Håndcreme på prøve: Pai Fragonia & Sea Buckthorn Instant Hand Therapy Cream

Hårolie til det halve: Matas Argan Hair Oil

Matas Argan Hair Oil

Jeg er fan af Matas styling stribe og har været det meget længe. Produkterne er billige, effektive og milde – i mange tilfælde endda uparfumerede, hvilket er en sjældenhed indenfor hårstyling.

Læs for eksempel min gamle anmeldelse fra 2010 – det jeg skrev dengang holder stadig, selvom produktlinjen har ændret sig. I 2012 relancerede Matas nemlig hele serien, så den fik nyt design og mange flere produkter. Både designet og produktudvidelsen er yderst vellykket, og det sætter en solid streg under enhver påstand om, at gåde hårprodukter ikke behøver at være dyre eller købt hos frisøren.

Enkelt og godt
Matas Argan Hair Oil er et sådan eksempel i al sin enkelhed. Som alle andre arganolier til håret er det en blanding af silikoner tilsat arganolie. Men i bedste Matas-no nonsense stil er den renset for alt andet. Så her får du det, det handler om: Tre ingredienser – to slags silikone og arganolie. Intet andet. Til 80 kroner kroner.

Jeg er vild med det. For hvis man læser ingredienslisten på fx. Moroccanoil og Orofluido, så er der mange andre ingredienser i: parfume, farvestoffer, konserveringsmidler osv. I denne sammenhæng unødvendige ingredienser. Der er dog i netop Moroccanoil og Orofluido også Linseed oil og i Moroccanoil en anden olietype. Men der er ikke nogen dokumentation for at de olier skal have nogen bedre effekt end arganolien i sig selv. Orofluido kan dog ofte findes på tilbud til en pris i nærheden, så den er ikke nødvendigvis dyrere altid (husk der er 50 ml. i Matas’ version).

Jeg er stor fan af både Orofluido og Moroccanoil og i sidste ende handler det om personlig præference, duft mm., hvilken en man vælger. Men det er godt at vide, at der er en mulighed i Matas til 80 kroner uden parfume.

Her kan du købe det
Matas Argan Hair Oil koster 80 kroner for 50 ml i Matas og på Matas’ webshop. Netop nu er den på tilbud til 60 kroner.

 

38 kommentarer

 • mathilde

  Hej!
  Nu hvor i skriver om billige (og gode) hårprodukter, vil jeg hurtigt reklamere for denne basse: http://www.kicks.se/phc/har/finishing-c277/hair-repair-silk-serum-p8559?ticket=L3NlYXJjaF9wYWdlL3Byb2R1Y3RzZWFyY2g7cHJvZHVjdF9rZXk7MzkwODg4NDQ mit hår har det virkeligt godt bagefter. Har i nogensinde prøvet dette mærke? Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej aldrig desværre. Men tak for anbefalingen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Er der stor forskel på denne fra matas også den fra Trines wardrope argan serum Oil ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej. Det er det samme. Jeg har ikke mere tilbage af Trines, så jeg har ikke ingredienslisten på mig, men den er også parfumefri og består af silikone og argan og er fuldstændig lige så god

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bine

  Jeg har købt dette produkt af to grunde. For det første har jeg utroligt elektrisk hår og især her til vinter. For det andet er jeg glad for Matas’ nye linje og syntes ingredienslisten så fornuftig ud. Af en eller anden mærkelig årsag, har produktet virket forskelligt på mig. Nogle gange får jeg elektrisk hår så snart jeg har puttet produktet i, og andre gange har den fungeret fint, trods jeg har oplevet lidt elektrisk hår i løbet af dagen alligevel. Jeg har fulgt anvisningerne, men jeg tænker alligevel på, om jeg kunne have gjort noget forkert i forbindelse med påføringen eller om der er noget jeg absolut skal undgå, nu hvor det ofte bliver meget elektrisk. Her tænker jeg måske på glattejern og hårtørrer, som jeg dog vil have svært ved at undvære. Det skal lige siges at jeg bruger varmebeskyttende spray inden jeg bruger hårtørrer. Måske i har et forslag til hvordan jeg kan komme problemet til livs? For produktet her gør ikke helt jobbet af sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg tror ikke det har noget med dette produkt at gøre. Sandsynligvis har det noget med din føntørrer at gøre eller simpelthen frostvejret?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bine

   Okay, så er produktet udelukket. Min hårtørrer hedder SalonDry og er fra Phillips. Jeg ved ikke helt hvad der skulle være i vejen med den. Og jeg har også elektrisk hår om sommeren.. det er bare værre om vinteren :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvad bruger du ellers af produkter? Hvilken hårbørste bruger du?

