Kom til udsalg hos Nelly før alle andre

Billigt DIY Hollywood spejl

IKEA Musik og Kolja hollywood spejl

Efter jeg viste jer mine nye småhylder, har jeg fået rigtig mange spørgsmål på, hvor mit spejl er fra. Jeg har vist det frem før, men jeg gør det meget gerne igen, for jeg er vanvittigt glad for det.

Da jeg skulle finde et makeupspejl for nogle år siden, ønskede jeg mit et rigtigt hollywood-spejl eller teaterspejl med pærer omkring. Det koster MANGE tusind kroner, fandt jeg hurtigt ud af, så i stedet har jeg lavet det sejl med ting fra IKEA.

Jeg har brugt to MUSIK lamper, som jeg har hængt på hver sin side af et kvadratisk KOLJA spejl , der passer perfekt i størrelsen.

Jeg kan se nu, at den kombination også er på IKEAs egne inspirationsbilleder. Det var de ikke den gang, så jeg anser stadig mig selv som ophavskvinde til idéen, der har fået en del opmærksomhed siden.

Perfekt lys til at lægge makeup i
MUSIK lampen på hver side af et spejl giver et fantastisk direkte lys at lægge makeup i. Der er intet, der undslipper ens opmærksomhed. Pas på med hvor mange watt pærer, du sætter i – hvis de bliver for kraftige, så er det et regulært lysbad med ti pærer.

Siden jeg lavede dette setup, har IKEA fået en lampe mere, der ligner Musik. Det er en LED væglampe. Er der nogen af jer, der har erfaringer med den?

Her kan du købe det
KOLJA spejlet koster 99 kroner og MUSIK lampen 229 kroner. Så udgifter i alt ekskl. pærer og ledninger er 558 kroner.

(Fuglen er testeren, der følger med Ferm Hydrangia wallstickers, som jeg har hængende over sengen – og fuglen fik på en eller anden måde bare lov at blive siddende)Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

40 kommentarer

 • Aaargh, det er jo mega dyrt at læse jeres blog :p efter jeg så den første gang er jeg blevet fuldstændig afhængig af min (næsten) daglige dosis pudderdåse ;) . og lur mig, om jeg ikke også skulle finde et sted til sådan en rigtigt lækkert Hollywood spejl?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækkert, har også selv undret mig over hvor det var fra, de er så fede! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ak

  Det så fint. Hvor er krykkerne til penslerne fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hvor er bordet fra? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Katja
  Jeg havde præcis samme problem, som du. Ønskede mig inderligt et Hollywood spejl, men prisen fik mig hurtigt på andre tanker, så jeg har også IKEA løsningen i mit tøsehjørne, jeg har LEDSJO lapperne, og de giver et mere blødt lys end de andre, som jeg synes var ret hårde i lyset.
  Men jeg har lært Amman skal passe på, for de 10 lamper til sammen, kan godt “udvaske” farverne lidt, så når jeg liggeren større omgang aften makeup, sørger jeg for at kigge i et naturligt lys også:-)
  Men ellers kan jeg stort set hver dag ligge en flawless måske up:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg synes, det kommer meget an på, hvilke pærer man bruger? Som sagt har jeg skiftet mine ud til de svageste jeg kunne finde.

   MEN – jeg tjekker altid min makeup i dagslys under alle omstændigheder. Det skal man bare gøre lige gyldigt lyset.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Til Ledsjô følger der LED pære med, og da glasset er en form for matteret, så er det ikke et skarpt lys, men der er stadig meget lys, og man skal lige vende sig til det :)

   (ps. iphonesk ser ikke helt pæn ud på en computer skærm, så stavefejl var gratis :-D)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak – så er det ikke kun mig, der laver dem ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  DET DER MÅ JEG HAVE! Det ser fantastisk ud! Hvilke watt pærer endte du med at bruge?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det kan jeg ikke huske præcis men de absolut svageste IKEA havde

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mamalu

  Er det bedre med led lys end de almindelig mysiklys?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har ikke prøvet dem – men de bruger i hvert fald mindre strøm.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Missop

  Hejsa. Er meget fristet til at prøve samme fine løsning her hjemme. Hænger spejlet i stå højde? Eller kan du også sidde foran spejlet og lægge makeup?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har haft det hængende på begge måder. Men det er ikke højt nok til at kunne begge dele på samme tid (for mig i hvert fald – jeg er høj)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] i at have et fint sted at opbevare det, og ikke mindst lægge det. Så efter at være blevet inspireret kastede jeg mig over at lave mit eget Hollywood-lignende makeupbord. Turen gik til IKEA, hvor jeg […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej :) Måske lidt dumt spørgsmål. men skal pærerne tilsluttes en stikkontakt, eller er der andre muligheder :)?

