Nivea Anti-Perspirant Stress Protect 48h

01.03.13
Nivea Anti-Perspirant Stress Protect 48h
Nivea Anti-Perspirant Stress Protect 48h
Foto: Beiersdorf

Sponsoreret indlæg i samarbejde med Nivea

Da jeg modtog Nivea Anti-Perspirant Stress Protect 48h roll-on og spray i slutningen af januar, fulgte der en hel rapport med om stress. Håndtering af stress, reaktioner på stress og skemaer over, hvad der gør os stressede. Rapporten er baseret på svar fra 22.068 mennesker verden over. I Danmark ligger vi for eksempel på en tredje plads med hensyn til at reagere på stress ved at svede.
Det kender jeg udmærket fra mig selv, mine håndflader kan stadig blive helt klamme, når jeg bliver nervøs. Når det sker, bliver jeg endnu mere nervøs, og så bliver jeg helt stresset ved tanken om, at jeg skal røre ved noget eller at nogen opdager det. Det er i virkeligheden en helt normal og naturlig reaktion, men jeg synes det er rædselsfulgt og skrækkelig pinligt.

Sved som reaktion på stress
Generelt skelner man mellem to forskellige typer sved. Termisk sved, som skyldes fysisk aktivitet eller varme og stress-sved som skyldes hormonpåvirkning. I rapporten fremgår de mest almindelige årsager til denne type stress. Listen overrasker mig virkelig, for helt almindelige daglige gøremål, som madlavning, blive klar om morgenen, børnepasning, transport og indkøb rangerer ret højt på denne liste. Heldigvis er der meget få af de ting, som sætter min deodorant på prøve. En ting er dog helt sikkert, hvis jeg stod i samme situation som de arme mennesker i nedenstående video, så ville jeg have voldsomt brug for en god deodorant.

Testperiode
Selvom de ovennævnte stressfaktorer ikke sædvanligvis stresser mig, er Nivea Anti-Perspirant Stress Protect 48h blevet grundigt testet. Faktisk har jeg været ude for så stressende oplevelser, at jeg vitterlig har kampsvedt. Almindelig forjaget hverdag med dobbelt job, mand og børn, madlavning, møder og alt det andet plejer ikke at stresse mig eller udfordre min deodorant. Selvom jeg langt fra er den forfrosne type, sveder jeg heller ikke sådan rigtig særlig tit. Det er for eksempel helt almindeligt, at jeg kun har strømper på, når outfittet kræver strømpebukser, og store vamsede trøjer og anden indpakning er heller ikke noget jeg dyrker ofte.

Der blev jeg helt svedt
Vi tester altid produkter med stor iver, men denne gang var det noget ufrivilligt, at effekten af Nivea Anti-Perspirant Stress Protect 48h, blev testet så grundigt. Mine sønner kan bevidne, at jeg langt fra er en bekymret pylre mor. Selvfølgelig bliver de passet, plejet og forkælet, som børn nu bliver, men fald og skader hører ligesom med til hverdagen.
Der er selvfølgelig undtagelser, som da jeg forleden hastede fra et møde til et andet og pludselig fik beskeden om, at yngsten havde slået sig. Det er der såmænd intet nyt i, men da jeg fik at vide, at det drejede sig om munden, begyndte jeg at svede. Sagen er den at knægten er ved at få sine nye fortænder, og en gyngede dreng med store støvler havde ramt ham lige på munden. Manden fortalte om flænge, plaster og kæmpe læbe, men da han fortalte om blodigt tandkød ved de nye fortænder, startede min indre horrorfilm. Når man samtidig er på vej fra et møde til et andet, er der vitterlig noget at svede over. I den situation kan man nemlig også være tilbøjelig til at bebrejde sig selv, at man ikke sidder der hjemme eller hentede knægten tidligere og alt det der.

Kan den holde til det?
Ovennævnte oplevelse fik mig til at svede rigtig meget. Og det blev ikke stort bedre dagen efter, da jeg efter dialog med tandlægen, fik endnu mere på programmet den dag. Det var i forvejen en af de dage, hvor det ene møde eller gøremål tog det andet. Faktisk slappede jeg først af, da jeg kom hjem fra arbejde dagen efter. De fleste har en vane med lige at sniffe til armhulen et par gange i dagens løb, jeg lod med vilje være, for jeg var overbevist om at duften under armen ville være ret langt fra behagelig. Da jeg endelig var hjemme, tog jeg mig alligevel sammen og det var ærlig talt overraskende at finde en tør og stadig mildt sæbeduftende armhule. Det er et kæmpe plus, at Nivea Anti-Perspirant Stress Protect 48h kan holde mig lugtfri i SÅ mange timer, for lange dage og derefter en nattevagt, kan tvinge de fleste andre deodoranter i knæ. Nivea Anti-Perspirant Stress Protect 48h holder altså, hvad den lover og er den nye favorit i min garderobe. Faktisk har jeg lige hamstret roll-ons, da de var på tilbud i Matas.

Sved og bakterier
Helt almindelig sved lugter ikke. Det vil sige, sveden i sig selv lugter ikke, det der lugter, er forbindelsen mellem sveden og bakterierne på huden. Varm og fugtig hud er guf for bakterier og når de får overtaget, ja så lugter man. En almindelig deodorant har ikke den helt store effekt på denne process, da den i bedste fald kun vil maskere lugten. Hvor anti-perspirant vil forsøge at minimere selve svedafsondringen. Nivea Anti-Perspirant Stress Protect 48h har oven i købet en effektiv antibakteriel formel, som både holder armhulerne tørre, men også minimerer lugtgener fra både den termiske sved og fra stress-sveden.

Hvor kan den købes
Nivea Anti-Perspirant Stress Protect 48h finder du i to varianter, der er en til kvinder og en til mænd. De kan købes i supermarkeder og Matas, hvor både roll-on og spray koster 34,95 kroner.

Sponsoreret indlæg i samarbejde med Nivea

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Ducky

Jeg savner en kommentar om hvorvidt den give hvide striber på tøjet? Mange Roll ons har problemer med hvide streger

Pudderdåse Helene

Hej Ducky
Det er ikke noget, jeg har problemer med. Heller ikke med denne 🙂
Mvh. Helene

Mette WK

Hvordan er parfume-indholdet i sådan en basse?

Pudderdåse Helene

Hej Mette
Der er, såvidt jeg husker 4-5 af de allergene parfumestoffer i.
Desværre er jeg ikke hjemme, så jeg kan tjekke det.
Kh. Helene

B

Jeg har brugt den i to dage nu, og den virker slet ikke for mig, desværre. I dag havde jeg våde plamager under armene, men heldigvis lugter det aldrig. Jeg synes simpelthen, det er svært at finde en deodorant, der holder mig helt tør. Og det er ikke, fordi jeg sveder specielt meget. Jeg tror, jeg vil prøve nogle af de andre fra Nivea så.

Anne Birn

Den synes ikke den er optimal, svedlugter kommer desværre snigende..
Jeg har prøvet en masse og vender altid tilbage til Palmolive Sensitive, den er virkelig effektiv mod svedlugt 🙂

Anne Birn

og så er den tit på tilbud til en 10’er 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *