Pæne negle i en fart med L’Oréal Paris Nails à Porter by Color Riche

Tirsdagstip: Sådan gør du makeuppen holdbar

Pro Longwear Lipcreme på kaffekop

I går eftermiddags var jeg til et spændende pressemøde, jeg glæder mig som et barn til jul til at fortælle jer om de to serier, vi blev præsenteret for… Men meget mere om det i februar. Til mødet gik det op for mig, at der er en del, som går rundt med helt urealistiske forventninger til holdbarheden på makeupprodukter generelt. Det er rigtig ærgerligt, fordi med de rette teknikker, kan du nemt få makeuppen til at holde time efter time.
Et meget simpelt tip, som hjælper uendelig meget på mange forskellige ting er: Hold fingrene væk! Det er meget enklere at skrive det, end det er at gøre det. Men prøv alligevel, du vil med garanti blive overrasket over alle de positive ting, der følger i kølvandet af et pilfinger-stop.

Foundation
Der er skrevet meget her på bloggen om foundation, som smelter eller glider af. Igen og igen har du læst at dit lærred skal være i orden, men hvordan bliver det lige det? Først og fremmest skal du sørge for at bruge kompatible produkter, altså hvis hovedingrediensen i din foundation for eksempel er vand, så brug en primer, som også er baseret på vand. Hvis hovedingrediensen er silikone, ja så skal du finde en, som er baseret på silikone og så videre.
Et andet tip er at anvende lidt pudder af den ene eller den anden type de steder, hvor du plejer at skinne. Du kan også anvende et af de mange ”anti-shine” produkter, de kan sædvanligvis bruges både under og over din foundation. Og så er blotpapir noget af det mest effektive til at redde en makeup, hvis du for eksempel skinner i t-zonen.

Eyeliner
Det var netop i forbindelse med en meget lækker eyeliner, spørgsmålet om holdbarhed blev stillet. Jamen bliver den siddende? Ja, det gør den, hvis du lige hjælper den lidt. Hvis du tegner en streg langs øverste vippekant uden nogen form for forberedelse eller efterarbejde, skal du ikke regne med, at den bliver der ret længe. Kan det lade sig gøre? Ja, det kan det selvfølgelig, men så skal du glæde dig over at have oplevet det…
Heldigvis er det meget enkelt at få eyelineren til at holde, bruger du en helt almindelig form for pudder (det kan både være et ansigtspudder eller øjenskygge) på øjenlåget inden du lægger eyeliner, vil den holde langt bedre. Hvis du bruger en primer vil holdbarheden også blive øget. Og endelig hvis du sørger for at fiksere din eyeliner med en matchende øjenskygge, så har du en meget mere holdbar løsning. En kombination af primer og en fikserende øjenskygge får uden undtagelse min makeup til at holde hele dagen og natten med, hvis det behøves.

Øjenskygge
Som med eyelineren skal du altså være særlig heldig, hvis din øjenskygge ikke ender i en halvfedtet streg i øjenlågets fold. Vi er alle forskellige, og holdbarheden er både afhængigt af selve produktet, øjenomgivelsernes anatomi og sebumsekretionen i området. Før i tiden havde jeg aldrig problemer med øjenskyggen, men øjenlågene er blevet tungere, og hvis ikke jeg har primer på, bliver jeg lige lovlig rock n roll chik (til min smag). Trods de tungere øjenlåg har jeg ingen problemer, netop fordi jeg tager alle mulige forholdsregler for optimal holdbarhed.
Der er efterhånden ikke et eneste mærke med respekt for sig selv, som ikke har en eller anden form for primer eller ekstra holdbar cremeøjenskygge. Og lægger du skyggen oven på sådan en, får du både bedre farvemætning og øget holdbarhed.

Læbestift
Hvis du vil have læbestiften til at blive siddende, kan det virkelig anbefales at lære nogle helt basale tricks. Særligt her i vinterhalvåret er det vigtigt at sørge for velplejede læber, men hvis underlaget for din læbestift er fedtet, vil holdbarheden også være der efter. Inden du begynder, er det derfor vigtigt at tørre overskydende læbepomade og lignende væk.
Lipliner i læbekanten sørger for, at læbestiften ikke ”bløder” altså trækker ud i mundvigene og eventuelle linjer i læbekanten. Hvis du tegner hele læben op i en farve, der matcher læbestiften, vil du have et meget solidt og slidstærkt grundlag. Når du tager læbestift på, kan holdbarheden også øges ved at bruge en pensel, simpelthen fordi der ofte kommer mere produkt på.
For at få så meget pigment (farven i din læbestift) på læberne som muligt, kan du med fordel trykke en kleenex eller lignende mod læberne et par gange og derefter tage læbestift på igen. Denne fremgangsmåde kan sagtens gentages et par gange, sådan at du til sidst har en hel del farve på læberne.

