Tirsdagstip: Rene redskaber

Guide til peel off masker: JorgObé, Matas og Acne Killer

Peel off masker

Kan I huske de porestrips til næsen, som var populære for 10 år siden? Man satte dem fast med lidt vand, trak dem af, sagde “av” og kunne derefter nyde synet af det på samme tid ulækre og tilfredsstillende syn af urenheder på det hvide papir.

Peel off masker er i bund og grund det samme. En måde at trække alt det løse skidt af huden, som vi gerne vil være fri for. Det virker lidt anderledes. Man smører den på, lader den sidde i 30 minutter og derefter trækker man den af, som om man er Jim Carrey i The Mask – og lidt af dine hudorme, døde hudceller, lidt dun fra overlæben og måske endda lidt af din egen hud følger med af.

Ulovlig ingrediensliste
Alle peel off masker er baseret på polymerer i form af polyvinyl alkohol. Det er en helt særlig form for plastik, som kan opløses i vand. Både Matas og JorgObé indeholder præcis de samme ingredienser øverst på den lovpligtige ingrediensliste. Acne Killer er også helt magen til – men har den mest ulovlige ingrediensliste, jeg nogensinde har set (hvilket ikke siger så lidt). Der står:

Aqua/Water, Deep Sea Mineral, Parfum

Det er i strid med kosmetikbekendtgørelsen af to årsager. For det første er ordene “deep sea mineral” ikke et godkendt INCI-navn, hvilket det skal være jf. Kosmetikbekendtgørelsen. “Deep sea mineral” er i øvrigt noget volapyk. Minedrift på dybt hav er en omkostningsfyldt minedrift efter stoffer som nikkel, kobber, kobolt, guld og sølv. I kan læse mere her på gode gamle Wikipedia. Der findes en ingrediens, der hedder “maris linus extract”, der er hav silt, men hvis Acne Killer rent faktisk brugte det, så havde de sagt det. Det kan i øvrigt ikke give den konsistens, som en peel off maske har.

Jeg er Pave Benedikt XVI’s efterfølger, hvis ikke Acne Killer ikke indeholder præcis de samme ingredienser, som alle de andre produkter i denne kategori. Hvilket vil sige en blanding af vand, alkohol, polyvinyl alkohol og et par andre ting. Acne Killer er sikkert et lige så godt produkt som de andre, men hvis ikke jeg må få at vide, hvad der helt præcis er i et produkt, så køber jeg det selvfølgelig ikke.

Den sorte farve er ligegyldig
Men hvis vi vender tilbage til produktet, så minder JorgObé og Acne Killer voldsomt meget om hinanden i konsistens (uden en korrekt INCI på Acne Killer, kan jeg ikke komme det nærmere). Udenfor emballagen kan man ikke se forskel. De hiver lidt hårdere end Matas, nogen vil kunne lide det – jeg kan godt lide Matas mere blide version.

Den mest synlige forskel på JorgObé, Matas og Acne Killer er farven. Acne Killer og JorgObé er helt sorte, mens Matas har den “naturlige” transparente farve, som alkohol polyvinyl har. Den sorte farve i JorgObé og Acne Killer (sidstnævnte kan jeg igen ikke se de korrekte ingredienser på!) kommer af at tilsætte et farvestof, CI 77499. Det har ingen betydning udover, at det farver produktet sort. Det er samme farvestof, som der er i din mascara (det er jernoxid, så nikkelallergikere skal være obs her).

JorgObe og Matas Peel Off masker

Matas transparente peel off maske til venstre (ja den er der rent faktisk!) og JorgObé til højre, som er tilsat sort farvestof i form af jernoxid (CI77499)

JorgObé har tilsat et par rare ingredienser som fx. aloe vera og te, men det gør næppe den store praktiske betydning i et produkt, der sidder på 30 minutter. Alle tre produkter har en ren mekanisk funktion.

Ingen effekt på akne
Peel off masker kan i bund og grund det samme som andre mekaniske peeling produkter. De kan fjerne døde hudceller og skidt og møg, og så kan de trække lidt indhold ud af hudormene. Alt dette har absolut intet at gøre med bumser eller akne, der er en hudlidelse forårsaget af bakterien acne vulgaris. Bumser kan du kun behandle med antibakterielle lægemidler eller i mindre grad med salicylsyre.

