Hybenkerneolie - den ultimative ansigtsolie

Tirsdagstip: Forkæl dig selv

Tromborg Aroma Therapy Deluxe Soap Vanilla

Du har med garanti stormet rundt hele december og har sandsynligvis også for vane at lade dig selv komme i sidste række. Og pludselig er energien ikkeeksisterende… Måske er du sindssygt god til at prioritere dig selv, men kvinder er generelt ret dårlige til det. Og i dag på selveste juleaftensdag, synes jeg, vi skal huske os selv og hinanden på, at det er helt okay med noget mig-tid selv de dage, hvor man ikke har tid til at gøre noget særligt.

Håndsæbe
Det er så enkelt, men når man løber rundt med hovedet under armen, glemmer man det alligevel. De ting, som vi omgiver os med, kan være bare en smule mere lækre end de plejer at være. Nogle af vores rutiner er så indgroede, at man dårlig overvejer, at det er muligt at ændre dem.
Hjemme hos os, dufter håndsæben for eksempel så tilpas neutralt, at alle mændene også kan holde ud at vaske hænder. Her i december har jeg skiftet sæben ud, med en virkelig lækker og i min næse velduftende sæbe. ”Hvorfor?” spurgte min mand… Fordi JEG behøver at minde mig selv om, at selvom det at vaske hænder er en kedelig og nødvendig rutine, så kan det godt være forkælende, lækkert og det øjebliks fordybelse, som gør, at jeg trækker vejret heeeelt ned i maven.

Tænd et lys
Hvem har ikke tændt et lys, fordi ”det er så hyggeligt”? Det er måske en af de letteste metoder til at slappe af. Det kan både være et helt almindeligt lys, men hvorfor ikke prøve et duftlys? Det er en super let måde at opgradere noget, som du helt sikkert har tid til hver eneste dag.
Samlet set kræver det måske fem sekunders indsats både at tænde og slukke lyset, og i mens det er tændt, kan du koncentrere dig om noget helt andet dog med en snert af hygge.

Fodpleje
Velplejede fødder generelt øger velværet. Smid benene op hos din kæreste, mand, mor, veninde og få vedkommende til at smøre dine fødder ind i en lækker creme og give en lille fodmassage, når nu de er i gang. Du kan jo altid returnere tjenesten… Hvis der ikke lige er andre, så gør det selv, det tager ikke lang tid, og du kan snildt se en film eller læse i mens.
Hvis du har tid, kan lidt neglelak gøre en stor forskel, det gør det i hvert fald for mig. Det er ret vildt at noget så banalt, kan løfte humøret, ranke ryggen og give en øjeblikkelig følelse af velvære.

Badet
Hvis det eneste sted, du har fred, er det daglige bad, så sørg i det mindste for at de par minutter bliver brugt optimalt. Læg en maske både i ansigt og hår, brug en blød svamp, som får sæben til at skumme, nyd duften eller følelsen.
Driller din hud, og er tiden ekstra knap, så vælg en af de mange badeolier, som måske kan gøre det ud for fem minutter med bodylotion efter badet.

Indsmøring
Heldigvis er der rigtig mange, som er bedre til denne del af egenomsorg, end jeg er. Faktisk er det pinligt, så mange gange jeg har forsøgt at få genindført netop dette ritual. Men for nylig kom der en ny bodylotion ind i mit liv, og siden er det egentlig lykkedes for mig at smøre mig næsten dagligt… Forskellen mellem den og andre lotions er, at den bare er rigtig på alle de måder, som jeg aldrig har overvejet kunne være vigtige.
Det er selvfølgelig individuelt, hvad der er vigtigt… det jeg prøver at sige er bare: find den creme, der gør forskellen for dig.

Ansigtsmasker
Det tager ikke lang tid, alligevel er det ofte en halvhjertet indsats, man leverer, når man endelig når til hudplejen. For at undgå at der går hverdag i min rutine, bruger jeg ansigtsmasker, som tvinger mig til at gøre tingene ordentligt. Hvad enten det er fugt, skrub eller rens, så er det tid, som jeg kan bruge kun på mig. Effekten går selvfølgelig af, hvis du ikke bruger de femten minutter på noget, som du har lyst til, uanset om det er at lakere negle på tæerne eller barbere benene…

Neglepleje
Hvad er det første du lægger mærke til ved andre mennesker? Utrolig mange tager et kig på hænderne, det er nemlig et af de steder, som ofte bliver mest forsømt, hvis man er stresset. For eksempel kan gammel neglebidning, neglebåndspilning og andre virkelig dårlige vaner komme igen, når man er stresset. Og derfor er dine hænder en af de ting, som virkelig signalerer, om du er i balance eller mangel på samme.
Find god olie, en håndcreme, en neglefil og måske endda en neglelak og vupti efter cirka en halv time, kan du snyde hvem som helst til at tro, at du har styr på tingene.

