Hårfarve med olie: Orofluido Colour Elixir

Anmeldelse: Vichy Normaderm Fugtgivende Dagcreme til uren og fedtet hud

Vichy Normaderm Dagcreme

Jeg har aldrig været stor Vichy Normaderm fan. Og det nyeste produkt i serien, nemlig den nye fugtgivende dagcreme er desværre ingen undtagelse.

Det kunne ellers være så godt. Vichy Normaderm dagcremen indeholder nemlig på papiret ingredienser, der er rigtig gode til uren hud, nemlig salicylsyre, glycolsyre og et ret ubeskrevet blad, nemlig LHA, som også er en syre.

Men det, som uren hud for alvor har brug for, er syre, som kan peele huden. Og for at kunne gøre det, så kræver det, at produktet har en lav ph-værdi under cirka 3,5. Ved en højere ph-værdi trænger produktet ikke gennem hudens øverste lag – stratum corneum, som er det yderste hudlag. Og Vichy Normaderm Fugtgivende Dagcreme har en ph-værdi på lidt over 5.

Uren hud har brug for peeling
Syre giver ikke mening ved så høj en ph-værdi i akne-behandling. Andet end at salicylsyre har en god beroligende virkning og glycolsyre binder fugt. Men hvis du vil bekæmpe akne, så vil du gerne have en syre, der kan peele huden, og det kan Vichy Normaderm ikke med den høje ph-værdi. Jeg har prøvet den selv og var stadig ikke fan. Jeg har også sat min lillesøster, som har decideret uren hud til at prøve – hun var heller ikke fan.

Vichys egen kommentar til den høje ph-værdi er, at det ikke er et peelende produkt, og at det skal virke på overfladen af huden.

Men så vil jeg til hver en tid i stedet anbefale et af de produkter på markedet med salicylsyre og glykolsyre, som har en lavere ph-værdi, og som derfor virker peelende på uren hud og trænger ned under stratum corneum. Disse tæller fx. MD Formulations og på apoteket Avene Cleanance K., der begge har en effektiv lav ph-værdi, og som uren hud vil have rigtig godt af.

Her kan du købe det
Vichy Normaderm Fugtgivende Dagcreme koster 155 kroner og kan købes på apoteket.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

49 kommentarer

 • Tak for din ærlige anmeldelse (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Jeg vil personligt sige, at jeg har været rigtig glad for denne creme, og har brugt den i flere år!… Min hud blev utrolig ren og fin i teenage årene, da hormoner og andet skidt, suste rundt i kroppen. Idag, er jeg dog gået over til en billig Neutral creme, da jeg har et stramt SU budget. Angående peeling, er deres rensegele fra serien en peeling, som man skal bruge hver aften – det vil sige at man får peeling effekten, selvom den ikke er i cremen..

  Venlig Hilsen Josefine, der helt sikkert vil anbefale dette produkt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er dejligt, at det virkede for dig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har lige tømt min, og jeg kunne godt nok heller ikke se nogen effekt på huden. Øv.
  Men tak for oplysningen om pH-værdi! :)

  Mvh. Sisse

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det var så lidt – det er der forklaringen ligge gemt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Taak for anmeldelsen, havde egentlig tænkt mig at prøve cremen, men det tror jeg ikke lige at jeg gør :)
  Og så vil jeg lige putte et godt ord ind for Avene Cleanance K – den creme er intet midre end fantastisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Tolnov

  Tak for anmeldelsen!

  Jeg er kæmpefan af Avenes Cleanance K, som på 2 mdr. har forandret min hud totalt. Udover at jeg har fået bugt med 90% af urenhederne, så gør den min hud blød, finporet og klar!! Jeg var ikke klar over det med ph-værdien, men det er en god oplysning.

  God aften.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Apropos Cleanance K cremen… For tiden bruger jeg Estee Lauders Advanced Night Repair Serum hver aften under Cleanance K for at forbedre de ar, som jo desværre er en del af uren hud. Ved I, om det har nogen negativ effekt på Cleanance K’s virkning? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Pernille
   Du skal altid bruge AHA/BHA produkter nederst. Og derefter serum. Så hvis du bytter om på rækkefølgen af de to produkter, så får du den bedste effekt.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg ved ikke, om det gælder præcis denne her creme, men jeg synes også, at jeg kiggede på nogle af produkterne i serien og fandt alcohol ret højt på ingredienslisten… Det gør min hud fuldstændig sindssyg – jeg har kæmpet med acne i mange år… Ikke at jeg har sat mig så meget ind i forskellen mellem alcohol denat, alcohol aqua og alcohol?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Der er rigtig meget alkohol i meget af serien. Men ikke i denne creme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Marie

  Hmm… Ifølge forbrugerkemi må man slet ikke markedsføre glycolsyreprodukter med en phværdi på over 3,8. Eller er der noget jeg har misforstået, kan ikke finde kilden på påstanden her (nederst): http://www.forbrugerkemi.dk/kemi-info/stofgrupper/aha-stoffer

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er ikke korrekt skrevet af Forbrugerkemi. Det er en opinion fra den videnskabelige komité SCCNFP i dag SCCS, der mener det, det er IKKE en regel. Heldigvis. Kun en anbefaling – som jeg ikke forstår personligt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe Marie

   Ej, hvor ringe, at de skriver ‘hvad siger loven’, så! Men godtat vide at min 10% lactic acid lotion ikke er ulovlig.

