MAC Prep + Prime Fortified Skin Enhancer SPF 35

Tirsdagstip: Hold dine slimhinder i form

Longo Vital

Foto: www.longovital.dk

Siden jeg for tolv år siden ventede ældsten, har mine slimhinder i øjne, øre og næse drillet. Det er et super irriterende problem og hvis ikke man ser sig for, resulterer det både i forkølelser, øjenbetændelser og alle mulige andre trælse ting. I årevis har jeg smurt, dryppet og sprayet alverdens remedier alle tre steder og det har da også hjulpet, men det skal foregå med en fanatisme, som jeg bare aldrig rigtig har kunnet mestre.
Når slimhinderne er tørre, er det en god idé lige at tjekke op på dit hormonspejl. Løsningen kan nemt ligge der og gør det oftest. I disse forkølelses tider, synes jeg, at du skulle beriges med mine bedste tip til at undgå tørre slimhinder.

Næse
På Apoteket og i nogen helsekost forretninger kan man købe sesamolie på spray den hedder Nozoil. En velsmurt tryne gør slimhinden meget mere modstandsdygtig overfor angreb af den ene og den anden slags. Nozoil koster cirka 70 og kan for eksempel købes på Webapoteket.

Øjne
En ting er at smøre øjenomgivelserne, det er både nødvendigt og virkelig behageligt, når tørheden sætter ind. En helt anden ting er selve øjnene. Tørre øjne føles som grus i øjnene, det gør ondt, generer konstant og selv synet kan blive påvirket af det. Det er heldigvis længe siden jeg selv har været nødt til at dryppe øjne, men mine favorit øjendråber til formålet er Visine til tørre øjne (det er den orange pakke). Da Katja spurgte mig til råds om øjendråber for et års tid siden, var mit svar det samme.
Måske husker du reklamefilmen for Nestea, hvor tre venner kommer gående i sådan et ørkenlignende landskab og pludselig står der sådan en Nestea automat foran dem… Efter første tår af drikken, vælter de tre venner baglæns ned i en pool. Præcis sådan føles Visine i mine øjne. Der findes ualmindelig mange forskellige varianter over temaet øjendråber, prøv dig frem eller tal med din læge om en anbefaling eller recept. Visine til tørre øjne koster cirka 70 kroner og kan også findes på Webapoteket.

Ører
Hvordan ved man om man har tørre ører? Det gør man, hvis ørevoks er et problem, hvis de klør eller giver andet ubehag. Almindelig olie er et glimrende middel og kan holde øret i form. Jeg drypper ørerne, når jeg husker det… Det vil sige et par gange om ugen. Hvis problemerne med kløe og tørhed allerede er så slemt, at det er svært at holde ud, så tager jeg, hvad jeg har ved hånden af læbepomade, olie eller balm og fyrer direkte ind i øret ved hjælp af en finger. De fleste olier og cremer, jeg har nævnt her, er yderst velegnede.

Så er der… dåsen
Under min graviditet, var det et stort problem, men heldigvis er det gået over… for det er effing træls! Årsagen til tørhed i skeden er næsten altid hormonel og det er SLET ikke sjovt! En god smørelse er fuldstændig uundværlig og her er Vulva Lipbalm fra Props and Pearls fabelagtig. Husk lige at få undersøgt årsagen hos lægen, du må simpelthen ikke gå og døje med det i stilhed! Vulva Lipbalm koster 129 kroner og kan købes i Props & Pearls.

