Sådan laver du et klassisk sort smokey eye

28.03.13

Klassisk sort smokey eye

Da Katja og jeg startede bloggen, havde jeg et tudsegammelt kamera, og derfor tog vi altid billeder hjemme hos Katja. Det gik selvfølgelig ikke så længe, og da jeg var så rar at forære mine forældre et nyt kamera, var det jo nærliggende at låne det… så jeg kunne lære dem at få det bedste ud af det. Kameraet var et Olympus, og jeg blev temmelig glad for det og de enkle menuer. Derfor var det helt naturligt at vælge Olympus, da det endelig var tid til at købe et nyt kamera til mig selv.

Berlin
For et par uger siden var jeg på en meget lærerig tur til Berlin sammen med Kenny Aleksandr, som netop er dansk ambassadør for Olympus. I Berlin lærte jeg ikke blot at bruge mit elskede og trofaste Olympus kamera af selveste Joachim Baldauf, jeg fik også lov at lege med et splinternyt Olympus E-PL5 og alle de objektiver mit hjerte begærer. Seminaret med Joachim var fantastisk, han er en helt utrolig mand, som trods sit erhverv har en unik evne til at forklare fotografering på begynderniveau.
På turen lærte jeg ikke blot at bruge kameraet, jeg lærte også nogle vidunderlige mennesker at kende. Særligt de to skønne, super hjælpsomme og yderst inspirerende kvinder Fabulous Carina og lovely Cityrunner Jona.
Forleden skrev Carina til mig og spurgte, om jeg kunne være behjælpelig med en hurtig tutorial til smokey eyes. Den skulle selvfølgelig være på engelsk, men jeg har oversat den til dansk, så du også kan få glæde af den her. Grunden til, at der ikke kommer et billede af hele looket, er simpelthen den, at jeg har fanget mig en lungebetændelse og derfor ikke ser superfrisk ud… Det gjorde jeg heller ikke i tirsdags, da jeg tog billederne.

Få huskeregler
Der er kun få regler, du skal huske på, når du vil have et perfekt smokey eye. Først og fremmest er det en rigtig god idé at starte med øjenmakeuppen, sådan undgår du at øjenskyggen drysser ned på kinderne og laver uklædelige streger oven på din foundation.
Til et klassisk smokey eye behøver du ikke andet end en eyeliner (creme eller blyant) og en matchende øjenskygge, en flad øjenskygge pensel og en pensel til at tone ud med.
Det er ikke vanskelligt at lave smokey eyes, men hvis du ikke har prøvet det før, er det nok en god idé med lidt tid til at øve.
Du skal tænke på en røgring og overføre den idé til din øjenmakeup, det vil sige at din makeup skal være helt mørk ved vippekanten og tones ud derfra.

 photo smokeyeyes1680_zpsb3657817.jpg

Selvom du ikke ellers har problemer med, at øjenskyggen holder dårligt, er det en fordel med en øjenskyggeprimer. For at undgå for mørke og markerede øjenbryn kan du med fordel tegne brynene op, inden du lægger øjenmakeuppen.
Derefter tegner du med eyelineren langs vippekanten både over og under øjet. Det er vigtigt, at der ikke er synlig hud mellem vipperne og at du sørger for et minimum af farve i inderste øjenkrog og langs nederste vippekant. Til gengæld behøver stregen hverken at være pæn eller lige.

 photo smokeyeyes2680_zpsad440643.jpg

Ton eyelineren ud og op med den flade pensel, og sørg for at den øverste kant er pænt tonet ud. Hvis du kommer til at trække farven for langt op, ned, ud eller ind, kan du altid tage en vatpind og fjerne farven, du kan sagtens få et pænt resultat selvom det ikke er helt jævnt på dette tidspunkt.

 photo smokeyeyes3680_zps7364f73b.jpg

Nu er det tid til at lægge øjenskyggen på. Igen er det vigtigt at huske på at farven skal være mest intens langs vippekanten. Det er en fordel at lægge øjenskyggen på med den flade pensel og kun bruge den anden til at tone farven ud med.
Afslut dit look med mascara, foundation, blush og læbestift eller gloss på læberne.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
Kathrine

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg er simpelthen håbløs til at lave smokey eyes – kan ikke få blendet eyelineren ud og jeg ender med at ligne 3. verdenskrig ;(

Katja

hvor er det flot!!

Monica Thorsager

Ikke sådan jeg laver mine smokey eyes, men det der ser også helt vildt godt ud! 🙂

Pudderdåse Helene

Tak Monica!

Ditte

Hvor et det flot.
Du beskriver det, så det virker simpelthen. Tak.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *