Fredagsfavorit: Essie Snakeskin Magnetic Nail Color

Sådan plejer du kombineret hud

Jeg har aldrig givet ret meget for den traditionelle opdeling af hud i hudtyper: Normal, kombineret, tør, fedtet eller sensitiv.

Min modvilje skyldes to årsager: Dels oplever jeg mange kvinder på en evig jagt for at finde ud af, hvad deres hudtype egentlig er, hvilket blot forvirrer dem og deres hud yderligere. Og dels så oplever de fleste af os i løbet af en dag, et år eller et liv at skifte mellem alle typer flere gange. Jeg selv kan tage en tur gennem alle fem hudtyper blot årstiden skifter, eller jeg står foran menstruation.

I mine øjne har de fleste af os en eller anden form for kombineret hud. Når vi har menstruation får vi bumser, når frosten sætter ind, så bliver huden tør, og næsen er stort set altid lidt fedtet, mens kinderne er tørre. Der er selvfølgelig mange af jer derude med kun fedtet, kun tør eller bare helt perfekt hud, men min helt egen uvidenskabelige opfattelse er, at de fleste af os ligger et eller andet sted i midten med en god blanding af det hele.

Gode råd til at pleje kombineret hud:

1. Se din hudpleje efter i sømmene
Find ud af om du bruger hudplejeprodukter, der forværrer nogle af dine problemer. Er din hud tør, så kig kritisk på om for eksempel dit renseprodukt er for barskt. Et mildt og ikke-udtørrende renseprodukt er vigtigt for alle hudtyper – uden undtagelser. Se også efter, om du måske har cremer eller peelingprodukter med højt indhold af alkohol (alcohol denat.)

2. God basispleje
De gode hudplejeråd, som jeg altid prædiker, gælder også for kombineret hud:

 • Mild rens
 • Et dagligt syrepeeling produkt i form af en creme, gel, toner eller lignende, der bliver siddende på huden og ikke vaskes af
 • Creme og øvrig pleje ved behov
 • Solbeskyttelse

3. Plet-behandling
De eneste produkter, du behøver bruge i hele ansigtet, er renseprodukter og syrepeeling. Derudover vil kombineret hud ofte have gavn af kun at bruge fed creme i de tørre dele, og holde den væk fra de fedtede dele.

Lad være med at falde for cremer, der lover, at de kan fordele fugt der, hvor der er brug for den, og holde den væk fra fedtede hudpartier. Det kan ikke lade sig gøre. Tag i stedet selv kontrollen og brug kun creme der, hvor du har brug for den.

4. Gode primere
En god primer under din makeup kan være en stor hjælp, hvis du kæmper med tørre og fedtede partier i ansigtet. Til fedtede steder hvor din foundation hurtigt forsvinder er den nye Benefit et godt bud. Men ingen af os har nogensinde for alvor haft held med deciderede anti-shine primere. Helene siger, at Make Up For Evers Anti Shine virker ok, men I kan godt høre, at den hellige gral mod fedtet næse ikke er fundet her endnu. Blotpaper er et godt bud – mere om det senere.

Til tørre partier er jeg fan af MACs Prep+Prime Skin, men pas på – den er meget glimret og egner sig ikke, hvis du har urenheder desværre.

MACs Natural Radiance lyder som om den indeholder glimmer, men indeholder faktisk noget mindre end førnævnte. Den er virkelig god til min kombinerede hud og kan lidt af hvert.

Oriflame har også lavet en god primer til tør hud med minimal shimmer i.

Tricket er under alle omstændigheder at finde en primer, der løser netop dit problem og IKKE nødvendigvis bruge den i hele hovedet, men kun der, hvor du har brug for den.

5. Blot paper
Blot paper er noget af det bedste til at hjælpe mod skinnende partier i ansigtet. Vi kan ikke ændre på, hvor meget fedt huden producerer, men vi kan fjerne det, når det opstår, og med blotpaper kan du nøjes med at justere på for eksempel næsen eller i panden. Hav det med i tasken, så du kan gøre noget ved den skinnende næse, når den opstår. Shiseido laver den bedste.

6. Vær ikke bange for at give din hud fedt
Jeg ser mange med tendens til få bumser være bange for at pleje deres udtørrede hud. Fede cremer giver ikke i sig selv bumser. Der er forskel på, hvilke fedtstoffer der kan tilstoppe porerne – læs mere her. Og modsat manges opfattelse er mineralsk olie ikke en af dem.

Der, hvor din hud er fedtet, er det selvfølgelig en god idé at undgå at bruge mere creme. Men af frygt for at fremprovokere flere bumser, kan man ende med at udtørre allerede tørre partier. På samme måde som man kan ende med at overfedte sin hud, hvis man ikke nøjes med at bruge creme, der hvor den rent faktisk har brug for det.