   Ved I om der er noget lovgivning for det med syrer, koncentrationer og phværdier i det hele taget? Eller om det er et helt frit marked?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg er ikke fan ;-) http://pudderdaaserne.dk/2012/03/07/forbrugerkemi-dk-vildledning-eller-vejledning/

   Jeg ved det faktisk ikke 10 procent – men jeg ved med sikkerhed at indenfor disse rammer, så er det lovligt.

   Jeg mener, at de meget høje koncentration 30-40-50 osv. er forbeholdt klinikbrug, men jeg har ingen kilde på det, og jeg er slet ikke sikker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Desværre har jeg også testet cremen uden effekt. Er dog rigtig glad for rensegelen som jeg fortynder med vand og smider i en skumflaske, så der kommer det dejligste skum lige til at rense i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Dette er den første creme(fik 8 prøve fra woman eller sådan noget) som ikke har fået min hud til at bryde ud med små bumser forskellige steder, så jeg ønsker mig den til jul. Hvis jeg ingen pudder osv bruger har jeg sådan set helt ren ud med lidt porer på næsen, og så kan jeg vel godt bruge den? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   If it works – don’t fix it. Altså hvis den virker for dig, så bliv for guds skyld ved med at bruge den :-) Den skader på ingen måde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Det er dejligt at høre at jeg ikke er alene. Hører ellers mange der er glade for den, men på mig skallede den af, og gjorde huden mærkelig at lægge make up på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja… Jeg forstår dem heller ikke :) Min hud blev bestemt ikke pænere – tværtimod

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J.

  Kender I denne: http://luxstyle.dk/5-acne-killer-159.php

  Synes næsten det lyder for godt til at være sandt! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hey!
  ville bar elige høre om i har hørt om det her nye ‘acne dræber’ middel fra USA http://luxstyle.dk/5-acne-killer-159.php ? Synes det virker lidt overdrevet, og for godt til at være sandt! Hvordan kan det fungere, og hvad mon der er i det? ved i noget?
  kram clara :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg har ikke prøvet den, men jeg er dybt skeptisk. For at et produkt skal modvirke akne skal det bruges dagligt og blive på huden. Men jeg har ikke hverken prøvet produktet eller set ingredienserne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg undrer mig over at Vichy markedfører/lancerer cremen som ny. Jeg købte den sammen creme for over to år siden! Kun designet på mærkatet er en smule ændret, ellers er den fuldstændig magen til og stadig ikke noget at råde hurra for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Er ingredienserne helt de samme? Jeg mener, den er reformuleret? Men jeg har ikke prøvet den på det tidspunkt, så jeg vil ikke lægge hovedet på blokken.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik Boysen

  Til J og clara, det lyder som det rene fup. En maske der sidder på huden i 20 min et par gange om ugen, er ikke det der gør forskellen i kampen mod bumserne. Man kan ikke engang se en fuld ingrediens liste på hjemme siden, og en ingrediens liste er desværre det eneste man kan stole på når man køber hudpleje.
  De 2 mest anerkende ingredienser i kampen mod bumser er, salicylsyre og benzoyl peroxide
  Hav en god dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bine

  Nu har jeg efterhånden hørt meget bejegstring om Avene Cleanance K og jeg overvejer derfor at prøve den. Jeg bruger selv Jurliques Calendula Creme, som jeg er meget glad for, men eftersom jeg har akne, er det ikke sikkert at den gør meget for min hud, andet end at påføre den fugt og holde den i balance, hvilket nok ikke er helt nok i mit tilfælde.
  Jeg tænkte på, at nu hvor Cleanance K er et peelingsprodukt, kan man så påføre den på huden hver dag? Jeg har også købt HTHs Body Lotion som indeholder lactic acid, og jeg er i tvivl om hvor ofte jeg må smøre den på kroppen. Der er ikke angivet noget på produktet.
  Det skal også lige siges, at jeg snart begynder på en behandling for min akne, så jeg har ingen forhåbninger om, at noget produkt vil løse mit problem alene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Bine
   Du kan bruge disse peeling produkter op til 2 gange dagligt – gælder både HTH og Avene. Start med en gang dagligt, og så kan du evt. øge til to, hvis du ikke oplever irritation, og du synes, du har brug for det.
   Hvilken akne behandling starter du på? Det er lidt vigtigt i forhold til, hvad du ellers skal bruge i ansigtet.
   Calendula er godt til tør og sart hud, men gør ikke noget ifht akne.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bine

   Tak for det hurtige svar!

