Aromatherapy Associates Inner Strength Bath & Shower Oil

Risici ved eyelash extensions

Eyelash extensions er blevet voldsomt populære, og i den forbindelse synes jeg, der mangler lidt realisme omkring de risici, der er forbundet ved det.

Mange får lavet kunstige vipper og er glade for det, men der er efter min mening for mange med den holdning, at hvis du får problemer med at dine egne vipper falder ud, så er det kun fordi, du har valgt en dårlig vippetekniker.

I så fald er Danmarks bedste vippeteknikere ikke gode til deres job! For Pudderdåserne har været hos de allerbedste og alligevel mistet vipper, fået allergiske reaktioner osv. Og vi er bestemt ikke alene.

1. Allergiske reaktioner
Den lim, der bliver brugt til extensions, kommer med en ikke ubetydelig risiko for allergiske reaktioner. Det er selvfølgelig langt fra alle, der får det, og det er desværre ikke lykkedes op mig at finde mere præcise tal. Men det er bestemt ikke nogen ualmindelig reaktion.

2. Egne vipper der falder ud
Uanset hvad man siger om, at det alene skyldes dårlig teknik, hvis ens egne vipper falder af, så er det en skrøne. Der er altid en relativ stor risiko for, at det går ud over dine egne vipper – uanset valg af sted og materialer. Helene havde selv et par måneder med daglig brug af almindelige løse kunstige vipper efter vores forsøg med eyelash extensions. Vel at nærke foretaget af nogle af de bedste folk på området.

Så skal man nødvendigvis holde sig fra det? Nej, men man skal været indstillet på at blive ved i lange perioder, du vil ikke nødvendigvis kunne gå tilbage til din egne vipper med det samme. Det tager et par måneder for de naturlige vipper at vokse helt ud igen. Og man skal i hver fald være bevidst om, at der altid er den risiko – uanset klinik.

39 kommentarer

 • Hej Katja!!

  Helt enig… Jeg selv er uddannet vippetekniker fra StarLash og bruger Minkey’s ligesom de gør. Jeg kan fortælle dig at én ud af 100 cirka oplever allergiske reaktioner med Minkey’s lim. :)
  Håber det går godt med det nye hjem…

  Rikke ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Inge Haagensen

   Hvad gør man når man oplaver allergisk reaktion. Min datter fik dem taget af pga. opsvulmede øjne, men øjnene svulmer stadig og sviger? Nogen gode råd?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Ja, skynd jer til lægen! Det er sikkert akrylaterne i limen hun reagerer på. God bedring med hende!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chanie

  Dejligt at i bringer det på bane, har ikke selv turde at få det lavet af samme årsager. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt enig. Jeg er også først begyndt på eyelash exstentions nu hvor mine øjnlåg har givet mig behovet Til gengæld er jeg meget glad for det, det betyder jeg stadig ser frisk ud, at mine øjnlåg ikke ser tunge ud.

  ILYG

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hej
  Har i nogle erfaringer med lash lift?

  Jeg har hørt det skulle være bedre end at bruge vippe bukker hver dag.

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ikke personlige, nej. Men jeg har fået det frarådet af flere profesionelle, så jeg har aldrig turdet kaste mig over det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina

   Jeg har prøvet øjenvippepermanent en gang – eller lash lift som de kalder det nu. Haha. Det er så også 1.000 år siden, og dengang blev mine vipper ligesom rullet op med en eller anden form for fikseringsvækse. Det var meget pænt, men var jo væk igen efter en månedstid. Har kun prøvet det den ene gang, og synes egentlig ikke det er pengene værd.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

   Hej begge.
   Tak for svar. :) Det er meget rart at vide hvordan andre oplever det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er forskel på om man lave øjenvipperpermanent eller Lash Lift.
   Skabaloner til Lash Lift er meget bedre og giver flotter resultater.
   Ved Lash Lift kan du samtid få mYscara behandling(mascara som holder sig ca.2 uger).
   Lash Lift og permanent holder ca.4-8 uger afhænge fra hvor huritige hårvækst man har :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Tak for tips Joanna

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pauline

  Dejligt med opmærksomhed på lige netop dette emne. Jeg har selv haft eyelash extensions, og jeg vil desværre ikke anbefale det til nogen! Mine vipper faldt af og knak, og fra at have ok lange naturlige vipper før jeg fik de kunstige påsat, var der nu tydelige huller mellem vipperne og dem der var tilbage var knækkede. Jeg fik dem lavet et af de bedste steder i Kbh. Så jeg er meget enig med jer “dåser”. Det ser fantastisk ud men man skal være klar på at ens egne kan blive hårdt medtaget.

  Til gengæld vil jeg stærkt anbefale Revitalash serum :)! Mine vipper er nu bambi lange og alle spørger om de er kunstige – dejligt at kunne sige at det er mine helt egne ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina K.

