden du køber den og mærk efter. Man kan aldrig vide, hvad sådan nogle øjne reagerer på. At lave sin egen makeupfjerner har været en interessant øjenåbner. Det handler ikke kun om ingredienserne, ting som ph-værdi spiller også en stor rolle. Et lille skift i produktets ph-værdi kan betyde forskellen på om mine øjne reagerer eller ej.

   Andre makeupfjernere mine øjne kan anbefale:
   http://pudderdaaserne.dk/2011/08/17/ferieshopping-bioderma-crealine-h20-solution-micellaire/ (forhandles nu på apoteket)
   http://pudderdaaserne.dk/2013/12/19/la-roche-posay-fysiologisk-3-1-rens-mild-makeupfjerner-der-virker/
   http://pudderdaaserne.dk/2014/01/17/effektiv-og-mild-ojenmakeupfjerner-garnier-eye-make-up-remover-2in1/

   PS. Har du fået tjekket de der øjne af en øjenlæge?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Hej Katja

   Først: Det er bare utroligt, at I tager jer tid til at besvare alle dem, der skriver på jeres site – der er ikke mange steder i dag, hvor man kan få gratis råd og vejledning – så TAK :-)

   Second: Ja, jeg er udredt flere gange, men jeg er nødt til at sige – selvom jeg selv er ansat inden for den branche – at allergi er IKKE det danske sundhedsvæsens spidskompetence. Jeg har en sjælden allergi-diagnose “Delayed pressure urticaria” (intet dansk navn) og jeg måtte i sin tid selv v.hj.a. bl.a. PubMed m.m. stille diagnosen – min læge var “blank”. Har dog nu en speciallæge tilknyttet, der ved lidt om det….

   Jeg vil bestille jeres makefjerner hos Gosh – bor højt oppe i Nordjylland, hvor der ingen Margasin er – så giver den et forsøg.

   Havde i forvejen planlagt at prøve nogen af jeres produkter i stedet for Avéna (bl.a. Cleanance K – brugt som anti-age) – er en stor tilhænger af at købe dansk :-)

   KH Pia

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej, tak for en god blog!
  Når jeg ser på Matas’ hjemmeside, ser det ikke ud til at der er solfaktor i Garnier’s The Miracle Cream? Er det denne her: http://www.matas.dk/garnier-miracle-cream-tube-50-ml-dnf ?
  På deres andre cremer med solfaktor i står det bare på dem…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Emma
   Tak for det :-*
   Jeg må være dig svar skyldig. For jeg mener også, at det stod på dem, da de blev lanceret. Jeg ville nok smutte ned i Matas og kigge på den. Det står sikkert på æsken.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej.
  Jeg er netop i gang med at prøve næsten hele Paula’s Choice Skin Recovery serien af men min hud er ikke så glad for Daily Moisturizing Lotion – har I erfaringer med problemer med det mineralske filter?
  Kh
  Malene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej,
  Jeg har overvejet at starte med jeres T-zone Peeler, og derfor er jeg også på udkig efter en ansigtscreme med SPF. Som mange andre skirver er det en junge – og hvorfor skal det være så dyrt? Matas har en til 60 kr – er det en i kan anbefale!
  Tak for en god blog – den er virkelig oplysende og virker troværdig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Matas er fin! Hvis du bare vil have fugt og en smule solfaktor, så er den faktisk helt fin. Ingen grund til at bruge en formue

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  nu aner jeg da slet ikke hvad genere mine øjne…. troede jeg jo lige jeg havde fundet svaret på mit solcreme-problem med svie i øjnene da jeg læste artiklen indtil jeg tjekkede ingredienslisten på mine solcremer….
  jeg har en fra garnier (ambre solaire uva sport) med Octocrylene
  men den fra matasmed titanium dioxid, samt en fra the body shop (vitamin c daily moisturizer) der også har Octocrylene i.her er det der undre mig: den med Octocrylene fra garnier genere ikke mine øjne (men er parfumeret:/) den fra matas genere mine øjne og det går den fra the bodyshop også….

  nogen foreslag til hvad der så kunne genere mine øjne?

  (btw det er kun olie og solcreme der genre mine øjne)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hehe – ja det er et af livets store mysterier. Og jeg har selvfølgelig ingen anelse. Andet end at MANGE ting kan spille ind på om et produkt svier i øjnene.

   Glæd dig i stedet over at Garnier fungerer – hvilken er det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sissel

  Hej med Jer. Jeg ved, det er et gammelt indlæg det her, men jeg faldt over det i min jagt på en dagcreme med solfaktor.. Hvad mener I om Ole Henriksens Herbal Day Creme med faktor 20? Hvis I har prøvet den selvfølgelig :).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sissel
   Uden at være helt sikker, svarer jeg for os begge to. Der er ingen af os, der har prøvet den creme fra OH. Helt generelt går jeg selv i en lang bue uden om dagcremer med solbeskyttelse, fordi jeg slet ikke bruger nok dagcreme til at opnå den korrekte SPF. Min holdning er, at man skal bruge separat solcreme hver dag i stedet for, at man har falsk tryghed i en dagcreme (fordi man simpelthen ikke bruger den rigtige mængde).

   Jeg håber det giver mening!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej pudderdåserne,
  jeg har brugt jeres antiage som den eneste hudpleje eskyttelse i noget tid nu og er vild med den. Vil så småt begynde at prøve jeres A-peeling.
  Nå men mit spørgsmål går egentlig bare på, om du vil fortælle hvilken solcreme du så bruger udenpå dine almindelige hudplejeprodukter? Jeg døjer nemlig også med meget sarte øjne som altid svier og løber i vand når jeg har solcreme på. Derudover hader jeg måsen de klistrer på. Så har du fundet en god solcreme, som hverken klistrer eller svier i øjnene (eller i hvert fald gør det mindre?).
  På forhånd tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Simone. Jeg bruger vores egen Alt i en beskyttelse :) Jeg brugeer udelukkende mineralsk solcreme i ansigtet, ellers svier det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Indeholder jeres egen farvede dagcreme med faktor 49 både uva og uvb ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naya

  Hej! Jeg kan kun finde Estée Lauder Daywear med SPF 15 i dk – kan det passe?

  Mange hilsner fra Naya :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Naya
   Ja, det kan det sagtens.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: Depend Rough Sweet