Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

26 kommentarer

 1. henrik boysen

  Hvor jeg dog elsker dine artikler.
  Du skriver nu så smukt
  God dag :-D

  • Henrik du er da det sødeste menneske.

   ——-

   Tak for silikoneopklaring :-)

 2. Trine

  Må indrømme at jeg sjældent ser på ingrediens listen – men super spænende artikel, som forholdet sig kritisk til hvad hvad der bliver ytret i det offentlige forum :) btw. Kunne være vildt fedt med en tester af nude læbestifter, hvor man kan se dem på .. Syntes nemlig det er umuligt at finde en flot en :)

  Godt nytår fra Vejle :)

 3. Betina

  Jeg må indrømme, at jeg heller aldrig kigger på ingredienser. Fungerer det for mig, køber jeg det gerne igen – og virker det ikke på mig, så køber jeg det ikke igen. Synes generelt der eksisterer en smule hysteri omkring indhold i fødevarer/kosmetik/*younameit*. Min hud skal nok sige fra hvis jeg bruger noget den ikke bryder sig om.

  • Pudderdåse Katja

   Oh amen – hysteri er ordet!

 4. Hvad jeg har hørt skal huden ånde fordi den skal kunne forny sig selv og det kan den ikke med sminke på :) :D

  • Pudderdåse Katja

   Det med at man ikke må sove med makeup på – det er helt rigtigt :)

 5. Bodil

  Dejligt med en god, kort og oplysende artikel på dansk som er godt skrevet!

  Silikone til håret har jeg det ikke så godt med – jeg har fint og tyndt hår og her dur det kun til spidserne, da mit hår klasker sammen afdet, det er som I skriver svært at få vasket ud igen.

  Silikone til fjæset kan jeg derimod ikke undvære – det udjævner mine rynker inden jeg tager foundation på, så der ikke bliver motoveje i ansigtet. Når jeg ikke bruger det i serum eller primer kan jeg og andre tydeligt se forskel. Jeg har blandet/fed hud som er sart og god til ind imellem at reagere allergisk, så jeg bruger Olay serum, MAC eller Smashbox Photoprimer og får ikke reaktioner af dem.

  • Pudderdåse Katja

   Fint hår har det generelt bedst af “jo mindre jo bedre”. Jeg har meget tørre spidser og fint hår, så jeg bruger lidt i spidserne, men for guds skyld ikke i bunden!

 6. Henrik Boysen

  Hej igen. i skriver nogle gange at i er til sådan nogle even´t i hudpleje brancen. Hvordan kommer man på sådan nogle.
  Kender i nogle gode kurser man kan ta inde for hudpleje.
  Jeg går jo meget op i hvad tingene indeholder, og havd der er videnskabelig beviser for, virker i hudplejeprodukterne lidt ligesom jer.
  Tak for et godt site

  • Pudderdåse Helene

   Hej Henrik
   Tak skal du have :-*
   Vi kommer med til pressemøder, fordi vi jo er en del af den onlinepresse :-)
   Det vi ved, ved vi på baggrund af stor læselyst, research og samtaler med spændende og relevante mennesker. Jeg kender ikke umiddelbart nogle relevante kurser andet end kemi naturligvis… Men det er måske for omfattende.

   Kh. Helene

 7. Jeg er selv af lidt ældre dato, og rynkerne er begyndt at vise sig, derfor er glimmer på kindbenene ikke så godt mere, men lidt silicone giver mig et smukt skin uden at det sætter sig i rynkerne om øjnene.

  Jeg undgår dog helst at bruge silecone i mit hår, da mit hår er meget fint og kan blive tynget ned af det.

  • Pudderdåse Katja

   Det lyder også ualmindelig klogt og velovervejet :-) Hvad bruger du på huden? Jeg er ved at samle lidt info sammen til et indlæg om primere til rynket hud.

   • For at få det bedste resultat bruger jeg Embrolisse, før jeg kommer noget primer på, den er rigtig god til at fugte så tilpas meget at de helt fine linjer bliver reduceret bare med den. Efter den bruger jeg Bennifits POREfessional på næsen og omkring rynkerne ved munden, og lige under øjnene ved den inderste øjenkrog. Den udglatter godt, og giver et mat udsende uden at udtørre ‘rynkerne’. For at at gøre det mere besværligt bruger jeg GOSH’s primer til “rynket” hud ved det yderste af mine øjne, og det øverste af kindbenene. Primeren fra GOSH kan efter min mening godt have lidt den ‘fedtede’ silecone fornemmelse som i taler om, men det fungerer godt for mig yderst ved øjnene og øverst kindbenene, da det er der mine problemområder er mest.

    Mvh. Laina

 8. Stinne

  Jeg bliver SÅ glad, når I laver sådanne artikler. Det er svært at finde rundt som forbruger, så mange tak for at hjælpe os lidt på vejen.