   Der er sikkert ikke spor galt med din hårtørrer, men de moderne ion-hårtørrere kan afhjælpe elektrisk hår. Prøv at se, om din hårtørrer har sådan en funktion, du kan slå til?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bine

   Det kan godt gå hen og blive interessant det her med at finde ud af hvad “synderen er” ;)

   Min hårtørrer hedder SalonDry 2200 W og er fra Phillips. I skrivende stund har jeg opdaget, at jeg altid har slået ion knappen til.

   Af hårprodukter bruger jeg Uspa Marshmallow, d:fi extreme blast og engang imellem tørshampoo fra Frottee, Osis+ Dust it og argan olien vi snakker om her. Af hårbørste bruger jeg en fra ghd som engang medfulgte i en sampakke med et glattejern. Det er en ganske almindelig børste (hverken rundbørste eller af naturhår) og så bruger jeg ghd Narrow Brush.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Børster af naturhår er normalt en synder, der giver elektrisk hår ad pommern til. Prøv at undgå dem en dag fx.

   Det er jo at prøve dig frem. Undgå et produkt en dag, et andet produkt en anden dag. :) Det er umuligt at gætte.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bine

   Jeg har aldrig brugt en børste med naturhår, men jeg har observeret, efter vores snak om børster, at mit hår bliver elektrisk når jeg børster det. Så jeg overvejer stærkt at købe en ny børste – spørgsmålet er bare hvilken. Jeg har set at ghd har en sag som hedder Anti Static Brush, men jeg har svært ved at se hvordan den kan gøre tricket, da der ikke står noget om det i produktinformationerne nogen steder. Hvad er jeres/din vurdering af sådan et produkt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg har ikke prøvet den og aner ikke, hvad den er lavet af. Det eneste, jeg tør siger, er, at du netop skal undgå naturhår. Køb en billig kunstbørste i Matas.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hårolien fra Matas er super fin, og til billige penge! Jeg har også selv blogget om den da jeg arbejder i Matas! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Den er lige nu på tilbud i Matas til 60 kr. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriettelarsendk

  1000 tak for det alle jeres gode råd!! Jeg har haft så svært ved at vælge det rigtige hørproduktionen, men nu ved jeg, hvor jeg skal gå hen -:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anne jensen

  Hej
  Jeg blev også anbefalet Matas curlcreme før jul og var skeptisk p.g.a den lave pris, men den fungerer glimrende til 25% af prisen hos det samme produkt hos frisøren.
  Jeg har længe ventet på en test af hårolier, da jeg syntes 300kr for morrococan var for meget. tusind tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Den er også rigtig god. Og dejligt du kan bruge det, vi skriver :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har netop fået en ren arganolie ind af døren, købt på Ebay til ca. 60 kr inkl. fragt. Jeg ved godt at I godt kan lide silicone i jeres hårprodukter, men til os der ikke bryder os om det, er det et super produkt!

  Hvis andre er interesserede anbefaler jeg gerne sælgeren her : http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200887401038

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Jørgensen

  Jeg bruger Matas olie til mit hår og jeg er SÅ glad for den og ville ikke kunne undvære den. Jeg har rigtig langt, tykt hår og det kan hurtig se tørt ud. Men når jeg bruger olien (faktisk i vådt hår) så bliver det så blødt og fint.
  Hurra for striber :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er det den bedste olie? Eller findes der andre gode mærker, som er bedre?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Hejsa. Ved du om man kan anvende Matas hair argan oil i ansigtet? Eller er det nødvendigt at bruge en olie, hvor der står at den specifik er til ansigtet?

  Mvh Anette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Anette
   Matas Argan Hair Oil består hovedsageligt af silikone, så din hud får ikke rigtigt noget pleje ud af den. De arganolier, du ellers kan finde rundt omkring, indeholder (forhåbentlig!) kun arganolie. Dem kan du også bruge i håret, bare i små mængder.
   Det er ellers godt tænkt :) Desværre betyder “hårolie” oftest blot en masse silikone tilsat en smule planteolie. Det er godt for hår, men ikke rigtig for hud.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette

   Ok – det giver mening :) Tak for hurtigt svar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Har for ikke så lang tid siden opdaget denne blog, og jeg synes virkelig den er god, da i går bag om produkterne og kan fortælle os ”dumme” købere, hvad der egentlig er i. Jeg synes at det i skriver er rigtig spændende, og vil derfor gerne spørge, hvordan i har lært at gennemskue produkterne?
  føler mig dog lidt snydt, når jeg læser dette;)
  M.v.h Anne Holm

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anne
   Det er en kombination af stor interesse og MANGE timers læsning. Efterhånden er der flere og flere ingredienser, som sidder fast, men vi sidder stadig med næsen og fingrene dybt begravet i de digitale opslagsværker. Hvem som helst som gider, har muligheden for at gøre det samme som os.

   :-*
   Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Er den også god for parfume-allergikere? Tænker når man også er allergisk overfor naturlig parfume :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Amanda
   Der er ingen former for parfume i.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Håndcreme på prøve: Pai Fragonia & Sea Buckthorn Instant Hand Therapy Cream