   Har oplevet præcis det samme og kunne aldrig finde på det igen. Synes også det er dyrt.
   Jeg bruger neulash serum, og er vildt glad for dette alternativ :) Mine vipper er blevet længere, tykkere og det er sjældent at jeg taber en vippe. Markant forskel på allerede 2 måneder og så er det meget billiger :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg har arbejdet på forskellige eyelash extenshions lime, først på Minkey fra SL, begafter på blink, men det har givet rigtig mange allergiske reaktioner. Efterhånden mistede jeg mine kunder. Hldigvis fandt jeg lim fra Joannas Lashes, bedste lim ever!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Marie
   Det er virkelig godt at vide, mange tak for info :-*

   Mine øjne kan virkelig ikke lide de typer lim, jeg har prøvet…
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Har i erfaringer med hvordan man skal fjerne extentions igen? Er det bedst at lade dem falde af naturligt eller få den fjernet hos en vippe tekniker. Mistede mine vipper ved kemoterapi og kunne ikke vente før de blev lange igen, men gjorde det lidt for tidligt tror jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anna
   Det er afgjort mest fornuftigt at få dem fjernet hos en vippetekniker :-*
   Det tager desværre også lang tid, før de gror ud :-/ Jeg håber, at du er blevet rask, og at vipperne snart er sig selv igen <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eller hvis din eyelash extensions er godt lavet så kan du begynde at bruge mascara. Du vil få lidt mere volume på dine vipper og de kunstige vipper falder hurtige af.

   Men eller jeg er helt enig med Helene- går til din vippetkeniker og fjern dine vipper hos hende:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Hej.
  Jeg har haft vipper på i et år. Og nu har jeg så valgt at tage dem af fordi jeg er bange for at jeg er blevet overfølsom overfor limen. Mine øjne er meget røde flere dage efter og kan gøre lidt ondt og så synes jeg at mine øjne er kronisk tørre. Tyder det på en allergisk reaktion? Var nemlig super glad for mine vipper og vil super gerne have forsat. Men skal jeg være nervøse for at det skader mine øjne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sandra
   Det kan meget vel være en allergisk reaktion… Jeg ville smutte forbi vippedamen og få en lim (Eller æske hvor alle ingredienser står på). Når du har den, kan du bestille en tid hos øjenlægen. Jeg har ingen mulighed for at udtale mig om det reelt er en allergisk reaktion eller om det vil skade dine øjne.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sandra,
   det er helt sikkert allergi over for dampe fra limen.
   Og der er ingen grund til at spørge din vippetekniker om ingradianser liste, fordi ALLE lime til eyelash extensions er baseret på cyanoakrylate og du fik allergi over for dampe. Du skal fjerne eyelash extensions og nu når dine øjne er sart og øjenlåge kløe, skal du tage callcium og antihistamine. Allergi over for limen er ikke farlige hvis du stoppe med at lave eyelash extensions ;) Du kan også spørge om sensitiv lim der giver mindre dampe men holder sig kun i 2-3 uger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Joanna
   Det er dejligt, at du har kendskab til produkterne og tager dig tid til at svare. Men diagnosticering og behandling er ikke et job for hverken vippeteknikkere eller skønhedsbloggere!
   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åse

  Hej

  Har nogen af jer haft eyelash extensions på selvom I har høfeber om sommeren?
  Jeg er bange for at ødelægge dem, da jeg klør mine øjne meget om natten :( jeg har verdens korteste øjenvipper xD og jeg ønsker sådan at få eyelash extensions, da jeg skal op kl. 5 om morgen og synes at mascara og extensions med lim tager et stykke tid for mig :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har aldrig prøvet og tør ikke. Men måske andre kan hjælpe?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej.
  Jeg er én af dem, som har haft eyelash påsat hver 4 uge gennem de sidste 4 år.Da jeg synes det efterhånden er blevet for dyrt i længde, så vil jeg stoppe med det. Da jeg jo er klar over at miste en del af egne øjenvipper, så vil jeg høre hvilke kunstige øjenvipper som I kan anbefale i overgangsfasen?
  KH Bettina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Bettina
   Jeg er selv glad for vipper fra Kiss og Eyelure, Begge mærker kan du finde i Matas :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Betinna,
   Jeg vil anbefale at du købe en eyelash serum før du stopper med extensions.
   En af de bedste er Revitalash.
   Så du får kraftige og lange vipper af det i løbne af seks uger.