7. Mærk efter selv
Når du nu bliver totalt forvirret over alle de velmente råd, du får af mig, kosmetologer, ekspedienter og andre selvbestaltede eksperter, så mærk selv efter på din hud. Føles den fedtet? Så er den nok fedtet. Føles den tør? Så er den nok tør.

Har du kombineret hud?

 
Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

35 kommentarer

 • Sarah

  Dette indlæg kommer som sendt fra himlen! Har længe haft tør og eksemramt hud i ansigtet, men efter jeg begyndte på de cremer min hudlæge gav mig er det gået væk, problemet er bare, at min t-zone er begyndt at fedte helt vildt. Har i et forslag til en let fugtighedscreme jeg kan bruge morgen og aften i t-zonen? Kan tilføje at jeg har ret sart hud. Tak for en fantastisk blog :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Går syrepeeling egentlig an, når man er gravid?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Julie
   Ja da! Hvad tænker du?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kraftige A-vitamin produkter er det eneste man skal passe på med. Syre er helt fjong :) I hvert fald i de svage styrker, man kan købe til hjemmebrug.

   Klinikbehandlinger med syre kan man derimod som regel ikke få lov at få – men der taler vi også ofte om nogle helt andre procenter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ok tak for afklaring. Har undret mig over det i et stykke tid efter st have læst, at gravide bør holde sig fra behandlinger med syre.
   Det er svært at finde hoved og hale i, hvad man “må”, men jeg vil i hvert fald tage min syrecreme frem igen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Hej Pudderdåserne!
  Jeg har lige et spørgsmål angående de serums/gel med syrepeeling i.
  Jeg har forholdsvis fedtet hud, min t zone bliver hvertfald mere end normalt fedtet i løbet af dagen, og jeg har rigtig store porer omkring min næse og hudorme. Så jeg har hvertfald brug for noget til i det mindste at minimere dette. Jeg har derfor kigget på den gel fra Paulas Choice der hedder “Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant” som i har skrevet om, også har jeg også kigget lidt på Le Jour fra Chanel, som bruges om dagen. Den indeholder også Salicylic Acid.
  Gør den fra Chanel det samme fra Paulas Choice? Eller mangler den noget?
  Min daglige hud rutine består desuden af rens med origins “checks and balances” efterfuldt af dagcremen VitaZing fra Origins og natcremen GinZing også fra origins.

  Tak for den bedste blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Semine

  Åhh, kan du ikke anbefale nogle produkter til kombineret OG sart hud?:-)
  Jeg har både tørre og fedtede områder i ansigtet + samtidig tendens til urenheder – men min hud er for sart til, at kunne klare mange af de produkter jeg er blevet anbefalet til kombineret og uren hud… Den kommer let til at blusse op og svie…
  Omvendt gør produkter til sart hud ikke nok for urenhederne og min hud kommer til, at fedte…
  Håber at du måske kan give et par bud på rens, toner og creme, til daglig brug:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • PatriciaK

  Hej Pudderdåserne!
  Jeg har en forholdsvis kombineret hud, men allermest fedtet! Hvertfald i min t zone som fedter rigtig meget i løbet af dagen.
  Jeg har kigget på Le Jour fra Chanel som indeholder Salicylic syre og Skin Perfecting BHA exfoliant fra Paulas Choice. Hvilken ville være bedst til at minimere store porer, hudorme og rødme omkring kinderne?
  Min daglige hudrutine består af cleanser fra origins, vitazing dagcreme og ginzing creme begge fra origins. Så mangler en serum/gel til at styre de store porer og fedtet t zone. Håber i kan hjælpe!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Må jeg anbefale et anti shine produkt efter brug af blotting paper, evt. Shine Stopper fra Paula’s Choice. Den kan duppes på uden at ødelægge din foundation. Dernæst kan man evt. pudre. Det holder meget bedre, end hvis du kun bruger blotting paper.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christine
   Den har jeg prøvet uden kæmpe succes.
   Det er godt, at du har fundet noget, der virker, bare det var mig :-*
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Kan I anbefale en creme uden spf til normal/tør hud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Julie
   Mine favoritter er Qua Organic Extra Rich Premium Face Cream og i den anden ende af skalaen A-derma Exomega Emolient Creme.

