Vind produkter fra Origins for 3.500 kroner

Top 3: Øjencremer

Øjencremer fra LING, Filorga og Avène

Jeg ved godt, jeg har sagt, at øjencremer er unødvendige. Men man har et standpunkt, til man tager et nyt. Der findes faktisk ingredienser, der kan gøre en forskel for for eksempel mørke rande.

Først og fremmest vil jeg stadig påstå at 9 ud af 10 øjencremer er overflødige. De er blot ansigtscremer i mindre tuber til højere priser. Ingredienser, der virker mod rynker i ansigtet, virker lige så godt på rynker omkring øjnene. Der er ingen grund til at to forskellige cremer der.

Men der er behagelige undtagelser derude. Problemerne er dog de samme, som jeg tidligere har nævnt. Vi mangler stadig forskning for at kunne sige noget afgørende om effekterne.

1. LING Vitamin K
For at understrege min pointe, så er LINGs Vitamin K heller ikke en øjencreme overhovedet. Det er et K-vitamin serum til ansigtet.

K vitamin eller phytonadione har en styrkende effekt på blodkar og kan derfor benyttes til mange formål. Herunder mørke rande, der skyldes blodkarrene under øjnene. Et enkelt studie fra 2004 har vist, hvordan det kan behandle mørke rande. Kritikere af studiet har dog påpeget problemerne i, at de antioxidanter, der var i den testede creme, kan have været ansvarlige for effekten i stedet.

Jeg har selv brugt LING Vitamin K i et par måneder nu og er helt solgt. Det har haft to effekter på mig. Det har afgjort mindsket mine mørke rande. Ikke voldsomt, men det har haft en effekt, og det kan man ikke sige om mange andre produkter derude.

Derudover har jeg under øjnene, altså nærmere på toppen af kindbenene, haft problemer med nogle bittesmå hævelser – måske små ødemer – og karspræninger. Det har LING Vitamin K hjulpet gevaldigt på.

K vitamin er IKKE effektivt, hvis du har mørke rande på grund af hyperpigmentering. Vær også opmærksomme på, at det ikke er helt ualmindeligt at få allergi overfor det.

K vitamin er også interessant for jer med rosacea. Der er ikke rigtig nogen dokumentation til at bakke det op, men der er mange beretninger derude fra folk med rosacea, der har en effekt af K vitamin. Er der nogen af jer, der kan bidrage med erfaringer her?

LING Vitamin K koster 669 for 30 ml. Du kan købe den i Magasin og på nettet. Blandt andet på A Beauty Shop.

2. Filorga Optim-Eyes
Jeg elsker Filorga. De putter så mange superspændende interessante ingredienser i deres produkter, at det næsten er for meget. Deres øjencreme Optim-Eyes er ingen undtagelse.

Her er simpelthen alt i (undtagen K vitamin faktisk). Og jeg mener alt derudover. Listen over ingredienser er så lang, at det er helt absurd. Hvis jeg skulle gennemgå alle ingredienser, så ville det tage et par dage. Her er flere ingredienser, der kan styrke blodårerne, mindske rynker og hjælpe på pigmentfejl plus det løse. Og ja – den virker også på mig.

Ingredienser som for eksempel lecithin styrker blodårene. Hyaluronsyre øger tykkelsen i huden. Dette hjælper en smule på mørke rande. Der er adskillige ingredienser i, der kan hjælpe på hyperpigmentering også og selvfølgelig også rynker.

Filorga Optim-Eyes koster 325 kroner for 15 ml. blandt andet i Magasin.

3. Avène Soothing Eye Contour Cream
Som en slags undtagelse, der bekræfter reglen, så er Avène Soothing Eye Contour Cream alt det, jeg talte om før: Unødvendig for hovedparten af jer og helt uden ingredienser, der har nogen særlig effekt på huden omkring øjnene.

Hvorfor har jeg den så med her? Fordi jeg ikke kan leve uden.