  • Pudderdåse Katja

   Tusind tak Stinne! Jeg bliver så glad for den slags kommentarer

 9. Josefine

  Jeg tror at jeg er lidt “ligeglad” med, om der er silikone i mine ansigtsprodukter og makeup, men i mine hårprodukter vil jeg meget gerne undgå det, fordi min frisør fortalte mig, at det sætter sig omkring hårstrået og kan rette det ud – Hvilket jeg gerne vil undgå, fordi jeg elsker mine krøller ;) super fedt indlæg! Det var rart at få slået fast at det i hvert fald ikke er skadeligt :)

  • Pudderdåse Helene

   Hej Josefine
   Undskyld, men jeg blev simpelthen nødt til at fnise lidt, da jeg læste din kommentar. Den med at silikone skulle kunne rette krøller ud er alligevel ny. Det lyder lige lovlig voldsomt, når man tænker på at silikone netop bare lægger sig som en hinde på hårstrået.Hvordan skulle det kunne ændrer selve hårsækken? Anyways jeg har al mulig respekt for dit valg om at undgå silikone i hårpleje og det er heldigvis også let at finde :-)

   Kh. Helene

   • Annika

    Tak for en fed artikel! :) Mht håret så er den god nok for mit vedkommende, jeg brugte i en periode en balsam med silikone og fik helt glat hår, selvom jeg normalt har frizz og naturkrøl. Nu bruger jeg ikke et produkt med silikone og frizz og krøl er tilbage…

    • Helene Randløv

     Hej Annika
     Dine oplevelser underbygger bare det faktum, at silikonen ikke ændrer på noget, med mindre man altså bruger det. Når det er vasket ud, er effekten væk.

     Kh. Helene

 10. Huden ånder da? Det er da påbevist i mange forsøg efterhånden.
  Læs selv mere her :) http://www.sund-forskning.dk/artikler/almindelig-t%C3%B8r-eller-fedtet-hud-eller-rynker

  • Pudderdåse Helene

   Nej!!! Det gør huden ikke! Vi optager og udskiller ganske rigtigt sroffer via huden, men det er ikke det samme!
   Kh. Helene

 11. Mette

  Hej.
  Nu er det er gammelt indlæg, men jeg søgte på det grundet jeres nye indlæg med fredagsfarvoritten, hvor der er silikone i produktet. Jeres holdning er tydelig, og det er også okay. Jeg kan bare ikke lade være med at undre mig, om nogle af jer er uddannet frisører eller har en viden omkring hår? Jeg har for nogle år siden fået den samme kommentar som Josefine fra en frisør om, at det sætter sig om hver enkelt hårstrå. Jeg brugte den gang en silikoneholdig shampoo. Hun kunne derfor ikke farve mit hår, for det ville ikke holde. Sikkert have svært ved at trække ind. Selvfølgelig kan man sige der, at det har måske en beskyttende virkning, hvilket jeg ikke ved. Hun måtte bruge noget special “shampoo” for at fjerne silikonen, og ja det kan fjernes ved vask, men der skal flere vaske til, fortalte min frisør. Jeg husker også, at jeg synes mit hår havde forandret sig meget efter brug af den nye shampoo, og jeg kan personligt MEGET bedre lide det uden silikone. (I har spurgt efter vores holdning) Synes det bliver “kunstigt” blødt.
  God pinse, Mette

  • Katja Moikjær

   Kære Mette
   Du kan læse om vores baggrund her: http://pudderdaaserne.dk/om-2/
   Jeg selv er journalist og ved nok mere om ingredienser i hårpleje end de fleste frisører.
   Selvfølgelig sætter silikonen sig om hårstrået. Det er meningen med den. At lægge en hinde om håret, som beskytter og plejer håret. Det kan silikone og flere andre typer ingredienser.
   Der er stor forskel på silikone. Nogle typer kan tynge håret rigtig meget, men er supergode til meget tørt og ødelagt hår. Andre er bedre til finere hår og er nemmere at vaske ud.
   Alle shampooer kan vaske silikone ud. Det afgørende er, at de ikke skal indeholde den samme type silikone så at sige. Hvis du bruger et hårplejeprodukt med dimeticone for eksempel, vil det bygge op i håret, hvis din shampoo også indeholder dimeticone.
   Der er rigtig mange der bedre kan lide hårplejeprodukter uden silikone, og så er der da bestemt heller ingen grund til at bruge det :) Det handler om personlig præference, og her er der ikke noget, der hedder dårlige produkter. Kun de forkerte match.
   Der er ikke en løsning, der passer til alles hår. Men der er bestemt intet farligt eller skadeligt i silikone :)
   Kh. Katja

   • Henrik Boysen

    Super velformuleret svar :)

FØLG DINE YNDLINGSBLOGS
Du kan nu følge dine yndlingsblogs og se deres nyeste indlæg på bloggersdelight.dk