Fredagsfavorit: God betjening

Dåseposten: Hvordan får man bumser til at forsvinde?

Endnu engang går jeg til jer.. I ved nemlig bedst.

Jeg har lige været inde i en rigtig teenageperiode, hvor jeg simpelthen blev bombarderet med små bumser, hvoraf de fleste modnede i løbet af nætterne der gik, og så bagefter lagde hævelsen sig.

Men her efter en god uges tid, har jeg stadig nogle jeg ikke ved hvad jeg kan gøre ved for at de forsvinder. Det er bare røde buler i huden, hverken specielt ømme eller trykke-klare. Hvordan kan jeg få dem til at forsvinde?

Jeg bruger MD rene-et-eller-andet complex hver aften, og renser og det hele. Har prøvet at dybderense med matas masken, lige lidt hjælper det.

Hvad er næste step så?

/ Marie-Louise

Kære Marie-Louise
Tak for tilliden

Der er ikke noget, man kan gøre ved bumser, når først de er kommet. Desværre. Andet end at vente tålmodigt, holde fingrene væk og praktisere almindelige gode hygiejneråd, som Helene skriver om her.

Når man behandler bumser, så kan man ikke gøre meget andet end at forebygge, at de opstår (med fx. syreprodukter som MD Formulations, Basiron eller lign.) Men de vil hovedsageligt kunne forebygge. Når først en bums er kommet i gang, så er der ikke andet at gøre end at sørge for, at den bliver så lidt irriteret som muligt = holde fingrene væk og lade være med at genere den.

Plet-behandling af individuelle bumser skal man holde sig fra, det vil ikke virke. Det eneste, der virker på sigt, er behandlinger rettet mod hele ansigtet eller kroppen, og som forebygger, ikke behandler. Hvilket selvfølgelig er enormt irriterende, når først man står med de højst uvelkommende bumser.

Det eneste, jeg selv har oplevet, kan have en smule effekt er produkter med zink i. Man ved ikke præcis, hvordan eller hvorfor zink virker, men det kan muligvis berolige huden og dæmpe inflammationen. På lidt samme måde som man bruger zinklinament til børn med skoldkopper. Jeg bruger selv Avènes Cicalfat creme, der findes mange andre muligheder derude.

I den sidste ende er en god concealer din bedste ven. Og en masse tålmodighed.

Kh. KatjaFind vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

35 kommentarer

 • LouiseK

  Hej. I har ret – tålmodighed er det eneste der virker i længden… MEN, jeg har nu ret gode erfaringer med Drying Lotion fra Mario Badescu, der får bumserne til at tørre hurtigere ud, uden at gøre huden så tør som f.ex. Basiron (hos mig i hvert fald – det er jo superindividuelt hvordan man reagerer – jeg har ret sart hud, der hurtigt tørrer ud). Kender I det – og hvilke erfaringer har I med det?
  http://www.youheshe.com/beauty/alle-varer/products/drying+lotion+acne+repair-(yb-mb-13008_hvid_os).aspx

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er også zink :-D Men jeg har nu ikke prøvet den selv.

   Basiron er også et eksempel på et middel som IKKE virker, hvis man bare smører det på bumserne. Det skal bruges for at forebygge at nye opstår.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • C. Marie

   Hej! Man kan også købe Mario Badescu produkter på www .beautyhero.dk. De er dansk distributør af mærket og har det største udvalg i DK.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Jeg må varmt, meget varmt, anbefale Murads Blemish Spot Treatment – en lille tube til en stor hundredrekrone-seddel, hvis man leder lidt efter gode tilbud. Det påføres en bums, der mere eller mindre er godt igang, og allerede næste dag er der en MÆRKBAR forskel. Og det svider ikke og er også ret usynlig, så det kan påføres i dagtimerne. Har prøvet andre produkter, der siger, at de kan det samme – men helt uden samme effekt som Murads, så nu er jeg færdig med at eksperimentere :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise posgaard Larsen

  Tak fordi i tog emnet op

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Anne
   Jeg vil ikke anbefale ovenstående fremgangsmåde, det kan resultere i sår ved den mindste smule uforsigtighed.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hvad kan man gøre for at få bumse-ar til at gå væk? :-D
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har også oplevet dette. Det viste sig at jeg ikke kunne tåle min hår-voks. Det var ikke bare knopper jeg fik, men klassiske bumser.
  Så det kan også være fordi der er et af de produkter, du bruger, som ikke spiller så godt sammen med din hud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hej….. Har i prøvet at se på afrikansk sæbe også kaldt (sort sæbe)….. Det helt fantatisk….. Jeg bruger det morgen og aften til at vaske ansigtet i og så bare dagcreme…. Flere produkter behøver jeg ikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Jannie
   Det ser rart ud, sæbe med sheasmør <3 Jeg tør godt sige, at ingen af os har prøvet det.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anine

  Jeg er ikke helt enig i, at der ikke er noget der virker, når først bumsen er kommet. Jeg har købt en lille tube med grønt lår fra vichy, som indeholder en gennemsigtig gele, som man smører på bumsen. Hos mig gør det, at bumsen ikke udvikler sig og bliver ‘trykkeklar’, men i stedet går i sig selv igen.