Katja driller…
Nu startede jeg jo med at skrive, at jeg ikke er særlig god til det der med at få smurt og dryppet hverken det ene eller det andet. Det har hidtil været en prøvelse hvert eneste år, men i år har det været anderledes. Det tog mig lidt tid at finde ud af, hvad det var, som var anderledes. For det er nemlig noget, som jeg startede med tilbage i juli. Katja griner af mig og mine kosttilskud. Hun kan bare grine, for jeg har det bedre og jeg bliver ved med at tage dem, så længe effekten er der. Og det er den… Longo Vital har virkelig ændret på mængden af remedier og jeg har endnu ikke været nødt til at købe øjendråber. Og det er ikke kun øjnene, som har det bedre, ører og næse klarer også vinterens kolde luft langt bedre end nogensinde før. Læs meget mere om Longo Vital her. Longo Vital findes i tre varianter og koster cirka 125 kroner. Køb Longo Vital på Apoteket, i Matas og i Matas Webshop.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

18 kommentarer

 • Pernille

  Longo Vital er nemlig et vidundermiddel.
  Jeg læste engang i jernalderen i et Familie Journal at den gamle læge Erik Münster anbefalede det, som det eneste kosttilskud ever.
  Jeg begyndte med skepsis at tage det og som ved et mirakel blev mine mange forkølelser reduceret både i antal og kraft, til stort set ingenting.
  Longo Vital kan også købes i stort set alle supermarkeder og er ofte på tilbud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Tak for info Pernille, det er godt at vide! Jeg vidste faktisk slet ikke at de findes i supermarkedet.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Grinet er stoppet… Der kom jo lige denne detalje ind fra højre der hed Sjøgrens Syndrom = kronisk ødelagte kirtler og slimhinder. Jeg er pt på: Longovital (halleluja), Nordic Naturals fiskeolie med D-vitamin og B-vitaminet i usandsynlige mængder. Og jern. Har lægens ord for at jeg mangler det meste.

  TAK for indlægget <3 må jeg supplere med at Visine til meget meget tørre øjne (Sjøgren-tørre) ikke spiller. Jeg bruger pt viscotears, Systane og Artelac.

  Dåsen skal også have noget indvendigt, hvis den er helt gal af div årsager – replens eller Repadina.

  Til ørene er jeg også glad for Audispray.

  God gammel Avene, Vichy eller La Roche Posay vandspray kan også redde dagen.

  Næsespray! Word up! Holder bihulebetændelser fra døren. Husk også fed salve inde i næsen.

  Og så vil jeg sige at der er MANGE årsager til tørre slimhinder. Og man tror ofte ikke det er der. Gigt, overgangsalderen osv Få det tjekket!!!!

  Og husk for h…. at drikke vand og spise sundt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lovis

   Er det alle, der må spise løs af B-vitaminerne?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Lovis
   Såvidt jeg ved, er det overordentlig besværligt at overdosere B-vitaminerne. Det hænger sammen med, at B-vitaminer jo er vandopløselige og derfor opnår du oftest bare at tisse meget dyr tis :-P
   Selvfølgelig kan der være grunde til, at man ikke udskiller vitaminerne så godt og derfor skal lægen gerne ind over, om ikke andet for at tjekke de forskellige værdier.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Det er sjovt med øjendråberne, Viscotears gør intet for mig :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej begge
  Jeg har lidt spørgsmål, de handler ikke om overstående emne, men vidste ikke hvor jeg skulle sende dem.

  1) Hvad er jeres mening om danish skin care?? jeg har prøvet en gel, der virkede rigtig god. men han tror ikke på “serum” eller øjencreme gør nogle underværker. Jeg synes bare en serum er blevet et must og virkelig dejlig at påføre og giver mere glød og fugt. Passer det, at det ikke virker på nogen måde?

  2) Hvad er jeres mening om murad? Har I nogle gode råd/produkter der er gode, hvis man har meget rødme i huden? Det har jeg!! død træt af det.. Den anden dag var der en fra mit fitnesscenter som troede, at jeg havde taget en spinningstime… Nåå nej, jeg havde skam bare lige gået 10 min udenfor..