Jeg har ekstremt sarte øjne, fordi mine øjne ikke producerer nok tårevæske. Det betyder, at jeg hele tiden bruger øjendråber, men stadig slås med ømme, røde og sarte øjne.

Når mine øjne for alvor er hidsige, så virker denne beroligende øjencreme fantastisk. Når jeg ikke kan falde i søvn, fordi mine øjne er tørre og ømme lige meget, hvor mange øjendråber jeg bruger, så får Avènes beroligende øjencreme dem til at falde til ro.

Hvis du har helt almindelige øjne, så er der absolut ingen grund til at bruge en creme som denne. Men hvis du har nogle af de samme udfordringer, som mine øjne giver mig, så er den et forsøg værd.

Avène Soothing Eye Contour Cream kosher 130 kroner på apoteket. Du kan købe den til knap 80 kroner på Escentual eller til cirka 90 kroner på Apo-Rot (den hedder Beruhigende Augencreme).

Ingen af de tre cremer indeholder parfume.

Har du prøvet nogle øjencremer, der virker?

 

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

35 kommentarer

 • Emilie Oldenburg

  Plejede at have samme standpunkt men det har virkelig skiftet nu! Tag og prøv Dermeyes produkter!! http://www.dermeyes.net det kan virkelig anbefales!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har været storforbruger af øjencreme i mange år, da jeg har ekstremt tørre øjenomgivelser, og der er virkelig forskel. Har prøvet rigtig mange, også den nævnte fra Avéne og den er bestemt god til prisen, dog har jeg brug for endnu mere fugt. Ole Henriksen’s Fresh Start er god (også under makeup) og holder længe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg købte ling K i NY, for at spare en lille smule. Synes desværre ikke rigtig den har hjulpet og jeg har rosacea.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt at du lige netop bringer dette op, for jeg er på jagt efter en god øjencreme. Har rander under øjnene som kombineret med tørhedslinjer får mig til at se ret træt ud hele tiden.
  Bruger i øjeblikket Rudolphs, som overhovedet ikke gør nogen forskel på noget som helst. Derudover bruger jeg olie og PPs repair cream. Og jeg har tidligere brugt en lang række andre øjencremer, men intet gør noget ved mine tørhedslinjer.
  Jeg er ret sart om øjnene og har ofte oplevet, at jeg ikke kan tåle øjencremer, så jeg tør ikke rigtig bare kaste mig ud i det.
  Men hvad dælen skal man gå efter? Hvilke typer øjencremer skal man gå efter? Hvilke ingredienser kan have en effekt? Og hvordan undgår man, at det bliver alt for dyrt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Du skal gå efter K-vitamin, hestekastanje og hyaluronsyre blandt andet. K-vitamin og hestekastanje kan støtte blodårerne og hyaluronsyre kan fortykke huden en anelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg må på jagt ;-)

   Nu ser jeg, at du længere nede også anbefaler Vaseline om natten. Kan man alternativt bruge Decubals Lips and Dry Spots Balm eller Eucerins tilsvarende balm (kan ikke lige huske, hvad den hedder)?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Baysen
   Aquaphor kan du i hvert fald sagtens bruge (hvis du tåler lanolin). Jeg tænker at Decubals Lips and Dry Spots Balm er lidt for fast/sej i konsistensen, så man får hevet lidt for meget i huden. Og så er der jo salicylsyre i (godt for læberne, men måske lidt hardcore til sarte øjne),

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   I udgangspunktet ja. Men som du kan læse i dagens indlæg: http://pudderdaaserne.dk/2013/12/12/vaseline-som-ojencreme-til-knastorre-ojne/ så er det kun noget jeg anbefaler til andre med meget tørre og sarte øjne, og der kan det være rart at det er ren vaseline uden noget andet i overhovedet. Selv de få ting der er i Decubal og Aquaphor irriterer mine øjne på de slemme dage. Og så er prisen jo en helt anden :) Men selvfølgelig kan man. Salicylsyre kan man (i modsætning til AHA) godt bruge på øjenomgivelserne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Eriksen