Blush
En tommelfingerregel er at anvende cremeprodukter ovenpå creme og pudderprodukter ovenpå pudder, men det er efterhånden ikke helt let at skelne produkterne fra hinanden, fordi der er mange hybrider, som er lidt det ene og lidt det andet.
Det med at blush forsvinder, oplever jeg ikke selv, men der er efterhånden en del, som spørger til det…
Cremeblush er oftest en af synderne, og jeg tænker, at udfordringen er, at huden bliver mættet af creme. Og derfor kan blushen ikke rigtig gribe i underlaget. Dette problem kan løses ved at fiksere cremen med en smule pudder. Det kan både være en pudderblush i en matchende farve eller et transparent pudder, sørg blot for at dosere pudderet meget forsigtigt.
Er det din pudderblush, som efterhånden forsvinder, må det være slid, altså kommer vi tilbage til første grundregel: Hold fingrene væk!
Forsvinder blushen alligevel, kan du med fordel lægge en lillebitte smule cremeblush og derefter fiksere det med din almindelige pudderblush. Til dette formål er især de meget flydende tints rigtig gode.

Har jeg glemt noget? Hvilke udfordringer har du, når det gælder makeuppens holdbarhed?Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

16 kommentarer

 • Henriette

  Gode tips!! Tak skønne tøser ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønne Helene, supergode tips! Hvilken tint fra Benefit vil du anbefale at bruge sammen med dandelion blushen? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Heidi
   Jeg bruger selv en lillebitte smule PoseyTint, men en gang i løbet af næste år bruger jeg nok en anden ;-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Tak for alle jeres gode og brugare tips. Nu må jeg så stille et dumt spørgsmål: Hvordan ved jeg, om min foundation er vand- eller silikonebaseret? Jeg bruger Clinique Superbalanced Foundation, og adskillige Google-søgninger har bare gjort mig mere forvirret. Vand står som anden ingredient på listen, men vand står også ganske højt oppe på ingrediens-listen for Clinique Even Better Foundation, som skulle være silikonebaseret. Hjælp! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Måske ikke helt relevant for dette indlæg, men jeg tænker at I må være eksperter alligevel: kender I nogle amerikanske webshops som problemtfrit sender til DK? Jeg er nemlig ved at være godt træt af at betale det dobbelte for min make-up herhjemme, og desuden være på en uendelig tilbuds- og rabatjagt for at få fyldt op af diverse produkter… :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selma

  Tusind tak for de gode tips! I er nogle ret så fantastiske pudderdåser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Selma
   Tak! I er også nogle ret fantastiske læsere :-*
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selma

  …Og så også lige et spørgsmål fra mig. Hvordan fikserer man eyeliner med matchende øjenskygge? Altså jeg bruger sort eyeliner for cateye-looket om aftenen. Skal jeg så putte en sort skygge på linjen?
  Dumst spørgsmål, men jeg kan ikke helt se det for mig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Hej!
  Jeg har lige et spørgsmål som måske ikke er helt relevant til dette indlæg, men jeg tænkte på om I har nogle gode tips til amerikanske hjemmesider som problemfrit sender til DK? Jeg er nemlig ved at være godt træt af at betale det dobbelte for min make-up herhjemme, og være på en uendelig tilbuds- og rabatjagt :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg er en lille smule forvirret. Her går jeg og bruger Matas solstift som primer (efter jeres tip), og så skriver I under læbestift »Inden du begynder, er det derfor vigtigt at tørre overskydende læbepomade og lignende væk.«

  I øvrigt, tak for evig inspiration og vejledning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fritze

  Bliver lige nødt til at gøre reklame for MACs læbestift-primer-stick dims. Den holder en rød læbestift på plads i 8 timer i streg uden touch-ups. Forstår ikke der ikke er flere der raver over det her produkt, jeg ville aldrig bruge læbestift uden!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla A.

  Jeg vil også gerne høre om det Alice spørger om?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Søde pudderdåser, hvordan ved jeg om min loreal true match foundation er vandbaseret eller silikonebaseret?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Se på ingredienslisten (hvis du kan finde den?). Står der silikone på den? Silikone kan hedde mange ting, der ender på -one. Dimethicone, silicone osv.

   Hvis der kun er en anelse i langt nede på listen, så vil den stadig betragtes som vandbaseret.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pæne negle i en fart med L’Oréal Paris Nails à Porter by Color Riche