Gaveønsker fra Matas

16.12.13
Juletræ

Juletræ

Der er flere af vores søde læsere, som har efterspurgt ideer til gaveønsker, som selv Moster Oda kan skaffe i den lokale Matas. Herunder har jeg samlet nogle af de produkter, som jeg synes alle bør prøve. En del af mine forslag koster mindre end hundrede kroner, så kan man jo altid vælge flere af mulighederne, hvis budgettet er til det. Andre af forslagene er dyrere og mere præget af luksus, men fælles for de fleste af tingene er, at de kan op eller nedgraderes afhængigt af budgettet. Er der noget der mangler, så skriv det endelig i kommentarfeltet, det er næsten umuligt at komme op med ønsker, når man bliver spurgt, så lad os endelig inspirere hinanden. Husk at minde den glade giver om, at gaven altid skal plomberes, og at de skal sørge for, at der er en prøve med på pågældende, uanset om det er en duft, en creme eller noget helt tredje.

Makeup
Det er svært at skrive noget generelt om makeup, da det afhænger vældig meget af, hvilken type man er, og hvor meget makeup man plejer at bruge. Nedenstående produkter er helt uundværlige i mine øjne, med dem kan du på et øjeblik ligne en million, selvom du er væltet ud af sengen kort tid inden.

  • Når morgenen starter hurtigere, end man har lyst til, er redningen en neutral cremeøjenskygge. Maybelline Color Tattoo i farven Permanent Taupe er en af gengangerne i min makeuptaske, fordi den giver mig mulighed for at klare makeuppen på mindre end fem minutter.
  • Pink er en af de farver læbestift, som jeg oftest vælger. Farven er bare en opkvikker i sig selv, og jeg er lidt mere opmærksom på at rette ryggen, og få det bedste ud af dagen. Selvom Rimmel Moisture Renew Lipstick for nylig er blevet reformuleret, er det stadig nogle af mine favorit læbestifter. Farveudvalget, konsistens og holdbarhed er i top, og så er de bare rigtig rare at have på samtidig.
  • Hvis du ikke fik sovet helt så mange timer, som du burde, vil den rette blush på et øjeblik give dig et friskere look. Nilens Jord Blush i farven Peach er klædelig til langt de fleste hudtoner, og netop sådan en nuance som frisker op. Der er en smule shimmer i, men altså kun så meget at du lige får en klarere glød.

Ansigtspleje
Når der skal vælges cremer, ved du med sikkerhed selv, hvilken type du foretrækker. Derfor har jeg valgt nogle af de problemknusere, som jeg meget nødigt ville være foruden. Fugt i alle former er jeg nærmest afhængig af, og så er jeg temmelig glad for en håndsrækning, når min hud bare ikke vil det samme som mig.

  • Linjer og rynker er ikke noget, jeg rigtig lægger mærke til hos mig selv. Og dog… nogle gange bliver jeg nærmest forskrækket, når jeg kigger i spejlet om morgenen. Når jeg igen har sovet for lidt og øjenomgivelserne bare er trætte og tørre. De dage er Embryolisse Radiant Eye Stick min redning, da den både fugter, køler og strammer op.
  • Selvom fugtmasker egentlig bare er ekstra rige cremer, så holder jeg virkelig af de mange masker, som skal bruges natten over. Det giver mig en følelse af, at jeg forkæler min hud ekstra, og dét kan ses. Clinique Moisture Surge Overnight Mask er en af dem, som er fast inventar her hjemme. Den er let, geléagtig og meget behagelig at bruge, samtidig med at den efterlader huden gennemfugtet og dejlig blød.
  • Efter kun et par dage med dette serum begyndte komplimenterne at falde, jeg kunne også selv se det, der skete virkelig noget. Ikke nok med at Submersive Serum Paradoxe gør det til en leg at lægge makeup, fordi den virker som en primer. Så har den fået min altid rødmende hud på kinderne til at falde til ro. Det er noget af en bedrift, når man tænker på, at det er en problematik, jeg har kæmpet med i mere end femten år.

Kropspleje
Ligeså meget som jeg elsker showergels og scrubs, ligeså lidt holder jeg af cremer og lotions. Det er rigtig fjollet, for selvom jeg ikke har særlig tør hud på kroppen, så har huden jo kun godt af lidt pleje. Alligevel er der cremer, som er så lækre, at selv jeg må overgive mig.