  Jeg har også haft købt øjencremen fra Avene, da jeg også er meget sart omkring øjnene. Den gav desværre ikke nok da jeg samtidig har ekstreme tørre øjenomgivelser. Så nu overvejer jeg at prøve All about eyes Rich fra Clinique. Men hvis I har et bud på en anden øjencreme til sart og tør hud, så skal I bare komme med det. I er helt fantastiske med jeres erfaring og brugbare råd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tak Louise :)
   Helt almindelig vaseline er noget af det bedste på de virkelig tørre dage. Bare læg det i et tykt lag natten over. Det er guld – køb den i tube på apoteket, jeg er lidt hys med cremer i krukker omkring øjnene (risikoen for infektion)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Lige svaret jeg havde brug for, med meget tørre øjenlåg (måske eksem) kombineret med tørre øjne der ofte enten føles som sand eller løber i vand. Må vist prøve både Avene og vaselinen på tube. Tak for altid gode og brugbare råd.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det var så lidt :) Vaseline natten over er virkelig guld!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Semine

   Jeg har samme problem…
   Avéne gjorde heller intet for mig. Cliniques all about eyes -rich, var ret god til mig, men gav ikke nok fugt om vinteren… Desuden er mit skønhedsbudget skrabet, så jeg prøver altid, at spare.
   Jeg gik over til, at bruge Locobases repair creme, den giver masser af fugt, men den er alt for tyk og sej i konsistensen… Så jeg vil helt sikkert prøve tippet med vaseline!:-)
   Ærgrer mig dog lidt over, at jeg ikke kan få en fed øjencreme til sarte øjne – som også har en masse aktive ingredienser imod linjer og/eller mørke rander.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg bruger begge dele. Især fordi den fede fede øjencreme (som fx. vaseline) er en dårlig idé om morgenen, under makeup. Så det er virker fremragende at kombinere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Semine

   Ahh, selvfølgelig!:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • MetteG.

  Jeg har brugt Beauté Pacifiques øjencreme (og andre produkter I øvrigt) gennem det seneste år og jeg har afgjort mærket en forskel. Jeg ved godt, at det ikke fjerner rynker, linjer og farveforskelle men fordi min hud bliver tykkere og langt mere spændstig og fugtfyldt så udjævner det problemerne.
  Der er en synlig forskel og jeg får det ofte at vide lige som folk spørger hvad jeg bruger da jeg ikke (længere) ligner de 43 år jeg er.
  Det er muligt, at jeg ville opnå same resultat med en dagcreme med same ingredienser, men den vil ofte være for kraftig til mine lidt sarte øjenomgivelser så jeg er glad for den lette konsistens I øjencremen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cam

  Hej,

  Fedt at I laver et indlæg om øjencreme som skulle hjælpe lidt på mørke rander.
  Jeg vil høre om I kan anbefale nogle øjencremer som er lidt billigere men også har indgredienser som hjælper mod mørk rande?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej desværre. Jeg har ikke fundet nogen (jeg har ledt!). Men jeg skal nok blive ved

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Jeg er blevet ret glad for bobby browns øjencreme! Den har virkelig reduceret mine mørke render under øjnene, som jeg ellers har kæmpet en brav kamp med i mange mange år! Ved ikke om der er noget godt i eller om det bare er fugten (syntes ellers jeg har prøvet mangt og meget uden held før) men den virker her! Selv efter migræne eller manglende søvn…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Kære pudderdåser.

  Efter at have læst denne anbefaling har jeg købt Filorga øjencremen, da jeg bøvler med rander under øjnene samt lidt hævede øjenomgivelser. Efter at have brugt den nogle gange syntes jeg dog ikke hævelserne bliver mindre, måske endda lidt værre. Kan det være fordi jeg bruger den “forkert”? Hvor tæt på øjnene må cremen komme og hvor lægges den mest hensigtsmæssigt for at have en effekt på hævelser?

  Venlig hilsen
  Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Ida

   Jeg håber, at det er tydeligt nok i indlægget, hvor mange forbehold jeg har taget. Disse kan virke – lidt.

   Øjencreme skal generelt lægges som et par briller rundt om øjnene, men stadig så tæt på som muligt uden at det kommer i kontakt med selve øjet.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette K. Frederiksen

  Hvor er det dejligt at I bringer dette emne op :-) Jeg er selv lidt på herrens mark hvad dette angår, for jeg er lige begyndt at bruge Eucerin Hyaluron Filler, og på både natcreme, dagcreme og serum står der at man skal undgå at bruge det ved øjnene, men hvorfor? Jeg ved at I tidligere har bragt en anmeldelse af serien, men jeg kan simpelthen ikke gennemskue hvorfor man ikke må bruge den ved øjnene – er det fordi produkterne er for skrappe? Eller er det mon for at sælge mere (= øjencreme)? Ved I det?

  Derudover vil jeg lige høre om I kender til en god øjencreme/behandling/kur mod poser under øjnene? Har simpelthen ikke kunnet finde noget der virker :-/

  Håber at I kan hjælpe, og tak for altid fabelagtige indlæg :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er for at sælge mere :-p

   Øjencremen har en enkelt meningsfuld funktion i den serie, og det er at der er solfiltre i, der ikke svier i øjnene. Den er altså kun til dagbrug.

   Dagcremen svier ad h… til i mine øjne, men koncentratet og natcremen fungerer aldeles fremragende omkring øjnene også

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette K. Frederiksen

   Fantastisk – så bliver den til dagbrug only ;) Tak for svar :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Beagle Janssens

  Jeg har i årevis forsøgt at finde et produkt der kunne afhjælpe mine hævede øjne om morgenen, rande og lidt kragetæer omkring øjnene. Troede jeg var på en umulig mission men indtil jeg mødte Rodial øjencreme (den orange)
  Alle mine problemer er væk nu. Nu har jeg flot stram ensfarvede omgivelser omkring øjnene. Ser ikke træt ud mere. Mine venner tror jeg har fået botox men det har jeg så ikke. Rodial, det virker !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jenny

  Æv! har altid været glad for øjencreme (men ingen trofast bruger). Bestilte Filorga øjencremen hos Feelunique, og duppede med højspændte forventninger på øjenomgivelserne inden sengetid. Det føltes godt, rigtig godt. Køligt, beroligende og lige en smule opstrammende.
  …næste morgen havde jeg så røde, hævede øjenomgivelser :-( Har prøvet den én gang mere, det samme skete), så Filorga er no-go for mig, desværre :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ej hvor ærgerligt. Ved du hvad du ikke kan tåle? Har du prøvet noget tilsvarende før?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jenny

   Nej, desværre, jeg aner det ikke :-(. Jeg snuppede en antihistamin og gjorde så intet ved mine øjne (=nul-makeup, nul-creme, nul-noget) i en uges tid. Da huden var faldet lidt til ro smurte jeg lidt kokosolie på, fordi den var helt tør, dér hvor den havde været hævet og rød. Nu er jeg tilbage på hesten med makeup osv. men uden øjencreme… – bare ærgerligt, når nu man ælsker fornemmelsen ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Irriterende. Øv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kiki

   Der er parfume i filorga optim eyes

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Kiki
   Jeg kan ikke huske det, men i følge ingredienslisten er der.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Er disse tre stadig favoritterne i 2018? Jeg leder efter en effektiv creme mod mørke rander, og det kunne være skønt at høre, om der er kommet noget nyt og godt på hylderne siden da :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Julie
   Det er der desværre ikke :-/

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind produkter fra Origins for 3.500 kroner