   Mange knus
   Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tak :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan man godt støde på en mild ansigtsrens, som simpelthen ikke renser huden godt nok igennem? Jeg er nemlig meget i tvivl om hvilken, jeg skal bruge til min lidt sarte hud, som der dog også døjer med bumser og hudorme, som de fleste andre på 19 år :). Jeg bruger Gentle milk cleanser fra Avéne (http://www.aveneusa.com/products/categories/cleansers/gentle-milk-cleanser) (som jeg dog renser af med vand, modsat anbefalingerne.. ), men overvejer at købe at købe deres gel soapless cleanser (http://www.aveneusa.com/products/categories/cleansers/cleanance-gel-soapless-cleanser) eller cleansing foam (http://www.aveneusa.com/products/categories/cleansers/new-cleansing-foam).. Men jeg ved ikke om min hud kan tåle dem – f.eks. hvis jeg bruger ACO ansigtsrens eller ansigtmaske blusser mit ansigts op og får røde mærker… Det er ikke nemt :). Udover min Gentle milk cleanser, bruger jeg en toner fra Matas Natur efterfulgt af Avéne K exofoliating creme og en dagcreme (som i virkeligeheden er en parfumefri bodylotion fra Decubal).

  Tak for nogle altid gode posts!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Et renseprodukt skal rense huden ren for snavs og makeup. Hvis det kan fjerne din makeup, er det effektivt nok.

   Hudorme, bumser og lignende kan ikke vaskes væk. Du kan ikke “rense” dem ud af huden – med mindre der er tale om at fx rester af makeup sidder tilbage.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amen! Det er så vigtigt at prøve sig frem. Jeg har både tør og fedtet hud i ansigtet, og dette varierer alt efter tid på dagen, tid på måneden og tid på året. Men jeg har (heldigvis) fundet frem til forskellige produkter som jeg er glad for; Cleanance K fra Avene (selv om det er til ‘oily, blemish-prone skin’) og Bioderma rensevand følger mig hele året rundt, og dem ved jeg at I også er glade for

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er nemlig gode produkter. Dejligt at det også virke for dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa S

  Hej Dåser

  Tak for et godt indlæg, som rammer lige ned i en debat jeg har haft med mig selv, siden jeg for en uge siden besøgte min nye kosmetolog. Jeg har ingen tvivl om hendes kompetence inden for ansigtsbehandling, og er sikker på at hun gav gode råd om at jeg skal skifte renseprodukter, da dem jeg bruger nu eksfolierer for kraftigt. Det har også været min fornemmelse, at min hud er blevet mere sart de sidste år, jeg havde bare ikke tænkt at det kunne være renseprodukternes skyld eller at de kunne være medvirkende årsag.

  Derfor har jeg besluttet at skifte. Kosmetologen mente at det bedste ville være helt at skifte serie og ikke bare skifte til et mildere produkt i min hidtidige foretrukne (der har været Cliniques tre-trin 2). Er det også jeres bud, at man skal skifte serie efter en årrække for at sikre en vedvarende effekt?

  Tak for en inspirerende blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Lisa
   Nej, der er ikke umiddelbart nogen grund til at skifte serie – andet end at Cliniques tre trins serie virkelig ikke er min favorit. Der er kun en god rensecreme og tonic i den serie, og det er de ekstra milde. Resten er meget hidsige. Men de ekstra milde er også meget gode. Hvis du bruger nr. 2 skal du så absolut skifte – til Cliniques ekstra milde eller noget helt andet. Hvilken af delene betyder ikke så meget.
   Kærlig hilsen
   Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa S

   Tak for svaret. Jeg tror jeg forsøger mig med en ny serie og tjekker jeres bud på sitet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vesna Barbu

  Hej Pudderdåserne :-)
  Jeg har et spørgsmål ang Paulas Choise Anti aging , hvilken en er god min hud er lidt blandet og da jeg ingen erfaring har med Paula Choise ? Jeg bruger ni Mesoestetik men tænkte på pga pris prisforskællen at måske jeg kunne skifte til noget billiger ? Hvad syntes du ?
  Hvilken peeling og syre fra Paulas Choise vil du kunne anbefale ? Og hvilke antiaging produkter virker fra Paulas Choise ?
  Ønsker jer en rigtig god aften og tak for de fede og ærlige tips fra jer <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Vesna
   Det kommer lidt an på din hud. BHA er rigtig god til urenheder, porer og hudorme. AHA er bedre til tør eller ældet hud. Men alle hendes peelinger er super,

   Det er meget længe siden nu, jeg har prøvet hendes antiage produkter, så jeg er ikke opdateret på de nyeste. Desværre.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vesna

   Tak Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej
  Kombineret hud kan også være samme sted på een gang. Jeg har meget fedtet hud, der er tør i bunden med nemt til bumser, og så er der rynkerne! Takket være jeres blog har jeg fundet Cliniques Laser Focus Repair serum, som har været rigtig god for min hud. Jeg har prøvet dagcremer fra Vichy og Murad, men min hud tørre ud. Så prøvede jeg Olays regenerist, men den giver mig bumser og drivende fedtet hud. Findes der en dagcreme til kit behov? Det vigtigste er, at jeg ikke får bumser, dernæst fugt, så rynker. Need help!
  Hilsner
  Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hej Katja

