Tirsdagstip: Brug tid på dine øjenbryn

Matas Natur – fornuftig pleje med de rigtige mærker

Matas Natur

Matas Natur er den politisk korrekte hud- og hårplejeserie fra Matas med både astma- og allergimærket (de parfumefri udgaver) og miljømærket Svanen. Serien lægger sig dermed i et marked, hvor der i forvejen er mærker som Neutral, Änglamark, Derma Eco med flere.

Der har været tale om en totalrenovering af den tidligere gule Matas Natur-serie, hvis nogle af jer kan huske den. Der var fuld skrald på både parfume, blomster og frugter, og Helene har sjældent haft en værre reaktion på hudpleje end den. Jeg selv gik i en lang bue udenom de meget markante dufte, den udsendte.

Matas Natur er stik modsat. Der er både astma- og allergimærket, parfumefri produkter og miljømærket, og selv de parfumerede produkter er milde.

Produkterne er ikke økologiske, men derimod miljøvenlige. De to ting er absolut ikke det samme, og Matas har valgt at fokusere på det etablerede Svane-mærke. Det betyder også, at der er adskillige kunstigt fremstillede ingredienser i – hvilket er en god ting.

Kvalitetsmæssigt hæver serien sig over de lignende supermarked-mærker, og priserne er også en smule højere. Der er masser af gode valg af produkter i serien, der dog selvfølgelig er en nemt tilgængelig basis-serie til billige penge. Det er en serie, som man umuligt kan have meget imod – men armene er nu sjældent højt hævet.

Serien er efterhånden temmelig omfattende, så jeg vil forsøge at sige noget generelt om hver enkelt produktkategori og overordnet om ingredienserne. Listen over produkter er lang.

Ingredienser
Matas Natur bruger meget aloe vera og sheasmør. Gode og gavnlige ingredienser – og standard i det fleste serier af denne slags. For eksempel Derma Eco, Rudolph og Esthelle&Thild. Aloe vera som base for cremer giver en lidt træg konsistens, som er lidt tid om at trænge ind.

Matas Natur er også glad for goji-bærret og med god grund. Det er en kraftig antioxidant.

I forhold til de vaskeaktive stoffer blev jeg faktisk skuffet over Derma Eco. I min verden havde det været så perfekt, hvis Matas havde valgt et alternativ til sulfater, men det har de ikke. Der er sodium laureth sulfat i ansigtsrens, bodyshampoo, shampoo og håndsæbe, og hvis vi herhjemme bruger almindelig håndsæbe med sulfater i, så er der tørre hænder over hele linjen. Men det var nok for meget at ønske sig…

Emballage
Noget af det bedste ved Matas Natur er emballagen. Gode pumper og kun krukker, der hvor andet ikke kan lade sig gøre. Jeg bliver altid bekymret, når serier uden parabener, kommer i uhygiejniske krukker, men der er ingen grund til bekymring her.

Farvesystemet er praktisk og let at forstå. Produkter i grøn emballage er med parfume, de beige er uden.

Ansigt
Vaskegeléen er som sagt med sulfater og ud fra et princip om jo mildere jo bedre, vil jeg ikke vælge denne, når der er masser af gode alternativer uden derude.

2-i-1 rensemælken er derimod en favorit. Mild og skånsom, og den fjerner makeuppen effektivt.

Ansigts-scrubben er en meget tradiotionel skrubbecreme med grove korn i. Sådan er det, når man skal være miljørigtig, så går det ikke at bruge de utroligt behagelige plastikkorn. Jeg er ikke ubetinget fan af den grove konsistens, men hvis du vil være sikker på at undgå mikroplastik, så er dette et miljøsikkert bud. Når vi snakker hudpleje, findes mikroplast hovedsageligt i peelingprodukter.

Ansigtscremerne indeholder hovedsageligt førnævnte aloe vera og shesmør, og det er gode plejende cremer. Der er ikke nogle hurra-ingredienser i, dette er fugtighedscreme, hverken mere eller mindre. Dagcremen med SPF15 indeholder desværre ikke filter mod de lange UVA-stråler.

Krop
Der er et enkelt produkt, jeg har brugt rigtig meget fra Matas Natur, og det er deodoranten. Den er behagelig og uden alkohol. Selv den parfumerede dufter ikke rigtig af noget, så jeg kan bruge den med mine parfumer. Det høje indhold af aloe vera giver en cremet konsistens, som er godt for den ellers normalt hårdt prøvede hud under armene.