Yndlings duft
Dufte er dyre, eller de fleste er i hvert fald. Selvom det kan virke som uoverskueligt mange penge at skulle af med, så kan det godt betale sig at ofre de kroner, yndlings duften koster. Tænk bare på, hvor glad du bliver, hver eneste gang du har den på. Du vil med alt sandsynlighed også føle dig langt bedre tilpas, mere sexet, inspireret og så videre. Hvis budgettet er stramt, så prøv at finde alternativer, eller sørg for at ønske dig duften til jul og fødselsdage. Hvis alle bekendte, kolleger og familie ved at det er ”din” duft, så er det den de køber, når de savner gaveideer.

Ting du har fat i hver dag
Hvad enten du er den ene eller den anden type, så er det muligt at opgradere de fleste valg i din hverdag. En sæbe er en sæbe, men der kan være mange grunde til at vælge den ene frem for den anden, og det behøver ikke at være prisen, som er afgørende. Fornemmelsen af en billig variant, kan være langt bedre end den dyre, det handler blot om at finde frem til lige den, som gør forskellen for dig.

Tik tak…
Hvert eneste minut, du bruger på dig selv, er godt givet ud. Du bliver gladere, du har langt mere energi, og så ser du blændende godt ud. Der er ingen, som takker dig for at være selvopofrende, du ender bare med at blive en sur kælling, og ingen god gerning er det værd.
Skriv dine bedste tips og tricks herunder, så vi kan inspirere hinanden til at få en masse forkælelse ind i hverdagen. Bare et skridt i den rigtige retning mod mere tid til dig er STORT, og derfor er det vigtigt at komme i gang med det samme.
Gør det, du fortjener det mere end nogen anden!Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

10 kommentarer

 • A.R.

  En lille hilsen herfra… Jeg tilmeldte mig denne blog for en måneds tid siden, fordi jeg elsker blogs om skønhed. Og det skriver du/I jo om… Men jeg må sige at jeg synes I skriver FOR meget! Alt alt for lange blogs, efter min mening. En blog skal være let og ligetil, enkel og kort. Det er denne ikke. Tænk over det…
  Må droppe jer fra min favorit liste af denne grund. Bye…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej A.R Du skal være helt velkommen til at læse andre blogs. Vi ved godt, hvordan vores blog skal være, og vi har mange læsere, som åbenbart er enige. Det står heldigvis alle frit for at lade være at læse med. God jul! Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabah

   WTF. i skriver meget, og bruger enorm meget tid på det. Det kan vi li! :-) det rart i går i dybden, istedet for at det bare er en gang overfladisk l*** :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Tak Sabah <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • I må ikke lave jeres blog om – jeg læser hvert et ord! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Det gør vi heller ikke eller i hvert fald ikke lige forløbig <3 Vi er glade for du læser med Stinna <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Tror du muligvis skulle læse op på begrebet blog A.R., fordi pudderdåserne er da netop en rigtig god blog med godt indhold, som man kan bruge til noget, og andre bloggere burde lade sig inspirerer af. Denne blog er netop ikke en af de såkaldte blogs med 2 linier ligegyldigt Medina “jeg skriver sange på min IPhone” og så en masse halvdårlige selvprofilerende billeder, – Det er jo selvfølgelig smag og behag ligesom med fjernsynet. Nogle mennesker kan lide tom reality, og andre mennesker vil lære noget her i livet :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Tak, fordi du står op for os Pia <3 Vi kunne godt skrive kortere og tro mig… Meget ofte begrænser vi os, fordi vi ganske enkelt har meget på hjerte.
   Det er helt i orden at få det ud af det, som man nu kan/vil og droppe resten. Hvis man læser blogs, som erstatning for uge/månedsmagasinerne, så passer vi bare rigtig dårligt ind… Men det er lige præcis det, som vi gør oprør mod :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Tromborg håndsæben dufter GENIALT godt!
  Må jeg spørge, hvad det er for en bodylotion du så er begyndt at bruge? :-)
  Godt nytår!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke bjorholm

  For det første har i en fantastisk blog kan slet ikke se hvad det interessante ved to linjer ingenting er men smag og behag. For det andet er mit yndlings velvære tip at sætte vækkeuret fem minutter før, sætte lidt blus musik på og lave en (meget) let udstrækning. bare strække alle muskler lidt igennem, det giver en god start på dagen

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hybenkerneolie - den ultimative ansigtsolie