Hvad en pudderdåse gemmer i skufferne

Akademikliniken: En samtale med en plastikkirurg

Som mange af jer måske har læst har jeg tabt 40 kilo på de sidste knap 4 år. Læg dertil en graviditet før det med hurtig vægtstigning, væskeophobning og vægttab igen.  Den slags går ikke ustraffet hen over kroppen.

Resultatet er, at min krop i dag mildest tal bærer spor af den rejse. Mine bryster er prototypen på den gamle joke om, at de skal rulles op i bh’en, men min mave er faktisk det værste. Jeg har meget løs hud på maven. MEGET. Dertil skal I lægge et tæppe af strækmærker henover maven og nogle genstridige fedtdepoter, som har sat sig på hofterne og på maven, som bare bliver siddende på en yderst uheldig måde. Jeg er uden tvivl en 1. klasses kandidat til en maveoperation. Jeg ville endda muligvis kunne gå ind under det offentlige.

Tanker der rumsterer i hovedet
Det har rumsteret i mit hoved meget meget længe. For hvis det bare var brysterne, så ville jeg ikke tænke så meget over det. Et brystløft er en – forholdsmæssig – lille operation. En maveplastik er en meget, meget stor operation. Jeg har flere bekendte, der har gennemgået den efter en gastric bypass, og det er IKKE for sjov. Der er en meget lang sygemelding, meget lang helingsperiode, og det er en af de største plastiske operationer, du kan gennemgå.

Dertil skal lægges, at jeg kun har et barn, og MÅSKE om nogle år gerne vil have et mere. Der er mange overvejelser. Jeg har meget længe ønsket mig at tale med en plastikkirurg om dette, fordi spørgsmålene er så mange. Men på de eksisterende privathospitaler føles vejen indtil kirurgen meget lang og ofte endelig – og dyr. At man først kommer derind, når man har besluttet sig og lagt en del 1000 kroner på bordet.

Derfor var jeg også rigtig glad, da Akademikliniken åbnede deres walk-in clinic i København. Pointen med en plastikkirurgisk walk-in clinic er selvfølgelig ikke, at man skal komme ind fra gaden og vupti – så har man fået bryster. Det er at vejen indtil en samtale om alle de spørgsmål, der rumsterer inde i hovedet, ikke skal være så lang.

Så jeg bookede en samtale med plastikkirurgen Liselotte Sabroe Ebbesen, som tålmodigt svarede på alle mine spørgsmål.

Først og fremmest var hun 100 procent enig i min egen praktiserende læges vurdering: Før jeg er helt sikker på, at jeg er færdig med at få børn, skal jeg holde mig langt væk fra maveplastik. Det er jeg egentlig heller ikke selv i tvivl om – det er bare rigtig rart at høre det fra en plastikkirurg. Så kan man sætte hak ved det spørgsmål.

Løs hud på ryggen
Men det, som min egen læge ikke kunne fortælle, var, at Liselotte kunne give mig et mere realistisk billede af det mulige resultat. Jeg troede faktisk ikke at jeg havde SÅ meget løs hud, som jeg har. Men jeg har faktisk også så meget løs hud på ryggen (40 kilos vægttab er meget!) at hvis jeg vil have et optimalt resultat skal en maveplastik følges op af et indgreb bagpå ryggen også efterfølgende, hvis jeg ikke vil have to små ”flapper” i siderne. Det kan man også springe over, og jeg vil stadig føle det som en forbedring at have byttet min løse vom ud med to små flapper i siderne.

Mine bryster er helt lige til et standard brystløft. Jeg troede faktisk selv, at jeg ville have behov for at få lidt mere fylde i, hvis de skulle løftes, men det mente Liselotte ikke. For ens selvbevidstheds skyld kan jeg ikke anbefale at få tegnet på ens graviditetsbryster, hvor ens brystvorter rent faktisk kan komme til at sidde. Auch!

Hvad kan jeg så gøre i mellemtiden?
Men det hele står og falder med, at jeg ikke kan sige endegyldigt at jeg er færdig med at få børn. Erik skal MÅSKE have en lillesøster om MANGE år. Og indtil da må jeg få det bedste ud af det gamle skrog, jeg nu engang er udstyret med.

Dertil skal lægges, at jeg stadig ikke er afklaret med, om en maveplastik rent faktisk er en vej, jeg har lyst til at gå. Smerte skræmmer mig ikke. Men de par bekendte jeg har, der har gennemgået det… Det lyder voldsomt. Om end Liselotte gav mig et fornuftigt og realistisk billede af indgrebet og en masse patientinformation.

I mellemtiden har jeg selv tænkt på, om man kunne fedtsuge nogle af de forbaskede fedtdepoter, der har taget fast bopæl på mine hofter, og som er temmelig markante i forhold il resten af min krop. Men Liselotte sagde to ting:

1: Det vil give endnu mere løs hud

2: Gå hjem og tab 5 kilo mere, og så ser vi på det

Nummer 2 var tarvelig, men Liselotte så mig på et tidspunkt, hvor jeg efterfølgende opdagede, at jeg havde taget 7 kilo på igen af de 40 kilo, jeg havde tabt. Så…. Hader når læger har ret!

Akademikliniken walk-in clinic
Akademikliniken er et svensk privathospital, der tilbyder plastikkirurgi på deres hospital i blandt andet Malmø. I København på Antonigade 8 har de åbnet deres walk-in clinic, hvor du kan få ikke-kirurgiske behandlinger som for eksempel restylane og botox og komme til forsamtaler med sygeplejersker og plastikkirurger.

Samtaler med sygeplejersker er gratis, men en konsultation med en plastikkirurg, som den, jeg var til med Liselotte Sabroe Ebbesen, koster 500 kroner.

I eftermiddag skal jeg prøve en ikke-kirurgisk metode til at fjerne fedtdepoter på. Det kan selvfølgelig på absolut ingen måde sammenlignes med de resultater, man kan opnå med kirurgi. Men jeg glæder mig til at se, hvad det kan.

Har du overvejet plastikkirurgi? Eller fået en operation?Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

29 kommentarer

 • Astrid

  overvejer du ikke at evt starte med brysterne? det er virkelig det værd- og sys da du skla have flote bryster selvom du måske om mange år skal have et barn mere, det er jo nu mens vi er unge at vi skla nyde en lækker krop

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej slet ikke. Så ung er jeg jo ikke – hvis jeg skal have et barn mere, så vil der ikke gå mere end 5 år måske. Dernæst er det kun noget jeg vil gøre en gang, så det ville være fjollet. Mine bryster generer mig egentlig hellere ikke. Det er min mave, der skærer i øjnene på mig. Den er SLEM.

   Desuden har jeg ikke lyst til en brystoperation før et evt. ammeforløb igen. Jeg vil ikke risikere det (det var slemt nok første gang, men det er en længere historie)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg vil blot sige en ting: FUCK, hvor ser du pisse godt ud på dit efter-billede! Tillykke med det! :)
  Vi kvinder er evigt forfængelige – ligeledes mig selv (!!!) – og jeg følger klart dine overvejelser. Hele vejen. Bare holdt fast i, uanset hvad dit valg bliver, at du er SÅ smuk på dit billede og det skal du fandeme være stolt af og værdsætte hver eneste dag :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt indlæg som giver overvejelser. Jeg er selv gravid i 8 måned og er spændt på at se, hvordan min egen krop bliver efter graviditet og amning. Plastik opererationer er ikke mig, men jeg har også selv været 2 rimelig store operationer igennem som ung og derfor vil jeg ikke frivilligt lægge mig under kniven, da jeg synes jeg har oplevet nok på den front ; ) Men et bryst løft har jeg er altid været åben overfor, for hvem gider egentlig 2 slappe hunde snuder? Er dog sluppet for strækmærker og stor vægtøgning.Men det bliver selvfølgelig ikke aktuelt med det brystløft, da jeg bestemt regner med at min krop bliver endnu bedre end før graviditeten………………….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Altså…. Brysterne burde du kunne se effekten på ca. allerede nu. At det er amningen der tager livet af ens bryster er verdens største skrøne. Det er vægten og hormonerne. På mig der faldt de sydover indenfor de første par måneder af graviditeten. Derefter var det mit vægttab der gjorde det helt af med dem.

   Et brystløft er en lille operation (i forhold til den frygtede maveplastik). Den tør jeg godt! Men ikke før jeg er sikker på, at jeg ikke skal have flere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise Schrøder

  Jeg sidder/ligger netop nu i min seng sygemeldt efter maveplastik. Jeg blev opereret i mandags (10/9-12) og kan kun give Katja ret. Det er en stor operation. Jeg blev gby-opereret i 2009 og nu 3 år og 60 kg efter er den forhadte mave endelig væk.
  Trods smerter + ekstra indlæggelse på 5 dage pga feber, er jeg lykkelig for at hængebugen er væk. Jeg målte 143 cm om livet da jeg var størst – i morges var jeg 83 cm om livet – 60 cm.
  Jeg er ikke længere æbleformet – jeg har for første gang i mit liv fået en talje. At jeg så er skåret fra hofte til hofte og skamben til brystben betyder ikke noget.
  Endnu kender jeg ikke det endlige resultat, får jeg hundeøre? Og hvad med under brystet – skal det rettes til? Eller kan det tages, når jeg skal have brysterne løftet? For ja, jeg er ikke færdig, jeg er ved at få den krop jeg altid har følt har været mig. Den tykke kvinde jeg var for 3 år siden var ikke mig.
  Nu er jeg snart hjemme.
  Glæder mig til at tøjet falder glat ned og der ikke er deller som træder frem.
  Hilsen en lykkelig nyopereret Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Stort tillykke Lise. Jeg var slet ikke klar over, at du skulle opereres nu. Jeg glæder mig til at se resultatet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente

  Og nu til noget helt andet. Håber det er okay. For ikke længe siden omtalte I en ny Foundation fra Max Factor som jeg må prøve efter den fine anbefaling og jeg vandt jo desværre ikke i jeres konkurrence.
  Ved I om den laves i en lys neutral farve sv.t NW15 i Mac.
  Venlig hilsen
  Bente

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Om den lige matcher NW15 tør jeg ikke sige, men det er nok ikke helt ved siden af. Der er nemlig en meget lys farve til den kølige side. Den skal du kigge på i hvert fald

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det flot med dit vægttab! Jeg kan godt forstå at du gerne snart vil have den krop, du har arbejdet så hårdt for. Men vidst du nu er tvunget til at vente til efter nr to barn, med huden på maven, så er shapewear et godt alternativ
  ( Det kan selvfølgelig også være en medvirkende faktor til at du ser så fantastisk ud på billedet, i så fald, så kender du det jo allerede ;-).
  Jeg selv har kun tabt de første 10, men det kombineret med tre graviditeter og de tilbageblivende 15 kilo, har udmundet i en mave der ligner bolledej med fartstriber! Men med shapewear har jeg den talje, jeg ikke har set, siden før jeg fik børn. Det vil sige jeg kunne måske se min talje, hvis jeg fik et brystløft ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tro mig, jeg lever i shapewear. Mit overskydende sidder jo og buler på de mest håbløse måder… Jeg er afhængig. Har du nogle gode mærker, du kan anbefale?

   På det sidste billeder, der har jeg faktisk både shapewear på og en kjole som er fra topshop i en særlig serie (de har den vist ikke mere) som nærmest er shapewear i sig selv. Love it!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er du sej at have tabt så mange kg! Og hvor er du modig, at du overhovedet overvejer at gennemføre sådan en stor operation!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Denise

  Jeg har en pokkers skæv næse, da jeg har slået den på mange mærkværdige måder da jeg var mindre, og er sikkert ikke færdig med at slå den (er kun 17). Men jeg har seriøst overvejet at få den fixet. Det koster jo bare lige en mindre formue, og er rimelig sikker på at mine forældre er imod det :(
  Men det er bare en ting der irriterer mig. Hver gang jeg ser mig selv i spejlet, er det den “lille” (for andre, for mig er det en big deal) ting der irriterrer mit syn :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Denise
   Jeg vil ikke prøve at bagatelisere din udfordring omkring næsen! Blot sige til dig, at du skal vente med at få gjort noget, til du er udvokset.
   Jeg har split mange timer med at græde over min næse, fordi den er kæmpe. Eller det var den, inden resten af mit ansigt ligesom var vokset til. Den er stadig ikke lille men en del af mit ansigt og selvom den ikke ligefrem er mit ansigts stolthed, så giver den ansigtet personlighed.
   Mange hilsner
   Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Denise

   Hvis der skal gøres noget, venter jeg i hvert fald også lige et par år :) Men ja det er en del af min personlighed, men er bare så ked af, at den får mig til at føle mig grim :(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Denise
   Det kan jeg godt forstå! Det, jeg prøver at sige, er vist bare, at der kan nå at ske meget, når du er så ung.

   Mange knus
   Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Som ejer af den rattenborgske næse, så kender jeg det virkelig virkelig godt. Min næse er en familietradition af de mere anstrengende slags. Jeg har fået et mildt eksemplar – du skal se min far! Den rattenborgske næse er bred, flad og har et knæk (jeg er sluppet for knækket). Hver gang jeg har fået en lillesøster eller lillebror på min fars side, har vi kigget ned på den nyfødte og tænkt “ja…. der var også en” Du skulle se et familiebillede en dag. Jeg er faktisk den, der har den pæneste næse af os alle. Min er i det mindste lige, den er bare bred.

   Da jeg var ung (nu lyder jeg virkelig gammel), da tænkte jeg rigtig rigtig meget over den. Jeg kan huske som ung teenager at have siddet og presset på siden af min næse for at prøve at gøre den smallere… Men som Helene har jeg oplevet at ansigtet vokser mere, næsen fylder mindre, og i dag tænker jeg slet ikke over min næse (andet end når jeg kigger på min stakkels søn…). Som du kan læse i indlægget så er der meget jeg gerne vil gøre i dag – men lige præcis min næse har jeg sluttet fred med :-)

   Så tro mig, jeg forstår dig VIRKELIG godt. Men det er en rigtig god ide som du siger at vente nogle år.