Bodylotion og bodybutter er begge udemærkede, men jeg synes at bodybutter’en er mere en creme end en butter. Den er mindre fed end forventet – godt for nogen, mindre godt for os andre.

Bodyscrub’en er sukkerbaseret og både et dejligt og igen havmiljøvenligt valg.

Hår
Hårshampoo, balsam og hårkur er gode basisprodukter. Shampoo’en indeholder igen laureth sulfat, og min hovedbund er ikke glad for det. Det høje aloe vera indhold i for eksempel hårkuren er til gengæld guf for en sart hovedbund. Jeg bruger faktisk lige pt. ren aloe vera til at berolige min hovedbund.

Alt i alt er Matas Natur en kolossal forbedring af den gamle gule serie. Det er en basis serie med sikre miljøvenlige, prisvenlige og allergivenlige valg – og uden de helt store hurra-råb.

Hvilke produkter har I prøvet? Hvad synes I?

Her kan du købe det
Matas Natur koster mellem 40 og 90 kroner pr. produkt og er meget ofte på tilbud – for eksempel 3 for 2’s pris. Og du kan selvfølgelig købe det hos Matas.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

24 kommentarer

 • heidi

  puha har så dårlig erfaring med den serie, min hud bliver så fedtet og grim. øv. elsker ellers komceptet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er selv kæmpe fan af deres body butter, som virker for mig. Jeg har altid haft meget tør og sart hud, og selvom den virker mere creme end butter, har jeg aldrig haft noget bedre – og jeg har virkelig prøvet maaange cremer gennem hele mit liv! :)
  Til gengæld synes jeg også, at det er ærgerligt med de unødvendige sulfater…

  Og så vil jeg bare sige, at I endelig skal fortsætte jeres gode arbejde med bloggen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fru Striib

  Jeg har prøvet håndsæben og syntes den er fabelagtigt. Super lækker duft også.

  Tænkte at jeg nok ville blive lige så begejstret for deres bodyscrub og bodylotion i krukker, men nej. Syntes ikke de er specielt lækre. Troede der måtte være noget galt med min bodylotion. Den er virkelig langsom om at trække ind, og så syntes jeg den lugtede af lim / trælim? Altså der måtte være noget galt ? Men det var der ikke iflg Matas.

  Favorit bodyscrub er den fra Comwell

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hihih, hvor er det skægt… Håndsæben er det eneste produkt i hele serien, som efter få ganges brug blev kylet ud. Jeg kan ellers godt lide duften af produkterne, men lige med den… Eeeeww, hvor mine hænder lugtede mærkeligt. Hvis de produkter du har købt er uparfumerede er lim eller trælim lugten desværre helt normal. Ingredienserne lugter sjældent særlig lækkert, og for eksempel aloe vera har virkelig en funky lugt.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malle

  Hvilken ansigtssæbe skal man så købe hvis det skal være uden sulfater?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anni

  Jeg har lige nu den grønne body butter og bodyscrub. I scrubben synes jeg dog der er for lidt “scrub” til min smag.
  Min yngste datter kan ikke tale parfume, så jeg har den grønne body butter helt for mig selv og det er nogen gange skønt :)
  Tidligere har vi også haft den beige bodybutter som alle kan bruge.

  På jeres anbefaling tror jeg at jeg vil prøve hårkuren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Har lige købt natcremen og ikke synderlig imponeret – som i også skriver, kan det tage noget tid at trække ind. Jep, og jeg koger fuldstændig når jeg får den i hovedet.

  Eeeelsker Neutrals ansigtscreme, som jeg har købt igen og igen. Desværre mangler jeg lidt ekstra fugt her i vinteren, men mit ansigt er ikke så vild med alle de der olier. Kan i anbefale en creme ala Neutrals, der giver mere fugt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vild med Matas Natur-produkterne. Personligt er bodybutter og bodyscrub’en på min juleønskeseddel :-) Måske jeg kan give lidt inspiration tilbage Kh Cathrine Koefoed, yogalærer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie W.

