Tirsdagstip: Brug bodyshampoo som håndsæbe

En klassiker på godt og ondt: Niveas Creme

Blå Nivea creme

Den er verdens mest solgte creme, den har været på markedet i over 100 år, og så vil rygtet vide, at den er bedre end La Mer.

Vi kender alle den blå Nivea creme. De fleste af os har set den i den samme blå dåse på både vores mors og vores mormors badeværelse. Vi kan kende duften på lang afstand, og den er ofte forbundet med enten stor afsky eller lykkelige minder.

Jeg selv kommer altid til at tænke på min mormors blå Nivea-dåse. Jeg tror faktisk stadig der står en af hendes gamle i sommerhuset, selvom det er knap 20 år siden, hun forlod os.

Men hvad gemmer der sig bag det velkendte blå låg?

Vaseline, glycerin og lanolin
Hovedsageligt vaseline, glycerin og lanolin, der alle tre er nogle gode gamle travere til tør hud. Og det er altså vanvittigt effektivt. Jeg kender ikke mange cremer, der er mere effektive til knastør hud end den lille fede blå.

Konsistensen er lige så tyk, som den føles. For nogle vil den fede konsistens være et ubehageligt minde fra barndommen. Min hud labber det høje indhold af fedtstoffer i sig som en tørstig labrador.

Udover fedtstofferne er også et par enkelte hudplejende ingredienser i den ellers meget uopfindsomme creme. Panthenol giver fugt, lindrer og beroliger. Og i stil med reparationscremer indeholder den aluminium og magnesium-salte, der virker beroligende og antiinflammatoriske.

Men den kendte duft kommer med en bagside. Niveas blå creme er meget parfumeret og indeholder adskillige af de særligt allergene parfumestoffer.

Den er altså en virkelig god og effektiv creme til tør hud. Men sart hud og allergikere skal passe på her. Og det er nok desværre svært at forestille sig en uparfumeret version af den velkendte blå creme. Det ville ellers være et helt forrygende produkt!

I forhold til historierne om La Mer, så har de to cremer faktisk rigtig meget til fælles. Den superfede konsistens kommer i begge tilfælde fra de samme fedtstoffer: Vaseline, glycerin og lanolin.

Ingen anti-age effekter
Når Nivea får gode resultater i tests af dets antiage-egenskaber, så handler det kun om, at det høje indhold af fedt vil få tørre rynker til at synes mindre. Der er ikke nogen deciderede anti-age ingredienser i.

Det er der så heller ikke i særlig overbevisende grad i La Mer, så sammenligningen handler ikke så meget om, at Nivea kan skabe mirakler, men om at La Mer ikke kan lave op til det, den lover.

Den blå Nivea creme kan derimod udøve mirakler på tør og ikke alt for sart hud. Til kun 50 kroner for en bøtte med 250 ml.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

6 kommentarer

 • Mindes også den stod på badeværelset som barn :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik

  Het enig. En parfumefri version ville være super :)
  Kender du en med samme konsistens i det prisvenlige leje :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den är verkligen både god och ond. Jag som lätt får utslag och liknande försöker hålla mig borta från dessa krämer :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inez

  Bare prøv L’Occitane en Provence body ultra rich cream med 25% shea butter, så er Nivea ikke at foretrække mere….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Ville også elske lige så prisbilligt parfumefrit alternativ

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja Moikjær

  Ja. Det ville være dejligt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Brug bodyshampoo som håndsæbe