TRESemmé Split End Repair

Kemilex: Kemiinfo om ingredienser for dødelige

Kemilex

Astma- og Allergi Danmark har lige nu lanceret deres nye Kemilex. Jeg synes, det er helt fantastisk og nødvendigt redskab for både forbrugere, Pudderdåser og andre dødelige, der har brug for hurtig og let tilgængelig information om ingredienser og kemi.

Jeg fik lov at smugkigge i fredags og har siden nydt den gode brugervenlighed og ikke mindst de letforståelige og velresearchede oplysninger om ingredienserne. Der er ikke bare kopieret fra håbløse databaser her. Informationerne er skrevet og målrettet med forbrugerne for øje og indholder veldokumenterede påstande om hver enkel ingrediens.

Udover informationerne om ingredienserne, så kan du (og det elsker jeg!) søge på produkter i Astma- og Allergi Danmarks database både med og uden den pågældende ingrediens. Produkterne er selvfølgelig begrænset til dem med Astma- og Allergi-mærkning.

Find Kemilex her på forsiden af Astma- og Allergi Danmarks hjemmeside, og bliv din egen Pudderdåse. Jeg kan ikke slå nok for vigtigheden i at være i stand til at gennemskue ingredienslisterne på produkterne, der er kilde til evig forvirring – selv for os. Men det er her al relevant viden om produkterne ligger begravet.

Klik ind og prøv den – hvad synes I om den?Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

4 kommentarer

 • Elise

  Hej Katja

  Super fin hjemmeside! :) Det norske forbrugerråd har faktisk lavet en forsimplet udgave i app-form hvor man kan scanne stregkoden på den varer man vil tjekke og så giver den besked om produktet indeholder nogen af de skadelige stoffer der står på EUs liste (Men kan ikke huske hvad listen hedder). App’en hedder hormonsjekk i hvert fald i App store.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er jeg glad for at sådan noget ser dagens lys, for jeg har med min kemibaggrund blevet spurgt en del gange om kemi og nu ligger tid som labrotte nogle år tilbage, så det at kunne henvise venner og bekendte til et rigtigt sted gør det lidt lettere, frem for blot at sige: “Puhhh… Pas!”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik Boysen

  hvor er det skønt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik Boysen

  hej jeg troede da at alcohol denat var irretirene for huden selv i små mægter er det kun andre former for alcohol der er det.
  inde på astma allergi forbundet skriver de nemlig dette

  Alcohol Denat. virker generelt hverken irriterende eller allergifremkaldende – heller ikke under påvirkning af sollys [59].

  Stoffet er tilladt i produkter deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TRESemmé Split End Repair