  Jeg har lige købt Matas Naturs ansigtscreme (den hvide) og tænkte at den ville være god til min teenager hud, men ak, jeg synes at den gør min hud mere fedtet. Jeg vil nok heller brugen creme om natten, da den vil være perfekt til at give fugt :)

  Kan I anbefale et produkt som ikke giver mere fedtet/skinnende hud?
  (den skinner mest i T-området)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Hej
  Jeg har lige et spm ang Matas Natur Dagcreme SPF 15. Du skriver at den ikke beskytter mod de lange stråler fra solen, men i et andet indlæg om solcreme, står der at Bis-ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine netop beskytter mod de lange stråler, og den finder jeg på min dagcreme fra Matas Natur.
  Er det en fejl i indlægget, eller hvordan forholder det sig lige for den pågældende dagcreme? -vil ellers skifte til en anden.
  Mvh Kathrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Så er den absolut god nok! Jeg har ikke længere mit gamle eksemplar, så det er bestemt muligt, jeg har lavet en fejl, men Matas har for nylig strammet op på deres solfiltre, så det kan også være den er tilføjet siden?

   Godt du er kvik :) Ingen grund til at skifte den ud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

   Fantastisk, så bliver den på hylden :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Efter at have tripeltjekket at matas natur ansigtscreme spf 15 dækker både UVB og UVA1 og UVA2 (korte og lange stråler) var jeg klar til at købe, men så så at den indeholder alkohol. Det er midt i ingredienslisten at alkohol stå placeret. Det er svært for mig at vurdere hvor meget og hvor lidt alkohol der faktisk er i produktet. Jeg undgår normalt helt hudprodukter med alkohol, men skulle jeg måske i dette tilfælde blot prøve produktet af og se om det føles udtørrende? Nogle erfaringer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Mette. Alkohol i små mængder er helt almindeligt og generelt absolut uproblematisk. Hvis det ikke står blandt de første måske 5 ingredienser, så kan du generelt være helt rolig. Mængden i matas cremen er altså helt i orden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Jeg er meget emsig med mine hårprodukter, men den grønne shampoo og ikke mindst balsam i serien er virkelig virkelig gode.

  De dufter for det første ikke syntetisk men friskt, og det betyder rigtig meget for velværen under og efter et bad. Dertil er den balsam helt fantastisk for mit hår. Det er blødt og glansfuldt, børsten glider lige igennem – jeg kan tydeligt mærket forskel når jeg bruger en anden shampoo/balsam i prisklassen, så ugler mit hår med det samme.

  Superdejlige grønne produkter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Kathrine
   Jeg kan kun tilslutte mig det, du siger, men jeg synes nu mit eget hår bliver lidt tungt af produkterne

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg er rigtig glad for håndcremen (med parfume). Den fugter mine hænder tilstrækkeligt, og trænger hurtigt ind. Et lille plus er emballagen. Den fås nemlig både i en lille fiks tube til håndtasken, samt i en pumpe til at have stående ved natbordet.

  Derudover har jeg lige købt shampoo og balsamspray. Mit hår bliver silkeblødt og medgørligt; desuden synes jeg at duften af de parfumerede produkter er rigtig frisk.

  Jeg må sige, at jeg er fan af det nye Matas Natur koncept, da jeg ellers desværre ikke har haft meget held med de stribede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Hej
  Elsker konceptet med en serie uden unødvendig tilsætningsstoffer.
  Jeg købte dagcremen i går – og jeg syntes den lugter af et eller andet udefinerbart. Kan bare lugte det hele tiden. Men det er vel normalt når der ikke er parfume i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Dorte
   Er den grøn eller hvid, den du har købt?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorte

   Hej Helene
   Den er hvid og med solfaktor 15 ;0)
   mvh Dorte

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Helene :)
  Nu har jeg undersøgt og googlet men ikke fundet svar, måske kan du hjælpe: er der mineralske olier i Matas natur produkterne?! Jeg tænker på dagcreme spf15 og natcreme.
  Bedste hilsner
  Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Camilla

   På Matas’ hjemmeside kan man nogle gange finde ingredienslister nederst på siden, når klikker på læs mere. Jeg fandt en på Dagcreme med SPF15 og der var ikke mineralske olier i.

   Prøv at gå ned i Matas og kig bagpå produktet. Der står en ingrediensliste. Mineralske olier kan hedde:

   petrolatum, vaselin, paraffin liquidum, propylene glycol eller mineral oil vil der står på ingredienslisten, hvis der er mineralske olier i

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Brug tid på dine øjenbryn