  Tak for en fed blog.

  Mh
  Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Anne. Du skal selv sætte en ledning i. Enten skal der sættes en stikprop i og så ind i et stik i væggen eller også skal ledningen ind i et lampeudtag. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hejsa,
  Jeg blev meget inspireret af dit spejl med lamperne. Derfor købte jeg MUSIK lamperne, men da jeg skulle ophænge dem blev jeg en anelse skuffet. Man skal åbenbart selv købe ledninger og tilslutte i et lampeudtag..? Hvordan har du gjort? Jeg frygter at det kommer til at se dumt ud med sådan en ledning op til loftet :/ håber du vil svare.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Sikke et fint spejl arrangement :)
  Hvilke type pærer bruger du? Synes at mit lyser meget kraftigt, sådan så ens ansigt nærmest bliver “visket” ud ;) hvis du forstår :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Camilla. Jeg har brugt gammeldags sparepærer med allerlaveste styrke, jeg kunne finde i IKEA. Ja, det giver virkelig kraftigt lysbad, men køb nogle pærer i den laveste styrke, du kan skaffe. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liselotte Alminde

  Hejsa…hvor stærke pærer har du i lamperne….? MVH Liselotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Liselotte. Det er et gammelt indlæg, så jeg kan helt ærligt ikke huske det mere. Jeg har (desværre!) et andet spejl i dag – men tro mig, vælg nogle temmelig svage pærer!!! Du får rigeligt lys, du skal ikke blæse 60 watts pærer i hovedet på dig selv. Så vidt jeg husker, brugte jeg de svageste sparepærer ikea havde på den tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liselotte Alminde

   Tusind tak for hurtigt svar. jeg er ivrig læser af jeres blog. Min mand har købt både makeupbord og alt det andet til mig. Så nu mangler jeg belysning. Kan du anbefale det du bruger idag ? Og hvad er det ? Om jeg må spørge ? :-) Mvh Liselotte

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej det kan jeg bestemt ikke. Jeg bruger dette over mit bord. http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/70248125/ Og det er pænt, men lyset er ikke velegnet til at lægge makeup i. Det er slet ikke kraftigt eller direkte nok. Jeg tror jeg går tilbage til mine gamle lamper fra dette indlæg. Når jeg lige har overskud til projektet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liselotte Alminde

  Hej igen :-) Tusinde tak for hjælpen :-) God aften

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hej, jeg ved godt, at det er et gammelt opslag osv… men ville hører, om du vidste om man stadig kan købe spejlet, for kan ikke selv finde det :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sarah
   Der er mange andre spejle, du kan bruge til formålet, men lige Kolja findes vist ikke længere.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mia

  hej ved godt at det er et gammeltopslag men prøver alligevel, jeg har købt 2 af de der lys til min datter men vi vi lave det sådan at vi sætter en ledning på dem så vi kan sætte stikkene ned i en stikdåse, og så er mit spørgsmål så, hvordan har du lavet dine, for der er jo ikke noget hul nede for enden af de der lys og ledningen skal jo ud, min kæreste er ude i at bore hul i dem, men vil lige høre dig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Der ER hul? Du skal skille dem ad og sætte en ledning til? Ikke nødvendigt at bore – stop kæresten!

   Læs manualen, der følger med: http://www.ikea.com/dk/da/assembly_instructions/musik-v-glampe-fast-installation__AA-845172-6_pub.pdf

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • mia

   Hej Katja moikjær tror jeg har formuleret mig forkert, ved godt at der er hul ca. Midt på, men vi vil have dem op på væggen hvor ledningen bliver nødt til at komme ud for neden for at komme ned i en stikdåse, for tager vi ledningen ud af det hul der er i forvejen kommer ledningen til at sidde mellem væggen og selve den skinne til pærene og så kan man jo ikke sætte den på væggen venlig hilsen mia

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg kan ikke huske hvad vi gjorde, og lige nu ligger mine i en kælder, fordi jeg har en anden hængende pt. :-/ Men jeg er ret sikker på jeg ikke har boret hul i den. Mine er så også 7 år gamle eller sådan noget, så de kan have ændret dem. Jeg bliver dig svar skyldig… :-(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • michael

  Hej hvad str er spejlet og er det helt tæt med væg. Overvejer enten 60 høj og bred eller 60 høj og 80 bred

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kom til udsalg hos Nelly før alle andre