   Stort kram Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow, det er virkeligt et sejt vægttab, tillykke med det og godt gået!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Stort tillykke med dit vægttab, det dælme stærkt gået og du stråler jo på billede nr 2 (-:

  Jeg kender godt det der, jeg har det nu primært med mine bryster. Efter et vægttab på næsten 30 kg er de så deprimerende at se på, har slet ikke lyst til at kigge mig i spejlet eller tage min bh af. Jeg er forholdsvis ung så jeg kunne nok få det “ordnet” med implantater, men jeg frygter at det kommer til at se unaturligt ud. Men jeg vil da overveje at kigge forbi Akademiklinikken til en snak, tror faktisk det kunne være rigtig rart at høre hvad man egentlig kan gøre.

  Tak for et super godt og inspirerende indlæg (-:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Selvtak Kathrine. Selvom jeg ikke har besluttet mig overhovedet for, præcis hvad jeg vil, så har det givet mig ro i hovedet at have fået svar på de 117 spørgsmål jeg havde. Nu har jeg et mere kvalificeret grundlag at træffe min beslutning udfra.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Faldt ved en tilfældighed over dette indlæg. Har fået en såkaldt mommy makeover ( u. implantater ) for lige knap 5 dage siden – og ja, der følger meget ubehag med, men jeg har været overrasket over fraværet af egentlige smerter. Det er selvfølgelig individuelt hvor smertetærsklen befinder sig, men jeg synes nu egentlg ikke at jeg er speciel sej hvad det angår.
  Min operation har været under overvejelse siden 2009, hvor jeg var færdig med at amme barn nr tre. Tiden har været brugt til grundig research af såvel procedurer, klinikker, priser og resultater. Og forventningsafstemning, den del er en vigtig del af processen.
  Kan jeg på nogen måde hjælpe, er du evigt velkommen. Jeg skylder i den grad for at være introduceret til Paula’s Choice.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er jeg virkelig glad for at høre. Tusind tak :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Rønne Rasmussen

   Hej

   Forventer selv at skulle under kniven, da 23 kg på 3 måneder efterlader huden total slap. Men synes det er en jungle, så kan du give mig resultatet af din research?
   På forhånd mange tak – jeg kan ikke se sådan ud!
   Bh
   Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ved du noget om hvor gode svar man kan få af sygeplejersken? Jeg ville gerne have en samtale om mulighed for et eller andet – mit problem er at jeg da jeg var 6 fik opereret min mave, et meget stort ar, og den ene side af min mave er idag større og buler meget mere ud end den anden. Jeg har ikke rigtigt pengene til det da jeg er på su men blev faktisk lovet en operation der ville gøre det pænere på sygesikringen når jeg var udvokset. Roskilde plastiskirurgiske afdelling har bare afslået dette så ville gerne have en eksperts holdning og argumenter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Der er klar forskel på, hvad en sygeplejerske kan svare på, og hvad en læge kan svare på selvfølgelig. Men jeg har ikke selv været til samtale med en sygeplejerske i denne sammenhæng. Men da en forsamtale med sygeplejerske er gratis, så synes jeg afgjort, det er et besøg værd. Jeg kan godt forstå dine spørgsmål.

   Hvorfor afviste Roskilde dig? Var det kun fordi de afviste at gøre det over sygesikringen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja grundlæggende var det bare at de ikke ville gøre det over sygesikringen. Hun kom med alle mulige søforklaringer som at jeg hvis jeg tabte mig at problemet ville gå væk (det er tværtimod værre når jeg har tabt mig), at man ikke kan skære i arvæv (hvilket min læge har sagt ikke er sandt) og at jeg nok ville blive udlignet når jeg en dag bliver gravid

   Jeg har som sagt spurgt min læge om tingene og han sagde de bare havde sagt de ting for at slippe af med mig fordi de helst ikke gør kosmetiske indgreb men kun hvis man har smerter over hvad man tidligere har fået lavet… Det er jo meget beklageligt når jeg blev lovet en operation da jeg var 6:( har altid set voldsomt grimt ud og har hele mit liv set frem til at få det gjort lidt pænere.
   Jeg laver muligvis et blogindlæg om det en dag med billeder. Har brug for at komme ud med mine fustrationer og ikke gæmme mig væk mere

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Øv, hvor er det bittert. Du må skaffe pengene til en privat operation så.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad en pudderdåse gemmer i skufferne