The Hut: Webshop med Alpha-H, Burt's Bees, Elizabeth Arden, Gatineau, Real Techniques mm

Tirsdagstip: Variér dækningen

Beautyblender

Der er ingen tvivl om, at de fleste af os ønsker os en pæn hud, som bare er fin, lækker og fejlfri. Og selv om huden faktisk er så godt som fejlfri, så har man næsten altid et eller andet problemområde alligevel. Det kan være en tør pande, rødme på kinderne, en bums hist og pist, linjer, pigment pletter og sådan kan jeg blive ved.

Den vigtigste makeup
Spørgsmålet er om man nogensinde bliver helt tilfreds, eller om man hellere skal slutte fred med den kritiske anmeldertype, som udpeger svagheder frem for styrker. Alt det skrev jeg om sidste tirsdag, og det er virkelig den vigtigste del af din makeup.
Du kender det sikkert godt, du har været stresset og ikke passet dig selv så godt, som du plejer. Nu skal du til et vigtigt møde/eksamen/date/jobsamtale og ikke nok med, at håret ikke gider sidde ordentligt. Bumsen på hagen har også vokset sig stor og mægtig, neglene er knækket, randene under øjnene er dybere og mørkere, end de plejer at være. Du kigger dig i spejlet og tænker ”hvorfor lige i dag?”

Fake it!
Du kender godt svaret, spørgsmålet er snarere, hvordan du nu løser problemerne. Det spørgsmål kender du garanteret også svaret på? Det er nemlig sådan, at alle andre vil kigge på dig og blive fanget af dit store smil og dine spillevende øjne. Det handler aldrig om at gemme sig bag et lag af makeup, faktisk kan du være uheldig og opnå det helt modsatte. Nemlig at fremhæve de ting, som du egentlig ville skjule.

Tilpasning
Oftest hører du mig tale om let dækning, og det står jeg ved, men der er selvfølgelig tidspunkter, hvor det alligevel ikke helt er nok med en farvet dagcreme. Derfor kan det være en rigtig god idé at vælge en god dækkende foundation frem for den farvede dagcreme.
Lyder det selvmodsigende? Ja, det gør det! Det, du skal lære, er at spare på din foundation på de gode dage og være mere ødsel med den på de dårligere dage. Du kan sagtens tilpasse din foundation, så den passer perfekt til din hud hver eneste dag. I stedet for at købe syv forskellige, som alligevel ikke helt giver dig det ønskede resultat.

Teknik
På de gode dage er tricket at placere en smule foundation på håndryggen og derefter duppe den på huden med en ret fugtig svamp (en pensel kan også bruges). Med denne teknik kan du meget let styre, hvor du eventuelt behøver lidt mere dækning end i resten af ansigtet. Og på de dårligere dage, skal du måske have fat i en concealer og bruge lidt mere foundation. Det gode ved teknikken er, at du ikke behøver at tænke på hvilken foundation, du kan få til at fungere netop denne dag. Du behøver nemlig kun én eneste foundation.

Svampen og vandet
Det er ikke et tilfælde, at jeg valgte billedet af den kendte svamp Beautyblender. Denne type svamp, som du både kan finde hos Make Up Store, MAC og i H&M, er nemlig virkelig et godt redskab til netop denne teknik. Du kan sagtens anvende en helt almindelig makeupsvamp, om ikke andet til du har fanget konceptet med blandingen af foundation og vand. For at fugte svampen bruger jeg vand på spray for eksempel MAC Fix+ eller La Roche-Posay Eau Thermale.

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links

15 kommentarer

 • Nå, de 2 ting er jeg da nødt til at prøve…. Men øh, det der vand på spray fra MAC osv., hvad søren gør det? Kan man ikke bruge vand fra vandhanen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Jo… det kan man sagtens. Jeg har bare aldrig fundet en tilfredsstillende forstøver. Det er svært at styre mængden af vand, når man ikke har en forstøver, men det er selvfølgelig en vanesag.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig fedt indlæg! Og rigtig fin blog! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • :-D Vand fra spray giver lidt mere ensartet fordeling af vand :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Tak for tip, jeg kendte det dog godt, pga. jeg selv har svampen og er også rigtig glad for det.
  Jeg har et spørgsmål som er lidt ude af kontekt. Jeg har pludselig (det er i hvert fald kommet hurtigt) fået en karsprængning på næsen. Den er rød og er begyndt at bræde sig og jeg er blevet helt hysterisk. Har I et godt tip til, hvordan man stopper det? holder det nede, eller er der nogle produkter der påstår at de kan fjerne det? Hvorfor kommer det – har hørt det er pga. tørhed…
  håber i kan hjælpe
  tak for jeres dejlige blog,
  /Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Nanna
   Hvad siger lægen? Det er ham/hende jeg ville konsultere ASAP. I hvert fald ville jeg gå i en stor bue uden om alle cremer, som påstår, at de kan gøre en forskel. Det er sandsynligvis noget laser, du skal have fat i, men inden da skal du skynde dig til lægen. Årsagerne kan være sol, vind og vejr eller Rosacea.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • MichelleS

  Hej Pudderdåser.
  Jeg ville lige høre, hvad I tænker om dette produkt? Jeg overvejer at prøve det, fordi det virker nemt og naturligt?

  http://www.shape.com/lifestyle/beauty-style/two-one-beauty-tool-instant-cheekbones

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej MichelleS
   Jeg tænker, at det er en fin cremeblush med en smule highlighter. Den type produkter hvor du er afhængig af, at de forskellige farver placeres rigtigt, er jeg ikke vild med. For nogle vil det gå godt og for andre vil det gå galt, men kan også gøre en del…
   Jeg har ikke selv prøvet den, og har svært ved at se mig selv bruge den.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Når min hud er ekstra slem på dage, hvor den virkelig ikke burde være det, så har jeg erfaret, at en god pudder også er et must.
  Et tyndt lag foundation under en god pudder, det plejer at være en lifesaver kombination! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Sandra
   Det kan vi sagtens blive enige om :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej! :)
  Jeg har netop købt en lignende svamp i Matas. Jeg fik 2 for 33 kr., og havde ikke specielt høje forventninger til den. Resultatet blev faktisk super fint, eneste minus er dog, at jeg synes svampen suger noget af produktet.
  Hvad er der så specielt ved Beautyblenderen, der er i en helt anden prisklasse? Er der overhovedet nogen forskel?
  Mvh. Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Maria
   Hvis din svamp suger produktet, er det fordi den ikke er våd nok :-)
   Psst! De er stort set ens i min optik, MEN beautyblenderen var den første.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Estermarie

  Jeg har latexallergi og vil høre om den er lavet af latex?
  Jeg har prøvet at få udslet/ nældefeber i hele hovedet efter at have lagt make up på med svamp af latex.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Hut: Webshop med Alpha-H, Burt's Bees, Elizabeth Arden, Gatineau, Real Techniques mm