Månedens favoritter: November 2013

Tirsdagstip: Test selv dine produkter

Yves Rocher produkt prøver

Foto: Yves Rocher

Det bekymrer mig virkelig, når vi får kommentarer om vilde reaktioner på produkter. Især produkter som det tager lang tid at tage af igen. Vi skriver næsten udelukkende om ting, vi selv har testet, alligevel kan hverken vi eller de forskellige mærker garantere, at du ikke ender med en eller form for reaktion.

Reaktioner
Når det kommer til fænomenale virkninger eller resultater af et produkt, så har vi nok alle sammen det samme håb om, at produkterne virker. Realiteten er temmelig ofte noget helt andet, for det kedelige faktum er, at ting tager tid, og det gælder desværre også hudpleje.
Det er ikke sådan, at der altid er kontantafregning, reaktionerne kan godt være længe undervejs, og så kan det være vanskelligt at finde årsagen til problematikken, man står med lige nu og her.

Ansvar
Selvom det kribler i fingrene for at åbne tuben og smøre cremen på, prøve øjenskyggen, masken eller hvad det nu er, du har købt, så gør det til en vane at teste det først. Selvom det er meget fristende for mig at skrive ”i gamle dage”, så er det faktisk ikke så længe siden, at der altid stod på produkter, hvordan du skulle teste det pågældende produkt. Særligt de produkter, som er noget tid om at virke.

Sådan gør du
Det at undgå uhensigtsmæssige reaktioner er langt hen af vejen dit eget ansvar. De voldsomme reaktioner kommer især, fordi det desværre er de færreste, der har tid til at vente med at farve håret, skifte neglelak, barbere ben, eller hvad det nu måtte være.
Selvom selve testen ikke kan garantere, at du ikke reagerer med tiden, så kan testen altså sorterer de produkter fra, som giver rigtig voldsomme reaktioner. Uanset hvad er det trods alt ofte rarere at have røde plamager, kløe eller hvad reaktionen nu måtte være i albueleddet eller i knæhasen, frem for at blive tomatrød i ansigtet eller hæve op i ansigtet.
Mindst et døgn inden du har tænkt dig at starte med et nyt produkt, kan du smøre produktet ind i huden i knæhasen eller i albueleddet. Hvis du ikke har problemer med plaster, kan du med fordel sætte plaster på, for at sikre at produktet bliver på huden. Efter et døgn vil reaktionen oftest være kommet, hvis der altså kommer en, og du kan lidt mere sikkert anvende det pågældende produkt. Hvis du, inden døgnet er omme, oplever ubehag, kløe eller andre tegn på reaktioner, så skal du selvfølgelig fjerne produktet med det samme.

Hvad skal du teste
Det er klart, at det ikke giver mening at begynde at teste de produkter du allerede kender og bruger. Men det kan altså være en god screening, inden du køber eller bruger produkter, hvis du er typen, der reagerer. Husk altid at få nye produkter plomberet og få en lille prøve med, så du ikke spilder penge på noget, som du slet ikke kan bruge.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

4 kommentarer

 • Melanie

  Dåser, kære dåser! jeg skriver her fordi jeg simpelthen ikke kan andet, teknologi har aldrig været min ven, men nu har jeg et spørgsmål som hverken google eller min egen hjerne har kunne give mig svar på:
  hvis jeg har øjenbetændelse, skal jeg så smide alle mine øjenskyggepensler ud, eller er det nok at vaske dem??
  jeg plejer at rense alle mine pensler og børster i en blanding af vand og noget tea tree ansigtsvask fra the body shop, det virker meget fint.. håber I kan give mig svar, og ellers, tak fordi I tog jer tid!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Melanie
   Har du brugt skyggerne med urene pensler, mens du havde betændelse i øjnene, vil jeg være mere bekymret for dine øjenskygger. Dine pensler skal bare vaskes grundigt med sæbe, så er de så gode som nye :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Problemet er vist at Matas og div. andre kæder ikke forstår værdien i prøver af produkter.
  Forstår ikke hvorfor man ikke får min 1 prøve på et nyt produkt når man handler i Matas.
  Når jeg fx har fået gavekort fra matas med et par prøver, har jeg næsten altid købt et eller andet som jeg har haft en prøve på.
  Virkelig ærgerligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Line
   Egentlig tror jeg ikke, at det er viljen, der mangler, de små prøvebeholdere er bare vildt dyre. Så selvom det ikke er særligt fabrikerede luksusprøver, koster det Matas en del at udlevere prøverne :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens favoritter: November 2013