   Efter ca.6/7 uger kan du fjerne dine extensions og blive glade for dine naturlige lange vipper ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Joanna
   Serum er desværre ikke for alle. Det er en god løsning, hvis man kan tåle det, men det er dyrt at finde ud af, om man kan :-/

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Buurhoff@mail.dk

  Jeg har gennem et år fået lavet eyelash extensions hos lady Nails.
  Jeg har to gange oplevet svien i halsen da jeg var under behandling men ignoreret det -det skulle jeg ikke have gjort i sidste uge skulle jeg have lavet opfyldning og reagerede på samme måde. Jeg begyndte dog at hoste kraftigt og tiltagende var det svært at få luft-det endte med en ambulance og en tur på hospitalet. Hvor jeg måtte blive i et døgn og fik al mulig medicin.
  Jeg er øv over hele oplevelsen -og ikke mindst at stedet bruger lim som er så giftigt at det næsten kostede mig livet.
  Jeg ville gerne fortsætte med smukke vipper men kun hvis det er muligt med en garanti for limen ikke er farlig.
  Er der nogle som kan anbefale et sted hvor de ikke bruger farlig lim ? -og hvor jeg trygt kan få det lavet..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er – så vidt jeg kan læse mig frem til – ofte konserveringsmidlet, som folk reagerer allergisk på. Du kan prøve at finde ud af præcis hvilken lim de bruger og hvad der er i den. Det ville være en hjælp.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja det er ikke rigtig at det er konserveringsmidler.

   Buurhoff, du har reageret på cyanoacrylaten som er i alle lime til eyelash extensions. Det var behandlers fejl at hun har ikke reageret på når du har inforemet hende at det svier i halsen.
   Limen var sikkert OK, ligesom nødder er OK og andre ting som kan give allergi.
   Du kan desvlærre ikke få extensions på, fordi du har allergi over for den hovedet indgradiansen som er i alle eyelash extensions lime.

   Hilsen Joanna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Raaby

  Er det stadig jeres erfaring, at det ikke handler om hvilken teknikker man vælger der er stadig risiko for at miste sine egne vipper og de tager skade?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Birgitte
   Ja, det er både vores og mange andres erfaring.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hejsa, er ny i det her forum. Jeg har fået vipper på og i starten fungerede det fint og jeg reagerede ikke dårligt på det. Efter 5 gang med opfyldning, fik jeg røde øjne (inde i selve øjet), hævede øjenlåg og rødme ved øjenlågskanten det ledte til kløe og derefter ekstrem tørhed.
  Helt sikkert det er en allergisk reaktion, men limen var den samme som i starten? Derfor har jeg lidt spg. nogen der ved følgende
  1) Hvorfor sådan en reaktion først kommer så “sent” i forløbet
  2) Er det så helt umuligt for mig, at tåle dette igen. Eller er det ligesom I skriver måske muligt at der blot er nogle lime jeg ikke tåler. Har I nogle erfaringer med at have skiftet lim med godt resultat ?

  Håber nogen har erfaringer med dette, da jeg er lidt nysgerrig på det. Har været super glad for vipperne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Laura
   Det er bestemt ikke noget, jeg ville eksperimentere med. Prøv at læse om allergiske reaktioner, dit forløb er helt almindeligt. Jeg har prvet flere forskellige slags lim, og jeg ligner en med seriøs øjnebetændelse hver gang.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Dårligt formuleret og misvisende indlæg, for selvfølgelig falder ens egne vipper af, ligesom almindeligt hår? Grunden til en eyelash extension falder af, er fordi naturvippen har levet sin tid og falder af og der vokser en ny ud bagefter :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Stine
   Jeg kan forsikrer dig om at mine vipper ikke faldt af, de blev hevet ud. Det var smertefuldt og virkelig ikke ret pænt.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Helene..
  Som Stine siger ødelægger det ikke dine egne vipper hvis arbejdet udføres korrekt.
  For selvfølgelig falder dine egne vipper også af, det betyder dens levetid er slut og der vokser nye ud.
  Det at dine er blevet revet af, er fordi arbejdet ikke er gjort korrekt. Teknikeren har ikke isoleret dine vipper korrekt, og har derved limet flere af dine natur vipper sammen.
  Det gør, at når dine natur vipper ikke gror lige hurtigt, så vil den ene natur hår, rive den anden med ud, fordi den ene extention er limet på 2 af dine naturlige vipper.
  De giver irritation og kløe, men det er grundet at arbejdet ikke er gjort korrekt og er sjusket :)

  Mvh. En vippe teknikker

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Rikke
   Der er slet ingen tvivl om, at arbejdet var uanstændigt og virkelig dårligt udført, første gang jeg fik sat extensions på. Hun havde ikke bare limet flere af mine vipper sammen, hun havde limet mine øjenlåg sammen. Det er heldigvis rigtig mange år siden nu, men med den erindring i kufferten er det ikke noget, jeg uden videre vil anbefale andre. Ligesom med alle andre behandlinger skal man virkelig undersøge markedet grundigt, inden man får sat extensions på.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aromatherapy Associates Inner Strength Bath & Shower Oil