   Det var godt at få slået fast hvertfald :)
   Jeg skal igang med roaccutan, da intet andet har hjulpet (desværre). Jeg vil nok ikke umiddelbart bruge en kemisk peeling i ansigtet imens.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, hvis du skal i gang med roaccutan, så vent. Det udtørrer din hud, så du får mere brug for mild og behagelig fugtighedscreme imens. Og Roaccutan er så hamrende effektivt, at du næppe får brug for andet. Vent og se, hvad der sker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anita

  Hej. Tusind tak for en super blog :)
  Jeg har tendens til fedtet hud og overvejer derfor at prøve avene cleanance k. Skal man bruge den både morgen og aften? Og skal man bruge fugtighedscreme ovenpå? Jeg har desuden sart hud, kan I anbefale en creme til ansigtet der giver nok fugt uden at være fedtet?
  Og så vil jeg bare sige tak for at I har åbnet mine øjne for exomega serien, den er en lifesaver når man har tendens til eksem om vinteren :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Anita
   Du kan bruge Avene Cleanance K både morgen og aften. Start med en gang om dagen, og hvis det ikke irriterer huden, så fortsæt med to. Du kan gøre begge dele alt efter, hvad der passer dig.
   Jeg selv bruger Exomega i ansigtet ovenpå – måske det også var en idé til dig? Du behøver ikke bruge fugtighedscreme ekstra ovenpå, men tør hud vil nok have brug for det.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria k.

  Jeg synes simpelthen det er en jungel at finde rundt i alle de creme der findes. jeg har selv den fra vichy og er heller ikke imponeret. Hvad vil I anbefale til forholdsvis fin lys skandinavisk hud, uden bumser, men med rødme og hudorme? Er der en serie af noget i vil forslå?
  Jeres blog er fantastisk og det er tit jeres anmelders jeg kigger på når jeg står i den store skønhedsverden og overvejer mine køb :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvad er det, du gerne vil gøre noget ved? Helt præcis?
   Tak for de pæne ord :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ny og ny.. Jeg har nu brugt den i mange år efterhånden – den har dog fået nyt udseende! :)
  Men jeg bruger den hver eneste dag, for ellers går min hud helt amok. Det er som om den er blevet afhængig! :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det skulle være en ny formel? Men fedt at det virker for dig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika Tindahl

  Det umiddelbart lokkende ved Normaderm fra Vichy er konsistensen og den umiddelbare følelse på huden. Jeg kender ingen creme, der trænger så let ind i huden og får huden til at blive så mat. Og så dufter den af rengøringsmiddel, er lidt kemisk blålig i det, hvilket er smart tænkt i fht. den urene oplevelse af acne/uren hud:-) Jeg elskede i hvert fald fornemmelsen af den.

  Men: Den skaller jo af! Prøv at smøre den på og lad den tørre ind. Gnid så på huden efter et par minutter med let hånd – cremen samler sig i små kager mod fingrene og drysser i små grå skæl fra huden. ØV! Dårlig creme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej jeg overvejer at købe den der Avène Cleanance K, kan du give lidt ekstra info omkring den om man f.eks. må bruge make-up om dagen mens man er i behandling med den? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita Kofoed

  Hej, åhhh hvor er det svært at finde ud af hvad der virker og ikke virker. Jeg får nogle gode tilbud fra paulas choice men er sådan i tvivl om alt det med AHA og BHA mm. Jeg har store porer på næsen, ikke bumser og ikke sorte porer, men store. Jeg er 50 og har en ret kedelig hud, dvs livløs at se på. Når jeg smører creme rundt i ansigtet, trækker jeg dødehudceller med rundt, som jeg må aftørre i håndklæde. Er begyndt lidt med røde linier på kinderne, ved ikke om det er det man kalder rosecca, og har desuden fået en ret stor hudpignet i form af en brun plet på ca 1/2 cm i diameter…. så hvilke cremer, renseprodukter, exfoliater vil hjælpe mig… hjælp inden jeg køber mig fattig. Har købt en del declour men synes ikke det hjælper synderligt på huden, føles mere bare som alm hudpleje…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Anita
   Tak for tilliden og velkommen til <3 Du kan læse om det gode plejeritual her: http://pudderdaaserne.dk/2019/10/15/tirsdagstip-tilpas-din-hudpleje-til-saesonen/
   Og så handler det om at finde de rette produkter. På store porer virker Salicylsyre (T-Zone Peeling), Niacinamid 10%, A-Serum og sidst men ikke mindst Alt i et Kosttilskud. Da du ikke har problemer med bumser eller hudorme, vil jeg anbefale dig at bruge AHA-Peeling fremfor T-Zone Peeling (de to må ALDRIG bruges sammen).
   Et ritual kunne altså bestå af:
   Alt i en Makeupfjerner
   AHA-Peeling
   Niacinamid 10%
   (om aftenen A-Serum 2%)
   Hvis huden trænger til fugt, kan du bruge ALt i en Hyaluronsyre og/eller Anti-age Ansigtscreme
   I dagtimerne høj SPF hver dag hele året.
   Giver det mening, eller er det for meget at overskue på en gang?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita Kofoed

  Så AHA peeling efter rent og bagefter Niacinamid og evt efterfølgende antiage creme? Eller hvor skal Niacinamid placeres i ritualet? Og tusind tak for hjælpen

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hårfarve med olie: Orofluido Colour Elixir