Håndcreme på prøve: The Body Shop Absinthe Purifying Hand Butter

25.11.13
The Body Shop Absinthe Purifying Hand Butter

The Body Shop Absinthe Purifying Hand Butter

Dette er noget så sjældent som en håndcreme, som både mand og sønner bruger… frivilligt. Det er ALDRIG sket før, og derfor har jeg nevet mig selv i armen mange gange efterhånden, men det er altså ganske vist. Om det er farven, duften, konsistensen eller noget helt fjerde, som gør det, er der ikke nogen af dem, der kan forklare mig, men brugt det bliver den altså. Da jeg ikke bliver meget klogere af at spørge dem, så har jeg selv været i gang med at teste.
Kriterierne for bedømmelsen er de samme som altid nemlig ingredienser, absorption, fugtende/plejende egenskaber, duft og konsistens.

Duft
Der er en sær og mistænkelig lighed med en vis duft uden navn… Det betyder, at jeg er helt tosset med duften. Hænderne dufter bare rent og rart. Samtidig er den så tilpas ufeminin, at drengebørn og mænd uden ballade smører hænderne ind. Duften har samtidig en deodoriserende effekt og der findes både en let creme, en gel og en flydende håndsæbe i serien. Faktisk har jeg aldrig prøvet noget, som var så effektivt til at få klam lugt væk fra hænderne. Og jeg har prøvet en del, fordi lugtende hænder simpelthen giver mig kvalme.

Ingredienser
Cremens fedtstoffer er svære ikke at holde af, der er nemlig både kakaosmør, sheasmør og sesamolie i den lille dåse. Foruden nogle af mine yndlings fedtstoffer er der glycerin, bivoks og lidt antioxidanter i.
Som nævnt dufter cremen i mine øjne fantastisk, det betyder i sagens natur, at der er en god portion parfumestoffer i. Hvis du ikke kan lide eller ikke tåler duft, skal du naturligvis vælge en anden håndcreme.

Konsistens og absorption
Da jeg så, at cremen hed Hand Butter blev jeg nervøs, jeg forestillede mig den mest fedtede og ubehagelige konsistens overhovedet. Min forestilling kunne ikke være længere fra sandheden. Konsistensen er fuldstændig som smør, eller rettere sagt pisket smør. Det er en meget let og virkelig behagelig fornemmelse på huden, og cremen lader sig let fordele og trænger så hurtigt ind, at jeg ikke engang når at tænke over den uundgåelige fedtede fornemmelse. Den ultimative test var at åbne et låg på en hidtil uåbnet dåse, og det var let som en leg.

Plejende egenskaber
Mistro til cremen var der nok af, da jeg første gang stak fingrene i dåsen. Min mistro bundede i det faktum, at alle tre mænd i hjemmet bruger den. Det måtte betyde, at den var ultra let, for især manden min har nærmest allergi overfor fedtede ting. Absinthe Purifying Hand Butter er en sær mellemting af rig og let. Det betyder i praksis, at den trænger ind i huden lynhurtigt, samtidig hænderne bliver godt beskyttet. Det lyder forkert, hvis jeg sammenligner cremen med en handske… Det skal ikke forstås, som et ubehageligt lag af fedtet creme, nærmere sådan en rar beskyttende hinde, som stort set ikke kan mærkes.

Summa summarum
Absinthe Purifying Hand Butter er jo i en dåse… Det er der en helt logisk forklaring på, cremen ville med garanti være umulig at mase ud af en tube. Det betyder dog stadig, at man skal have fingrene ned i cremen og det er jeg naturligvis ikke så vild med. Det er dog svært for mig at surmule over det, når den lille dåse er fyldt med så gode fedtstoffer og virker så rar og let på hænderne. Samtidig er der mandefaktoren… hvis dette er cremen, som alle mine drenge gider bruge, ja så er det den, vi skal have herhjemme.

Absinthe Purifying Hand Butter koster 120 kroner for 100 ml og du finder den i The Body Shop eller i The Body Shops webshop.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Maria

Det lyder jo nærmest for godt til at være sandt! Jeg er virkelig (VIRKELIG!) afhængig af håndcreme.. Bliver da nødt til at prøve denne! Her over de sidste par dage, er jeg begyndt at klø skrækkeligt nogle steder på mine hænder. Det er som om at det lindres når jeg smørrer creme på, men det kommer igen. Er det mon noget du har oplevet? Og kan det være det lumske vintervejr der er synderen her? Har aldrig oplevet det før. Kh Maria

Sarah

Det lyder ellers lidt underligt med Absinthe-creme – men det er måske bare mig?
Og hvordan lugter hænder klamt? Tror aldrig jeg har oplevet dét 😀

Helene Randløv

Hej Sarah
Det gør de for eksempel, når man har skrællet løg eller rodet med eddike.
Kh. Helene

Sarah

Ahh – jeg troede der mentes en generel klam lugt! Så er jeg med. Og lige det med løg var et virkeligt godt argument for at købe den, for resten…

Søs

Jeg går ingen steder uden håndcreme, men synes nemlig tit at dem jeg lige ender med at købe giver den der fedtede fornemmelse efterfølgende… og har ikke råd til at smide flere hundrede kroner efter en håndcreme. Denne her lyder som rimelig af pris, så det kunne være den skulle på ønskelisten til jul 🙂 Tak for tippet!

Helene Randløv

Hej Søs
I hvert fald kan du altid gå ind og få en prøve. Ulempen er jo, at den er i krukke og det vil jeg mene ikke er super taskevenligt, men det er selvfølgelig en smagssag.
Kh. Helene

Mille

Hej. Har vist fået forvildet mig ind på et gammelt opslag – men cremen lyder fantastisk. Kan bare ikke finde den. Ved I om den er udgået? Eller kommer i en ny version? 🙂

Helene Randløv Hansson

Kære Mille
Ja, du har ret, det er et meget gammelt indlæg, og derfor et forlængst udgået produkt… desværre.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *