Tirsdagstip: Tænk over emballagen

Dagens hårpleje: Aveda Scalp Benefits

Aveda Scalp Benefits

Min hovedbund driver mig nogle gange til vanvid. Faktisk er min hovedbund nok mere afhængig af det daglige bad, end jeg er. Det slår simpelthen aldrig fejl, jeg lader være at vaske hår og så sikkert som amen i kirken, begynder min hovedbund at klø, som blev den betalt for det.
Da drengene går i skole, har vi set vores del af klamt kryb, og selvom jeg endnu aldrig selv har haft lus, så går jeg alligevel i panik ved tanken om blodsugende biller i min hovedbund. Derfor bliver hele familien stadig kæmmet en gang om ugen og ekstra ved mistænkelig kløen.

Tag det nu roligt
Min stakkels frisør har måttet svare på mange spørgsmål i tidens løb, og det samme har diverse hudlæger, for hvorfor h…… klør den latterlige hovedbund? Ingen ved det, jeg er blevet testet for alt, der er at teste. Det bedste bud lyder på, at det er noget stressbetinget… Det kan vi da godt kalde det, så er det bare pudsigt, at det netop er de dovne dage, som får hovedbunden til at klø.

Aaahhhh
I min søgen på den perfekte behandling, blev jeg rådet til at prøve Aveda Scalp Benefits. Og som det desperate menneske jeg bliver af kløende hovedbund, valgte jeg selvfølgelig at kaste mig ud i det. Produkterne har den særeste støvede lugt, men det står heldigvis kun på, mens det er i håret, og jeg har med tiden fået en forkærlighed for den sære lugt. Måske fordi lugten nu er synonym med: ”kløen stopper nu!!!”.
Det ville være lidt risikabelt at proklamere, at Scalp Benefits virker for alle, men produkterne virker for mig. Der er rigelig med æteriske olier i, så særlig sart skal du altså ikke være. Selvfølgelig er det også vigtigt, at du har fået udelukket svamp og andre trælse hudlidelser, inden du går i krig med at finde din egen løsning.

Aveda finder du i Beauty Avenue, Magasin, Palma Spa og Sephora. Nærmeste forhandler oplyses på telefon 26 38 03 80. Du kan også finde Scalp Benefits på Lookfantastic.com, hvor de er en del billigere end i Danmark.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

10 kommentarer

 • sandy

  Jeg har ellers altid fået at vide at hvis man bruger shampoo i håret hver dag går ens hovedbund amok fordi man vasker AL den naturlige fedt og olie ud – derfor tørrer hovedbunden ud og begynder at klø.

  Lur mig om det ikke ville virke hvis du skar ned på hårvasken. Jojo hovedbunden flipper ud de første uger ind til den forstår at der ikke kommer en stor klat sæbe og stjæler fugten igen. Ligesom hvis man spiser for få kalorier, så holder kroppen også på hver et gram fedt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sandy
   Det er sandelig afprøvet, hvilket resulterede i endnu større problemer. Min hovedbund er ikke tør overhovedet. Og jeg har i måneder af gangen kørt projekt: ingen hårvask, uden nogen som helst ændring. Og jeg bruger altså ikke mærkelige stylingprodukter eller tørshampoo.
   Både læger og min frisør har anbefalet mig at vaske håret hver dag og det er også det eneste, der virker :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej Pudderdåser.
  Kan I overtales til at skrive lidt om (stressbetinget/midlertidig) hårtab, og hvordan man kan afhjælpe det? Der er så mange kosttilskud, eliksirer, behandlingsforløb og olier som folk anbefaler, men hvis man ikke har lyst til at bruge en mindre formue på at få håret til at blive på hovedet, kan det være svært at vide hvor man skal starte – udover at slappe mere af. Det kunne være fedt at høre jeres take på det. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Helle
   Selvom det måske virker, som om jeg gør grin med det, så er det virkelig min holdning, jeg skriver her.
   Nu er jeg ikke selv et af de mest hårfagre mennesker, og min mor har kæmpet en fortvivlet kamp i årevis og brugt så mange penge, at jeg ikke en gang tør at spørge hende, hvor meget det drejer sig om.
   Efter graviditeten med min ældste søn, tabte jeg store totter hår og mine tindinger var HØJE. Min tilgang til problemet var at lade håret klippe. Hvis der var røget mere af, havde jeg købt en paryk.
   Jeg har prøvet alle mulige ting, som skulle stimulere hårvæksten og “vække” hårsækkene og så videre. Der er ikke noget af det, der har virket.
   Desværre er det helt generelt, at det koster en formue, firmaerne spinder guld på håbet.

   Mange knus
   Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Tak for det ærlige svar Helene. Ja, jeg havde desværre også lidt på fornemmelsen at mirakelkuren ikke findes. Jeg tror bare at jeg vil væbne mig med tålmodighed, og så holde mig til milde hårprodukter. Så vidt jeg kan læse mig frem til, kan man desværre ikke få mere hår end man oprindeligt havde efter et hårtab, men det vil ofte med tiden gro ud til det normale niveau igen. Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt at høre, det virker. Har selv skrevet til Aveda for at teste det på min blog, men har ikke hørt fra dem endnu. Jeg lider vildt meget af tør hovedbund og det er næsten hele året rundt. Dog aldrig når jeg er på ferie. Hmmm luftfugtighed. Du må gerne give dem mit link, hvis de har brug for mere test. Tak for indlægget, lige hvad jeg manglede. Mvh Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Sættet på billedet har jeg altså selv købt, du kan jo bare bestille det på lookfantastic :-) Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hej.

  Til kløende, skællet og irriteret hovedbund er der kun een ting der virker :-) nemlig SaSha fra apoteket. Prøv det.. du tror det er løgn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Jeg “fandt” for nogle år siden Ginger Anti-Dandruff hos The Body Shop – og har ikke kigget mig tilbage siden!!
  Det er den bedste shampoo, til en kløende og irriteret hovedbund.
  Havde før det forsøgt alt muligt – hvad man ikke gør for at slippe for den satans kløe….. aaarrrggghhh!!!

  Og jeg har det lige som dig – bare man springer en dag over, så kommer den satans (undskyld) klør igen!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Sjovt at det virker mod kløe for dig. Jeg købte shampoen, da jeg har problemer med småsår og bumser i hovedbunden og da jeg brugte shampooen – ja så – begyndte det netop at klø :) Det var så grelt at jeg måtte reklamere over produktet og fik endda mine penge tilbage. Vil i samme anledning rose Magasins reklamationspolitik til skyerne. Der har de virkelig fat i god forståelse af kundeservice.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Tænk over emballagen