  • Det er først for nylig, jeg har stiftet bekendtskab med Tromborg og hendes yderst velkomponerede produkter. Som nævnt ovenfor er creme til kroppen min akilleshæl, for jeg ved jo godt, at jeg burde. Heldigvis lovede jeg mig selv at teste Tromborg Aroma Body Lotion, og det er noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv længe. Det er den perfekte forkælelsesgave.
  • En lækker shower gel kan redde min morgen. Når dynen ikke rigtig vil af, og overskuddet er ikkeeksisterende, så er en dejlig duft og en blød og rar fornemmelse, det bedste jeg ved. NUXE Fondant Shower Gel lever op til det hele, samtidig med at den er ret drøj i brug.
  • En lækker bodyscrub er en fornøjelse at bruge, og lige Origins Mordern Friction er en af mine favoritter. Den skummer lidt op, når man bruger den med vand, og det kan jeg rigtig godt lide. Efterfølgende kan du sige goddag til den blødeste hud, som kun bliver endnu blødere af lidt creme.

Negle
Pleje er i min verden alfa og omega, når det kommer til neglene. Tørre neglebånd, afskallet neglelak og uens neglelængde gør ikke noget godt for dine hænder. En smuk neglelak som for længst skulle være taget af, får hænderne til at fremstå uplejede og slidte. Så husk at have styr på den basale pleje, og ønsk dig eventuelt noget til den, hvis det er mere presserende.

  • De fleste drømmer om stærke negle og langtidsholdbar neglelak, du kan få begge dele med Depend GelLack. Der er efterhånden ualmindelig mange smukke nuancer, og der kommer nye til hver sæson, så du behøver ikke at være nervøs for at gro fast i de samme lakker. Hvis du stadig gerne vil have mulighed for at skifte neglelak noget oftere, kan du for eksempel bruge en lys eller transparent GelLack og derefter skifte farver oven på den, sådan at dine negle stadig får styrken af den holdbare gelélak.
  • En god olie holder både negle og neglebånd i god form. Det behøver ikke at være en særlig negleolie for, at den gør gavn, mine hænder er glade, når jeg har Juhldal Face and Body Oil i nærheden. Den isolerer mod kulden, og sørger for fleksible negle, som ikke knækker (så let). Samtidig er olien, som navnet antyder, fantastisk at bruge både til krop og ansigt.
  • Hvis jeg kun måtte vælge en eneste neglelak, tror jeg, at jeg ville vælge Ciaté Paint Pots i farven Antique Brooch. Med den på neglene er du festklar på et øjeblik. Der er glitter, shimmer og guld for alle pengene, samtidig kan den tones ned, så looket bare er elegant og velplejet. Den passer endda til de fleste looks, hvad enten det skal være festligt, klassisk eller bare hverdagsagtigt.

Pensler
De rigtige redskaber gør en kæmpe forskel for det færdige resultat. Det gælder stort set i alle livets forhold og selvfølgelig også i makeuppen. Gode pensler behøver ikke at være hverken dyre eller svære at få fat i. Husk at du vil forlænge dine penslers liv betydeligt, hvis du sørger for at holde dem rene. I sidste ende vil både din hud, penslerne og din makeup takke dig for det.

  • I gennem tiden har jeg haft fat i uendelig mange pudderpensler i hånden, og da jeg under en snak om mineralpudder fik at vide, at Elizabeth Arden Mineral Makeup Face Powder Brush er den bedste, tænkte jeg bare mit og talte videre. Her flere år senere er jeg tilbøjelig til at give hende, der sagde det, ret. Den kan bare noget, ingen andre pensler helt kan.
  • Matas’ eget mærke M.Cosmetics har lavet en aldeles udmærket pensellinje, som ikke koster alverden. Det er afgjort den professionelle linje, jeg helst anbefaler, både fordi kvaliteten er en helt anden, men også fordi du her finder pensler, som er virkelig gode og unikke. Smokey Eye Brush No. 205 er bare en af dem, som jeg griber efter, når øjenskyggen skal tones ud.
  • Når det gælder formen på min blush pensel, så foretrækker jeg en let skrå model som Tromborg Blush Deluxe, fordi du med denne model langt lettere kan fremhæve ansigtets konturer. Indtil for nylig anede jeg ikke, at Marianne Tromborg havde en pensellinje, det ved jeg heldigvis nu, for det er nogle virkelig gode og meget lækre pensler.

Hår
De fleste af os går efter de faste favoritter, når det kommer til hårprodukter. Hvis du er tilfreds med det, de yder, er det også dem, som lander på hylden næste gang. Her nævner jeg tre af de hårprodukter, som gør den største forskel for mig, det er dem, som igen og igen lander i kurven, når jeg køber ind.

  • Det er på ingen måde første gang Gun-Britt Dry Volume Booster bliver nævnt her på bloggen, for selvom der findes gode og billigere produkter rundt omkring på hylderne, så har jeg bare en eller anden afhængighed af alt det produkt kan. Først og fremmest sørger Dry Volume Booster for rigtig god og holdbar volume, men håret ser også bare meget friskere ud i længere tid.
  • Hårkur bruger vi afsindig meget af her hjemme, og når sandheden skal frem, er det de langhårede mænd i hustanden, som bruger mest af det. Toni&Guy Reconstruction Mask er en af mine egne favoritter, mest på grund af duften, som i mine øjne er grund nok til at købe Toni&Guy produkter. Udover duften er jeg selvfølgelig også vild med effekten, som bare gør håret lækkert og velplejet uden at tynge.
  • Tidligere har jeg haft det temmelig ambivalent med hårolie til mit eget hår, men nu hvor håret er vokset ned over skuldrene, har jeg taget olien til mig. Efter Fashion Festival i august er det TRESemmé Oil Elixir, jeg vælger, fordi jeg ikke behøver at være nervøs for, at mit tynde hår sidder i fedtede striber ned af nakken.

Nødvendigheder
Der er ting, vi alle sammen bør eje, måske har vi bare ikke fundet ud af det endnu. Nedenstående valg er nogle af dem, som gør en stor forskel i min egen hverdag, og som jeg igen og igen anbefaler andre. Igen er det nogle af de produkter, som fås i et hav af varianter og prisklasser, så det er bare om at finde den variant, som passer dig bedst.

  • Konjac svampen har revolutioneret mit liv. Mage til superbehagelig måde at rense huden på har jeg aldrig prøvet før. BODY LAB Konjac svamp med Aloe Vera er på en gang blød og rar, samtidig med at det føles som om, den suger alt snavs væk fra huden. Det bedste ved den er, at du ikke behøver at bruge den med renseprodukter, den kan sagtens klare det selv.
  • En sovemaske har i mange år været en af mine bedste venner. Når man som nattevagt skal forsøge at få lidt af den meget tiltrængte søvn, kan det være ualmindelig vanskelligt, fordi øjnene ikke rigtig kan finde ud af at slappe af. Selvom jeg er stoppet som nattevagt, er sovemasken blevet en behagelig vane, som det er svært at leve uden.
  • Selvom mine øjne absolut intet fejler, så kan det være rigtig rart med et spejl, som virkelig kan forstørre. Faktisk har jeg set kvinder få tårer i øjnene ved mødet med denne type forstørrende spejle, fordi de endelig kan se, hvad i alverden de foretager sig, når de tager makeup på, plukker øjenbryn eller hvad ved jeg.

Dufte
Der er masser af dejlige dufte i Matas, og du har med garanti allerede en masse favoritter. Nedenstående er tænkt som inspiration, hvis du trænger til fornyelse og har mod på at springe ud i nogle lidt anderledes dufte.

  • En kraftfuld grøn, krydret og meget anderledes duft. Clinique Aromatics Elixir skal heller ikke bruges som andre dufte, du sprayer ud i luften og går ind i duftskyen. Det, synes jeg, er en meget fin tanke, og samtidig er det en oplagt måde at ændre på vaner med hensyn til mængden af duft. Selve ritualet omkring din duft har med al sandsynlighed kun godt af at blive rykket lidt.
  • Igen en krydret duft men Gucci by Gucci Eau de Parfum er varm, orientalsk og sensuel. Patchouli, honning og moskus lægger grundstenene til en rigtig dejlig duft, som holder hele aftenen, og som bestemt kan hive en del opmærksomhed hjem. Trods behersket mængde lægger duften sig som en aura omkring dig uden på nogen måde at blive kvalm eller påtrængende.
  • Hver gang jeg skal beskrive Maison Martin Magiela Untitled, mangler jeg ord. Den er juicy og grøn, som en lækker grønsagssmoothie med lidt frugt i. Den er sprød og inæsefaldende, samtidig med at alt omkring den er tonet ned. Det gør bare festfyrværkeriet så meget desto større, når den rammer næsen. Den dufter så lækkert, at man får lyst til at smage på den.