  Jeg er sidenhen også begyndt at bruge MD formulations. Ovenpå 1½ år med hormoner der går amok, og teenage-fjæs til følge, har det været rigtig rart endelig at kunne gøre noget ved mine bumser. Nu har jeg kun en eller to af gangen, mod før 10. Og dem jeg har, bliver holdt nede af ovennævnte fra Vichy :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Anine
   Hvor er det dejligt at høre, at du har fundet noget, som virker for dig.
   Er det Hyaluspot fra Normaderm serien du taler om? Jeg har ikke kastet mig ud i at prøve den, da alkoholindholdet er temmelig højt og det forskrækker mig lidt, fordi min hud oftest er tør.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Sofie

   Jeg bruger også Hyaluspot, og i langt de fleste tilfælde hjælper den faktisk til, at bumsen hurtigere går i sig selv, uden at huden bliver tør eller irriteret – og min hud er temmelig sart! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Hej med jer :-)

  Jeg har tit gået og tænkt på, at vi jo ikke må pille i vores ansigter og trykke bumserne ud, da det kan give ar og gøre det endnu værre. Er det så egentlig en god ide at gå til kosmetolog? De presser jo nærmest endnu mere og i hele ansigtet? Hvad er jeres holdning til det?

  Bedste hilsner og god søndag :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Stephanie
   En god kosmetolog piller ALDRIG ved de bumser, som ligger dybt og er “umodne”. De sidder jo med et forstørrelsesglas og kan meget bedre se, hvad der foregår. Jeg har været hos nogle der var virkelig gode, og nogle som var virkelig dårlige. Generelt vil jeg sige, at gør det ondt, så bed dem stoppe, så presser de for hårdt, hvilket forøger chancen for ar.
   Ansigtsbehandlinger kan være en udmærket løsning til at få renset ud, men vælg en kosmetolog, som du er tryg ved, og som er indforstået med, at det er DIG, som bestemmer.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hvordan slipper jeg af med/forbygger bumser på ryggen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg har også virkelig god erfaring med afrikansk sort sæbe:
  Nubian Heritage African Black Soap Bar og
  Dr. Woods, Shea Vision Pure Black Soap with Organic Shea Butter
  Begge fra iherb.com

  Og når det tunge skyts skal frem: Hyderm (håndkøb på apoteket) som spotbehandling.
  Det indeholder 1% hydrocortison , så må man gøre op med sig selv om man tør dét.
  Jeg brugte det senest på en stor, øm dyb bums på hagen, som selvfølgelig kom lige før en fest.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hej dåser!
  Jeg har nogle akne ar, som jeg gerne vil af med! Hvad skal jeg gøre?

  Knus Mille <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Det er fedt at I tager emnet op. Det er nogle gange ret frustrerende, hvad man skal gøre ved problemet. Jeg har været nødt til at droppe Clinique, det gjorde bare hele mit ansigt værre :(
  Der der MD Formulations, vil I fortælle mere om det? Evt. med link til forhandler?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg kan varmt anbefale Jorgobé! Jeg har haft så slemme
  urenheder i mit ansigt, at det nærmest var løgn…. Har fået rigtig
  positivt respons på min hud, efter jeg begyndte at bruge Black Mask
  fra Jorgobé. Oveni det, får man den blødeste babyhud! Den er de 200
  kr værd, synes jeg….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har erfaret, at produkter der er for “skrappe” også kan give bumser, selvom det er for at undgå bumser, at man bruger dem. Fx har jeg jævnligt brugt en peelinggele, der skal blive på huden 2-3 gange om ugen, hvor det fungerede fint, men da jeg begyndte at bruge den efter brugsanvisningen morgen og aften, så gik min hud helt grassat i bumser og urenheder.
  Ellers har læger også noget, man kan få på recept og duppe på – i yderste nødstilfælde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fru Jørgensen

  Jeg led en del af akne i min ungdom og har stadig pænt fedtet hud nu som 44-årig. Jeg får en bums i ny og næ – primært på hagen/kæben og bruger udelukkende ren tea-tree oil, så snart ømheden melder sig. Det får bumsen til at gå i sig selv og den når således aldrig at blive ‘trykkemoden’. Har iøvrigt reduceret uren hud på kæbepartiet ved at skifte hovedpudebetræk meget ofte…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luux

  Hej Pudderdåser.
  Jeg har for få dage fået øjnene op for jeres fantastiske blog :)
  Som voksen kvinde døjer jeg stadig med meget fedtet hud i ansigtet, samt lidt urenheder. – er ved at blive udredt for PCO(S). Jeg har nu været på apoteket for at prøve produkterne fra Avéne: Cleanance soapless gel cleanser, Cleanance K og Cleanance anti shine regulating lotion. Tænkte at jeg ville anvende anti shine om dagen og cleanance K om aftenen, lyder dette fornuftigt?
  Kan i desuden anbefale en god matterende pudder? :) Overvejer at købe stay-matte sheer pressed powder fra Clinique (håber at jeg kan få en prøve med hjem inden), hvad tænker i om denne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det lyder som en rigtig god plan. Held og lykke med din udredning – det vil nok i sidste ende gøre den største forskel :)

   Jeg håber du får en prøve, I så fald vil den jo vise resultatet. Jeg kender ikke den pudder desværre. Det kommer lidt an på din hudtone? Jeg har det svært med det meste ansigtsmakeup fra Clinique. Det er for mørkt og orange, selvom konsistenserne er lækre, så tjek og dobbelttjek at farven passer. Det vil være din vigtigste udfordring.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har haft acne/bumser i 2 år nu og jeg er 13 år jeg rør dem ikke eller noget som helst og de er der stadig. Plz help :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Dari
   Det første du kan gøre, er at prøve at købe Basiron på apoteket. Det er et håndkøbsmiddel. Hvis ikke det virker, så skal du til lægen. Der findes en masse udemærkede midler på recept, der kan hjælpe dig.
   Held og lykke med det.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Hejsa :)
  Jeg leder efter en mild renser til fedtet hud, som ikke er så stærk, da min hud er meget sart (og det må meget gerne hjælpe med at forebygge bumser). Kan i anbefale nogle?
  – og har i også nogle tips til, hvad man kan bruge, når man lige pludselig får rigtig mange røde bumser på en gang?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: God betjening