  Tak for et super godt og anvendeligt indlæg :)
  Jeg bruger Avene Cleanance K cremen og er meget glad for den. Gennem mine teenageår døjede jeg med akne (det gør jeg stadig, men det er heldigvis blevet bedre!), så jeg har mange små ar og ujævn hud i ansigtet – især på mine kinder, som jeg gerne vil gøre noget ved. Jeg har købt den famøse bio-oil i håbet om at den kan hjælpe mig.. Mit spørgsmål er så: kan jeg bruge olien oven på cleanance K cremen om natten? Vil ingredienserne have nogen virkning, hvis jeg bruger dem sammen?

  Har du evt. andre tips til hvad jeg kan gøre ved mine ar?

  God jul :)

  Mange hilsner

  Kristina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Kristina

   Det synes jeg lyder som en god plan. Jeg tør ikke love dig at Bio-Oil vil kunne gøre noget ved dine ar – det ER svært at behandle, og jeg kan ikke engang sige til dig, at du skal bare bruge DET – så hjælper det.

   Men lad mig høre, hvordan det går.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Hej Kristina. Det er længe siden du har stillet dit spørgsmål, men håber du alligevel får dette svar. Du bør prøve Jeunesse serum. Den er dyr men fantastisk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Pudderdåserne!

  Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor meget denat. alkohol i produkter, der er FOR meget?? For det meste står der jo ikke procenter, og jeg kan finde de ord, eller generelt alkohol på alle mine produkter! Skal man så gå uden om, hver gang det overhovedet står på produktet?
  Jeg har i årevis haft problemer med bumser og hudorme, og jeg har vel en kombineret hud, der fedter meget i pande, næse og hage.
  Jeg har lige investeret i Seacrets produktserie til kombineret hud: Mud Soap til vask en gang om dagen, så en Matas skintonic til at lukke porerne og til sidst Seacrets Essential Moisture Face Cream. En gang om ugen lægger jeg deres Mineral-rich clarifying mud mask.
  Om morgenen bruger jeg lige nu Niveas pure naturals rensemælk til alle hudtyper (men en pige i matas fortalte mig i går, man ikke skal bruge rensemælk hvis man har fedtet hud, da det vil forværre det) – og nu står jeg igen i junglen og ved ikke, hvad der er rigtigt og forkert!

  Håber du kan hjælpe. Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla
   Vores generelle holdning er, at står alkohol højere end femte pladsen på INCI’en, så er det for meget alkohol.
   Jeg kender ikke til produkterne, du nævner, men hvis den rensemælk virker for dig, så skal du i hvert fald ikke lade nogen andre tale dig fra det! Du skal prøve at søge på google, og finde de forskellige navne for ren alkohol. For eksempel er cetylalkohol en fedtalkohol, altså noget smørelse… så alkohol er ikke bare skidt!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hej Pudderdåserne! :) åh, jeg bliver så forvirret over alt det her hudpleje og hudtyper. Jeg har egentlig altid troet at jeg havde en kombineret/fedtet hud, da jeg altid bliver ret shiny i t-zonen og har (læs meget) forstørrede pore i ansigtet. Men så var jeg en tur i The Body Shop, hvor de målte min fugtbalance og den viste at jeg havde en ret dehydret hud. De fortalte at det var derfor jeg blev fedtet, fordi min hud overkompenserede for den manglende fugt. Jeg blev derfor anbefalet produkterne: Vitamin E milk cleanser, British Rose Toner og og Vitamin E mousse dagcreme. Disse bruger jeg så nu, sammen med jeres t-zone peel. Desværre har det på ingen måder hjulpet med den ekstra fugt. Føler til gengæld at jeg bliver hurtigere fedtet nu (især med makeup). Men jeg ved simpelhen ikke hvad jeg skal tro og hvad jeg skal stille op. Har snart prøvet så meget. Har i nogle forslag til evt produkter, rutine – bare et eller andet? :)

  Ps. Jeg har ikke tendens til mange bumser, en enkelt her og dag i ny og næ, men min hud er ret ujævn på trods. Beklager den meget lange besked.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Amalie
   Glem bodyshops sælgere – hvad mener du selv? Er din hud tør eller fedtet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla-Dorthea

  Hej. Vidste I at man i 50’erne/60’erne brugte almindelig cigaretpapir (det til hjemmerullede cigaretter) som blot paper? Bare et tip…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jep. Helene har faktiske lige været i kiosken og købe ind :-D

   Ifølge et par amerikanske posts så kan man efter sigende også gøre det omvendte…. det vil vi så ikke udtale os om.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: Essie Snakeskin Magnetic Nail Color