Sælgeren af Acne Killer siger selv, at Acne Killer indeholder antibakterielle ingredienser. Uden en lovlig INCI på produktet kan vi selvfølgelig ikke bekræfte det.

Hårde ved huden
Peel off masker kan være hård kost ved huden. Af disse tre er JorgObé og Acne Killer klart voldsommest og Matas den blideste. Det er simpelthen et spørgsmål om, hvor meget de klistrer sig fast på huden. Jeg foretrækker personligt den blide og mindre smertefulde version, men hvis du er forsigtig og passer på din hud, kan du godt forsøge med de andre.

Både JorgObé og Matas har den store fordel, at de er er i tuber. Alle disse masker er noget tykt slimet snask. Og at skulle fedte med det i små engangsposer er noget endnu værre snask. Derudover er der heller ikke nok i en enkelt pose til mit store fjæs, så det er en stor fordel selv at kunne justere ud fra en tube.

Hvis Acne Killer havde skrevet deres ingrediensliste på deres produkt, som kosmetikbekendtgørelsen kræver, ville jeg ikke have haft noget problem med produktet (bare ikke mod akne). Jeg vil ikke fraråde produktet, men jeg vil heller ikke anbefale et produkt, som jeg kun kan gætte på, hvad indeholder.

Her kan du købe det
Matas Peel-Off Maske koster 54,95 (netop nu på tilbud til 40 kroner) og kan købes i Matas og på Matas.dk. Acne Killer koster 99 kroner for 5 x 10 ml. og kan købes hos Luxstyle.dk. JorgObé koster 198 kroner for 100 ml. og kan købes på Jorgob.dk

PS. Bonusinfo: Polyvinyl alkohol er den samme plastik, som man bruger til bagsiden af hygiejnebind. Det er ikke negativt ment! Det er bare sjovt.

64 kommentarer

 • Rebecca Mouritsen

  Tusind tak for guiden! Har længe gerne ville høre mere om Acne Killer masken. God onsdag herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak. Fordi du gjorde det, så sådan nogle, som mig ikke behøver.

  Tak,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Virkede de så ? :D haha …. altså jeg har den der JorgObe herhjemme – købte den sidste sommer og må tilstå, at jeg overhovedet ikke har været imponeret. Havde ellers læst en masse bruger anmeldelser inde på bryllupsklar.dk (ja, jeg var igang med at planlægge bryllup, hehe) og alle tøserne, der havde prøvet den roste den til skyerne …. ÅH, den var fantastisk og hev hele skidtet med ud af hudorme og der var ingen grænser …. og vupti …. så MÅTTE jeg jo eje den også så! :)
  Men syns overhovedet ikke, at den tager noget med ud – udover dun i ansigtet, som i øvrigt gør røv ondt af hive ud …. av. Den dufter meget dejligt og er da dejlig nok at smøre i hovedet og man har en frisk fornemmelse, når man er færdig …. men er det kun fornemmelsen, man bruger den for – som fx jeg gør – så findes der jo andre meget bedre alternativer :)

  Den får minus karakter herfra – 100 ml til 198,- kr – det er totalt spild af penge :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Du har samme oplevelse som Helene kan jeg høre, der også lige har tabt sit overskæg

   Om den virker? Ja både og. IKKE på akne! Men ja, den virker svarende til ethvert andet peelingprodukt, men dog lidt bedre på porerne synes jeg. Eller måske er det den psykologiske effekt af at FLÅ det ud. Ligesom de porestrips fra 90’erne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Ååååh, endelig nogle, der gider anmelde disse peel-off masker ordentligt! Synes det har været vanvittig interessant at se, hvordan alle bloggere på Bloggers Delight pludselig har fået problemhud, og hvordan deres sponsorerede peel-off maske har hjulpet dem! :) Synes virkelig det har været underholdende og utrolig sørgeligt!! Men pisse fedt med en reel og ærlig anmeldelse! :) Tak…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Selvtak :) Altså det er jo ikke fordi de ikke virker – det gør de! Det er bare en fysisk peeling. Og det er der såmænd ikke spor i vejen med. Jeg kan såmænd godt lide det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jytte

