Nye pensler i Matas: M.Cosmetics Professional og Trendy

Foundation med anti-age? Clinique BB Cream & Repairwear Laser Focus All-Smooth Makeup

Clinique foundations

Kan en foundation hjælpe på alderstegn og rynker? Der er i hvert fald ikke mangel på foundations, der påstår, at de kan. Clinique har to af de nyeste: Repairwear Laser Focus All-Smooth Makeup SPF15 og deres BB Cream, som hedder Age Defense BB Cream SPF 30.

De originale asiatiske BB Creams står for Blemish Balm, der skal behandle bumser, pigmentering og andre pletter. I vestlig marketing er det blevet til beauty balm, så de kan sælges til andre formål også. Der er ikke meget til fælles med de asiatiske produkter og dem, vi ser fra de store vestlige kosmetikgiganter.

Tilbage til anti-age foundations. For Clinique markedsfører både deres BB Cream og deres Repairwear Laser Focus som anti-age produkter. For at en foundation skal være det i en pudderdåses øjne, må vi se på indholdet af:

 1. Bredspektret solbeskyttelse
 2. Antioxidanter
 3. Øvrige anti-age ingredienser
 4. Egenskaber og konsistens som foundation

1. Solbeskyttelse
Clinique Repairwear Laser Focus All-Smoot Makeup har en god SPF15 baseret på Titanium Dioxid og Octocrylene. De sikrer bredspektret beskyttelse mod både UVA og UVB, så der er ingen slinger i valsen der.

Clinique Age Defense BB Cream SPF30 har EU lovgivningen imod sig. Den baserer sin UVA beskyttelse på en kombination af zink oxid og titanium dioxid, og zink oxid er pt. ikke godkendt som UV filter i EU pga. den debat, der foregår om nano-partikler. Derfor må man godt putte zink oxid i alligevel, det er bare ikke som en aktiv ingrediens, men som et farvestof.

Men selvom EU er en magtfuld instans, så kan de ikke ved lovgivning forhindre zink oxid i at virke som UVA filter, når det nu engang ER i produktet – klassificeret som farvestof eller ej. Så hvad EU’s paragraffer end mener, så vil Cliniques BB Cream beskytte dig mod UVA stråler.

2. Antioxidanter
Antioxidanter er – omend der stadig mangler forskning – en af de ting, vi mener er vigtig for at hjælpe huden mod skader udefra. De frie radikaler, ilt, solens stråler og alt det der, som I har hørt om før. Begge produkter indeholder heldigvis gode mængder antioxidanter, der så vidt vi ved i dag vil beskytte din hud mod skadelige påvirkninger udefra.

3. Andre anti-age egenskaber
Repairwear Laser Focus All-Smooth Makeup er selvfølgelig i familie med den helt forrygende Repairwear Laser Focus Wrinkle & UV Damage Corrector fra Clinique, som vi har lovprist ved flere lejligheder som et anti-age produkt, der rent faktisk virker. Repairwear Laser Focus All-Smooth Makeup indeholder de samme fantastiske ingredienser, så her er virkelig et produkt, der holder hvad det lover på den front.

Men du kan selvfølgelig ikke bare udskifte din serum med makeup og tro, at du får samme effekt af den. Koncentrationen af aktive ingredienser er alt andet lige væsentlige lavere for at gøre plads til foundation, solcreme osv. For begge produkter gælder, at hele den øverste del af ingredienslisten er optaget af solfiltre, foundation og silikone.

Cliniques BB Cream indeholder ikke noget med dokumenteret effekt udover det nævnte under punkt 1 og 2.

4. Egenskaber og konsistens som foundation
Her adskiller produkterne sig meget. Cliniques BB Cream er en let foundation med lige nok dækkeevne til at tage det værste, men giver huden lov til at ses igennem. Netop som de fleste BB Creams er. Den har et let mat look, og minder meget i konsistens om den fra storesøster Estée Lauder.

Repairwear Laser Focus All-Smoot Makeup er en rigtig foundation med medium dækkeevne. Den giver et let glødende dewy look, som er meget klædeligt.

For begge foundations gælder, at deres absolut eneste svagheder er farveudvalget, Cliniques evige akilleshæl. Som Goss siger (frit oversat): “Hvordan kan du kende en Clinique ekspedient? Det er dem med hvide kitler og orange ansigter.”

Se dig for – der er flere orange, pink og ferskenfarvede nuancer imellem, og det er ikke lige det, vi vil have. Farve 2 er den bedste til de fleste lyshudede, hvis du er ude efter Cliniques BB Cream. Farve 1 er temmelig pink.

Her kan du købe det
Du kan købe Clinique i Matas, stormagasiner, parfumerier og online på Cliniques egen hjemmeside og på Matas.dk. Magasin.dk har af sære årsager ikke disse to online.

Clinique Age-Defense BB Cream koster 245 kroner for 40 ml. og Laser Focus All-Smooth Makeup koster 295 kroner for 30 ml. Laser Focus kommer i glasflaske uden pumpe. Det burde simpelthen være forbudt…

Har du prøvet nogle af dem?

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

10 kommentarer

 • Henriette

  Hej Pudderdåser

  Det er lige derfor, jeg sætter stor pris på jeres blog. Klart formuleret og kritisk info, som jeg kan bruge til også at kigge på andre produkter med kritiske øjne. Tak for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har så svært ved Clinique, efter jeg købte deres renseserie og endte med at slå ud i hele ansigtet, for så bagefter at få af vide, at nogle af deres skintonics i deres 3 trinsystem kan fjerne neglelak. Efter den episode føler jeg mig slet ikke tryg ved mærket, desværre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har Cliniques BB age defense, og jeg er meget glad for den. Eneste minus er at den er ret fed i det og jeg synes det er svært at få den på i et tyndt nok lag.
  Om den fjerner mine rynker ved jeg ikke. Men jeg ville hellere være på den sikre side – og faldt for alle de reklamer vedr. BBcremer.. Burde måske investere i the real thing!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvis du har rynker og gerne vil gøre noget ved dem – så skal der alligevel mere end BB Cream til. Men den er et godt suplemment – solbeskyttelse skal der til!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trille

  Hej

  Jeg har set frem til at læse jeres anmeldelse af BB creamen:)

  Har I egentlig lavet en test af Avéne produkterne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Vi har testet flere af dem, Prøv at kigge under “mærker” i menuen og vælg avene. Er der noget, du tænker på?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik Boysen

  køb aldrig produkter ud fra mærket, køb produkter ud fra hvad der er i. Næsten alle mærker har både gode og dårlige produkter.
  ( Desværre er vi stadig der hvor det meste er dårligt, men man kan jo håbe på det vender. )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Pudderdåser, nu vi snakker om uv-beskyttelse, så ville jeg da lige høre om I har kendskab til stoffet Oxybenzone? Jeg har en creme Dynamic recovery SPF 30 fra Dermalogica og har i den forbindelse bidt mærke i at de anvender Oxybenzone som UV-faktor, hvilket jeg ved pågår en debat omkring især i det amerikanske… Er det noget I ved noget om, at det skulle være hormonforstyrrende eller være mistænkt for lignende bivirkninger? Hilsen en af jeres trofaste læsere:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye pensler i Matas: M.Cosmetics Professional og Trendy