  3) Jeg er vild med at prøve andrea rudolfs produkter, men det er meget dyre. Hvis jeg alligevel en dag skulle købe nogle, så kunne jeg bruge olien som serum har jeg læst i en af jeres tidligere indlæg, men hvad med dagcreme/anti stressen hun har? kan jeg bruge bodylotion til det og er det præcis det samme?

  tak for jeres blog og tak fordi, at de tager de kritiske briller på ofte – det hjælper mange og især sådan en som mig som bliver overtalt til alt og tror på alt hvad butikassistenterne siger om deres cremer.

  God jul
  DBH Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Og jeg mener selvfølgelig, at det er skaberen af danish skin care, altså Mads… ^ der ikke tror på serum hjælper

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Nanna
   Tusind tak for de pæne ord.
   Jeg har ikke prøvet mærket Danish Skincare, så det vil jeg ikke udtale mig om.
   1. Serum er alene en betegnelse for et produkts konsistens. En creme er en tyk hvid ting, en serum er en mere tyndtflydende ofte transparent konsisten osv. Det siger ikke noget om, hvad der er i produktet. Jeg kender mange virkelig fantastiske serum og mange virkelig dårlige – ligesom der er gode og dårlige cremer. Det er bare en massebetegnelse for konsistensen. Det kan man ikke sige noget generelt overhovedet ud fra.
   2. Jeg har ikke selv prøvet Murad i mange år, så jeg vil nødig udtale mig om det.
   3. Priserne er faldet en del. Prøv evt at se igen, de har sat priserne ned de sidste par år. Men ja, det er dyre produkter. Al creme kan bruges i alle ender og kanter. Der er ingen produkter, der pr definition er bedre til et sted på kroppen end et andet. Nogle af mine yndlingsprodukter til ansigtet er også til kroppen. Generelt er der højere koncentration af Acai og andre aktiver i hendes ansigtsprodukter. Det er ikke det samme. Kropsolien er på ingen måde det samme som ansigtsolien heller – men derfor kan man sagtens bruge den ene det andet sted alligevel. Prøv dem og se, hvilke konsistenser du bedst kan lide.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette K. Frederiksen

  I forhold til tørre øjne, så har jeg også fået anbefalet af min optiker at spise fiskeolie, fordi det skulle gå ind og gøre øjenvæsken mere “sej” og olieret :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Mette
   Fiskeolie er godt for mange ting, om det lige virker på tårevæsken ved jeg ikke. Men man kan jo prøve!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J.

  Tak for et super tip! Nu har jeg spist dem siden jul, og føler allerede jeg har det bedre. Især mine øjne. De er ikke blevet “normale”, men har fået det meget bedre. Jeg ved selvfølgelig ikke, om det hænger sammen med pillerne eller om det bare er tilfældigt – men jeg tror på, det er pillerne ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Erstatter de helt almindelige vitaminpiller?
  Stod i supermarkedet og sammenlignede med almindelige vitaminpiller, så vidt jeg kunne se var der ikke jern og et par andre ting i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej ikke helt, der er ikke mineraler i – desværre. Og heller ikke B12 eller folsyre. Jeg har altid suppleret ved siden af – andre kan sagtens klare sig uden de ting sikkert.

   MEN der er netop kommet en ny version: http://www.longovital.dk/produktinformation-for-50-plus

   Jeg er sk… ligeglad med om den hedder 50+, indholdet passer mig bedre, så den tager jeg, selvom jeg er 34. Den indeholder også magnesium, zink, B12 osv. (Jeg skal for guds skyld ikke have jern, jeg har en autoimmun sygdom)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Selvom indlægget er gammelt, forsøger jeg mig med en kommentar: Hvad var dine symptomer på tørhed forneden? Fik du små rifter? :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja blandt andet. Rifter, kløe, smerter – decideret sår. Hvide aftegninger på huden. For mig tog det meget lang tid at opdage, at det handlede om tørhed. Jeg var igennem 147 undersøgelser for alt muligt lige fra cancer til Lichen Sclerosus.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MAC Prep + Prime Fortified Skin Enhancer SPF 35