   Enig med dig; det er befriende at få “rene ord for pengene” og ikke bare en gang reklame-pladder! Stor respekt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Jytte

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Thank you lord!!!!
  Var lige ved at blive træt af sponsorerede indlæg, billeder med mørk maske i t-zonen, tilbud etc, men så kom endnu et skønt og ærligt indlæg fra jer, som fik mig til at forstå at en maske jeg i forvejen ikke havde tiltro til, ikke bliver mit næste køb, selvom folk med mørke t-zoner var ved at få mig overbevist;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Acne killer og vist også Jorgobe skulle have en forsvindende virkning på ar, tror du at de hjælper mod ar? :)
  Er meget taknemmelig for indlægget! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Josephine. Nej, fysisk peeling har ikke nogen effekt på ar. Det er der i det hele taget ikke rigtig noget kosmetik, der har desværre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette K. Frederiksen

   BioOil skulle efter sigende virke på ar :) Jeg har selv prøvet det, men jeg synes at det er svært at sige om det bare er fordi arrene af sig selv er blevet mindre tydelige :/ Min kæreste prøvede det efter en håndoperation, og det har i hvert fald ikke forværret resultatet (Man kan næsten ikke se arrene), men igen om det er den naturlige helingsproces eller produktet er svært at sige, men du kan da i hvert fald undersøge nogle reviews af det og se om det kunne være noget :)

   – Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Enig med Mette. Det er et forsøg værd, mange oplever det virker – men ar bliver også bare pænere med tiden. :) Til gengæld er det et billigt forsøg og så føler man, at man gør noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig god guide!
  Vidste faktisk ikke at Matas havde en peel off maske, måske skulle man prøve den :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det har den nemlig – og som jeg forsøger at sige, så er den magen til de andre – blot uden det sorte farvestof.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg købte masken fra JorgObe engang sidste år. Jeg købte nogle breve, og selvom det er noget bøvlet og griset noget med de breve, så er jeg glad for, at jeg ikke købte tuben.
  Min hud har aldrig været så stresset, så irriteret som efter at have brugt den maske. Oplevede også at min hud blev meget tør af den. Derfor har jeg stadig et brev liggende, som jeg nok aldrig får brugt. Jeg er simpelthen ikke fan. Min hud reagerer ligesådan på lermasker, som den fra Origins. Så nu har jeg opgivet masker (bortset fra Medex Purus Mask). Men det er jo også meget billigere ;-)
  Kan i øvrigt fortælle hvordan, peel off masker adskiller sig fra eksfolieringsmasker? Det lyder nemlig lidt som om, deres formål er det samme?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er også det samme. Det er en mekanisk peeling, bare på en anden måde. Og det ER hårdt for sart hud. Ingrediens nummer to på listen er alkohol, og den udtørrer huden. En lermaske udtørrer også huden – det er jo til dels også meningen med dem, når man har fedtet hud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sasha

  Jeg må sige, jeg er også glad for at få et indlæg der faktisk er fyld i, og facts i og ikke bare “omg det her produkt er fantaaastisk mod min akne!” – super super indlæg!!
  – Og endnu mere super at jeg kan fortsætte med at bruge min peel-off maske fra Matas istedet for at spendere en masse mere! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Sasha. Og den er nemlig helt fin – fortsæt du med den!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor er det befriende at høre en helt ærlig og grundig anmeldelse af disse produkter! Virkelig fantastisk! Tak tak tak! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Tusinde tak for den her guide! Havde tænkt mig at prøve acnekiller men aldrig i mit liv om jeg vil det nu! :-)

  http://mmonicamichela.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg tror oprigtigt talt ikke, at der er noget galt med indholdet af produktet – men jeg tør ikke bruge noget, jeg ikke ved, hvad der er i.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • else

  Jeg ville skam gerne have en pudderdåse eller to som pave – Mindre religiøst bøvl og pladder, mere fornuft og hjertevarme i vatikanet (og omverdenen)!;)
  Tusind tak for et skide hamrende godt indlæg:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hahaha. Tak Else. Vi ville også se bedre ud i dragtene. Så er der bare lige det med cølibat og afholdenhed og ingen cocktails eller…. Puuuuh….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik boysen

  Hej hvor er det dejligt at du tager masken fra acne killer med i din anmeldelse det er altså ikke i orde. At man ikke kan se hvad der er i. Hvis jeg husker rigtigt så var det også luxus style. Som sælger masken der var med i kontant sidste år. Mener det var nået med falske ure. Lige når vi er ved masker så har Irma en ler maske som er super. Der er hverken alkohol parfume mentol eller farvestoffer i. Den koster kun 39 kr for 100 ml håber i vil anmelde den en dag. Syntes også at det er vildt at i tør prøve alle de produkter som i gør. Det er sku flot at i tør. Fed side

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mary

  Rigtig god anmeldelse ;)

  Jeg kom bare til at studse over at I skriver at man skal være opmærksom på farvestoffet jernoxid, hvis man er nikkelallergiker. Det jeg synes lyder mærkeligt, for man er da ikke allergisk over for jern, når man har nikkelallergi.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej nej nej, I linker da for pokker ikke til luxstyle :-O http://www.trustpilot.dk/review/luxstyle.dk

  Jeg elsker sådan nogen peel-off masker, ihvertfald at hive dem af :-p Minder mig SÅ meget om alle de gange jeg i børnehaven smurte fingrene ind i hobbylim, bare for at lade det tørre og få mega tilfredsstillelse af at sidde og pille det af :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg skriver om Luxstyle – ergo linker jeg til dem? Jeg kender udemærket deres ry om kundeservice, de sager de har haft i kontant mm., men prøv lige at læse min anmeldelse igen ;)

   Jeg er iø. ikke i tvivl om at Luxstyle har problem (se fx kontants udsendelse), men Trustpilot er IKKE en troværdig kilde, og jeg kunne aldrig drømme om at bruge dem i mine indlæg: http://www.dr.dk/DR1/kontant/2012/10/09153835.htm

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Negle Lir

   Ohh luxstyle har ihvertfald ikke modtaget tilbudet om 50 falske anmeldelser ;-) However!!! Så er det sgu da rimelig skræmmende læsning. Hvor kan vi så gå hen og læse om en webshop? Personligt er det andres anbefalinger der får mig til at handle hos en webshop (altså at man hører om andre eller læser om dem i div. forums) men jeg har da også nogle gange tjekket trustpilot… Nå, man kan da håbe at de har fået lavet et eller andet værn. Mener faktisk jeg har skulle indtaste et ordrenummer som skulle verificeres inden jeg kunne lave en anmeldelse…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

   Nu er det jo ret nemt at lave fup opslag på trustpilot….så man skal tage siden med et gram salt. Dog er det den eneste mulighed vi har for at få en idé om et site troværdighed. Man skal se hvem der ligger oplæg op på trustpilot samt om de bliver besvaret af firmaet m.m.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja

   Hej Katja,
   du linker rent faktisk til deres hjemmeside i indlægget ;-) Nogle gange sker det automatisk når man skriver en hjemmesides adresse.
   Tak i øvrigt for en god anmeldelse – min kæreste havde jorgObé med hjem til mig i dag, den tror jeg så lige jeg bytter igen :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja det ved jeg godt, det er da helt med vilje :) Når jeg omtaler en hjemmeside, så linker jeg til den – god eller dårlig. Et link er ikke en anbefaling, det er en teknisk service til læseren. :)

   Og selvtak, dejligt du kunne bruge den :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for en ærlig anmeldelse af et produkt jeg har set annonceret mange steder på Bloggers Delight og som mange bloggere har rost til skyerne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Stougaard

  Da jeg så dette indlæg, frygtede jeg, at det var endnu en af de forfærdelige betalte reklamer for acne killer…Jeg har set så mange piger blive snøret af div. bloggere til at købe de her vidundermasker, i troen om at de vil få perfekt, ren hud. Tusind tak for dette indlæg! Det er så dejligt endelig at se en der laver en ærlig anmeldelse med lidt logik, i stedet for alle de bloggere der lover guld og grønne skove mht. acne killer :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  JorgObe forhandles også i matas til 198 kr :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Jeg fik byttet min ene GOSH primer til de 2 produkter fra Matas. Dagcremen til tør/sart hud og uden parfume har jeg prøvet før, og den er mit ansigt normalt glad for. Peel-off masken har jeg prøvet en enkelt gang, og jeg er allerede stor fan. Jeg købte den efter at have læst Pudderdåsernes anmeldelse. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tack för detta inlägg! Det är så otäckt när företag framför sin produkt som naturlig, men inte ens kan skriva ut den rätta innehållsförteckningen. Sådant verkar verkligen mystiskt och inte att lita på. Ärligheten varar längst, oavsett vad de använt för att göra produkten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej, har skrivit ett inlägg om ditt inlägg på min blogg. Hoppas det är okej för dig, givetvis har jag också gjort en tydlig hänvisning till din blogg.

  Här hittar du inlägget:
  http://4u-yourspace.blogspot.com/2013/03/acne-killer-inci-innehall.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Kjær

  Øøh du skriver acne killer og jorgobe har samme konsistens på ingen måde!
  acne killer, det er en gang sort vand man ikke aner hvad der er i, blev så skuffet da jeg prøvede den. JorgObes maske er en tykmasse. Den er jeg i øvrigt rigtig meget til – synes den er fantastisk hvis man bruger den i t-zonen.
  brug lidt lotion inden masken, så er den nem at tage af. kh. S.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Jacobsen

  Tak for et godt review! Har second thought om at bruge så mange penge på JorgObé nu.

  Måske skulle man bare klaske nogle hygiejnebind i ansigtet i stedet for :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Mette
   Lad os endelig høre om det virker…. Ej det er pjat! Det er dejligt, at du kunne bruge anmeldelsen.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej der! Jorgobe maskerne må ikke bruges i hele ansigtet,
  men kun i T-zonen. Det også på tuberne og de breve man kan
  købe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette laursen

  Den sorte maske fra JorgObé Skin Care er virkelig effektiv. Den kan i hvert fald varmt anbefales. Det er vigtigt man anvender den korrekt og ikke putter den i hele ansigtet, men kun i t-zonen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yvonne

  Hej!

  Dejligt med top ti og jeg sad netop og søgte på lermasker og blev så interesseret i peel off maske. Men hvad er egentligt forskellen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Jeg ved godt, jeg er noget ba’u’ med min kommentar :) men jeg vil bare lige nævne, at Matas’ peel-off til uren hud har en lyseblå farve. Jeg kan egentlig godt li’, der er noget farve i, for så er det lettere at se, om man har påført et tykt nok lag. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja, for de har ændret den siden jeg skrev dette :) Der er kommet en helt ny version, som jeg desværre ikke har prøvet endnu. Godt at høre, at den er ændret til det bedre

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Uttrup

  Hej,
  hvis huden føles udtørret efter at have brugt ler-maske, så er det fordi den har siddet for længe. Når leret tørrer (og masken bliver lysere), så begynder den at trække fugten ud af huden igen. Hvis du har sart/tør hud, så skal du skylle masken af inden den tørrer helt :-)
  KH
  Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Lene
   Det er jeg helt enig i :-*
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Pudderdaaserne har faktisk lavet en anmeldelse af dem alle tre – med fordele og ulemper. Læs mere her […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg husker med glæde og en smule væmmelse ( og stor fascination) de der strips du nævner til næsen, kan de slet ikke købes mere? Jeg har købt en Matas peel off, syntes ikke rigtig den gør noget, men jeg giver den lige en chance.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det var nivea, der lavede dem? Jeg er sikker på, du kan finde nogen stadig – jeg har bare ikke set dem

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

   Jeg har set dem i føtex og Normal :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Næsestripsene kan stadig købes, Nivea og et andet mærke kan købes i Matas. Selv køber jeg nogle fra Face Shop på eBay, de er gode og billige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg så dem også lige fra Nivea den anden dag og tænkte, jeg skulle svare her. Så også nogle i Normal :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Rene redskaber