Det er ikke alle ovennævnte produkter, du vil kunne finde i alle Matas butikker, så det er en god idé med mange valgmuligheder, når du sender andre ud og købe gave.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
19 kommentarer
christina

Godt indlæg 🙂 Har lige et spørgsmål. Altså den der konjak-svamp; skal man slet ikke rense makeup/foundation af inden man bruger den, hvis man bruger den uden noget renseprodukt?

Helene Randløv

Mange tak Christina
Man kan bruge den helt uden anden afrensning, men man kan også lige rense først og derefter vaske efter med svampen.Jeg gør begge dele.
Kh. Helene

Christina

Fedt, tak 🙂
Ps På min Matas-ønskeliste er Beaute Pacifiques A-vitamin creme, mandelolie, shiseido foundationpensel og Dior Nail Glow 🙂

Helene Randløv

Det er også nogle lækre produkter. Faktisk havde jeg A-vitamin cremen på til at starte med 😛
Kh. Helene

Maike

Wow, super godt indlæg! Har Rimmels læbestifte fået en anden smag og duft efter de er blevet reformulerede? Kunne nemlig slet ikke holde den gamle ud og smed derfor mine Rimmel læbestifte ud. En skam fordi de ellers er gode.

Helene Randløv

Hej Maike
Så vidt jeg husker har netop Moisture Renew altid haft en helt anden lugt end de andre læbestifter fra Rimmel, men helt sikker det er jeg altså ikke.
Kh. Helene

Maike

Ah ok, så havde jeg nok ikke sådan en. Må jeg gå og prøve så 🙂

Helene Randløv

Hej Maike
Som sagt er jeg ikke helt sikker, men jeg mindes en virkelig ulæks lugt hos Rimmel og sådan lugter Moisture Renew slet ikke.
Kh. Helene

Katja Moikjær

Rimmel plejer at lugte af modellervoks. Jeg kan det slet ikke…

Maike

Hehe det er jo det – ulæks modellervoks… nej tak. Men nu er jeg altså nød til at undersøge lugtsituationen med Moisture Renew en af dagene. Jeg vender tilbage 🙂

Helene Randløv

Jeg glæder mig til at høre dommen 🙂
Kh. Helene

Maike

Hej dåser, og godt nytår! Så fik jeg endelig kigget (og lugtet) på dem og kan rapportere at de ikke dufter som de andre, men at den nye duft også er ret mærkelig syntetisk (i hvert fald efter min mening), øv! Der var ellers nogle farver som jeg helst havde snuppet med det samme, især de stærke uden shimmer. Wow! Om smagen kan jeg ikke udtale mig da jeg trods alt ikke gad at prøve Matas testeren på læberne 😉 Nogle gange forsvinder sådan en duft jo hurtigt.

Annika

Gosh velvet touch eyeliner i en ny spændende farve man ikke har i forvejen!
Det er en af de nemmeste måder at prøve ny farve af uden at det bliver alt for markant – i første omgang. Hvis man er lidt en forsigtig-Per. Som mig 🙂

Helene Randløv

Det er nemlig en rigtig god idé Annika <3
Kh. Helene

Camilla

De nye svampe fra Body Lab er nemlig bare så sindssygt smarte og nemme at bruge 😀 Men ja, der er nu mange lækre ting i Matas – jeg er selv så heldig at arbejde der ved siden af studiet, og det er nogle gange lidt farligt med alle de ting man opdager, at man bare MÅ eje 😉

Helene Randløv

Hej Camilla
Nu kender jeg ikke lige dem fra Body Lab, men de konjac svampe, jeg har prøvet er fabelagtige.
<3
Helene

Lotte Høeg

Virkelig godt indlæg! Jeg er meget begejstret og har taget mange noter!

Helene Randløv

Skønt Lotte, Det er jeg glad for at høre :-*
Kh. Helene

henrik boysen

Hej som altid er det nogle gode tip i kommer med 🙂 Hvis i eller andre har lyst, kan i også se min liste med rigtig gode krop og ansigts produkter til max 150 kr.
Rigtig god dag til alle hilsen henrik og http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/2013/12/dagens-julekalendertip-gode-produkter-til-max-150-kr/

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *